Εξετάσεις CS | Πλήρης οδηγός για την Εξέταση CS Γραμματέα εταιρείας

Πλήρης οδηγός για την Εξέταση CS Γραμματέα εταιρείας.

Αυτή η περίοδος είναι μια ιστορία όταν ο αριθμός των αριθμών ήταν καριέρα για τους σπασίκλες. Για να υποστηρίξει το πάθος υπάρχουν πολλές πιστοποιήσεις που πρέπει να ακολουθήσουν, σίγουρα διασφαλίζουν την απαιτούμενη ώθηση. Όμως σίγουρα δεν είναι εύκολο να αποφασίσετε ποια θα αναλάβετε. Και αν η καριέρα του Εταιρικού Γραμματέα σας κάνει να μπείτε στον πειρασμό να την ακολουθήσετε, αφιερώστε ένα λεπτό για να διαβάσετε προσεκτικά το πρόγραμμα. Η απόπειρα μας παρακάτω μπορεί να σας βοηθήσει με τη σύγχυση σας και θα σας διευκολύνει να αποφασίσετε για το μέλλον σας. Ας ρίξουμε μια ματιά σε αυτό που έχουμε στη διάθεσή σας.

  Σχετικά με τις εξετάσεις CS


  Όπως ορίζεται στον νόμο για τους γραμματείς της εταιρείας, το 1980, ο «γραμματέας της εταιρείας» (CS) είναι μέλος του ινστιτούτου γραμματέων της εταιρείας της Ινδίας. Για να κερδίσουν την ιδιότητα μέλους του ICSI, οι υποψήφιοι πρέπει να ολοκληρώσουν ένα ολοκληρωμένο μάθημα εταιρικού γραμματέα 3 επιπέδων. Συνήθως, η CS παίζει σημαντικό ρόλο στη χρηματοοικονομική και νομική διαχείριση μιας εταιρείας. Ο Γραμματέας της Εταιρείας μπορεί να ενεργεί ως ο κύριος νομικός σύμβουλος του Διοικητικού Συμβουλίου σε μια εταιρεία και διενεργεί γραμματειακούς ελέγχους για τις εισηγμένες εταιρείες. Η CS υποτίθεται ότι είναι ειδικός σε θέματα εταιρικής διακυβέρνησης και ασχολείται με θέματα που σχετίζονται με την κανονιστική συμμόρφωση σε οποιονδήποτε οργανισμό.

  Ρόλοι:

  • Υπεύθυνος συμμόρφωσης
  • Επικεφαλής Σύμβουλος
  • Εκτελεστικός Γραμματέας
  • Επαγγελματική Διακυβέρνηση
  • Σύμβουλος Διοικητικού Συμβουλίου
  • Γραμματειακός Ελεγκτής

  Εξέταση:

  Οι εξετάσεις του γραμματέα της εταιρείας έχουν 3 επίπεδα εξετάσεων, συμπεριλαμβανομένων 8μηνου προγράμματος, εκτελεστικού προγράμματος και επαγγελματικού προγράμματος αντίστοιχα Η ελάχιστη διάρκεια προγράμματος CS είναι 2,5 χρόνια για αποφοίτους και 3,5 χρόνια για άτομα με 10 + 2.

  Ημερομηνίες εξετάσεων:

  Και τα 3 επίπεδα εξετάσεων διεξάγονται δύο φορές το χρόνο τους μήνες Ιούνιο και Δεκέμβριο.

  Η συμφωνία:

  Ο φοιτητής εξοικειώνεται συστηματικά με τις βασικές αρχές των λογιστικών και επιχειρηματικών πρακτικών στο επίπεδο του Ιδρύματος που έχει 4 εργασίες, το Εκτελεστικό Πρόγραμμα χωρίζεται σε 2 ενότητες που περιλαμβάνουν συνολικά 7 έγγραφα και επικεντρώνεται στους εταιρικούς νόμους, τους φορολογικούς νόμους και τις πρακτικές λογιστικής και ελέγχου των εταιρειών . Το Επαγγελματικό Πρόγραμμα χωρίζεται σε 4 ενότητες που περιλαμβάνουν συνολικά 8 εργασίες. Αυτό το επίπεδο επικεντρώνεται στην πρακτική γραμματείας της εταιρείας, στην εταιρική διακυβέρνηση, στην αναδιάρθρωση και στη στρατηγική διαχείριση μεταξύ άλλων προηγμένων θεμάτων. Κάθε εξέταση σε κάθε επίπεδο έχει διάρκεια 4 ωρών με διάλειμμα 1 ώρας.

