Καριέρα και πεδίο εφαρμογής μετά το B.Com | Ποιες είναι οι καλύτερες επιλογές;

Καριέρα μετά την ολοκλήρωση του B.Com

Το B.com είναι πτυχίο εμπορίου με γνώση λογαριασμών και χρηματοοικονομικών, αφού το b.com μπορεί να ακολουθήσει την καριέρα του σε μαθήματα όπως το Masters of commerce και μετά το Ph.D. ειδικότερα αντικείμενο ή πλοίαρχος διοίκησης επιχειρήσεων, Πιστοποιημένος δημόσιος λογιστής, Αναλογιστική επιστήμη, Πρόγραμμα πιστοποιημένων λογαριασμών, Τραπεζικός τομέας, Ορκωτός χρηματοοικονομικός αναλυτής ή Διευθυντής χρηματοοικονομικού κινδύνου.

Η αποφοίτηση είναι ένα σημαντικό βήμα στην καριέρα σας. Αλλά αν έχετε λίγη ιδέα για το τι συμβαίνει στην αγορά, τότε η μόνη αποφοίτηση δεν είναι όλα. Ναι, μιλάμε για το B.Com σας. Επιλέξατε το B.Com επειδή πιστεύετε ότι έχετε μια τάση προς τις επιχειρήσεις και το εμπόριο και για να είστε ακριβείς, για τη λογιστική. Πιστεύετε όμως ότι η ολοκλήρωση του B.Com θα σας δώσει πλεονέκτημα στη λογιστική ή στις επιχειρήσεις; Το ξέρεις σωστά; Η απλή ολοκλήρωση του B.Com ακόμη και με ένα μεγάλο σκορ δεν θα εξασφαλίσει επιτυχία στην καριέρα της λογιστικής. Πρέπει να σκεφτείτε μακρύτερα και πρέπει να είστε στην άκρη σας.

Σε αυτό το άρθρο, θα συζητήσουμε για το τι μπορείτε να κάνετε μετά το B.Com. Θα συζητήσουμε την κατάλληλη στιγμή για να σκεφτούμε την τριτοβάθμια εκπαίδευσή σας, τις επιλογές σταδιοδρομίας που μπορείτε να επιλέξετε και πώς μπορείτε να κάνετε τα πρώτα βήματα.

Περίμενε σφιχτά. Εδώ θα δείτε μια επισκόπηση όλων όσων πρέπει να σκεφτείτε μετά το B.Com.

Πότε είναι η κατάλληλη στιγμή για να σκεφτείτε το Career Scope After B.Com;

Ίσως αναρωτιέστε ότι ποια θα ήταν η κατάλληλη στιγμή για να σκεφτείτε το B.Com. Η σωστή ώρα δεν είναι μετά την B.Com. Αντίθετα, πρέπει να συζητήσετε για την τριτοβάθμια εκπαίδευση κατά το τελευταίο έτος του B.Com.

Οι περισσότεροι μαθητές κάνουν τα λάθη να σκεφτούν το B.Com μόνο όταν το επιδιώκουν. Πρέπει να σκεφτείτε περισσότερο. Ο τρόπος με τον οποίο αλλάζει η αγορά, κάθε 5 χρόνια δημιουργούνται χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας. Εάν δεν ξέρετε τι να κάνετε αφού τελειώσετε με το B.Com, τότε θα είστε πίσω. Επιπλέον, όταν παίρνετε μια απόφαση βιαστικά, τις περισσότερες φορές, θα λάβετε λανθασμένες αποφάσεις.

Έτσι, πριν δώσετε την τελική σας εξέταση, καθίστε με τον εαυτό σας. Κάντε κάποια έρευνα! Σκεφτείτε τις πιθανές επιλογές σταδιοδρομίας που μπορείτε να διαλέξετε και ποιες συμφωνούν με τους στόχους της σταδιοδρομίας σας. Εάν χρειάζεστε καθοδήγηση, μιλήστε με τους γονείς σας και λάβετε τη βοήθεια των δασκάλων και των καθηγητών σας. Σε αυτό το σημείο, δεν χρειάζεται να κολλήσετε σε ένα σημείο. Αλλά πρέπει τουλάχιστον να σκεφτείτε την καριέρα σας μετά το B.Com.

