Οδηγός για αρχάριους για εξετάσεις πιστοποίησης CPWA

Πιστοποίηση CPWA

Η πιστοποίηση CPWA ενδέχεται να μην είναι για όλους. Ας ρίξουμε μια ματιά σε λίγα γεγονότα σχετικά με την εξέταση CPWA και στη συνέχεια θα αναλύσουμε λεπτομερώς -

 • Γνωρίζετε ότι η πιστοποίηση CPWA είναι δομημένη με τέτοιο τρόπο ώστε να μπορεί να αντιμετωπίσει τη διαχείριση πλούτου των ατόμων με υψηλή καθαρή αξία ύψους 5 εκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ ή περισσότερο!
 • Γνωρίζετε ότι για να αποκτήσετε την τελική πιστοποίηση CPWA ή Certified Private Wealth Advisor®, πρέπει να περάσετε μια εβδομάδα στο University of Chicago Booth School of Business!
 • Το λογισμικό του CPWA είναι αρκετά δυναμικό. Αποτελείται από τέσσερα μέρη - Ανθρώπινη δυναμική, στρατηγικές διαχείρισης πλούτου, εξειδίκευση πελατών και προγραμματισμός παλαιού τύπου.
 • Η πιστοποιημένη πιστοποίηση Private Wealth Advisor δεν είναι για όλους. Πρέπει να έχετε κάποια εμπειρία στο χειρισμό πελατών υψηλής καθαρότητας (θα το συζητήσουμε λεπτομερώς αργότερα).
 • Το CPWA προσφέρεται από Σύλλογους Συμβούλων Διαχείρισης Επενδύσεων (IMCA).
 • Τα τέλη για το CPWA είναι πολύ περισσότερα από οποιοδήποτε άλλο μάθημα στον οικονομικό τομέα. Είναι κάτι περισσότερο από 7000 δολάρια ΗΠΑ, υπό ορισμένες εξαιρέσεις.

Το CPWA έχει σχεδιαστεί από τους εθελοντές του IMCA με τέτοιο τρόπο ώστε να μπορεί να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι επαγγελματίες στη διαχείριση του πλούτου των ατόμων με καθαρή αξία. Σε αυτό το άρθρο, θα καλύψουμε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το CPWA. Εάν διαθέτετε λίγα λεπτά, μπορείτε να διαβάσετε αυτό το άρθρο εντελώς και δεν χρειάζεται να πάτε πουθενά για να μάθετε για το CPWA.

Ας αρχίσουμε.

  Σχετικά με το CPWA


  Πολύ λίγα μαθήματα στον οικονομικό τομέα ασχολούνται με τους στόχους ζωής των ατόμων με υψηλή καθαρή αξία. Το απόλυτο σύνθημα όλων των οικονομικών μαθημάτων είναι να διδάξουν στους μαθητές να μάθουν τα θέματα. Όμως, κατά το σχεδιασμό του CPWA, οι εθελοντές κατάλαβαν ότι μόνο τα θέματα και οι έννοιες δεν θα μπορούν να κάνουν ικανούς διαχειριστές πλούτου. Έτσι, το Certified Private Wealth Advisor® είναι μοναδικό με τον δικό του τρόπο. Οι CFA και CFP είναι επίσης πολύ αναγνωρισμένες χρηματοοικονομικές πιστοποιήσεις που ασχολούνται με τη διαχείριση πλούτου. Όμως, το CPWA είναι το καλύτερο από τα πολλά στη δημιουργία διαχειριστών πλούτου ατόμων με υψηλή καθαρή αξία.

  • Ρόλοι: Το CPWA έχει σχεδιαστεί για άτομα που είναι ήδη προηγμένοι επαγγελματίες. Το CPWA θα τους επιτρέψει με τις δεξιότητες και την τεχνογνωσία που θα τους βοηθήσουν να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν, ενώ χειρίζονται άτομα με υψηλή καθαρή αξία. Έτσι, δεν είναι για κάθε επαγγελματία χρηματοοικονομικών.
  • Εξέταση: Για να μπορέσετε να γίνετε CPWA, πρέπει να κάνετε τα εξής -
  • Πληροίτε όλα τα κριτήρια επιλεξιμότητας που θα γίνουν αποδεκτά για το πρόγραμμα
  • Ολοκληρώστε ένα 6μηνο διαδικτυακό κύρος
  • Ολοκληρώστε ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα
  • Περάστε μια εξέταση πιστοποίησης
  • Υπογράψτε μια συμφωνία άδειας &
  • Ικανοποιήστε τις τρέχουσες απαιτήσεις ανανέωσης

