Κορυφαία 10 καλύτερα βιβλία οικονομετρίας

Λίστα των κορυφαίων 10 καλύτερων οικονομετρικών βιβλίων

Τα οικονομικά είναι ένα αυτόνομο θέμα. Αλλά μέχρι να μάθετε τα μαθηματικά και στατιστικά μέρη που είναι βαθιά ριζωμένα με το θέμα, δεν θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε τις έννοιες καλά. Και υπάρχει η σημασία της οικονομετρίας. Παρακάτω είναι η λίστα των κορυφαίων Βιβλίων Οικονομετρίας -

 1. Κυρίως Αβλαβείς Οικονομετρίες: Συντροφιά ενός Εμπειρικού  (Λήψη αυτού του βιβλίου)
 2. Χρήση της Οικονομετρίας: Ένας Πρακτικός Οδηγός  (Λάβετε αυτό το βιβλίο)
 3. Εισαγωγική Οικονομετρία: Μια Σύγχρονη Προσέγγιση  (Λήψη αυτού του βιβλίου)
 4. Εισαγωγή στην Οικονομετρία, (Σειρά Pearson στα Οικονομικά)  (Λήψη αυτού του βιβλίου)
 5. Οικονομετρική ανάλυση δεδομένων διατομής και πίνακα (Τύπος MIT)  (Λήψη αυτού του βιβλίου)
 6. Μικροοικονομική χρήση του Stata  (Λήψη αυτού του βιβλίου)
 7. Οικονομετρική ανάλυση  (Λήψη αυτού του βιβλίου)
 8. Ένας οδηγός για την Οικονομετρία  (Λάβετε αυτό το βιβλίο)
 9. Βασική Οικονομετρία (Irwin Economics)  (Λήψη αυτού του βιβλίου)
 10. Econometrics for Dummies  (Λάβετε αυτό το βιβλίο)

Ας συζητήσουμε λεπτομερώς κάθε ένα από τα βιβλία Econometrics μαζί με τα βασικά στοιχεία και τις κριτικές του.

# 1 - Κυρίως Αβλαβείς Οικονομετρίες: Ένας σύντροφος του Εμπειρικού

των Joshua D. Angrist και Jorn-Steffen Pischke

Αυτό είναι το απόλυτο βιβλίο της Οικονομετρίας για κάποιον που θα ήθελε να γίνει επαγγελματίας της οικονομετρίας.

Κριτική βιβλίου Econometrics

Αυτό το κορυφαίο βιβλίο Οικονομετρίας θα σας διδάξει πώς η οικονομετρία είναι χρήσιμη στην πραγματική ζωή. Δεν είναι όλη η θεωρία και δεν θα βρείτε πολλά για τους ερευνητές. Αλλά ναι, εάν θέλετε να το εξασκήσετε στην πραγματική ζωή, αυτός ο οδηγός θα σας φανεί πολύτιμος. Αν πάμε σε λεπτομέρειες σχετικά με αυτό το βιβλίο, θα δούμε ότι οι συγγραφείς έχουν κυριαρχήσει στην ανάλυση παλινδρόμησης. Έτσι, εάν πρόκειται να κάνετε αναλύσεις παλινδρόμησης. σταματήστε τα πάντα, απενεργοποιήστε τα πάντα και διαβάστε πρώτα αυτό το βιβλίο. Αυτό το βιβλίο Econometrics είναι ένας πηγαίος πόρος για αναλύσεις παλινδρόμησης. Αν κοιτάξουμε από αυτήν την οπτική γωνία, μπορούμε να πούμε ότι αυτό το βιβλίο δεν είναι εξ ολοκλήρου ένα οικονομετρικό βιβλίο. αλλά μπορεί να είναι ένα εξαιρετικό συμπλήρωμα σε οποιοδήποτε άλλο εγχειρίδιο Econometrics. Ωστόσο, ως οικονομολόγος, αυτό το βιβλίο πρέπει να διαβαστεί. Ακόμα κι αν είστε στο διδακτορικό σας και προσπαθώντας να αποκρυπτογραφήσουμε σύνθετα, πιο δύσκολα προβλήματα οικονομίας,αυτό το βιβλίο θα σας βοηθήσει πολύ. Αυτό το βιβλίο είναι γραμμένο κυρίως για άτομα που ασχολούνται άμεσα με το βασικό θέμα. αλλά αν σας ενδιαφέρει, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε και για την κατανόηση των αναλύσεων παλινδρόμησης. Και από μαθητές έως εκπαιδευτές, όλοι θα επωφεληθούν από αυτό το βιβλίο.

