11 καλύτερα βιβλία έρευνας μετοχών | WallstreetMojo

Καλύτερα βιβλία έρευνας μετοχών

Η έρευνα μετοχών παρέμεινε ένας τομέας μεγάλου ενδιαφέροντος τόσο για επενδυτές όσο και για αναλυτές και έχουν γραφτεί πολλά για το τι πρέπει και δεν πρέπει να καθοδηγεί έναν επενδυτή στις αποφάσεις του. Ενώ η αντίληψη ενός μέσου επενδυτή έναντι των αγορών μπορεί να συνεχίζει να αλλάζει με κάθε bear and bull, αλλά η σημασία της έρευνας μετοχών παραμένει σε μεγάλο βαθμό αδιαμφισβήτητη. Είναι αλήθεια ότι αυτός ο τομέας έχει υποστεί μια θαλάσσια αλλαγή τις τελευταίες δεκαετίες, ωστόσο, αρκετές παλιές θεμελιώδεις έννοιες παραμένουν εξίσου έγκυρες μέχρι σήμερα. Εδώ, έχουμε ετοιμάσει μια ιδιαίτερα συνιστώμενη λίστα με βιβλία έρευνας μετοχών που θα μπορούσαν να είναι πολύ χρήσιμα για τους επενδυτές, καθώς και επίδοξους αναλυτές μετοχικών ερευνών.

# 1 - Βέλτιστες πρακτικές για αναλυτές ερευνητικών μετοχών: 

Βασικά στοιχεία για αναλυτές από πλευράς αγοράς και πώλησης


από τον James Valentine

Ανασκόπηση:

Ένας απαραίτητος οδηγός για επίδοξους αναλυτές μετοχικών ερευνών που συζητούν τα βασικά και βοηθά έναν αρχάριο να πλοηγηθεί επιτυχώς στον περίπλοκο ιστό των εννοιών και των μεθοδολογιών που χρησιμοποιούνται στον τομέα. Με βάση τις δεκαετίες εμπειρίας του, ο συγγραφέας μοιράζεται πληθώρα πληροφοριών σχετικά με το πώς να πετύχει ως αναλυτής ερευνών μετοχών. Μεταξύ άλλων, ο συγγραφέας ασχολείται διεξοδικά με μεθόδους εντοπισμού κρίσιμων παραγόντων και πηγών πληροφοριών που μπορούν να βοηθήσουν με καλύτερες προβλέψεις, προηγμένες τεχνικές αποτίμησης και απογραφής και πώς να αντιμετωπίσουμε ηθικά ζητήματα στην επαγγελματική πρακτική. Μια ιδιαίτερα συνιστώμενη ανάγνωση από ειδικούς.

Καλύτερο πακέτο:

Το ανεπίσημο εγχειρίδιο για αναλυτές ερευνών μετοχών που καλύπτει και τους πέντε βασικούς τομείς της έρευνας μετοχών και προσφέρει ανεκτίμητες συμβουλές για να το κάνει επιτυχημένο στο επάγγελμα. Ταιριάζει καλύτερα σε όσους σχεδιάζουν να αναλάβουν έρευνα μετοχικού κεφαλαίου ως καριέρα ή θέλουν να κατανοήσουν το ρόλο ενός αναλυτή έρευνας μετοχών.

<>

# 2 - Έρευνα μετοχών για τον επενδυτή τεχνολογίας: 

Αξία Επένδυση σε Αποθέματα Τεχνολογίας


από τον Sundeep Bajikar

Ανασκόπηση:

Αυτή η εργασία προορίζεται ειδικά για όσους ενδιαφέρονται να διερευνήσουν επενδυτικές ευκαιρίες στον τομέα της τεχνολογίας. Ο συγγραφέας αντιμετωπίζει το περίπλοκο θέμα με συστηματικό τρόπο, ξεκινώντας με μια επισκόπηση του κλάδου των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών μαζί με τη συμπεριφορά των συμμετεχόντων στην αγορά, η οποία παίζει βασικό ρόλο στη λήψη επενδυτικών αποφάσεων. Προσφέρει μια πρακτική έκθεση της επένδυσης αξίας με έμφαση στα αποθέματα τεχνολογίας. Αν και περιορίζει το εύρος αυτού του έργου, αλλά φέρνει επίσης στο φως πολλές λεπτομέρειες που ενδέχεται να χαθούν διαφορετικά σε ένα έργο γενικής φύσης.