Επιλέξτε μερικά από αυτά και αφήστε τα στην άκρη και στη συνέχεια επικεντρωθείτε στις σπουδές σας B.Com (τελευταίο έτος) Ξεκουραστείτε μπορείτε να σκεφτείτε αφού δώσετε το B.Com (τελικό) διαγωνισμό σας.

Λίστα των κορυφαίων 8 σταδιοδρομιών μετά το B.Com

 1. Ορκωτός λογιστής (CA)
 2. MBA στα Οικονομικά
 3. M.Com
 4. Ινστιτούτο Λογιστών Κόστους και Έργων της Ινδίας (ICWAI)
 5. Γραμματέας εταιρείας (CS)
 6. Ορκωτός λογιστής διαχείρισης (CMA)
 7. Ένωση Ορκωτών Ορκωτών Λογιστών (ACCA)
 8. Πιστοποιημένος δημόσιος λογιστής (CPA)

Επιπλέον, θα συζητήσουμε καθένα από αυτά λεπτομερώς

Αυτές είναι κοινές επιλογές καριέρας ή μπορείτε να πείτε ότι πηγαίνετε με το πλήθος. Σας συνιστούμε ανεπιφύλακτα να σκεφτείτε σωστά πριν εγγραφείτε σε οποιοδήποτε από αυτά τα μαθήματα. Όχι, δεν πρόκειται για χρήματα. μάλλον αφορά την καριέρα σας και δεν πρέπει να σπαταλάτε τα πρώτα χρόνια της κάνοντας κακές επιλογές.

Τα γραφήματα

Οι περισσότερες κοινές σταδιοδρομίες μετά την ολοκλήρωση του B.Com

Ορκωτός λογιστής (CA)

Αυτή είναι η πιο δημοφιλής και κοινή ευκαιρία μετά το πέρασμα του B.Com. Μάλλον πολλοί μαθητές ακολουθούν Chartered Accountancy μαζί με το B.Com τους. Αλλά εάν εγγραφείτε μετά την ολοκλήρωση του B.Com, δεν χρειάζεται να συμμετάσχετε στις εξετάσεις σε επίπεδο εισόδου, δηλαδή στο CPT (Common Proficiency Test), εφόσον έχετε τουλάχιστον 55% στο B.Com. Μπορείτε επίσης να εγγραφείτε στην ΑΠ μετά από οποιαδήποτε αποφοίτηση, αλλά σε αυτήν την περίπτωση, πρέπει να έχετε 60% στην αποφοίτηση. Πριν εγγραφείτε σε αυτό το μάθημα, σκεφτείτε μερικά πράγματα -

 • Πρώτα απ 'όλα, αυτό δεν είναι το μάθημα για λιποθυμία. Ρωτήστε τον εαυτό σας - Είμαι έτοιμος να βάζω τουλάχιστον 5-6 ώρες την ημέρα, κάθε μέρα μέχρι να καθαρίσω το CA; Εάν η απάντηση είναι όχι , μην εγγραφείτε. Έχετε και άλλες επιλογές. Ξέρεις τον εαυτό σου καλύτερα από οποιονδήποτε. Ακόμα κι αν αισθάνεστε ανεπιθύμητοι, λάβετε τόσες πολλές προτάσεις για να κάνετε CA από τους καθηγητές σας και δείτε ότι πολλοί από τους φίλους σας το ζητούν, ακόμα, ρωτήστε τον εαυτό σας με ειλικρίνεια και στη συνέχεια αποφασίστε.
 • Ελέγξτε τα στατιστικά. Είναι αλήθεια ότι το CA είναι το 2ο καλύτερο μάθημα στον κόσμο. Αλλά μόνο το 2-3% των μαθητών ξεκαθαρίζει το CA (Final) με μία κίνηση. Εάν ξέρετε ότι είστε δεσμευμένοι και τραβήξτε το, ακολουθήστε το.
 • Πρέπει να διατηρήσετε τουλάχιστον 3-5 χρόνια στα χέρια σας, καθώς πρέπει να ολοκληρώσετε ένα πλήρες άρθρο για 3 χρόνια, 100 ώρες μαθημάτων τεχνολογίας πληροφοριών και να διαγράψετε συνολικά τέσσερις ομάδες στο IPCC (Ολοκληρωμένο Επαγγελματικό Ικανότητα) και CA (τελικό ).