  Οι υποψήφιοι μπορούν να συμμετάσχουν σε εξετάσεις στο τέλος κάθε τάξης με μολύβι και χαρτί ή να παραδίδονται μέσω υπολογιστή σε περισσότερα από 190 κέντρα αξιολόγησης AMP που βρίσκονται σε όλες τις ΗΠΑ και τον Καναδά. Δεν υπάρχουν προθεσμίες, αλλά οι υποψήφιοι πρέπει να πληρούν τις προϋποθέσεις. Για τις διεθνείς τοποθεσίες, οι υποψήφιοι προγραμματίζονται κατά σειρά προτεραιότητας.

  Η εξέταση πιστοποίησης CPWA περιλαμβάνει εξέταση τεσσάρων ωρών. Πρέπει να απαντήσετε σε 125 ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής και 10 ερωτήσεις πριν από τη δοκιμή χωρίς βαθμολογία.

  • Ημερομηνίες εξέτασης CPWA: Οι ημερομηνίες των εξετάσεων για το Certified Private Wealth Advisor® πρέπει να προγραμματιστούν από τους υποψηφίους. Μόλις επιβεβαιωθεί η καταλληλότητα των υποψηφίων από το IMCA, η AMP θα στείλει μια ταχυδρομική κάρτα και ένα email που θα αναφέρει λεπτομερώς τον ιστότοπο και έναν αριθμό τηλεφώνου για να προγραμματίσει την εξέταση. Οι υποψήφιοι μπορούν να πάνε στο goAMP.com και να κάνουν κλικ στο «Πρόγραμμα / Αίτηση για Εξέταση». Οι υποψήφιοι μπορούν επίσης να επιλέξουν να καλέσουν το AMP στο 888-519-9901 για να προγραμματίσουν ένα ραντεβού για την εξέταση.
  • The nitty-gritty: Πρέπει να μελετήσετε πολύ σκληρά για να μπορέσετε να ολοκληρώσετε τις εξετάσεις CPWA. Πρέπει να καλύψετε πολλά - συγκεκριμένα 4 βασικά άρθρα και συνολικά 11 θέματα (λεπτομέρειες δίνονται στην ακόλουθη ενότητα).
  • Επιλεξιμότητα: Όλοι οι υποψήφιοι πρέπει να κάνουν τα ακόλουθα για να είναι επιλέξιμοι βάσει πιστοποίησης CPWA -
  • Συμπληρώστε και υποβάλετε μια αίτηση που περιλαμβάνει στοιχεία επικοινωνίας, εργασιακή εμπειρία (που περιλαμβάνει 5 χρόνια εμπειρίας χρηματοοικονομικών υπηρεσιών) και αποκάλυψη παραπόνων και κανονιστικών ενεργειών. Μόλις υποβάλετε την αίτηση, θα πραγματοποιηθεί έλεγχος ιστορικού από τα νομικά θέματα της IMCA.
  • Πρέπει να πληρώσετε την κατάλληλη αμοιβή με την αίτηση. Η εφαρμογή ισχύει για 2 χρόνια. Η εφαρμογή εξετάζεται για να διαπιστωθεί εάν πληροί τις προϋποθέσεις και τις απαιτήσεις προγράμματος. Οι υποψήφιοι ενημερώνονται εάν η αίτηση γίνει δεκτή ή απορριφθεί. Εάν απορριφθεί η αίτηση, οι αιτούντες μπορούν να υποβάλουν ένσταση εντός 60 ημερών από τη μη αποδοχή της αίτησης (ονομάζεται ειδοποίηση προσφυγής). Εντός 30 ημερών από την ανακοίνωση της έφεσης, οι αιτούντες πρέπει να παράσχουν εξηγήσεις σχετικά με το λόγο για τον οποίο πρέπει να γίνουν δεκτές οι αιτήσεις τους.
  • Μετά την αποδοχή μιας αίτησης, οι αιτούντες πρέπει να ολοκληρώσουν ένα πρόγραμμα εκπαίδευσης στην τάξη.
  • Θα υπήρχε έπειτα ένας δεύτερος έλεγχος ιστορικού και μετά από αυτό οι υποψήφιοι πρέπει να υπογράψουν και να υποβάλουν μια συμφωνία άδειας και να συμφωνήσουν να συμμορφωθούν με τον Κώδικα Επαγγελματικής Ευθύνης της IMCA και τους Κανόνες και τις Οδηγίες για τη Χρήση των Σημάτων.