Βασικές επιλογές από αυτά τα καλύτερα βιβλία Econometrics

 • Αυτό το βιβλίο Best Econometrics καλύπτει θέματα όπως η ποσοτική παλινδρόμηση, τα σχέδια παλινδρόμησης-ασυνέχειας και τα τυπικά σφάλματα. Αυτό σημαίνει ότι θα πάρετε τα εργαλεία που χρησιμοποιούν οι περισσότεροι ερευνητές στον πραγματικό κόσμο.
 • Επιπλέον, θα μάθετε επίσης για πολλά εμπειρικά παραδείγματα που κανείς δεν μιλάει.
<>

# 2 - Χρήση της Οικονομετρίας: Ένας Πρακτικός Οδηγός

από τον AH Studenmund

Αυτό το βιβλίο Econometrics είναι απλός, απλός και κατανοητός οδηγός για την οικονομετρία.

Κριτική βιβλίου Econometrics

Εάν είστε μαθητής και δεν έχετε ιδέα για την οικονομετρία, αυτό το καλύτερο βιβλίο Οικονομετρίας μπορεί να είναι ένας εξαιρετικός οδηγός για να διαβάσετε. Μπορεί να μην χρειάζεται να γνωρίζετε τα πάντα. αλλά αν διαβάσετε μόνο μερικά κεφάλαια αυτού του βιβλίου και κατανοήσετε το εισαγωγικό μέρος της ανάλυσης παλινδρόμησης, θα είστε αρκετά καλοί να πάτε. Η Οικονομετρία δεν είναι θέμα για τους αμυδρούς. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι το θέμα δεν μπορεί να εξηγηθεί με έναν κατανοητό τρόπο. Αυτό το βιβλίο Econometrics είναι απόδειξη ότι η οικονομετρία μπορεί να εξηγηθεί όμορφα χωρίς την ανάγκη υπερβολικών λέξεων ή πρόσθετων φράσεων. Αυτό το βιβλίο είναι γραμμένο ειδικά για εκείνους που θα ήθελαν να κατανοήσουν τις βασικές αρχές της οικονομετρίας. Έτσι, εάν ψάχνετε ένα βιβλίο για την οικονομετρία για το διδακτορικό σας σπουδές; αυτό το βιβλίο δεν θα κάνει το κόψιμο. Αλλά ναι, μπορείτε εύκολα να ξεκινήσετε με αυτό το βιβλίο,κατανοήστε καλά τις αναλύσεις παλινδρόμησης και, στη συνέχεια, προχωρήστε σε ένα πιο πυκνό και έντονο βιβλίο για την οικονομετρία. Δεν θα λαμβάνετε μόνο εύκολες εξηγήσεις για κάθε θέμα. θα μπορείτε επίσης να συσχετίσετε την κατανόησή σας με εκπληκτικά γραφικά που χρησιμοποιούνται σε αυτό το βιβλίο. Με λίγα λόγια, αυτός είναι ένας τέλειος οδηγός για να ξεκινήσετε το οικονομετρικό σας ταξίδι.

Βασικές επιλογές από αυτά τα κορυφαία βιβλία Econometrics

 • Αυτό το βιβλίο Top Econometrics είναι γραμμένο για αρχάριους και κάνει πολύ καλή δουλειά τα τελευταία 30 χρόνια.
 • Αυτό το βιβλίο επικεντρώνεται στην «ανάλυση γραμμικής παλινδρόμησης μίας εξίσωσης» και μέσα από παραδείγματα πραγματικής ζωής, θα είστε σε θέση να αφομοιώσετε τις έννοιες πολύ εύκολα.
<>

# 3 - Εισαγωγική Οικονομετρία: Μια σύγχρονη προσέγγιση

από τον Jeffery M. Wooldridge

Αυτός ο οδηγός θα κάνει τη μάθηση διασκεδαστική και εύκολη.