Αφού σκεφτείτε όλα αυτά, τότε αποφασίστε εάν η ΑΠ είναι κατάλληλη για εσάς ή όχι.

MBA (Οικονομικά)

Οι περισσότεροι μαθητές κάνουν το λάθος ότι αντιλαμβάνονται τη χρηματοδότηση ως παρόμοια με τη λογιστική. Δεν είναι. Η χρηματοδότηση είναι τεράστια και η λογιστική είναι μόνο ένα μέρος αυτής. Ωστόσο, αν θέλετε να κάνετε MBA στα Οικονομικά, υπάρχουν πολλές επιλογές που μπορείτε να επιλέξετε. Η καλύτερη επιλογή είναι να προετοιμαστείτε για CAT, XAT και GMAT. Αυτά τα τρία θα το κάνουν. Θα πρέπει να ξεκινήσετε την προετοιμασία σας κατά το τελευταίο έτος του B.Com. Ένα έτος προετοιμασίας μπορεί να κάνει θαύματα για εσάς. Υπάρχουν πολλά Β-Σχολεία που ξεφυτρώνουν παντού. Πιστεύετε ότι η απόκτηση MBA στα Οικονομικά από οποιοδήποτε B-School θα προσθέσει αξία σε εσάς; Οχι. Πρέπει να το κάνετε από τα κορυφαία 10 B-School στην Ινδία ή από τα 30 B-Schools στον κόσμο (αν πρόκειται για ξένα πανεπιστήμια) Εάν θέλετε να ακολουθήσετε το MBA σας στην Ινδία, τα CAT και XAT είναι το καλύτερο στοίχημά σας. Πρέπει να σκοράρετε υψηλά, έως 99,99 εκατοστημόρια εάν είστε Γενικός μαθητής.Ή αλλιώς, εάν θέλετε να κάνετε κάτι σε μια ξένη χώρα όπως οι ΗΠΑ, πρέπει να κερδίσετε τουλάχιστον 700 συν στο GMAT σας.

M.Com

Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που πηγαίνουν στο M.Com αφού κάνουν το B.Com. Μπορείτε να κάνετε το ίδιο. Αλλά το M.Com είναι μάθημα μεταπτυχιακού τίτλου. Και μπορείτε να επιλέξετε πολλές εξειδικεύσεις Οικονομικά, Στατιστικά, Χρηματοοικονομικά, Επιχειρήσεις, Λογιστική κ.λπ. Δεν θα έχετε πολύ αξία από αυτό εάν δεν το προχωρήσετε περαιτέρω, που σημαίνει ότι μιλάμε για το M.Phil ή Ph.D. Μπορείτε επίσης να ακολουθήσετε μια άλλη προσέγγιση. Μπορείτε να κάνετε το M.Com μαζί με την CA ή οποιαδήποτε άλλα μαθήματα. Μόνο η M.Com έχει μικρή ή καθόλου αξία. Φυσικά, από την προοπτική της εκπαίδευσης, θα πάρετε έναν τόνο γνώσεων. αλλά εδώ αξιολογούμε τα πάντα από την προοπτική της καριέρας και της αξιοπρεπούς τοποθέτησης

ICWAI

Πολλοί μαθητές πηγαίνουν επίσης στο ICWAI. Είναι το μάθημα κοστολόγησης που προσφέρεται από το Ινστιτούτο Λογιστών Κόστους και Έργων της Ινδίας. Αυτό είναι ένα καλό μάθημα, αλλά δεν είναι τόσο πολύτιμο όσο το CA. Όμως πολλοί μαθητές το αναζητούν καθώς υπάρχουν καλές ευκαιρίες σταδιοδρομίας μετά το ICWAI. Αφού κάνετε το ICWAI, μπορείτε να πάτε στο M.Phil. ή Ph.D. ή μπορείτε να εγγραφείτε ως Financial Controller, Cost Controller, Chief Internal Auditor και Chief Accountant. Το εύρος των μισθών ανέρχεται σε 4-6 INR ετησίως. Μπορείτε να συμμετάσχετε σε αυτό το μάθημα ενώ κάνετε το B.Com. Υπάρχουν θεμελιώδη, ενδιάμεσα και τελικά μαθήματα που πρέπει να διαγράψετε για να αποκτήσετε την πιστοποίηση του ICWAI.