  Γιατί να ακολουθήσετε την πιστοποίηση CPWA;


  Υπάρχουν πολύ συγκεκριμένοι λόγοι για τους οποίους θα πρέπει να αποφασίσετε να ακολουθήσετε CPWA. Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, δεν πρέπει κάθε επαγγελματίας χρηματοοικονομικών να ακολουθήσει CPWA. Είναι για επιλεγμένους λίγους και θα το καταλάβατε αυτό κατά την υποβολή της αίτησής σας και τις αυστηρές προϋποθέσεις που πρέπει να τηρείτε. Φανταστείτε, θα πρέπει να έχετε τουλάχιστον 5 χρόνια εμπειρίας σε χρηματοοικονομικές υπηρεσίες για να μπορείτε να υποβάλετε αίτηση για πιστοποιημένο Private Wealth Advisor®.

  Εδώ είναι οι λόγοι για τους οποίους πρέπει να ακολουθήσετε το CPWA. Εάν οι λόγοι που αναφέρονται παρακάτω δεν συμβαδίζουν με τους λόγους για την επιδίωξη CPWA, θα πρέπει να επανεξετάσετε την απόφασή σας.

  Εάν χειρίζεστε άτομα με καθαρή αξία άνω των 5 εκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ, χρειάζεστε συγκεκριμένες στρατηγικές για να διαχειριστείτε και να αυξήσετε τον πλούτο τους. Το CPWA προσαρμόζεται με τέτοιο τρόπο ώστε να γίνετε κύριος στρατηγικός στο χειρισμό των χρημάτων των ατόμων με καθαρή αξία.

  • Μόλις ολοκληρώσετε το CPWA, θα είστε σε θέση να βοηθήσετε τους πελάτες σας να αντιμετωπίσουν την ελαχιστοποίηση του κόστους, τη δημιουργία εσόδων και την προστασία περιουσιακών στοιχείων, τη μεγιστοποίηση της ανάπτυξης, τη μεταφορά πλούτου, την ανάπτυξη και προστασία του ανθρώπινου κεφαλαίου, τον κληρονομικό σχεδιασμό και την κατανόηση της οικογενειακής δυναμικής, συμπεριλαμβανομένων των ζητημάτων σύγκρουσης και δικαιωμάτων.
  • Θα αποκτήσετε εξειδικευμένες γνώσεις μόλις περάσετε από το λογισμικό πιστοποίησης CPWA. Πολλοί υποψήφιοι παρατήρησαν ότι η ικανότητά τους να χειρίζονται τους πελάτες έχει βελτιωθεί δραστικά μόλις μπήκαν στο μάθημα στο πλαίσιο του CPWA. Η αγορά διαχείρισης πλούτου είναι πολύ δυναμική και αλλάζει συνεχώς. Το CPWA θα σας προετοιμάσει να αντιμετωπίσετε αυτό το δυναμικό και περίπλοκο και προκλητικό περιβάλλον.
  • Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, το CPWA δεν είναι το φλιτζάνι του τσαγιού για όλους. Πρέπει να είστε πραγματικά αξιόπιστοι για να γίνετε αποδεκτοί για αυτήν την πιστοποίηση και επίσης για την ολοκλήρωσή της. Επιπλέον, αυτή είναι η καλύτερη πορεία για διαχείριση πλούτου στον κόσμο. Οι άνθρωποι που το περνούν είναι από τους κορυφαίους κατασκευαστές διαφορών στη χρηματοοικονομική αγορά.
  • Για να μπορέσετε να ολοκληρώσετε την πιστοποίηση CPWA, πρέπει να περάσετε τουλάχιστον μια εβδομάδα στο University of Chicago Booth School Of Business. Σύμφωνα με τους υποψηφίους, το θεώρησαν ως ένα από τα καλύτερα μέρη της πιστοποίησης CPWA.
  • Θα είστε υπεύθυνοι για τη διατήρηση της δεοντολογίας και θα κατανοήσετε επίσης την αξία της επαγγελματικής ηθικής για να μπορείτε να λάβετε πιστοποίηση CPWA, πρέπει να τηρείτε τον Κώδικα Επαγγελματικής Ευθύνης της IMCA.