  Αιρετότητα:

  Οι μαθητές με 10 + 2 μπορούν να ξεκινήσουν με το Πρόγραμμα Ιδρύματος και όσοι έχουν ολοκληρώσει είτε το επίπεδο του Ιδρύματος είτε είναι απόφοιτοι μπορούν να επιλέξουν το Εκτελεστικό Πρόγραμμα, αλλά για να ακολουθήσουν το Επαγγελματικό Πρόγραμμα είναι υποχρεωτικό να ολοκληρώσουν επιτυχώς το Εκτελεστικό Πρόγραμμα.

  Κριτήρια ολοκλήρωσης προγράμματος CS


  • Αφού περάσει 10 + 2 (εκτός από εκείνους με Καλές Τέχνες) οι υποψήφιοι πρέπει να ολοκληρώσουν το Πρόγραμμα Ίδρυσης Η ελάχιστη διάρκεια του προγράμματος είναι 8 μήνες, αλλά πρέπει να ολοκληρωθεί εντός 3 ετών από την εγγραφή. Οι εξετάσεις μπορούν να ληφθούν μόνο μετά την ολοκλήρωση 9 μηνών από την ημερομηνία εγγραφής.
  • Όσοι έχουν αποφοιτήσει από το Πρόγραμμα Ιδρύματος ή είναι απόφοιτοι (εκτός από τις Καλές Τέχνες) μπορούν να εγγραφούν στο Εκτελεστικό Πρόγραμμα.
  • Η ελάχιστη διάρκεια είναι 1 έτος και πρέπει να ολοκληρωθεί εντός 5 ετών από την εγγραφή στο πρόγραμμα. Το Εκτελεστικό Πρόγραμμα αποτελείται από 2 ενότητες και οι μαθητές μπορούν να συμμετάσχουν στις εξετάσεις και των δύο ενοτήτων αφού ολοκληρώσουν ένα πρόγραμμα σπουδών τουλάχιστον 9 μηνών.
  • Μόνο όσοι έχουν ολοκληρώσει το Εκτελεστικό Πρόγραμμα μπορούν να εγγραφούν στο Επαγγελματικό Πρόγραμμα. Η ελάχιστη διάρκεια του προγράμματος είναι 1 έτος, αλλά πρέπει να ολοκληρωθεί εντός 5 ετών από την ημερομηνία εγγραφής στο Executive Program.

  Απαιτήσεις προφορικής προγύμνασης και εκπαίδευσης


  Προφορική καθοδήγηση: Στο πλαίσιο των απαιτήσεων της επίσημης εκπαίδευσης, 30 διαλέξεις διάρκειας 2 ωρών για κάθε μάθημα είναι υποχρεωτικές για το Ίδρυμα Πρόγραμμα. Για το Εκτελεστικό Πρόγραμμα, είναι υποχρεωτικές 35 διαλέξεις διάρκειας 2 ωρών για κάθε θέμα. Για Επαγγελματικό Πρόγραμμα, 40 διαλέξεις διάρκειας 2 ωρών για κάθε θέμα του επαγγελματικού Προγράμματος.

