CPA έναντι CFA | Βασικές διαφορές που πρέπει να γνωρίζετε!

Διαφορά μεταξύ CPA και CFA

Η πλήρης μορφή του CPA είναι Πιστοποιημένος Δημόσιος Λογιστής και επιλέγεται από φοιτητές που είναι πρόθυμοι να αποκτήσουν πείρα σε φορολογία, έλεγχο και λογιστική, ενώ η CFA είναι η σύντομη φόρμα για Chartered Financial Analyst και αυτό το μάθημα ακολουθείται από φοιτητές που θέλουν να αποκτήσουν εμπειρία σε δεξιότητες που σχετίζονται με τη χρηματοδότηση και τη διαχείριση κινδύνων.

Η κύρια διαφορά μεταξύ των δύο είναι οι βασικές καλύψεις και οι ευκαιρίες σταδιοδρομίας που παρέχει. Το CPA θεωρείται «μαύρη ζώνη στη λογιστική» και σας προετοιμάζει για καριέρα στη Λογιστική και τον Ελεγκτικό έλεγχο, ενώ, το Πρόγραμμα CFA εστιάζει στη διαχείριση επενδύσεων που καλύπτει ευρεία θέματα όπως εταιρική χρηματοδότηση, διαχείριση χαρτοφυλακίου, παράγωγα, σταθερό εισόδημα, εναλλακτικές επενδύσεις και σας προετοιμάζει για σταδιοδρομία στην επενδυτική τραπεζική, διαχείριση χαρτοφυλακίου, χρηματοοικονομική έρευνα κ.λπ.

Αντί να θέσετε αυτήν την ερώτηση ότι "Ποιο είναι καλύτερο;", θα πρέπει να ρωτήσετε "Ποιο είναι καλύτερο για ΣΑΣ !"

Η απόφαση ενός διαπιστευτηρίου μερικές φορές αποφασίζει τη μοίρα σας, γιατί τελικά, η καριέρα σας θα είναι στη γραμμή που έχετε επιλέξει. Αυτή η σκέψη μπορεί να σας δώσει εφιάλτες, έτσι δεν είναι; Αλλά πιστέψτε με, αν έχετε προσδιορίσει τα ενδιαφέροντά σας και γνωρίζετε καλά τις δεξιότητές σας, αυτό δεν είναι δύσκολο.

Υποθέτω ότι ίσως έχετε αποφασίσει να λάβετε είτε την πλήρη μορφή CPA είτε τον Chartered Financial Analyst (CFA ®), καθώς θέλετε να ενισχύσετε την εμπειρία και τις γνώσεις σας στον τομέα των χρηματοοικονομικών. Αυτός είναι, στην πραγματικότητα, μια καλή ιδέα και ένας από τους καλύτερους τρόπους για να ανεβείτε τη σκάλα σε μια βιομηχανία όπου θέλετε να κάνετε την τύχη σας.

Αυτό το άρθρο θα ήταν χρήσιμο σε όσους θέλουν να μάθουν τη διαφορά μεταξύ αυτών των δύο πιστοποιήσεων CPA έναντι CFA ® όσον αφορά τις λεπτομέρειες των εξετάσεων, τις απαιτήσεις και την καριέρα που θα διευκολύνουν την ανησυχία σας σχετικά με αυτές.

Εμφανίζεστε για εξετάσεις CFA Level 1; - Ρίξτε μια ματιά σε αυτό το εκπληκτικό 70+ ώρες βίντεο Tutorial CFA επιπέδου 1

Θα συζητήσουμε τα ακόλουθα σε αυτό το άρθρο -

  Infographics CPA vs CFA ®

  Τι είναι ο Πιστοποιημένος Δημόσιος Λογιστής (CPA);

  • Το CPA υπήρξε μέχρι στιγμής το πιο γνωστό διαπιστευτήριο για την προώθηση της καριέρας του στον έλεγχο και τη λογιστική.
  • Θεωρείται η «Μαύρη ζώνη στη λογιστική»
  • Η άδεια CPA είναι νομικά απαραίτητη για την εκτέλεση συγκεκριμένων εργασιών, όπως η δημόσια λογιστική, δηλαδή ο ανεξάρτητος έλεγχος.
  • Σας επιτρέπει να χρεώνετε για τις λογιστικές υπηρεσίες που παρέχετε στο κοινό.
  • Το CPA είναι αρκετά χρήσιμο όταν πρόκειται για εταιρικά, αλλά ουσιαστικά είναι πολύτιμο στον δημόσιο τομέα.

  Σύμφωνα με το AICPA, τα CPA κερδίζουν περίπου 10-15% περισσότερα όταν αρχίζουν να εργάζονται σε σύγκριση με τους μη διαπιστευμένους λογιστές. Επίσης, τα CPA είναι πιο ελκυστικά για τους εργοδότες από τα μη CPA.