  Ποιες κορυφαίες εταιρείες έχουν να κάνουν με την πιστοποίηση CPWA;


  • Ο Mike Johnson, ο οποίος είναι ο Συνεργάτης της Plante Moran Financial Advisors , συμβουλεύει τους επαγγελματίες του χρηματοοικονομικού τομέα να λάβουν πιστοποίηση στο Certified Private Wealth Advisor®. Ανέφερε επίσης ότι εάν είστε αυτός που έχει πελάτες με υψηλή καθαρή αξία που χρειάζονται μια ολιστική προσέγγιση για να αντιμετωπίσουν τον πλούτο τους, μπορείτε να τους βοηθήσετε να επιτύχουν το ίδιο κάνοντας πιστοποίηση CPWA. Παρατήρησε επίσης ότι η πιστοποίηση CPWA βοηθά τους χρηματοοικονομικούς συμβούλους να πάρουν τη νοοτροπία του CFO για την επίλυση διαφόρων ζητημάτων πελατών υψηλής καθαρότητας. Μπορείτε να ρωτήσετε γιατί πρέπει να ακούσετε τον Mike! Εδώ γιατί. Ο Mike είναι από τους συνεργάτες της Plante Moran Financial Advisors διαχειρίζεται μια εταιρεία που διαχειρίζεται ένα εύρος περιουσιακών στοιχείων ύψους 9 δισεκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ. Το Plante Moran Financial Advisors έχει 16 συνεργάτες, 7 διαχειριστές σχέσεων και συνολικά 112 άτομα παρέχουν χρηματοοικονομικές υπηρεσίες σε πελάτες υψηλής καθαρότητας.
  • Ο Kevin M. Sanchez, ανώτερος θεσμικός σύμβουλος της UBS Institutional Consulting λέει ότι η πιστοποίηση CPWA παρέχει σε βάθος εκπαίδευση σχετικά με τα θέματα που αντιμετωπίζουν τα άτομα με υψηλή καθαρή αξία καθώς και τη διαχείριση του επενδυτικού χαρτοφυλακίου τους. Το Certified Private Wealth Advisor® βοηθά στην επίλυση ζητημάτων όπως η οικογενειακή δυναμική, η μετάβαση μιας επιχείρησης, οι μοναδικές φορολογικές καταστάσεις και ο περίπλοκος σχεδιασμός ακινήτων. Αναφέρει επίσης ότι η πιστοποίηση CPWA βελτιώνει τις γνώσεις κάθε χρηματοοικονομικού συμβούλου, ώστε να μπορεί να κάνει εξαιρετική δουλειά όταν συμβουλεύεται τους πελάτες της.
  • Η Helen Moody, η Εκτελεστική Αντιπρόεδρος της Focus Wealth Management, Ltd. Στη Βιρτζίνια, λέει ότι η πιστοποίηση CPWA την έχει διδάξει πολλά καθώς αποφάσισε να συμμετάσχει. Έχει αποχωρήσει από το CPWA το 2011. Παρατηρεί ότι η πιστοποίηση CPWA την έχει διδάξει να «ασχολείται με πολλά πολύ μεγάλα κινούμενα κομμάτια για πελάτες υψηλής καθαρής αξίας με περίπλοκες καταστάσεις». Η εταιρεία Focus Wealth Management, Ltd. εξυπηρετεί πάνω από 115 οικογένειες. Η μέση καθαρή αξία αυτών των οικογενειών είναι 5 εκατομμύρια έως 10 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ και οι επενδύσεις τους κυμαίνονται από 1 εκατομμύριο έως 3 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ. Έτσι, μπορείτε να καταλάβετε γιατί είναι σημαντικό να την ακούσετε σχετικά με την πιστοποίηση CPWA!