  • Άλλα προγράμματα βραχυπρόθεσμης κατάρτισης: Μετά την ολοκλήρωση του Εκτελεστικού Προγράμματος, οι μαθητές πρέπει να ολοκληρώσουν:
  • EDP: Οι μαθητές πρέπει επίσης να υποβληθούν σε ένα Εκτελεστικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης (EDP) 8 ημερών μετά την ολοκλήρωση του εκτελεστικού προγράμματος και πριν ξεκινήσουν την εκπαίδευση 15 μηνών.
  • Εκπαίδευση Διαχείρισης 15 Μήνων (συμπεριλαμβανομένου του PDP): Αφού περάσουν το εκτελεστικό πρόγραμμα, οι υποψήφιοι πρέπει να παρακολουθήσουν 15 μήνες εκπαιδευτικής διαχείρισης υπό την ιδιότητα του γραμματέα της Εταιρείας ή με μια εταιρεία. Αυτή η εκπαίδευση περιλαμβάνει επίσης 25 ώρες προγράμματος επαγγελματικής ανάπτυξης (PDP).
  • Εκπαιδευτικά προγράμματα (SIP), Υποχρεωτική Εκπαίδευση Υπολογιστών: Εντός 6 μηνών από την εγγραφή στο Εκτελεστικό Πρόγραμμα, οι υποψήφιοι πρέπει να ολοκληρώσουν ένα 7-ημερών Πρόγραμμα Εισαγωγής Φοιτητών (SIP). Επιπλέον, οι μαθητές πρέπει να ολοκληρώσουν ένα πρόγραμμα Υποχρεωτικής Κατάρτισης Υπολογιστών 70 ωρών για να εγγραφούν στις εξετάσεις του Executive Program. Εισαγωγή 2 ημερών, ηλεκτρονική διακυβέρνηση 3 ημερών, ανάπτυξη δεξιοτήτων 5 ημερών και ανάπτυξη επιχειρηματικότητας 5 ημερών
  • Εξειδικευμένη εκπαίδευση 15 ημερών: Οι υποψήφιοι πρέπει να παρακολουθήσουν εκπαίδευση 15 ημερών σε ένα εξειδικευμένο πρακτορείο όπως το Γραφείο του Εφόρου Εταιρειών (ROC), το χρηματιστήριο, το χρηματοπιστωτικό ή τραπεζικό ίδρυμα ή μια εταιρεία συμβούλων διαχείρισης. Αυτή η εκπαίδευση πραγματοποιείται μόνο μετά την ολοκλήρωση της εξέτασης Επαγγελματικού Προγράμματος και μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος κατάρτισης SIP, EDP και 15 μηνών
  • MSOP: Υπάρχει ένα Πρόγραμμα Προσανατολισμού Δεξιτήτων Διαχείρισης (MSOP) 15 ημερών μετά το Επαγγελματικό Πρόγραμμα και ολοκλήρωση 15 μηνών εκπαίδευσης.

  Τι κερδίζετε;


  Μετά την ολοκλήρωση του επαγγελματικού προγράμματος και του εκπαιδευτικού προγράμματος 15 μηνών, οι υποψήφιοι μπορούν να αποκτήσουν την ιδιότητα μέλους του ICSI και να χρησιμοποιήσουν τον τίτλο του Associate Company Secretary (ACS) μετά το όνομά τους.

  Γιατί να συνεχίσετε το CS;


  Χρειάζεται πραγματικά σκληρή δουλειά για να γίνει CS, αλλά φέρνει μεγάλη εμπιστοσύνη, σεβασμό και αξιοπιστία και έχει τα προνόμια του στα σίγουρα. Πρώτον, ο Γραμματέας της Εταιρείας είναι ένας πολύτιμος προσδιορισμός που επικυρώνει τη νομική και διαχειριστική εμπειρία ενός επαγγελματία στη διαχείριση εταιρικών υποθέσεων.

  1. Ο Γραμματέας της Εταιρείας αλληλεπιδρά με την ανώτατη διοίκηση, συμπεριλαμβανομένου του MD, CEO ή Διοικητικού Συμβουλίου σε μια εταιρεία και βασίζεται για νομικές συμβουλές σε εταιρικές υποθέσεις.
  1. Η CS είναι συνήθως ειδικός στο εταιρικό δίκαιο και παίζει σημαντικό ρόλο στη χάραξη και την εφαρμογή πολιτικών εταιρικής διακυβέρνησης σε μια εταιρεία. Αυτό τον καθιστά μέρος των βασικών στελεχών του οργανισμού.
  1. Οι προοπτικές σταδιοδρομίας είναι φωτεινές και ένα CS μπορεί είτε να συνεργαστεί με έναν οργανισμό φήμης είτε να ξεκινήσει την ανεξάρτητη επαγγελματική του πρακτική. Εκτός από αυτό, το μισθολογικό πακέτο είναι από τα καλύτερα στον κλάδο.

  Μορφή εξέτασης CS


  Τα έγγραφα CS Foundation, Executive και Professional Program πρέπει να απαντήσουν σε διάρκεια 4 ωρών. Η μορφή των εξετάσεών τους ποικίλλει από ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής, οπτική αναγνώριση σήματος και ανοιχτές εξετάσεις βιβλίων.