Γραμματέας εταιρείας (CS)

Πολλοί άνθρωποι πηγαίνουν για CS μετά ή κατά τη διάρκεια του B.Com. Το CS είναι εντελώς διαφορετικό μάθημα από το CA ή το ICWAI. Αφορά περισσότερο τη νομική πτυχή των επιχειρηματικών και ποιοτικών αναλύσεων. Πρέπει να είστε προετοιμασμένοι για να προτείνετε τα μονοπάτια προς το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας και συχνά θα γίνετε μέλος του εκτελεστικού γραμματέα του MD ή του CEO. Στην περίπτωση CS, πρέπει να εκκαθαρίσετε τα μαθήματα Foundation, Executive και Final. Αλλά οι ευκαιρίες για τον Γραμματέα της Εταιρείας έχουν τεράστιες δυνατότητες.

Όχι τόσο κοινά μαθήματα μετά την ολοκλήρωση του B.Com

Στην παραπάνω ενότητα, έχουμε συζητήσει τις κοινές επιλογές που κάνουν οι μαθητές για να ξεκινήσουν την καριέρα τους μετά το B.Com. Αλλά εδώ είναι η λίστα των μαθημάτων που επιλέγουν να κάνουν ένα μικρό ποσοστό μαθητών.

Αλλά είναι επίσης επωφελείς εάν λάβετε τα πράγματα στο βήμα σας και τα κάνετε με απόλυτη ειλικρίνεια.

Ας ρίξουμε μια ματιά σε αυτά.

CMA

Αυτό είναι ένα από τα πιο αναγνωρισμένα διεθνή μαθήματα που μπορείτε να επιλέξετε αφού ολοκληρώσετε το B.Com. Ο πιστοποιημένος λογιστής διαχείρισης (CMA) προσφέρεται από το Ινστιτούτο Ορκωτών Λογιστών Διαχείρισης. Είναι πιο δημοφιλές στις ΗΠΑ, αλλά έχει παρουσία σε περισσότερες από 100 χώρες στον κόσμο. Με την πάροδο των ετών, η ICMA έχει δημιουργήσει πολλούς σπουδαστές υψηλού επιπέδου. Η απόδειξη είναι εάν ολοκληρώσετε το CMA σας μετά την B.Com, θα μπορείτε να κερδίσετε τουλάχιστον 33,33% περισσότερα από οποιονδήποτε μη πιστοποιημένο λογιστή. Το CMA είναι πολύ πιο ολοκληρωμένο από οποιοδήποτε άλλο μάθημα που μπορείτε να ακολουθήσετε μετά το B.Com (εκτός από CA & CS). Το πρόγραμμα σπουδών της CS επικεντρώνεται τόσο στη λογιστική διαχείρισης όσο και στη χρηματοοικονομική λογιστική. Το ICMA έχει καταστήσει πολύ εύκολο για τους μαθητές του να επιδιώκουν και να καθαρίζουν το CMA. Υπάρχουν πάνω από 100 εξεταστικά κέντρα στον κόσμο. Και για να καθαρίσετε τις εξετάσεις,πρέπει να συμμετάσχετε μόνο σε δύο εξετάσεις. Και κάθε εξέταση έχει διάρκεια 4 ωρών. Η εξέταση θα αποτελείται από 100 ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής και 2, 30 λεπτά ερωτήσεις προς ανάπτυξη. Αλλά θυμηθείτε ότι δεν είναι εύκολο να καθαρίσετε καθώς ακούγεται. Τον Ιούνιο του 2015, τα ποσοστά των εξετάσεων για τις δύο εξετάσεις είναι 14% (CMA Inter) και 17% (CMA Final) αντίστοιχα.