  Μορφή εξέτασης CPWA και Βάρη / ανάλυση των εξετάσεων


  Η μορφή εξέτασης CPWA είναι μοναδική και μοναδική. Πρέπει να συμμετάσχετε για τέσσερις ώρες εξετάσεων και να απαντήσετε σε 125 ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής και 10 ερωτήσεις πριν από τη δοκιμή χωρίς βαθμολογία. Κάθε ερώτηση σχετίζεται με έναν τομέα εργασίας που εκτελείται από έναν ιδιωτικό σύμβουλο πλούτου. Για να δημιουργήσουν αυτές τις ερωτήσεις, οι εθελοντές κάνουν μια ανάλυση εργασίας για τα καθήκοντα ιδιωτικών συμβούλων πλούτου. Κάθε ερώτηση έχει τέσσερις επιλογές για να διαλέξετε. Πρέπει να βρείτε το σωστό από τα τέσσερα. Υπάρχουν πολλοί τύποι ερωτήσεων που μπορούν να δοθούν στην εξέταση -

  • Μια καλύτερη απάντηση
  • Άμεση ερώτηση
  • Μη ολοκληρωμένη δήλωση
  • Σύνθετη πολλαπλή επιλογή
  • Σετ κατάστασης

  Ο σκοπός πίσω από την υποβολή αυτών των ερωτήσεων είναι να διασφαλιστεί ότι οι υποψήφιοι έχουν όλες τις δεξιότητες, τις γνώσεις, την ικανότητα να υπολογίζουν περίπλοκα προβλήματα και την ικανότητα ανάκλησης. Οι υποψήφιοι που μπορούν να απαντήσουν με επιτυχία σε αυτές τις ερωτήσεις είναι αυτοί των οποίων η κρίση για την αντιμετώπιση σύνθετων, δυναμικών ζητημάτων πρέπει να είναι αξιόπιστες.

  Τώρα, ας δούμε τα βασικά άρθρα και τα αντίστοιχα θέματα. Αυτά τα άρθρα και τα θέματα είναι τα αποτελέσματα της ανάλυσης εργασίας των καθηκόντων των ιδιωτικών συμβούλων πλούτου. Αυτά τα θέματα και τα θέματα θα πρέπει να καλύπτονται από διαδικτυακά προγράμματα προ-μελέτης και αναγνώσεις.

  Θα αναφέρουμε επίσης το ποσοστό κάλυψης θεμάτων σε κάθε εργασία και αντίστοιχα θέματα.

  Ας αρχίσουμε.

  Ανθρώπινη δυναμική (15%)


  1. Ηθική (5%)

  Στην Ηθική, θα μάθετε -

  • Γνώση για δράση και ανάπτυξη συστάσεων, γνώση για την αποκάλυψη όλων των πληροφοριών, γνώση για την παροχή στους πελάτες των απαραίτητων υλικών πληροφοριών, γνώση των ενεργειών που απαιτούνται για την προστασία του απορρήτου, γνώση της πλήρους συμμόρφωσης, γνώση για τη διατήρηση υψηλού επιπέδου επαγγελματικής ηθικής συμπεριφοράς, γνώση των κανόνων σε περίπτωση παραβίασης κώδικα επαγγελματικής ευθύνης και δεξιοτήτων για την εφαρμογή κώδικα επαγγελματικής ευθύνης σε συγκεκριμένες περιπτώσεις πελατών.
  1. Εφαρμοσμένη συμπεριφορική χρηματοδότηση (5%)

  Σε αυτό, θα μάθετε -

  • Γνώση της ιστορίας και της εξέλιξης της συμπεριφορικής χρηματοδότησης και της νευρολογικής έρευνας & της συνάφειας με τη λήψη χρηματοοικονομικών αποφάσεων
  • Γνώση των συμπεριφορικών προκαταλήψεων και πώς μπορούν να επηρεάσουν τη λήψη αποφάσεων από τους πελάτες
  • Γνώση των τύπων προσωπικότητας των επενδυτών και πώς μπορούν να επηρεάσουν τη λήψη αποφάσεων από τους πελάτες
  1. Οικογενειακή δυναμική (5%)