  Σύμφωνα με το Γραφείο Στατιστικής Εργασίας των ΗΠΑ (BLS), τα επαγγέλματα των λογιστών και των ελεγκτών, που περιλαμβάνουν CPA μεταξύ άλλων επαγγελματιών της λογιστικής, αναμενόταν να αυξηθούν κατά 13 τοις εκατό μεταξύ 2012 και 2022 

  Τι είναι ο Chartered Financial Analyst (CFA®);

  Το πρόγραμμα CFA® επικεντρώνεται στη διαχείριση επενδύσεων. Οι κορυφαίοι εργοδότες των μετόχων περιλαμβάνουν τις πιο σεβαστές χρηματοοικονομικές εταιρείες στον κόσμο, όπως, JPMorgan, Citigroup, Bank of America, Credit Suisse, Deutsche Bank, HSBC, UBS και Wells Fargo, για να αναφέρουμε μερικές. Πολλές από αυτές είναι επενδυτικές τράπεζες, αλλά το πρόγραμμα CFA® επικεντρώνεται στις γνώσεις και τις δεξιότητες που σχετίζονται περισσότερο με το παγκόσμιο επάγγελμα διαχείρισης επενδύσεων από τη σκοπιά ενός ασκούμενου.

  • Οι επαγγελματίες επενδύσεων που κατέχουν τον ορισμό CFA® (ή τον χάρτη CFA®) πληρούν αυστηρές απαιτήσεις εκπαίδευσης, εργασιακής εμπειρίας και δεοντολογικής συμπεριφοράς.
  • Μόνο όσοι ολοκληρώνουν τρεις εξετάσεις μεταπτυχιακού επιπέδου, τέσσερα χρόνια εργασιακής εμπειρίας και ετήσια ανανέωση μέλους (συμπεριλαμβανομένης της ηθικής και του πιστοποιητικού επαγγελματικής συμπεριφοράς) επιτρέπεται να χρησιμοποιούν την ονομασία CFA®. Συμπληρωματικοί κωδικοί και πρότυπα (όπως τα Global Investment Performance Standards και Asset Manager Code) συμβάλλουν στην ενίσχυση αυτής της επαγγελματικής διάκρισης.

  Προαπαιτούμενα

  Κριτήρια CPA CFA®
  Εκπαιδευτικές προϋποθέσεις Αυτό ποικίλλει ανάλογα με την πολιτεία, αλλά συνήθως, προκειμένου να συμμετάσχουν στις εξετάσεις CPA, οι υποψήφιοι πρέπει να έχουν πτυχίο μαζί με 120 ώρες εξαμήνου Θα απαιτούσατε μόνο πτυχίο. Ακόμα και σε περίπτωση που δεν έχετε αυτήν την προϋπόθεση μπορεί να ικανοποιηθεί εάν έχετε 4 χρόνια επαγγελματικής εμπειρίας
  Πρόσθετες εκπαιδευτικές προϋποθέσεις Περιλαμβάνει γενικά από 24 έως 30 ώρες εξαμήνου στη λογιστική, που αποκτώνται μέσω μεταπτυχιακού ή πτυχίου στις επιχειρήσεις. Πολλοί μαθητές επιδιώκουν επίσης μεταπτυχιακό δίπλωμα προκειμένου να ολοκληρώσουν τις εκπαιδευτικές απαιτήσεις  Δεν απαιτείται
  Επαγγελματική Εμπειρία Προαπαιτούμενα Όσον αφορά την εργασιακή εμπειρία, θα ποικίλλει μεταξύ των κρατών, αλλά ως επί το πλείστον πρέπει να έχουν συμπληρώσει τουλάχιστον 1-2 χρόνια εργασίας απευθείας για το CPA  Η CFA® θα απαιτούσε τετραετή επαγγελματική εμπειρία σε σχετικό τομέα που έχει άμεσο ρόλο να παίξει με τη διαδικασία της επενδυτικής τραπεζικής. Επιπλέον, πρέπει να είναι μέλη του ινστιτούτου CFA® 
  Συνολικές προϋποθέσεις Για να αποκτήσουν την πιστοποίηση CPA, οι υποψήφιοι πρέπει να εκκαθαρίσουν την Ενιαία Εξέταση CPA, να αποκτήσουν εφαρμόσιμη εργασιακή εμπειρία και να πληρούν πρόσθετες εκπαιδευτικές απαιτήσεις Για να αποκτήσουν την πιστοποίηση CFA®, οι υποψήφιοι πρέπει να εκκαθαρίσουν τις εξετάσεις CFA® και να αποκτήσουν σχετική εργασιακή εμπειρία

  Εξετάζοντας τις προϋποθέσεις μπορούμε να δούμε ξεκάθαρα ότι το CPA είναι πιο περιοριστικό όσον αφορά τις εκπαιδευτικές απαιτήσεις, αλλά μόλις αποκτήσετε τα προσόντα, η διαδικασία θα ήταν πολύ πιο γρήγορη. Από την άλλη πλευρά, το CFA® είναι λιγότερο περιοριστικό και έχει χαμηλότερο εμπόδιο εισόδου, αλλά χρειάζεται πολύ περισσότερος χρόνος για την ολοκλήρωση και την επίτευξη του χάρτη.