Κριτική βιβλίου Econometrics

Αν ψάχνετε για ένα βιβλίο Econometrics που θα σας βοηθήσει στην τάξη σας, η αναζήτησή σας τελειώνει εδώ. Αυτός είναι ένας τέλειος οδηγός για εσάς εάν ξεκινάτε από την οικονομετρία όπως ήδη προτείνει ο τίτλος του βιβλίου. Επιπλέον, εάν αγοράσετε αυτό το καλύτερο βιβλίο Econometrics, δεν χρειάζεται να λάβετε βοήθεια από εκπαιδευτές ή καθηγητές. Μπορείτε να μάθετε μόνοι σας και να περάσετε τις εξετάσεις. Τώρα, εάν είστε νέοι στα οικονομικά, αυτό το βιβλίο μπορεί να μην προσθέσει καμία αξία. Είναι πολύτιμο μόνο για όσους εργάζονται στην εφαρμοσμένη οικονομετρία ή σκέφτονται το ίδιο. Δεν θα βρείτε ομοιότητα μεταξύ των παραδοσιακών εγχειριδίων. Όχι, αυτό το βιβλίο είναι διαφορετικό. Θα σας διδάξει πώς η οικονομετρία μπορεί να ξεπεράσει την ασάφεια και μπορεί πραγματικά να δώσει απαντήσεις σε μερικές πιο πιεστικές ερωτήσεις. Σε αυτόν τον οδηγό, θα μάθετε πώς να παρουσιάζετε δεδομένα σε έξι μορφές - R, Stata, Microsoft Excel, Minitab, EViews,και κείμενο. Θα μάθετε επίσης τη συνάφεια της οικονομετρίας στην πραγματική ζωή και πώς να εφαρμόσετε πραγματικές πρακτικές και προκλήσεις στον σημερινό επιχειρηματικό κόσμο.

Βασικές επιλογές από αυτά τα καλύτερα βιβλία Econometrics

 • Μαζί με αυτό το βιβλίο Econometrics, θα λάβετε τεχνολογία MindTap που θα σας βοηθήσει να μάθετε το θέμα με διαδραστικά βίντεο, υλικά και βίντεο κινουμένων σχεδίων.
 • Αυτό το κορυφαίο εγχειρίδιο Econometrics είναι αρκετά περιεκτικό, ακόμα κι αν είναι ένας οδηγός για αρχάριους (περισσότερες από 780 σελίδες υλικού). Είναι ένα από τα καλύτερα βιβλία που χρησιμοποιούν οι μαθητές για να περάσουν τις εξετάσεις οικονομετρίας.
<>

# 4 - Εισαγωγή στην Οικονομετρία, (Σειρά Pearson στα Οικονομικά)

των James H. Stock και Mark W. Watson

Αυτό είναι ένα άλλο μεγάλο βιβλίο για την οικονομετρία.