Καλύτερο πακέτο:

Ένας πολύτιμος οδηγός για την κατανόηση των αποθεμάτων τεχνολογίας, ειδικά για τους μακροπρόθεσμους επενδυτές που μπορεί να σχετίζονται καλύτερα με την αξία της επένδυσης σε σύγκριση με τους εμπόρους. Μια προτεινόμενη ανάγνωση για επενδυτές, αναλυτές ή φοιτητές που ενδιαφέρονται να κατανοήσουν την πρακτική εφαρμογή των επενδυτικών ιδεών.

<>

# 3 - Ο Ευφυής Επενδυτής: 

Το Οριστικό Βιβλίο για την Αξία Επένδυσης. Ένα βιβλίο πρακτικού συμβούλου


από τους Benjamin Graham (Συγγραφέας), Jason Zweig (Συγγραφέας), Warren E. Buffett (Συνεργάτης)

Ανασκόπηση:

Αναγνωρισμένο ως η Βίβλος της αξίας της επένδυσης, αυτό το διαχρονικό κλασικό έχει διαβαστεί από εκατομμύρια σε όλο τον κόσμο και επαινέθηκε από ειδικούς και αρχάριους για το επίπεδο σαφήνειας και βάθους των εννοιών που παρουσιάζονται σε αυτό το έργο. Η Graham ασχολείται με τα βασικά στοιχεία για την ανάπτυξη μιας μακροπρόθεσμης επενδυτικής στρατηγικής για την επίτευξη των οικονομικών σας στόχων, αποφεύγοντας παράλληλα τα κοινά λάθη που κάνουν οι επενδυτές. Αρχικά δημοσιεύθηκε το 1949, η τρέχουσα έκδοση περιλαμβάνει ενημερωμένο σχόλιο από τον Jason Zweig, ανώτερο συντάκτη του Money, το οποίο φέρνει πρόσθετη σημασία στο κείμενο και βοηθά τους αναγνώστες να κατανοήσουν πώς να εφαρμόσουν τις αρχές του Graham στις σημερινές αγορές για να επιτύχουν το επιθυμητό αποτέλεσμα. Πρέπει να διαβάσετε για όσους ενδιαφέρονται για επενδύσεις αξίας.

Καλύτερο πακέτο:

Γράφτηκε από τον πατέρα της επένδυσης αξίας, αυτό το έργο επικεντρώνεται σε μακροπρόθεσμες επενδυτικές στρατηγικές για να γίνει επιτυχημένος επενδυτής. Ένα από τα λίγα κλασικά κείμενα που έχουν αντέξει στη δοκιμασία του χρόνου με επιτυχία και οι επενδυτικές έννοιες που απαριθμούνται εξακολουθούν να ισχύουν στις σημερινές αγορές. Δεν προορίζεται πραγματικά για εμπόρους ημέρας και βραχυπρόθεσμους επενδυτές.

<>

# 4 - Ανάλυση ασφάλειας


από τον Benjamin Graham (Συγγραφέας), David Dodd (Συγγραφέας)

Ανασκόπηση:

Συνδυάζοντας την ιδιοφυΐα του Benjamin Graham και του David Dodd, αυτό το αποθετήριο γνώσης αποκαλύπτει την κλασική προσέγγιση που δοκιμάστηκε από τον χρόνο για την αναγνώριση επενδύσεων αξίας. Χωρίς αμφιβολία είναι ένα κλασικό λατρείας με περισσότερα από ένα εκατομμύριο αντίτυπα που πωλούνται στις δεκαετίες 60 και πλέον της ύπαρξής του, αλλά το ερώτημα των εκατομμυρίων δολαρίων είναι ότι εξακολουθούν να ισχύουν οι τεχνικές επένδυσης αξίας εκεί; και η απάντηση είναι ένα ηχηρό ΝΑΙ. Το είδος της επιτυχίας που επιτυγχάνεται από επενδυτές αξίας όπως ο Warren Buffett, ο John Neff και ο Michael Price θα πρέπει να χρησιμεύσουν ως αρκετά αποδεικτικά στοιχεία για το ίδιο, όλοι τους ορκίζονται από αυτό το κλασικό. Γράφτηκε μόλις πέντε χρόνια μετά τη Μεγάλη Ύφεση του 1929, αυτό το έργο είχε αρχικά σκοπό να βοηθήσει τους επενδυτές να δουν τις χειρότερες στιγμές χωρίς να χάσουν περιουσία, και αυτό ακριβώς κάνει από τότε.

Καλύτερο πακέτο:

Ο πιο οριστικός οδηγός για την επένδυση αξίας που συντάχθηκε τη δεκαετία του 1930 και συνεχίζει να παραμένει μια πραγματική πηγή πληροφοριών σχετικά με τις αρχές της επενδυτικής αξίας που έχουν δοκιμαστεί στο χρόνο. Αυτό που ξεχωρίζει αυτή η έκδοση είναι ότι σκοπεύει να είναι μια αναπαραγωγή του πρωτότυπου κλασικού που δημοσιεύθηκε το 1934, συμπεριλαμβανομένης κάθε λέξης που γράφτηκε από τους πλοιάρχους της αξίας της επένδυσης χωρίς καμία μεταγενέστερη αλλαγή. Ένα πραγματικό συλλεκτικό για κάθε επενδυτή.

<>

# 5 - Έρευνα και αποτιμήσεις μετοχών


από τους Dun & Bradstreet

Ανασκόπηση:

Εξαιρετική δουλειά στην αξιολόγηση κινητών αξιών που περιγράφει τεχνικές πτυχές της έρευνας μετοχών σε μια πολύ προσιτή γλώσσα. Είναι αυτονόητο ότι η αποτίμηση κατέχει το κλειδί για τη λήψη κρίσιμων επενδυτικών αποφάσεων και ο συγγραφέας εκθέτει μια εξαιρετικά αξιόπιστη και επιστημονική μεθοδολογία για να φτάσει σε μια ισορροπημένη αποτίμηση σε αυτό το έργο για να βοηθήσει τον αναλυτή καθώς και έναν επενδυτή. Ξεκινώντας με τους μακροοικονομικούς παράγοντες, ο συγγραφέας προχωρά για να εξηγήσει τα εργαλεία ανάλυσης σε βιομηχανικό επίπεδο προτού επικεντρωθεί στην ανάλυση της εταιρείας και χρησιμοποιεί διάφορα μοντέλα αποτίμησης για να φτάσει στο πιο λογικό αποτέλεσμα. Πρέπει να διαβάσετε για κάθε άπληστο επενδυτή.

Καλύτερο πακέτο:

Θέτει μια σταθερή βάση για τη λήψη αποτιμήσεων μετοχών στηριζόμενη σε ρεαλιστική ανάλυση σε επίπεδο βιομηχανίας και εταιρείας για τη λήψη κρίσιμων επενδυτικών αποφάσεων. Μια εξαιρετική επισκόπηση της ανάλυσης αποτίμησης που επικεντρώνεται στην πραγματική εφαρμογή της.