  CS Προκριματικά σήματα


  Για τις εξετάσεις στο Ίδρυμα, οι υποψήφιοι πρέπει να βαθμολογήσουν τουλάχιστον 40% σε κάθε ένα από τα χαρτιά και 50% στο σύνολο όλων των εγγράφων για να μπορέσουν να περάσουν επιτυχώς τις εξετάσεις.

  Για το Εκτελεστικό καθώς και για το Επαγγελματικό Πρόγραμμα, ένας υποψήφιος πρέπει να βαθμολογήσει τουλάχιστον 40% σε κάθε χαρτί και 50% στο σύνολο όλων των εγγράφων σε κάθε ενότητα για να είναι σε θέση να ολοκληρώσει τις εξετάσεις.

  Τέλη για εξετάσεις CS


   Ακολουθεί η κατανομή των τελών εξέτασης CS.

  Αποτελέσματα CS & Ποσοστά επιτυχίας


  Ποσοστό επιτυχίας CS Foundation Δεκ 2015

   

  CS Executive Pass Percentage Dec 2015 (Νέο πρόγραμμα σπουδών)

  Ποσοστό επιτυχίας CS Professional Δεκέμβριος 2015 (Νέο πρόγραμμα σπουδών)

  Υλικό μελέτης CS


   Μπορείτε να αγοράσετε υλικό μελέτης για το Ίδρυμα, το Εκτελεστικό και το Επαγγελματικό Πρόγραμμα από τον ιστότοπο ICSI

  Οι οδηγοί μελέτης για κάθε θέμα, συμπεριλαμβανομένων των πρακτικών δοκιμαστικών εγγράφων, μπορούν επίσης να μεταφορτωθούν δωρεάν από τον ιστότοπο ICSI.

  Στρατηγικές εξέτασης CS


  Στρατηγικές: Πριν από τις εξετάσεις

  Πιάστε τα βασικά:

  1. Αναπτύξτε μια εννοιολογική κατανόηση του αντικειμένου αντί να εστιάσετε στην απομνημόνευση και υιοθετήστε μια αναλυτική προσέγγιση για να μάθετε καλύτερα.
  2. Μελετήστε εκτενώς για να καλύψετε όλες τις βασικές έννοιες αντί να το κάνετε σε επιλεκτική βάση.

  Η πρακτική κρατά το κλειδί για την επιτυχία:

  1. Εξασκηθείτε όσο το δυνατόν περισσότερο για ερωτήσεις που βασίζονται στον υπολογισμό ώστε να μπορείτε να φτάσετε σε ακριβή αποτελέσματα στον ελάχιστο δυνατό χρόνο.
  2. Πρακτική περιπτωσιολογικές μελέτες με βάση το αντικείμενο για την ανάπτυξη πρακτικής κατανόησης των ιδεών.
  3. Εξασκηθείτε με το βλέμμα στο ρολόι, ειδικά όταν κάνετε πρακτική επίλυση προβλημάτων, αυτό θα σας βοηθήσει να εξοικονομήσετε πολύ χρόνο κατά τη διάρκεια των εξετάσεων.

  Υιοθετήστε μια ισορροπημένη προσέγγιση και μείνετε ενημερωμένοι:

  1. Διατηρήστε μια ισορροπία μεταξύ θεωρίας και εφαρμογής ενώ εστιάζετε σε οποιαδήποτε συγκεκριμένη περιοχή μελέτης.
  2. Μείνετε ενημερωμένοι για τις τελευταίες πληροφορίες σχετικά με σχετικούς τομείς γνώσεων μέσω επίσημων δημοσιεύσεων και άλλων πηγών.

  Εστίαση στις νομικές διατάξεις:

  1. Αποκτήστε μια κατανόηση των περιπλοκών που περιλαμβάνονται στον περί εταιρειών νόμο, 2013, καθώς και τυχόν τροποποιήσεις, κανονιστικές αλλαγές που σχετίζονται με το εταιρικό δίκαιο.
  2. Κάντε μια εις βάθος μελέτη των νομικών διατάξεων και των πρακτικών εφαρμογών τους για να μπορείτε να υποστηρίξετε τις απαντήσεις σας με έμφαση στη νομική πτυχή.
  3. Να γνωρίζετε τις δηλώσεις, τις νομικές διατάξεις και τις περιπτωσιολογικές μελέτες που αποφασίζονται από δικαστικά και οιονεί δικαστικά όργανα.
  4. Δεν υπάρχει αρνητική βαθμολογία για λανθασμένες απαντήσεις, εκτός από την αφαίρεση 0,25 βαθμών για κάθε εσφαλμένη απάντηση στις εξετάσεις που βασίζονται σε OMR στο Εκτελεστικό Πρόγραμμα.