Κριτική βιβλίου Econometrics

Εάν θέλετε να διαβάσετε ένα ποιοτικό βιβλίο για οικονομετρία, αυτό το βιβλίο θα εξυπηρετήσει το σκοπό. Ωστόσο, αυτό το βιβλίο Econometrics έχει λάβει μικτές κριτικές. Είναι εν μέρει επειδή το βιβλίο δεν είναι γραμμένο για όλους - εάν δεν έχετε στατιστικό υπόβαθρο, δεν θα ήταν καλό ταιριάζει (αλλά αν δεν έχετε καμία σχέση με στατιστικά στοιχεία, γιατί να μελετήσετε οικονομετρία ούτως ή άλλως) . Αυτό το βιβλίο είναι γραμμένο για όσους έχουν καταλάβει επιτυχώς το εννοιολογικό μέρος των οικονομικών και τώρα είναι έτοιμοι να βρουν στην κατανόηση της οικονομετρίας. Έτσι, προτού αρχίσετε να διαβάζετε αυτό το βιβλίο, πάρτε ένα βιβλίο με στατιστικά στοιχεία (αν είστε πλήρης αρχάριος) και μάθετε τα βασικά. και μετά ξεκινήστε με αυτό το βιβλίο. Το βιβλίο είναι πολύ πυκνό και συχνά δύσκολο να κατανοηθεί για μαθητές που είναι πλήρεις αρχάριοι. Ως εκ τούτου, μην πηγαίνετε με το όνομα του βιβλίου.Δεν είναι πραγματικά εισαγωγικό και διαβάζοντας ένα εύκολο βιβλίο για την οικονομετρία προτού διαβάσετε αυτό το βιβλίο θα είναι πολύ χρήσιμο και αν το κάνετε αυτό, θα είστε σε θέση να εκτιμήσετε και το περιεχόμενο αυτού του βιβλίου.

Βασικές επιλογές από αυτά τα κορυφαία βιβλία Econometrics

 • Μαζί με αυτό το καλύτερο βιβλίο Econometrics, μπορείτε να αγοράσετε το MyEconLab το οποίο συνιστάται ιδιαίτερα επειδή το MyEconLab θα κάνει τη μάθηση σας δομημένη, μεθοδική και εύκολη.
 • Αυτό το βιβλίο για την Οικονομετρία θα συνεχίσει να παρακολουθεί τις τάξεις, να συζητήσει τις τρέχουσες τάσεις της οικονομετρίας και επίσης να προσφέρει μια πλήρη σειρά παιδαγωγικών χαρακτηριστικών. Επιπλέον, το επίκεντρο του βιβλίου είναι η εφαρμογή και οι συγγραφείς διευκρίνισαν ότι η θεωρία πρέπει να ακολουθεί την εφαρμογή και όχι το αντίστροφο.
<>

# 5 - Οικονομετρική ανάλυση διατομής και δεδομένων πλαισίου (MIT Press)

από τον Jeffrey M Wooldridge

Αυτό είναι ένα άλλο βιβλίο για την οικονομετρική που γράφτηκε από τον κ. Wooldridge.

Κριτική βιβλίου Econometrics

Αυτό το βιβλίο δεν είναι ένα εισαγωγικό εγχειρίδιο για την οικονομετρία. Πολλοί αναθεωρητές έχουν αναφέρει διαφορετικά, αλλά πραγματικά αυτό το βιβλίο είναι πάρα πολύ δύσκολο να θεωρηθεί ως εισαγωγικό βιβλίο. Αναφέρεται ότι αυτό το βιβλίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε μεταπτυχιακό επίπεδο, αλλά δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε αυτό το επίπεδο λόγω της πολυπλοκότητάς του. Πρέπει σίγουρα να διαβάσετε ένα εισαγωγικό βιβλίο πριν προσπαθήσετε ποτέ να διαβάσετε αυτό το βιβλίο. Οι σχολιαστές ανέφεραν ότι αυτό το βιβλίο είναι ιδανικό για άτομα που κάνουν διδακτορικό. και επί του παρόντος στο δεύτερο / τρίτο έτος της μελέτης τους. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι αυτό το βιβλίο δεν είναι καλό. Είναι μια καταπληκτική πηγή για άτομα που θέλουν πραγματικά να μάθουν δύο μεθόδους - δεδομένα διατομής και πίνακα. Η καλύτερη χρήση αυτού του βιβλίου είναι ως βιβλίο αναφοράς ως βιβλίο οικονομετρίας. Μαζί με την ανάγνωση ενός βιβλίου,μπορείτε να διαβάσετε αυτό το βιβλίο και να καταλάβετε «γιατί τα πράγματα λειτουργούν με έναν συγκεκριμένο τρόπο». Η μόνη παγίδα αυτού του βιβλίου είναι ότι αυτό το βιβλίο δεν έχει γραφήματα. Αλλά αν μπορείτε να διαβάσετε προσεκτικά το βιβλίο, δεν θα αισθανθείτε την ανάγκη χρήσης γραφημάτων.

