Σύμβολο επιλογής (Σημασία, παράδειγμα) | Αναζήτηση και εύρεση επιλογής

Ορισμός συμβόλου συμβόλου

Ticker Symbol είναι η χρήση γραμμάτων για την αναπαράσταση μετοχών που διαπραγματεύονται στο χρηματιστήριο και είναι κυρίως ένας συνδυασμός δύο ή τριών αλφαβήτων που είναι μοναδικό και εύκολο για τους επενδυτές να αναγνωρίσουν και να αγοράσουν / πουλήσουν το συγκεκριμένο απόθεμα με τη βοήθεια αυτού του συμβόλου στο χρηματιστήριο.

Μερικά από τα παραδείγματα είναι:

 • Το NYSE (Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης) χρησιμοποιεί το σύμβολο με τρία γράμματα ή λιγότερα - όπως «NYT» για την New York Times Co. ή «T» για AT&T.
 • Τα σύμβολα με 4 ή περισσότερα γράμματα δηλώνουν γενικά τους τίτλους που διαπραγματεύονται στο αμερικανικό χρηματιστήριο και το NASDAQ.
 • Εκείνοι που τελειώνουν στο "X" υποδεικνύουν αμοιβαία κεφάλαια.
 • Υπάρχουν επίσης ορισμένα σύμβολα που δηλώνουν συγκεκριμένη κατάσταση ή τύπο ασφάλειας, τα tickers που τελειώνουν σε «Q» υποδεικνύουν εκδότες που βρίσκονται σε πτώχευση και το γράμμα «Y» σημαίνει ότι η ασφάλεια είναι ADR.

Σημασια

Μερικοί από τους λόγους που υποδηλώνουν την κρίσιμη σημασία των tickers είναι:

 • Είναι το κλειδί για τη διευκόλυνση των τεράστιων όγκων συναλλαγών που συμβαίνουν στον κόσμο. Τα στοχευόμενα μέρη μπορούν εύκολα να αναγνωριστούν.
 • Τα σύμβολα με τους κωδικούς πρόσθετου γράμματος κοινοποιούν επίσης σημαντικές πληροφορίες στους επενδυτές σχετικά με την κατάσταση διαπραγμάτευσης μιας ασφάλειας στον εκδότη.
 • Η απουσία τους μπορεί να προκαλέσει σύγχυση μεταξύ των εκδοτών, των τίτλων και των τίτλων από τον ίδιο εκδότη.

Ένα «τσιμπούρι» είναι οποιαδήποτε αλλαγή στην τιμή ανεξάρτητα από την κατεύθυνση. Το χρηματιστήριο θα εμφανίσει αυτόματα το απαιτούμενο τσιμπούρι με άλλες βασικές πληροφορίες, όπως ο όγκος και άλλες πληροφορίες που χρειάζονται οι επενδυτές σχετικά με τις τρέχουσες συνθήκες της αγοράς.

Ένας περιορισμένος αριθμός μετοχών εμφανίζεται στο χρηματιστήριο κατά τη διάρκεια οποιασδήποτε χρονικής περιόδου κυρίως λόγω του μεγάλου αριθμού μετοχών που διαπραγματεύονται σε μια χρονική στιγμή. Κυρίως, το χρηματιστήριο με τη μεγαλύτερη μεταβολή στην τιμή σε σύγκριση με τη συνεδρία διαπραγμάτευσης της προηγούμενης ημέρας ή εκείνων με τον υψηλότερο όγκο εμφανίζεται στο χρηματιστήριο.

Παράδειγμα

Το παρακάτω στιγμιότυπο είναι σύμβολο συμβολής για το πώς μοιάζει ένα ticker και την άμεση ένδειξη που προσφέρει:

Η θέση του χρηματιστηρίου συνεχίζει να κυλά στην οθόνη μετοχών καθ 'όλη τη διάρκεια της ημέρας και πού βρίσκεται εκείνη τη στιγμή. Καθώς το χρηματιστήριο είναι πολύ δυναμικό, η κατάσταση του μετοχικού μπορεί να συνεχίσει να αλλάζει. Μπορεί να είναι θετικό σε ένα σημείο και μετά από μια ώρα μπορεί να πέσει στην κόκκινη περιοχή. Επιπλέον, εάν υπάρχουν κάποια νέα που έχουν αντίκτυπο σε έναν ολόκληρο τομέα ή στο συνολικό χρηματιστήριο, μπορεί κανείς να δει όλα τα επηρεαζόμενα αποθέματα προς την ίδια κατεύθυνση.

Τρόπος εύρεσης συμβόλου Ticker (Ticker Lookup)

Μπορείτε να επισκεφθείτε τους παρακάτω συνδέσμους για να βρείτε τα σύμβολα Ticker (ticker lookup) των αντίστοιχων ανταλλαγών.