<>

# 6 - Η λίστα ελέγχου επενδύσεων: Η τέχνη της έρευνας σε βάθος


από τον Michael Shearn

Ανασκόπηση:

Ένα αναγνωρισμένο έργο για τη συστηματική επένδυση που μπορεί να σας βοηθήσει να αποφύγετε μερικά από τα κοινά λάθη που διαπράττονται κατά την πραγματοποίηση επενδύσεων. Ο συγγραφέας υιοθετεί μια εύκολη στην προσέγγιση προσέγγιση και παρέχει μια σειρά από λίστες ελέγχου για να βοηθήσει τους αναγνώστες να εντοπίσουν τι χάνουν. Είναι ενδιαφέρον ότι ο συγγραφέας προσφέρει μια σειρά πραγματικών παραδειγμάτων για τον τρόπο εφαρμογής των αρχών της έρευνας που απαριθμούνται εδώ, ενισχύοντας την αξία της για τους επενδυτές. Χρησιμοποιώντας επιδέξια βασικούς παράγοντες, ο συγγραφέας αναλύει τις εταιρείες και αξιολογεί το μελλοντικό δυναμικό ανάπτυξης ενώ εξηγεί πώς μπορεί κανείς να κάνει το ίδιο με λίγη προσπάθεια.

Καλύτερο πακέτο:

Προσφέρει ανεκτίμητη βοήθεια και πρακτικές συμβουλές σχετικά με τη διεξαγωγή έρευνας μετοχικού κεφαλαίου χωρίς να ξεραίνεται. Αυτό το έργο μπορεί να βοηθήσει τους αναγνώστες να αναπτύξουν μια κατανόηση και ενδιαφέρον για τη μελέτη εταιρειών αντί για μετοχές και να κάνουν ισορροπημένες επενδυτικές επιλογές.

<>

# 7 - Αρχές της ποσοτικής επένδυσης μετοχών: 

Ένας πλήρης οδηγός για τη δημιουργία, την αξιολόγηση και την εφαρμογή εμπορικών στρατηγικών 1η έκδοση


από τη Sugata Ray

Ανασκόπηση:

Ένας πλήρης οδηγός για την ποσοτική επένδυση σε μετοχές, σχεδιασμένος να βοηθά τους επενδυτές και τους επαγγελματίες. Ο συγγραφέας παρέχει ένα ευρύ φάσμα πληροφοριών και πόρων για την εξισορρόπηση χαρτοφυλακίου, το χρονοδιάγραμμα της αγοράς, τα σημεία αναφοράς και τον έλεγχο αποθεμάτων και επιδεικνύει καθεμία από τις τεχνικές με το λογισμικό Equities Lab. Ίσως είναι ενδιαφέρον να σημειώσετε ότι αυτό το βιβλίο συνοδεύεται από 20 εβδομάδες δωρεάν πρόσβασης στο Equities Lab. Εξοπλισμένο με το σωστό είδος γνώσης, οι αναγνώστες μπορούν να κάνουν καλή χρήση αυτού του λογισμικού για να αναπτύξουν ποσοτικές στρατηγικές κατάλληλες για συγκεκριμένους επενδυτικούς στόχους και να δοκιμάσουν την αποτελεσματικότητά τους έναντι ιστορικών δεδομένων.

Καλύτερο πακέτο:

Ένας εξαιρετικός πόρος για ποσοτικές επενδύσεις για να βοηθήσει τους εμπόρους να αναπτύξουν εξατομικευμένα σύνολα κανόνων και στρατηγικές συναλλαγών για την επίτευξη των στόχων τους. Προσθέτοντας στην πρακτική του αξία, πλήρεις πληροφορίες σχετικά με τεχνικές πτυχές της επένδυσης που περιέχονται στο κείμενο μπορούν να χρησιμοποιηθούν με τη βοήθεια του λογισμικού Equities Lab.

<>

# 8 - Προηγμένα παράγωγα μετοχών: Μεταβλητότητα και συσχέτιση


από τον Sébastien Bossu.