Βασικές επιλογές από αυτό το βιβλίο Best Econometrics

 • Αυτό το καλύτερο βιβλίο Econometrics εστιάζει στην πιο λεπτομερή αντιμετώπιση των προβλημάτων συστάδων και δίνει επίσης αρκετή προσοχή στις γενικευμένες οργανικές μεταβλητές. Καλύπτει επίσης την αντίστροφη στάθμιση πιθανότητας και παρέχει ένα πλήρες πλαίσιο για δεδομένα πίνακα.
 • Αυτό το βιβλίο είναι το πρώτο του είδους του που επικεντρώνεται στις δομές μικροοικονομικών δεδομένων. Έτσι, κάθε οικονομετρικός φοιτητής πρέπει να διαβάσει αυτό το βιβλίο.
<>

# 6 - Μικροοικονομική χρήση του Stata

των A. Colin Cameron και Pravin K. Trivedi

Αυτό είναι ένα βιβλίο για την Οικονομετρία που σας διδάσκει συγκεκριμένα έναν από τους κλάδους της οικονομετρίας - μικροοικονομικής.

Κριτική για βιβλία Econometrics

Εάν πιστεύετε ότι έχετε διαβάσει πολλά βιβλία σχετικά με την οικονομετρία (σκεφτείτε τα εγχειρίδια του Wooldridge) και εγχειρίδια στατικών. αλλά δεν είναι σε θέση να γεφυρώσει το κενό, αυτό το βιβλίο θα κάνει επιτυχώς τη γέφυρα για εσάς. Είναι ένα καταπληκτικό βιβλίο και όλοι όσοι ενδιαφέρονται για την οικονομετρία πρέπει να διαβάσουν αυτό το βιβλίο. Οι συγγραφείς είναι ειδικοί στα εγχειρίδια στατικών και παρέχουν λεπτομέρειες όχι μόνο για τις εντολές στατικών, αλλά επίσης προσφέρουν τα πλαίσια αυτών των εντολών ή δοκιμών. Σύμφωνα με τους κριτικούς, οι συγγραφείς έδωσαν υπέροχα παραδείγματα για να επεξηγήσουν τα σημεία τους. Για παράδειγμα, κατά τη μοντελοποίηση ετεροσκεδιστικών δεδομένων, οι συγγραφείς δύο ξεχωριστούς τρόπους αντιμετώπισης της ετεροσκεδιστικότητας - ισχυρά τυπικά σφάλματα και FGLS. Εάν ενδιαφέρεστε για την οικονομετρία, αυτό το βιβλίο σίγουρα θα προσθέσει αξία στη βάση γνώσεων σας.Αυτό το βιβλίο είναι ευεργετικό για φοιτητές που αποφοιτούν στην οικονομετρία και επίσης για εκείνους που έχουν ήδη ολοκληρώσει το διδακτορικό τους. Εάν είστε εκπαιδευτής, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε αυτό το βιβλίο ως οδηγό για τη διδασκαλία σταδίων στους μαθητές σας.

Βασικές επιλογές από αυτά τα κορυφαία βιβλία Econometrics

 • Αυτό είναι το καλύτερο βιβλίο σταδίων που θα βρείτε ποτέ. Όχι μόνο οι σχολιαστές έχουν αναφέρει τη μεγαλοπρέπεια αυτού του βιβλίου, αλλά οι μαθητές σε όλα τα επίπεδα το προτείνουν ανεπιφύλακτα.
 • Αυτή η τελευταία έκδοση αυτού του καλύτερου βιβλίου Econometrics περιλαμβάνει τις νέες δυνατότητες που είναι διαθέσιμες στο Stata 11 και δεν είναι διαθέσιμες πουθενά.
 • Το βιβλίο είναι επίσης αρκετά περιεκτικό (πάνω από 700 σελίδες) και καλύπτει όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τη μικροοικονομία.
<>

# 7 - Οικονομετρική ανάλυση

του William H. Greene

Αυτό είναι ένα υπέροχο βιβλίο για την οικονομετρία. Εδώ γιατί.