ACCA

Μετά το B.Com, αισθάνεστε μπερδεμένοι και δεν ξέρετε ακριβώς τι θα αυξήσει την καριέρα σας! Εάν αισθάνεστε έτσι και θέλετε να γίνετε επαγγελματίας λογιστής εδώ είναι το ACCA για εσάς. Το ACCA είναι διαπιστευμένο από την Ένωση Ορκωτών Ορκωτών Λογιστών. Εκπαιδεύει τους μαθητές του για πολύ καιρό. Περισσότεροι από 436.000 μαθητές έχουν ήδη περάσει από αυτήν την πιστοποίηση. Και έχει μια τεράστια παγκόσμια φήμη. είναι σε περισσότερες από 180 χώρες στον κόσμο. Όπως το CMA, το ACCA είναι επίσης ένα πολύ ολοκληρωμένο μάθημα. Εκτός από τη διδασκαλία του τεχνικού μέρους της λογιστικής, διδάσκει επίσης τις τεχνικές και διαχειριστικές πτυχές επίσης. Αλλά δεν είναι τόσο εύκολο όσο ακούγεται. Πρέπει να καταβάλλετε περισσότερη προσπάθεια από το κανονικό. Φυσικά, θέλετε μια υπέροχη καριέρα και για αυτό, πρέπει να διαγράψετε τέσσερα επίπεδα και 14 θέματα συνολικά.Ωστόσο, τα τέλη για το ACCA είναι πολύ λογικά. Είναι περίπου 50.000 INR. Ακόμη και το ποσοστό επιτυχίας είναι περίπου 50% εάν λάβετε μαζί το μέσο όρο όλων των επιπέδων και όλων των εγγράφων. Εάν θέλετε ένα παγκόσμιο μάθημα με μικρό προϋπολογισμό και θέλετε να έχετε μια υπέροχη καριέρα στον έλεγχο, τη φορολογία ή την πρακτική.

CPA

Αυτό είναι ένα από τα καλύτερα διεθνή μαθήματα που μπορείτε να κάνετε μετά το B.Com. Αυτό είναι τόσο καλό όσο ένα μάθημα ΑΠ. Οι άνθρωποι που θέλουν να ακολουθήσουν μια καριέρα σε δημόσιες επιχειρήσεις πρέπει να πάνε για CPA. Το CPA οργανώνεται από το Αμερικανικό Ινστιτούτο CPA (AICPA). Σύμφωνα με την AICPA, υπάρχει διαφορά στον μισθό όταν κάνετε CPA. Θα λάβετε τουλάχιστον 15% μεγαλύτερο μισθό από τους μη πιστοποιημένους λογιστές. Για να μπορέσετε να γίνετε CPA, πρέπει να συμμετάσχετε σε μια τεράστια εξέταση 14 ωρών. Υπάρχουν μόνο τέσσερα θέματα που πρέπει να ξεκαθαρίσετε εάν συμμετέχετε στο CPA - έλεγχος και βεβαίωση (AUD), χρηματοοικονομική λογιστική και αναφορά (FAR), κανονισμός (REG) και επιχειρηματικό περιβάλλον (BEC). Το ποσοστό επιτυχίας είναι περίπου 47% κατά μέσο όρο κάνοντας τα ποσοστά επιτυχίας σε όλα τα θέματα.

Τα πρώτα βήματα

Αυτή είναι η επισκόπηση των μαθημάτων που μπορείτε να κάνετε μόλις ολοκληρώσετε το B.Com. Όμως, έχοντας πολλές επιλογές είναι σαν να παραλύεις από επιλογές. Λοιπόν, πώς θα επιλέγατε ποιο είναι κατάλληλο για εσάς; Για αυτό, πρέπει να γνωρίζετε τις τάσεις σας για ορισμένα θέματα. Εάν έχετε μεγαλύτερη τάση προς τη λογιστική, θα πρέπει να αναζητήσετε CA, CPA ή ACCA. Ή αλλιώς, αν πιστεύετε ότι η χρηματοδότηση είναι το φλιτζάνι του τσαγιού σας, πηγαίνετε για ένα MBA στο Finance από ένα φημισμένο ινστιτούτο. Κάντε αναζήτηση ψυχής. Έχετε λίγο χρόνο πρακτικό, ώστε να έχετε αρκετό χρόνο για να σκεφτείτε όλες τις επιλογές σας.