 • NYSE Ticker Lookup - Επισκεφτείτε αυτόν τον σύνδεσμο
 • Nasdaq Ticker Lookup - Επισκεφτείτε αυτόν τον σύνδεσμο

Μοναδικές πτυχές του συμβόλου συμβόλου

Στις ΗΠΑ, τα σύμβολα μετοχών στοχεύουν στο να είναι όσο το δυνατόν πιο περιγραφικά παρά το ότι είναι σύντομα. Το σύμβολο ενός γράμματος είναι το πιο πολύτιμο. Ας καταλάβουμε μερικά από αυτά:

 • Πρώτο γράμμα: Είναι το πιο συνηθισμένο σύμβολο που ταιριάζει με το αρχικό γράμμα του ονόματος μιας εταιρείας. Για παράδειγμα, το «F» ως σύμβολο μετοχής της Ford Motor και το γράμμα «C» που χρησιμοποιείται από την Citigroup.
 • Όνομα εταιρείας: Αυτό είναι επίσης ένα σχετικά κοινό σύμβολο αναγνώρισης, ιδίως των καθιερωμένων. Π.χ. AAPL είναι το σύμβολο επιλογής για την Apple και το MSFT για τη Microsoft.
 • Όνομα προϊόντος: Ορισμένες εταιρείες αναφέρουν επίσης τα προϊόντα που πωλούν στο σύμβολο τους, κάνοντάς τα πιο εύκολο να τα θυμούνται. Για παράδειγμα, το Cheesecake Factory χρησιμοποιεί το CAKE. Σε παρόμοιες γραμμές, ο Harley-Davidson χρησιμοποιεί το σύμβολο του HOG (ένας κοινός αλλά ανεπίσημος όρος για τις μοτοσικλέτες τους) για ευκολότερη αναγνώριση στην αγορά.
 • Εμπειρίες πελατών: Τέτοια σύμβολα χρησιμοποιούνται κυρίως στον κλάδο των υπηρεσιών, καθώς αυτά πωλούν στους καταναλωτές. Πες, ναι! Οι μάρκες, η μητρική εταιρεία της KFC, η Pizza Hut και η Taco Bell χρησιμοποιούν το σύμβολο του YUM με τη μορφή «Yum! Αυτό το φαγητό ήταν υπέροχο "
 • Ήχοι: Αυτός είναι ένας δημιουργικός τρόπος για να διακρίνουμε την ύπαρξη του προϊόντος στην αγορά, όπως η National Beverage Corporation (κατασκευαστής ανθρακούχων ποτών) χρησιμοποιεί το FIZZ για να δημιουργήσει την ουσία του προϊόντος.
 • Αριθμοί: Αυτό απαιτεί άψογη ακρίβεια και μπορεί να μην γίνει εύκολα κατανοητό από όσους δεν τους γνωρίζουν. Χρησιμοποιείται σε μεγάλο βαθμό στην Ιαπωνία. Για παράδειγμα, το σύμβολο επιλογής για τη Sony Corporate είναι 6758 και η Toyota Motor Corporation είναι 7203 στο Χρηματιστήριο του Τόκιο. Υπάρχει μια συγκεκριμένη μέθοδος σύμφωνα με την οποία στην Ιαπωνία, οι αριθμοί από 6000 χρησιμοποιούνται για μηχανήματα και ηλεκτρονικές εταιρείες. Στη συνέχεια, αριθμοί από 7000 χρησιμοποιούνται για εταιρείες μεταφορών και αυτοκινήτων.

Το πρώτο ψηφίο υποδηλώνει τη γενική βιομηχανία και οι τυχαίοι αριθμοί στα ιαπωνικά αριθμούς ticker δεν έχουν συγκεκριμένες περιγραφές που τους καθιστούν πιο δύσκολο να απομνημονεύσουν.

 • Θα πρέπει επίσης να έχουμε κατά νου την ορθογραφία των σημειωμάτων, καθώς μπορεί να υπάρχει μια λεπτή γραμμή οριοθέτησης μεταξύ 2 αποθεμάτων που έχουν σχεδόν ίδια όρια. Για παράδειγμα το 2013, λόγω όλων των διαφημίσεων γύρω από την IPO του Twitter, ένας μεγάλος αριθμός επενδυτών κατά λάθος επένδυσε στην Tweeter Home Entertainment, η οποία αποδείχθηκε ότι ήταν μια χρεοκοπημένη εταιρεία ηλεκτρονικών. Το ticker του Twitter ήταν TWTR ενώ το τελευταίο ήταν TWTRQ προκαλώντας τη σύγχυση. Όπως αναφέρεται στο αρχικό μέρος του άρθρου, οι σημάνσεις που τελειώνουν με «Q» υποδηλώνουν πτώχευση.
 • Εάν ένα σύμβολο ticker σημειώνεται με τα γράμματα E στο NASDAQ ή LF στο NYSE, είναι ένδειξη ότι η συνδεδεμένη εταιρεία έχει μείνει πίσω από την υποχρέωση αναφοράς της προς την SEC (Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς). Αυτά τα γράμματα προστίθενται στο τέλος του κανονικού συμβόλου. Οι εταιρείες που επηρεάζονται ορίζονται επίσης μια περίοδος χάριτος εντός της οποίας πρέπει να πληρούνται οι απαιτήσεις αναφοράς. Μόλις ικανοποιηθεί η απαίτηση, αυτά τα γράμματα αφαιρούνται στη συνέχεια. Εάν η περίοδος χάριτος έχει παρέλθει και δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις, η ασφάλεια κινδυνεύει να αφαιρεθεί από τις συναλλαγές.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found