Κριτική βιβλίου Econometrics

Πολλοί μαθητές δεν παίρνουν πάντα το χρόνο να καθοδηγούνται από τους καθηγητές τους. Σε αυτήν την περίπτωση, απομένει μόνο μία επιλογή. Και αυτό είναι να μελετάς μόνος σου. Εάν αυτή είναι η περίπτωσή σας, θα πρέπει να διαλέξετε αυτό το βιβλίο και να το διαβάσετε. Πολλοί αναγνώστες ανέφεραν ότι αυτό το βιβλίο βοήθησε τους μαθητές να μάθουν το μοντέλο παλινδρόμησης τόσο καλά που πήραν την αυτοπεποίθηση να συμμετάσχουν στις εξετάσεις και να περάσουν με καλή βαθμολογία. Ακόμη και άτομα που έχουν αποκτήσει το διδακτορικό τους στην οικονομετρία συστήνουν αυτό το συγκεκριμένο βιβλίο. Ρωτήστε οποιονδήποτε εμπειρογνώμονα σχετικά με αυτό το θέμα και θα σας πει ότι πρέπει να διαβάσετε ένα βιβλίο είτε του Greene είτε του Wooldridge. Είναι ένα σπουδαίο βιβλίο για την οικονομετρία και είναι γραμμένο από τη σκοπιά της βοήθειας σε κάθε μαθητή που θα αφιερώσει χρόνο για να το διαβάσει. Ωστόσο, δεν θα βρείτε τα πάντα σε αυτό το βιβλίο.Αυτό το βιβλίο δεν μιλά για πολυπαραγοντική ανάλυση, μη παραμετρικά στοιχεία και θέματα όπως ο πειραματικός σχεδιασμός. Είναι ένα βασικό, περιεκτικό βιβλίο που καλύπτει τις θεμελιώδεις έννοιες της οικονομετρίας. Ωστόσο, να είστε προσεκτικοί όταν το διαβάζετε. γιατί ίσως να το βρείτε πιο δύσκολο από τα κανονικά εγχειρίδια για την οικονομετρία. Επομένως, είναι πάντα καλύτερο αν μπορείτε να έχετε μαζί σας ένα εύχρηστο, ευανάγνωστο βιβλίο μαζί με αυτό.

Βασικές επιλογές από αυτά τα καλύτερα βιβλία Econometrics

 • Αυτό το βιβλίο Best Econometrics είναι γεμάτο με χρήσιμα παραδείγματα. Αυτό σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να διαβάσετε το στεγνό κείμενο. θα έχετε πολλές ευκαιρίες να συσχετίσετε και να εφαρμόσετε οποιαδήποτε θεωρία διαβάζετε.
 • Μόλις αγοράσετε το βιβλίο, μπορείτε να μεταβείτε στη διεύθυνση prenhall.com/greene και να κάνετε λήψη λογισμικού και συνόλων δεδομένων LIMDEP.
<>

# 8 - Ένας οδηγός για την Οικονομετρία

από τον Peter Kennedy

Αυτό είναι ένα βασικό βιβλίο αναφοράς για κάθε οικονομετρική τάξη.