Ανασκόπηση:

Ένα πολύ τεχνικό εγχειρίδιο για την τιμολόγηση και την αντιστάθμιση των εξωτικών παραγώγων μετοχών για εμπόρους επιλογών, ποσοτικούς αναλυτές και εξελιγμένους επενδυτές. Ο συγγραφέας ασχολείται εκτενώς με προηγμένες έννοιες τιμολόγησης επιλογών με βάση το μοντέλο Black-Scholes και τις επεκτάσεις του, ενώ μοιράζεται τα δικά του και άλλους εμπειρογνώμονες στον τομέα. Μερικά από τα βασικά θέματα που καλύπτονται περιλαμβάνουν μοντέλα σιωπηρής μεταβλητότητας, μοντέλα στοχαστικής μεταβλητότητας και συσχέτισης, παράγωγα μεταβλητότητας και συναλλαγή συσχέτισης. Μια πολύ συνιστώμενη ανάγνωση για όσους έχουν εμπειρία στα βασικά παράγωγα μετοχών και εξοικειώνονται με προηγμένα μαθηματικά μοντέλα.

Καλύτερο πακέτο:

Μια λεπτομερής έκθεση σχετικά με τη χρηματοοικονομική μοντελοποίηση για ακριβή τιμολόγηση και αντιστάθμιση εξωτικών μέσων με ιδιαίτερη έμφαση στο μοντέλο Black-Scholes για το σκοπό αυτό. Συνιστάται για φοιτητές και επαγγελματίες με ταλέντο για προχωρημένα μαθηματικά και κατανόηση βασικών παραγώγων μετοχών.

<>

# 9 - Βιβλίο αποτίμησης στοιχείων ενεργητικού και σύνολο βιβλίων εργασίας


από τον Jerald E. Pinto

Ανασκόπηση:

Ένα ολοκληρωμένο έργο σχετικά με τη θεωρία και την πρακτική αποτίμησης που εισάγει τους αναγνώστες στην έννοια της αποτίμησης μετοχών και σε διάφορες μεθόδους αξιολόγησης στη μόδα. Υιοθετείται μια πολύ συστηματική προσέγγιση ενώ οριοθετείται η διαδικασία αποτίμησης που καθιστά ευκολότερη την κατανόηση και την απόκτηση γνώσεων για διάφορες μεθόδους αποτίμησης στην πράξη. Μερικά από τα βασικά θέματα που καλύπτονται σε αυτόν τον τόμο περιλαμβάνουν τη σύγχρονη θεωρία χαρτοφυλακίου Markowitz και Sharpe και τις έννοιες αποτίμησης των Graham και Dodd, ακόμη και όταν ο συγγραφέας δεν αποφεύγει να συζητήσει την υιοθέτηση πολλαπλών προσεγγίσεων για να φτάσει σε μια ισορροπημένη αποτίμηση. Εξετάζονται διάφορες πτυχές της αποτίμησης των μετοχών ενώ εστιάζονται στην ανάλυση βιομηχανίας-εταιρείας που παίζει βασικό ρόλο σε ολόκληρη τη διαδικασία. Δημοσιευμένη με το CFA, αυτή η εργασία είναι ένα τέλειο συμπληρωματικό κείμενο για το Πρόγραμμα πιστοποίησης CFA επιπέδου 3.

Καλύτερο πακέτο:

Μια ουσιαστική ανάγνωση για μαθητές του προγράμματος πιστοποίησης CFA επιπέδου 3, μαζί με όποιον ενδιαφέρεται να αποκτήσει μια σαφή κατανόηση των εννοιών αποτίμησης μετοχών. Κάνοντας ένα βήμα μπροστά, αυτή η εργασία επικεντρώνεται στην πρακτική εφαρμογή αυτών των εννοιών, ενώ επεξεργάζεται τη διαδικασία αποτίμησης και προσφέρει πολλούς πρόσθετους πόρους πρακτικής για τους αναγνώστες.

<>

# 10 - Πώς λειτουργούν πραγματικά οι αγορές: 

Ποσοτικός οδηγός για τη συμπεριφορά του χρηματιστηρίου (Bloomberg Financial)


από τους Larry Connors (Συγγραφέας), Cesar Alvarez (Συντελεστής) και 1 ακόμη

Ανασκόπηση:

Μια ρεαλιστική έκθεση σχετικά με τη συμπεριφορά του χρηματιστηρίου με βάση την αρχική έρευνα για ιστορικά δεδομένα της αγοράς για τις τελευταίες δύο δεκαετίες. Ο συγγραφέας υιοθετεί μια αποφασιστική αναλυτική προσέγγιση για να μελετήσει τις αγορές και να ξεδιπλώσει νέες πληροφορίες για να αμφισβητήσει κοινά αποδεκτές ιδέες σχετικά με την ιστορική μεταβλητότητα, την ορμή, τα νέα υψηλά και χαμηλά, αναλογίες θέσεων / κλήσεων και άλλες πτυχές. Αυτό που προκύπτει είναι μια τολμηρή άποψη για τις αγορές που λειτουργούν ως, εξοπλισμένα με διορατικά δεδομένα, ο συγγραφέας καταδεικνύει πώς οι αγορές συμπεριφέρονται με τον ίδιο τρόπο όπως έκαναν χρόνια πριν και με το σωστό είδος πληροφοριών, ο καθένας μπορεί να κάνει σοφές επενδυτικές επιλογές και αποφάσεις. Αποδεικνύεται πώς μπορεί μερικές φορές να πληρώσει για να είναι αντίθετος και να μην δεσμεύεται από τη συμβατική σοφία, ενώ φροντίζει να καταλαβαίνετε τις αγορές αρκετά καλά.

Καλύτερο πακέτο:

Μια μη συμβατική ανάγνωση σχετικά με τη συμπεριφορά στο χρηματιστήριο που παρουσιάζει μια ανάλυση των ιστορικών δεδομένων του παρελθόντος που έρχονται σε αντίθεση με μεγάλο μέρος της κοινής σοφίας της αγοράς. Οι αναγνώστες παρουσιάζονται με νέες πληροφορίες για την καλύτερη κατανόηση των αγορών και τη λήψη επενδυτικών αποφάσεων με βάση ρεαλιστικές υποθέσεις.

<>

# 11 - Ανίεροι Grails - Ένας νέος δρόμος προς τον πλούτο 


από τον Nick Radge (Συγγραφέας)

Ανασκόπηση:

Μια τολμηρή ανανεωμένη ματιά στον τρόπο λειτουργίας των αγορών και στον τρόπο με τον οποίο οι επενδυτές χάνουν χρήματα, εμμένοντας στην νοοτροπία των κοπαδιών. Ο Nick τολμά να σπάσει το καλούπι της συμβατικής σκέψης και παρουσιάζει μια προσέγγιση χωρίς εμπόδια για να κάνει τις σωστές κινήσεις τη σωστή στιγμή και πετυχαίνει όπου οι περισσότεροι άλλοι απλώς παραμένουν, σβήνουν τους θεατές, καθώς τα πράγματα πάνε στραβά. Πηγαίνοντας πέρα ​​από την παλιά στρατηγική αγοράς και κράτησης, εστιάζει στην ορμή επενδύσεων για να δείξει πώς μπορείτε να οδηγήσετε ένα απόθεμα σε μια βραχυπρόθεσμη ανοδική τάση με μια στρατηγική που βασίζεται στη θεμελιώδη ιδέα ότι μια τιμή μετοχής σε κίνηση τείνει να παραμείνει σε κίνηση. Αναλύει και πειραματίζεται με μια σειρά επενδυτικών στρατηγικών για να βοηθήσει τους αναγνώστες να κατανοήσουν πώς να επιλέξουν μια στρατηγική που ταιριάζει στις ανάγκες τους και να σταματήσουν τυφλά ακολουθώντας επενδυτικές συμβουλές.

Καλύτερο πακέτο:

Παρουσιάζει μια νέα προοπτική για επενδύσεις που τολμούν να αμφισβητήσουν την παραδοσιακή σοφία και βοηθούν τους επενδυτές να αναπτύξουν μια εξατομικευμένη επενδυτική στρατηγική. Μια εξαιρετική ανάγνωση του τρόπου με τον οποίο ο μέσος επενδυτής μπορεί να κάνει χρήση της δυναμικής επένδυσης και άλλων τεχνικών που δεν χρησιμοποιούνται για την επίτευξη των στόχων τους.

<>

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found