  Σε αυτό, θα μάθετε -

  • Γνώση πόρων και δεξιοτήτων που απαιτούνται για τον εντοπισμό ζητημάτων και ευκαιριών σε σχέση με τη δυναμική της οικογένειας, ικανότητα για τον προσδιορισμό και την αξιολόγηση συλλογικών και ατομικών αξιών, στόχων και στόχων των μελών της οικογένειας, γνώση των βασικών οικογενειακών ρόλων και θέσεων, ικανότητα για τον εντοπισμό ζητημάτων ή μοναδικών καταστάσεων, δεξιότητα για τον εντοπισμό οικογενειακών συγκρούσεων και δυναμικής, ικανότητα ανάπτυξης οικογενειακού εκπαιδευτικού σχεδίου, γνώση των στοιχείων που είναι απαραίτητα για τη διεξαγωγή μιας επιτυχημένης οικογενειακής συνάντησης, ικανότητα για να βοηθήσει τους πελάτες να αναπτύξουν μια δήλωση οικογενειακής αποστολής και γνώση του πότε και πώς να ενσωματώσουν την κατάλληλη υποδομή οικογενειακού γραφείου.

  Στρατηγικές διαχείρισης πλούτου (33%)


  1. Φορολογικές στρατηγικές και προγραμματισμός (14%)

  Σε αυτό, θα μάθετε -

  • Γνώση των δομών των φορολογικών συντελεστών, υπολογισμοί του φόρου εισοδήματος για ιδιώτες, εκτιμώμενες φορολογικές απαιτήσεις, φορολογικές επιπτώσεις, φορολογικά ζητήματα, εναλλακτικός ελάχιστος φόρος (AMT), επιπτώσεις προγραμματισμού και μειώσεις και περιορισμούς φόρου εισοδήματος ειδικά για φιλανθρωπικούς σκοπούς κ.λπ.
  • Ικανότητα για έλεγχο και ερμηνεία φορολογικών εντύπων, υπολογισμός φιλανθρωπικών εκπτώσεων υπό το φως των περιορισμών, προσδιορισμός ευκαιριών προγραμματισμού που σχετίζονται με τη μεγιστοποίηση των μειώσεων τόκων, δεξιότητα υπολογισμού της φορολογικής υποχρέωσης μιας άσκησης επιλογών κ.λπ.
  1. Διαχείριση χαρτοφυλακίου (12%)

  Σε αυτό, θα μάθετε -

  • Γνώση των επενδυτικών στρατηγικών με γνώμονα τη φορολογία, γνώση του αντίκτυπου της φορολογικής επένδυσης στη μακροπρόθεσμη συσσώρευση πλούτου, γνώση στρατηγικών για τη συλλογή φορολογικών απωλειών ή κερδών, γνώση της διαδικασίας υπολογισμού των υποθέσεων μετά τη φορολογία για σκοπούς μοντελοποίησης χαρτοφυλακίου κ.λπ.
  • Ικανότητα υπολογισμού των μετρήσεων φορολογικής αποτελεσματικότητας και δηλώσεων μετά τη φορολογία, ικανότητα εφαρμογής στρατηγικών συλλογής φορολογικών ζημιών, ικανότητα υπολογισμού των αναμενόμενων φορολογικών δηλώσεων μετά από φόρους για διάφορες κατηγορίες ή κατηγορίες περιουσιακών στοιχείων, ικανότητα αξιολόγησης της απόδοσης φόρου των ιδίων κεφαλαίων και του σταθερού εισοδήματος διευθυντές κ.λπ.
  1. Διαχείριση κινδύνων και προστασία περιουσιακών στοιχείων

  Σε αυτό, θα μάθετε -

  • Γνώση των τύπων ασφαλιστικής κάλυψης για τις μοναδικές δραστηριότητες και τα περιουσιακά στοιχεία των πελατών με καθαρή αξία, γνώση της αυτοσφάλισης ως στρατηγική, γνώση των στρατηγικών προστασίας πιστωτών κ.λπ.
  • Ικανότητα εντοπισμού κοινών κενών στην κάλυψη για πελάτες υψηλής καθαρότητας, ικανότητα σύγκρισης τιμών και δομών ασφαλιστικών συμβολαίων, ικανότητα εξήγησης και σύγκρισης διαφόρων οντοτήτων για σκοπούς προστασίας περιουσιακών στοιχείων κ.λπ.