Κριτική βιβλίου Econometrics

Όχι. Δεν πρέπει να χρησιμοποιείται ως βιβλίο για την Οικονομετρία. Αλλά είναι σίγουρα ένα εξαιρετικό συμπληρωματικό όταν έχετε ένα εύχρηστο βιβλίο. Φανταστείτε ότι έχετε έναν προσωπικό δάσκαλο που κάθεται μαζί σας όλη την ημέρα και σας διδάσκει την πικάντικη οικονομετρία. Αυτό το βιβλίο είναι τόσο ανώτερης ποιότητας που θα αισθανόσασταν έτσι. Πολλά εγχειρίδια οικονομετρίας μιλούν για γενικές θεωρίες και περιμένουν να καταλάβετε συγκεκριμένα μοντέλα. Αλλά αυτό το βιβλίο είναι διαφορετικό. Εδώ ο συγγραφέας παραλείπει να μιλά για γενικές θεωρίες και εξηγεί συγκεκριμένα στα απλά αγγλικά. Αυτή η προσέγγιση είναι πολύ πιο ανώτερη επειδή πολλοί από τους μαθητές όταν αρχίζουν να σπουδάζουν οικονομετρία για πρώτη φορά δεν έχουν ιδέα για το θέμα. Πολλοί αναγνώστες πηγαίνουν πολύ μακριά και σας προτείνουν να παραλείψετε το Greene και το Wooldridge και να διαβάσετε αυτό το βιβλίο πρώτα προτού η οικονομετρία γίνει ένα από τα σημεία του πόνου σας. Σε αυτό το βιβλίο,ο συγγραφέας βεβαιώνει επίσης ότι οι μαθητές κατανοούν τις εξισώσεις και τη γλώσσα της θεωρίας, έτσι ώστε να μην χρειάζεται να κάνουν απομνημόνευση. Επιπλέον, δεν υπάρχει ορολογία, επιπλέον λέξεις, επιπλέον φράσεις. Ο Κένεντι κάνει πολύ καλύτερη δουλειά από άλλους συγγραφείς της οικονομετρίας.

Βασικές επιλογές από αυτά τα κορυφαία βιβλία Econometrics

 • Αυτό το βιβλίο για την Οικονομετρία είναι πολύ εύκολο να διαβαστεί και μαζί με αυτό, θα λάβετε το νεότερο υλικό σχετικά με τις οργανικές μεταβλητές και τις υπολογιστικές εκτιμήσεις.
 • Αυτό το βιβλίο περιλαμβάνει πολλά παραδείγματα και είναι γεμάτο με χρήσιμους τύπους. Επιπλέον, θα καταλάβετε το GMM, το μη παραμετρικό και τα κύματα.
<>

# 9 - Βασική Οικονομετρία (Irwin Economics)

των Damodar Gujarati και Dawn Porter

Αυτό είναι το πρώτο βιβλίο για την Οικονομετρία με την οποία πρέπει να ξεκινήσετε την πορεία σας.

Κριτική βιβλίου Econometrics

Αυτό είναι ένα από τα καλύτερα βιβλία για την οικονομετρία στο δημοτικό επίπεδο. Εάν είστε αρχάριος και δεν ξέρετε πολλά για την οικονομετρία, αυτό είναι το βιβλίο που πρέπει να διαβάσετε. Έχουμε αναμίξει και αναμίξει όλα τα εγχειρίδια και το συμπληρωματικό υλικό, ώστε να μπορείτε να επιλέξετε αυτό που πιστεύετε ότι είναι καλύτερο για εσάς. Αυτό το βιβλίο δεν περιλαμβάνει προηγμένη άλγεβρα, στατιστικά στοιχεία και λογισμούς. Αντίθετα, θα βρείτε μόνο έννοιες, θεωρίες και παραδείγματα για να κατανοήσετε καλά το θέμα. Ο σκοπός πίσω από τη σύνταξη αυτού του βιβλίου είναι ότι αυτό το βιβλίο δίνει μια μεγάλη εισαγωγή για το γιατί οι στατιστικές πρέπει να κατανοηθούν διεξοδικά στην οικονομετρία και τη χρησιμότητά της. Πολλοί φοιτητές που είχαν προηγουμένως λάβει ως οικονομετρία το αντικείμενο τους σε προπτυχιακό επίπεδο ανέφεραν ότι αυτό το βιβλίο προσφέρει πολύ περισσότερα από ό, τι φαίνεται να αισθάνονται οι μαθητές για αυτό το βιβλίο. Η γλώσσα είναι διαυγής, τα παραδείγματα είναι διάφορα,και η κάλυψη είναι αυστηρή. Τι άλλο θα θέλατε από το βιβλίο σας; Η απάντηση δεν είναι πολύ. Εάν διαβάσετε αυτό το βιβλίο, οι βασικές αρχές σας για την οικονομετρία θα είναι σαφείς και στη συνέχεια μπορείτε να βασιστείτε στις γνώσεις σας.

