CFA έναντι CMA | Ποιό είναι καλύτερο? - WallStreetMojo.com

CFA έναντι CMA

CFA® έναντι CMA; Η βασική διαφορά μεταξύ CFA και CMA είναι οι δεξιότητες που αποκτήθηκαν. Η CFA επικεντρώνεται στην ενίσχυση των δεξιοτήτων Διαχείρισης Επενδύσεων, όπως Ανάλυση Επενδύσεων, Στρατηγική Χαρτοφυλακίου, Κατανομή Ενεργητικών και Εταιρική Χρηματοδότηση. Ενώ, το CMA σας δίνει τη δυνατότητα να αναπτύξετε ένα επίπεδο εμπειρογνωμοσύνης τόσο στη χρηματοοικονομική όσο και στη λογιστική διαχείρισης και στη στρατηγική διαχείριση.

Ποια διαπιστευτήρια είναι η σωστή επιλογή καριέρας για μένα;

Είμαι βέβαιος ότι πρέπει να έχετε σκεφτεί αυτό το ερώτημα και έχετε ρωτήσει περίπου δώδεκα άτομα σχετικά με το ποια θα ήταν καλύτερη για τη χρηματοοικονομική σας καριέρα. Πραγματικά, η απόφαση αυτή πρέπει να είναι δική σας. Σίγουρα θα πρέπει να κάνετε αρκετή έρευνα και να λάβετε την απαραίτητη καθοδήγηση, αλλά τελικά, θα εξαρτηθεί από την κατεύθυνση στην οποία θέλετε να οδηγήσετε την καριέρα σας.

Φυσικά, πρέπει να βρίσκετε καθένα από αυτά συνδεδεμένο καθώς και οι δύο ασχολούνται με τον τομέα Λογαριασμών και χρηματοδότησης, αλλά και οι δύο CFA® και CMA έχουν τη διακριτική τους ταυτότητα και αυτό πρέπει να γνωρίζετε. Μόλις είστε ξεκάθαροι για τα οφέλη που παρέχει ο καθένας σας, πρέπει να τα συσχετίσετε με τον εαυτό σας και να λάβετε μια απόφαση. Αυτό είναι παρόμοιο με την αγορά ενός προϊόντος. Είμαι σίγουρος όταν πηγαίνετε για ψώνια και έχετε διάφορες επιλογές για το προϊόν, συγκρίνετε και ανακαλύπτετε τι προσφέρει κάθε ένα από αυτά. Μπορείτε επίσης να δείτε το κόστος που θα προκύψει και στη συνέχεια να κάνετε γρήγορα μια ανάλυση κόστους-οφέλους. Τέλος, λαμβάνετε μια απόφαση για το ποια σας ταιριάζει καλύτερα και τι πρέπει να αγοράσετε.

Αυτό θέλουμε να κάνουμε μέσω αυτού του άρθρου σχετικά με CFA® έναντι CMA. Θα εξετάσουμε και τα δύο διαπιστευτήρια και θα σας καθοδηγήσουμε σχετικά με το ποιο είναι καλύτερο σε σχέση με τις δυνατότητες που έχει ο καθένας από αυτούς.

Εμφανίζεστε για εξετάσεις CFA Level 1; - Ρίξτε μια ματιά σε αυτό το φοβερό 70+ ώρες προετοιμασίας CFA επιπέδου 1

Θα συζητήσουμε τα ακόλουθα σε αυτό το άρθρο -

  CFA® vs CMA Infographics


  Τι είναι ο χάρτης Chartered Financial Analyst® (CFA®);


   Το πρόγραμμα CFA® επικεντρώνεται στη διαχείριση επενδύσεων. Οι κορυφαίοι εργοδότες των μετόχων περιλαμβάνουν τις πιο σεβαστές χρηματοοικονομικές εταιρείες στον κόσμο, όπως, JPMorgan, Citigroup, Bank of America, Credit Suisse, Deutsche Bank, HSBC, UBS και Wells Fargo, για να αναφέρουμε μερικές. Πολλές από αυτές είναι επενδυτικές τράπεζες, αλλά το πρόγραμμα CFA® επικεντρώνεται στις γνώσεις και τις δεξιότητες που σχετίζονται περισσότερο με το παγκόσμιο επάγγελμα διαχείρισης επενδύσεων από τη σκοπιά ενός ασκούμενου.

  Οι επαγγελματίες επενδύσεων που κατέχουν τον ορισμό CFA® (ή τον χάρτη CFA®) πληρούν αυστηρές απαιτήσεις εκπαίδευσης, εργασιακής εμπειρίας και δεοντολογικής συμπεριφοράς.

  Μόνο όσοι ολοκληρώνουν τρεις εξετάσεις μεταπτυχιακού επιπέδου, τέσσερα χρόνια εργασιακής εμπειρίας και ετήσια ανανέωση μέλους (συμπεριλαμβανομένης της ηθικής και του πιστοποιητικού επαγγελματικής συμπεριφοράς) επιτρέπεται να χρησιμοποιούν την ονομασία CFA®. Συμπληρωματικοί κωδικοί και πρότυπα (όπως τα Global Investment Performance Standards και Asset Manager Code) συμβάλλουν στην ενίσχυση αυτής της επαγγελματικής διάκρισης.