  Εξειδίκευση πελατών (30%)


  1. Client Focus: Στελέχη (10%)

  Σε αυτό, θα μάθετε -

  • Γνώση των επιπτώσεων προγραμματισμού των προγραμμάτων απονομής δικαιωμάτων προαίρεσης, γνώση των επιπτώσεων φορολογικού σχεδιασμού των ασκήσεων τόσο των κινήτρων όσο και των μη ειδικευμένων επιλογών μετοχών, όπως βάση, περίοδοι διατήρησης και AMT, γνώση του τρόπου υπολογισμού και εκτέλεσης ασκήσεων χωρίς μετρητά κ.λπ.
  • Ικανότητα να αναπτύξετε μια στρατηγική άσκησης επιλογών τόσο για βραβεία επιλογής κινήτρων όσο και για μη κατάλληλα προσόντα κατάλληλα για τους στόχους του πελάτη, ικανότητα να αναπτύξετε μια κατάλληλη στρατηγική που να περιλαμβάνει ανάλυση κινδύνου και ανταμοιβής κ.λπ.
  1. Εστίαση πελατών: Ιδιοκτήτες επιχειρήσεων που κατέχουν στενά (10%)

  Σε αυτό, θα μάθετε -

  • Γνώση των χρηματοδοτικών ζητημάτων που σχετίζονται με στενές επιχειρήσεις σε διάφορα στάδια ενός κύκλου ζωής της επιχείρησης, γνώση των στενών επιχειρηματικών στρατηγικών διαδοχής και εξόδου, γνώση διαφορετικών μεθοδολογιών αποτίμησης για την πώληση της επιχείρησης κ.λπ.
  • Ικανότητα να ξεκινήσετε συνομιλίες σχετικά με τη δυναμική της οικογένειας σε σχέση με τον στενό προγραμματισμό της διαδοχής των επιχειρήσεων, την ικανότητα να προσδιορίσετε ποιες συμφωνίες αγοράς-πώλησης, την ικανότητα να καθορίσετε ποιες συμφωνίες αγοράς-πώλησης είναι κατάλληλες με βάση τη δομή της οντότητας και την προβλεπόμενη στρατηγική εξόδου, κ.λπ.
  1. Εστίαση πελατών: Συνταξιοδότηση (10%)

  Σε αυτό, θα μάθετε -

  • Γνώση των στρατηγικών σχεδιασμού συσσώρευσης περιουσιακών στοιχείων, γνώση των φορολογικών μεταχειρίσεων διανομών από διάφορους τύπους προγραμμάτων συνταξιοδότησης, γνώση των κανόνων καθαρής μη πραγματοποιηθείσας ανατίμησης (ΕΜΠ) και εφαρμογών κ.λπ.
  • Ικανότητα διεξαγωγής ανάλυσης κεφαλαιακών αναγκών για συνταξιοδότηση, ικανότητα υπολογισμού της απαιτούμενης ελάχιστης διανομής (RMD), δεξιότητα για τον προσδιορισμό της τοποθέτησης περιουσιακών στοιχείων μεταξύ διαφόρων λογαριασμών αναβαλλόμενης φορολογίας και μετά από φόρους κ.λπ.

  Προγραμματισμός παλαιού τύπου (22%)


  1. Φιλανθρωπικές δωρεές και δωρεές (7%)

  Σε αυτό, θα μάθετε -

  • Γνώση των κανόνων και της φορολογίας των χρηματοδοτούμενων κεφαλαίων, γνώση των κανόνων και φορολόγηση των εισφορών και των διανομών από φιλανθρωπικά επενδυτικά καταπιστευτήρια, γνώση των μη σχετιζόμενων επιχειρήσεων φορολογητέων εσόδων (UBTI) καθώς σχετίζεται με τη φορολογία της λειτουργίας ή των επενδύσεων ενός ιδιωτικό ίδρυμα κ.λπ.
  • Ικανότητα να προσδιορίσετε εάν μια συγκεκριμένη φιλανθρωπική οργάνωση είναι δημόσια έναντι ιδιωτικού, ικανότητα να προσδιορίσετε τον φορολογικό χαρακτήρα του ακινήτου που δωρίζεται, ικανότητα να σχεδιάσετε φιλανθρωπικές συνεισφορές για να μεγιστοποιήσετε τις εκπτώσεις βάσει των στόχων των πελατών κ.λπ.
  1. Σχεδιασμός ακινήτων και μεταβίβαση πλούτου (15%)