  Γιατί να συνεχίσετε το CPA;

  • Η λογιστική ως επιλογή σταδιοδρομίας είναι κατ 'απαίτηση και θα συνεχίσει να ισχύει.
  • Για να συνεχίσετε την καριέρα σας ως ελεγκτής, το CPA θα ήταν απαραίτητο, αλλιώς θα περιορίζατε μόνο σε θέσεις εργασίας σε επίπεδο εισόδου.
  • Η άδεια CPA εκτιμάται ευρέως ως δείκτης ποσοτικών δεξιοτήτων και υψηλών προδιαγραφών επαγγελματισμού.
  • Μόλις ένα CPA βρίσκεται σε αυτόν τον τομέα της δημόσιας λογιστικής, θα μπορούσατε να εργαστείτε για οποιαδήποτε επιχείρηση μεγέθους, από μια μεγάλη εταιρεία CPA έως μια μικρή τοπική λογιστική εταιρεία.
  • Στην εταιρεία, θα μπορούσατε να εργαστείτε σε οποιοδήποτε από αυτά τα ποικίλα πεδία όπως έλεγχος, φόρος και συμβουλευτικές υπηρεσίες.
  • Επίσης, σε περίπτωση που θέλετε να εργαστείτε για οποιαδήποτε εταιρική επιχείρηση, θα μπορούσατε να επιλέξετε ένα πεδίο χρηματοοικονομικής λογιστικής και αναφοράς, λογιστικής διαχείρισης, χρηματοοικονομικής ανάλυσης και διαχείρισης ταμείων / μετρητών, αντισταθμιστικών κεφαλαίων, κ.λπ. Από την άλλη πλευρά στο κυβερνητικό τέλος, μπορείτε θα μπορούσε να λειτουργήσει είτε σε ομοσπονδιακό, πολιτειακό ή τοπικό επίπεδο. Υπάρχουν επίσης διάφορες ευκαιρίες διαθέσιμες για μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς.
  • Απαιτείται CPA κατά μία έννοια επειδή θα βοηθήσει να διασφαλιστεί ότι το κοινό διατηρεί την αίσθηση εμπιστοσύνης. Διαφορετικά, τα οικονομικά σε λάθος χέρια μπορεί να είναι εξαιρετικά ανασφαλή.

  Γιατί να συνεχίσετε την ονομασία CFA®;

  Για να έχετε τις καλύτερες θέσεις εργασίας σε μια τράπεζα επενδύσεων είτε χρειάζεστε MBA από τα κορυφαία ινστιτούτα ή η δεύτερη καλύτερη επιλογή θα ήταν να έχετε τον ορισμό CFA® και καλή σχετική εμπειρία (σύγχυση μεταξύ CFA® και MBA, δείτε αυτό CFA® ή MBA)

  • Τα διαφοροποιημένα οφέλη από την απόκτηση της ονομασίας CFA® περιλαμβάνουν:
   • Πραγματική εμπειρία
   • Αναγνώριση καριέρας
   • Ηθική γείωση
   • Παγκόσμια κοινότητα
   • Απαίτηση εργοδότη
  • Η απόλυτη ζήτηση για τον χάρτη CFA® μιλά για τη διαφορά που κάνει. Πραγματοποιήθηκαν περισσότερες από 160.000 εγγραφές εξετάσεων CFA® για τις εξετάσεις του Ιουνίου 2015 (35% στην Αμερική, 22% στην Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική και 43% στην Ασία-Ειρηνικό). Για περισσότερες πληροφορίες, ανατρέξτε στο- CFA® Programs

  Συμπεράσματα

  Η απόφαση για ανάληψη είτε διαπιστευτηρίου CPA είτε CFA εξαρτάται από την επιλογή της κατεύθυνσης που θέλετε να δώσετε την καριέρα σας. Συνολικά, θα μπορούσαμε να πούμε ότι καθένας από αυτούς είναι αρκετά μοναδικός και επικεντρώνεται σε τομείς λογιστικής και επενδύσεων αντίστοιχα. Ελπίζω αυτό το γράψιμο να σας βοηθήσει να κάνετε μια σωστή επιλογή για την καριέρα σας. Όλα τα καλύτερα :-)

  Ποιο είναι το επόμενο?

  Εάν μάθατε κάτι νέο ή απολαύσατε την ανάρτηση, αφήστε ένα σχόλιο παρακάτω. Πες μου τι νομίζεις. Ευχαριστώ πολύ και φροντίστε. Καλή μάθηση!


  $config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found