Βασικές επιλογές από αυτά τα καλύτερα βιβλία Econometrics

 • Ξέρετε πόσο περιεκτικό είναι αυτό το βιβλίο; Περίπου 950 σελίδες. Μπορείτε να φανταστείτε πόσο καλύπτει αυτό το βιβλίο χωρίς να μπείτε στα προηγμένα υλικά!
 • Αυτό το κορυφαίο βιβλίο Econometrics έχει ενημερωθεί πλήρως. Με 100 νέα σύνολα δεδομένων και πολλές νέες έρευνες και παραδείγματα, αυτό το βιβλίο ξεχωρίζει στο πλήθος. Εάν διαβάσετε ένα βιβλίο για να κατανοήσετε την οικονομετρία, αυτό είναι το βιβλίο που πρέπει να διαλέξετε.
<>

# 10 - Οικονομετρία για ανδρείκελα

από τον Roberto Pedace

Ναι, είναι ένα βιβλίο ανδρεικέλων και καλύπτει πολύ περισσότερους αρχάριους.

Κριτική βιβλίου Econometrics

Η Οικονομετρία δεν είναι θέμα των ανδρεικέλων. Είναι πολύ δύσκολο λοιπόν να γράψω ένα τέτοιο βιβλίο που μπορεί να κατανοήσει ένας απλός. Και μάντεψε τι? Αυτό το βιβλίο έχει γραφτεί τόσο τέλεια που θα αναρωτιέστε - είναι πραγματικά για ανδρείκελα ή γίνομαι πιο έξυπνος; Η εξισορροπητική πράξη σκέψης από τις προοπτικές των αρχάριων και ταυτόχρονα η τοποθέτηση των θεωριών και των παραδειγμάτων της οικονομετρίας είναι ένα πολύ δύσκολο πράγμα. Επιπλέον, ο συγγραφέας δεν περιόρισε το υλικό μόνο σε θεωρίες και μαθηματικά και στατιστικά για αρχάριους. Χρησιμοποίησε επίσης παράγωγα και στατιστικά στοιχεία (κλασικές παραβιάσεις, συνηθισμένα ελάχιστα τετράγωνα κ.λπ.) για να παρουσιάσει τις ιδέες του. Αυτό το βιβλίο είναι χρήσιμο για όσους έχουν Ph.D. και μεταπτυχιακά στην οικονομετρία. Οι μαθητές που μόλις ξεκινούν με την οικονομετρία μπορούν σίγουρα να διαβάσουν αυτό το βιβλίο για να κατανοήσουν τις βασικές αρχές,αλλά ένας οδηγός αναφοράς για αυτό το βιβλίο θα ήταν πολύ βολικός. Εάν πανικοβληθείτε και δεν ξέρετε από πού να ξεκινήσετε τη μελέτη σας, διαλέξτε αυτό το βιβλίο και διαβάστε τα κεφάλαια ένα προς ένα! Αυτό το βιβλίο θα ήταν επωφελές για μαθητές, εκπαιδευτές και υποψήφιους καθηγητές που χρειάζονται επανέκδοση για να αποκτήσουν αυτοπεποίθηση για τη βάση γνώσεων τους.

Βασικές επιλογές από αυτά τα κορυφαία βιβλία Econometrics

 • Από αριθμούς σε παραδείγματα, από κρατικό μοντέλο έως στατιστική ανάλυση, θα βρείτε τα πάντα σε αυτό το βιβλίο. Θα μπορείτε επίσης να κατανοήσετε τα βασικά οικονομικά και την ανάλυση οικονομετρίας.
 • Θα μάθετε επίσης τα χαρακτηριστικά του κλασικού μοντέλου γραμμικής παλινδρόμησης, σημεία πόνου κατά την επίλυση της ανάλυσης παλινδρόμησης και κοινά λάθη που πρέπει να αποφεύγετε στην εφαρμοσμένη οικονομετρία.
<>

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found