  Σε αυτό, θα μάθετε -

  • Γνώση στρατηγικών σχεδιασμού ανικανότητας, γνώση της έννοιας των αρμοδιοτήτων διορισμού, γνώση διαφόρων πτυχών του μεταθανάτιου σχεδιασμού κ.λπ.
  • Ικανότητα αξιολόγησης του τρέχοντος σχεδίου περιουσίας ενός πελάτη, ικανότητα αξιολόγησης της καλύτερης πορείας δράσης για δώρα διάρκειας ζωής έναντι μεταβιβάσεων κατά το θάνατο, ικανότητα κατανόησης και ερμηνείας εγγράφων σχεδιασμού ακινήτων κ.λπ.

  Τέλη εξέτασης CPWA


  Σύμφωνα με τις χρεώσεις, πρέπει να πληρώσετε για τα ακόλουθα για να μπορέσετε να κάνετε την εγγραφή για το πρόγραμμα CPWA -

  • Πρέπει πρώτα να πληρώσετε για την αίτηση.
  • Πρέπει επίσης να πληρώσετε για τα δίδακτρα για μια εξάμηνη προ-μελέτη, συμπεριλαμβανομένων βιβλίων και όλου του διαδικτυακού υλικού στο e-Campus.
  • Πρέπει επίσης να πληρώσετε για τα πενταήμερα δίδακτρα και το πρόγραμμα στην τάξη στο The University of Chicago Booth School of Business.
  • Εάν σε προγράμματα στην τάξη, πρέπει να πληρώσετε για διατροφή και δωμάτιο.
  • Πρέπει επίσης να πληρώσετε για το τέλος εξέτασης - πρώτη προσπάθεια.
  • Πρέπει επίσης να πληρώσετε για το τέλος πιστοποίησης (το τέλος πιστοποίησης ισχύει για 2 χρόνια). Για επαναπιστοποίηση, πρέπει να πληρώσετε ξανά το τέλος.

  Εάν είστε Μέλος της IMCA, οι χρεώσεις σας θα είναι 7.475 US $. Εάν είστε νέο μέλος, θα πρέπει να πληρώσετε 7.870 US $ (7.475 US $ για το πρόγραμμα πιστοποίησης και 395 US $ για ετήσια συνδρομή). Εάν δεν είστε μέλος, τότε πρέπει να πληρώσετε τα 7.975 δολάρια ΗΠΑ.

  Ποσοστό επιτυχίας CPWA


  Καθώς κάθε χρόνο η βαθμολογία επιτυχίας αλλάζει, δεν υπάρχουν διαθέσιμες πληροφορίες σχετικά με το ποσοστό επιτυχίας ή αποτυχίας. Το σκορ επιτυχίας αποφασίζεται με τη χρήση της μεθόδου Modified Angoff. Εφαρμόζεται κατά την εκτέλεση μιας μελέτης με επιτυχία από μια ομάδα εμπειρογνωμόνων. Οι ειδικοί αξιολογούν κάθε ερώτηση για να καθορίσουν πόσες σωστές απαντήσεις είναι απαραίτητες για να αποδείξουν τις γνώσεις και τις δεξιότητες που απαιτούνται για να περάσουν την εν λόγω ενότητα εξετάσεων.

  Υλικό μελέτης CPWA


  Για 6 μήνες προ-μελέτης, όλα τα εγχειρίδια και το διαδικτυακό υλικό παρέχονται από το ινστιτούτο.

  Στρατηγικές για να περάσετε τις εξετάσεις CPWA


  Δεδομένου ότι δεν είναι όπως και άλλα χρηματοοικονομικά μαθήματα, πρέπει να είστε ήδη ειδικός στον τομέα. Η δουλειά του CPWA είναι να καθαρίσετε τη σκουριά και τη σκόνη από τα ήδη καθιερωμένα σετ δεξιοτήτων και εμπειρίας σας. Μπορείτε να φανταστείτε γιατί η πιστοποίηση CPWA απαιτεί 5 χρόνια εργασιακής εμπειρίας στις χρηματοοικονομικές υπηρεσίες! Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να έχετε έναν ισχυρό λόγο να κάνετε CPWA και να προετοιμαστείτε καλά για να ολοκληρώσετε τις εξετάσεις με μία κίνηση.


  $config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found