  Τι είναι ο πιστοποιημένος λογιστής διαχείρισης (CMA);


  • Τα διαπιστευτήρια CMA θα σας κάνουν έναν πιστοποιημένο λογιστή διαχείρισης και θα σας επιτρέψουν να αναπτύξετε ένα επίπεδο εμπειρογνωμοσύνης τόσο στη χρηματοοικονομική λογιστική όσο και στη στρατηγική διαχείριση.
  • Το πρόγραμμα CMA παρουσιάστηκε το 1972 και έχει την προστιθέμενη αξία του με εξειδίκευση στη λογιστική κόστους, την οικονομική ανάλυση και τον στρατηγικό σχεδιασμό.
  • Το CMA είναι ιδανικό τόσο για μεγάλα λογιστικά όσο και οικονομικά προγράμματα που επιθυμούν να εργαστούν στον εταιρικό κόσμο.
  • Αυτός ο προσδιορισμός ισχύει για όσους έχουν λογιστικό κόστος και απογραφή.

  Γιατί πρέπει να πάτε για τον ορισμό CFA®;


  Οι δέκα κορυφαίες εταιρείες που προσλαμβάνουν CFA® περιλαμβάνουν τις JP Morgan Chase, PwC, HSBC, Bank of America Merrill Lynch, UBS, Ernst & Young, RBC, Citigroup, Morgan Stanley και Wells Fargo.

  Το CFA® Institute έχει πάνω από 123.000 μέλη σε περισσότερες από 140 χώρες και περιοχές. Το 94% των μελών είναι κάτοχοι ναύλωσης CFA®.

  • Το CFA® απαιτείται ιδιαίτερα εάν επιθυμείτε να συμμετάσχετε σε έρευνα μετοχών, επενδυτική τραπεζική ή διαχείριση χαρτοφυλακίου.

  Τα διαφοροποιημένα οφέλη από την απόκτηση της ονομασίας CFA® περιλαμβάνουν:

  • Πραγματική εμπειρία
  • Αναγνώριση καριέρας
  • Ηθική γείωση
  • Παγκόσμια κοινότητα
  • Απαίτηση εργοδότη

  Η απόλυτη ζήτηση για τον χάρτη CFA® μιλά για τη διαφορά που κάνει. Πραγματοποιήθηκαν περισσότερες από 160.000 εγγραφές εξετάσεων CFA® για τις εξετάσεις του Ιουνίου 2015 (35% στην Αμερική, 22% στην Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική και 43% στην Ασία-Ειρηνικό).

  Για περισσότερες πληροφορίες, ανατρέξτε στο- CFA® Programs

  Γιατί πρέπει να πάτε για CMA;


  Η CMA έχει πάνω από 70.000 μέλη IMA και περίπου 20-30 χιλιάδες ενεργά CMA.

  Σε παγκόσμιο επίπεδο, οι CMA κερδίζουν 59% περισσότερα στον διάμεσο μισθό και 63% περισσότερα στη μέση συνολική αποζημίωση από τους αντίστοιχους μη CMA.

  Ο παγκόσμιος διάμεσος μισθός είναι 60.000 $ και η συνολική μέση συνολική αποζημίωση είναι 66.000 $

  • Αυτό το διαπιστευτήριο έχει σχεδιαστεί για να σας βοηθήσει να βελτιώσετε την ικανότητά σας να λαμβάνετε στρατηγικές επιχειρηματικές αποφάσεις ανάλογα με την οικονομική κατάσταση της εταιρείας.
  • Τα κριτήρια επιλεξιμότητας είναι ευέλικτα και ως εκ τούτου το εμπόδιο εισόδου είναι χαμηλό
  • Η εξέταση CMA έχει σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο ώστε να μπορεί να ολοκληρωθεί μέσα σε ένα χρόνο, καθώς έχει δοκιμαστικά παράθυρα σε 6 μήνες κάθε χρόνο
  • Το πεδίο περιορίζεται για να μάθει συγκεκριμένα τη λογιστική διαχείρισης
  • Η λογιστική θεωρείται αναγκαιότητα και ως εκ τούτου η ζήτηση για επαγγελματίες λογιστές είναι συνήθως στην υψηλότερη πλευρά.

  Άλλες χρήσιμες συγκρίσεις

  • CFA ή CPA - Ποιο είναι καλύτερο;
  • CMA vs ACCA - Διαφορές
  • CMA έναντι CPA - Σύγκριση
  • CFP εναντίον CMA

  Συμπέρασμα


  Ζυγίζοντας και τα δύο αυτά διαπιστευτήρια, το CFA® έχει μεγαλύτερη διείσδυση στην αγορά και είναι μάλλον πιο διάσημο, αλλά είναι επίσης σχετικά δύσκολο. Εξετάστε το ενδεχόμενο να λάβετε μια απόφαση αφού εξετάσετε τη διακριτική καριέρα που προσφέρει κάθε ένα από αυτά τα διαπιστευτήρια και ποια θα σας άρεσε περισσότερο. Όποιο διαπιστευτήριο και αν πρόκειται να είναι μια μεγάλη επένδυση για την οποία θα πρέπει να θυσιάσετε δύο πιο σημαντικά πράγματα το ένα είναι ο χρόνος - το πιο κρίσιμο και, δεύτερον, το κόστος που σχετίζεται με την πιστοποίηση. Σκεφτείτε τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα και επιλέξτε σοφά!

  Τα καλύτερα! :-)


  $config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found