  Στρατηγικές: Κατά τη διάρκεια των εξετάσεων

  • Ξεκινήστε εύκολα και μείνετε προσεκτικοί:

  • Είναι καλύτερα να δοκιμάσετε πιο γνωστές ερωτήσεις πρώτα, δύσκολες ερωτήσεις μπορούν να δοκιμαστούν αργότερα.
  • Διαβάστε προσεκτικά τις ερωτήσεις και αναλύστε όλες τις διαθέσιμες επιλογές, εάν πρόκειται για μια εξέταση πολλαπλών επιλογών.
  • Για MCQ που βασίζονται σε υπολογισμούς, οι υπολογισμοί πρέπει να γίνονται αντί να κάνουν μια διαισθητική επιλογή.
  • Περιγράψτε ένα τραχύ σχέδιο:

  Εκπονήστε ένα σχέδιο για τον χειρισμό μακροχρόνιων ερωτήσεων που μπορούν να καταναλώσουν πολύ χρόνο. Μην χάσετε το χρόνο ενώ προσπαθείτε και προχωρήστε στο επόμενο πρόβλημα όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

  • Μείνετε ήρεμοι, εξοικονομήστε χρόνο και υψηλότερο σκορ:

  Μην σκέφτεστε συνεχώς τους χρονικούς περιορισμούς και τον αριθμό των ερωτήσεων που πρέπει να επιχειρήσετε. Αποφύγετε τον πανικό με κάθε κόστος και παραμείνετε ήρεμοι και διασκεδαστικοί για να μπορείτε να δώσετε το καλύτερο δυνατό.

  • Μείνετε λογικοί και μην φοβάστε να αναλύσετε:

  Ορίστε ένα σημείο για να υποστηρίξετε τη συλλογιστική και τα συμπεράσματά σας με νομικές διατάξεις και δείξτε την αναλυτική σας ικανότητα κατά τη σύνταξη απαντήσεων.

  Ευκαιρίες υποτροφιών


  1. Το ICSI προσφέρει Σχέδιο Υποτροφιών Αξίας (Πρόγραμμα Εταιρικής Γραμματείας), 1983 με σκοπό να αναγνωρίσει και να προωθήσει αξιοπρεπή απόδοση. Η υποτροφία διατίθεται μόνο σε εγγεγραμμένους φοιτητές του Εκτελεστικού ή Επαγγελματικού Προγράμματος.
  2. Για τους φοιτητές του Εκτελεστικού επιπέδου, θα έπρεπε να έχουν εκκαθαρίσει όλα τα έγγραφα του Ιδρύματος σε μία συνεδρίαση, στην πρώτη προσπάθεια, χωρίς εξαίρεση σε οποιοδήποτε έγγραφο και πρέπει να έχουν βαθμολογήσει τουλάχιστον 55% συνολικά βαθμολογίες και θα πρέπει να έχουν εγγραφεί στο Εκτελεστικό Πρόγραμμα εντός τριών μηνών ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των εξετάσεων του Ιδρύματος.
  3. Για τους επαγγελματίες φοιτητές του Προγράμματος, θα έπρεπε να είχαν εκκαθαρίσει όλα τα χαρτιά και των δύο ενοτήτων σε ενδιάμεσο επίπεδο σε μία συνεδρία, στην πρώτη προσπάθεια, χωρίς εξαίρεση σε οποιοδήποτε χαρτί και είχαν βαθμολογήσει τουλάχιστον 55% συνολικά βαθμούς.
  4. Ο αριθμός των υποτροφιών που θα απονεμηθούν τόσο για το Εκτελεστικό όσο και για το Επαγγελματικό Πρόγραμμα θα περιορίζεται σε 25 σε μια συνεδρία και σε 50 εντός ενός έτους.
  5. Η αξία της υποτροφίας θα είναι 500 INR ανά μήνα. Προκειμένου να συνεχίσουν να επωφελούνται της υποτροφίας, οι φοιτητές πρέπει να πληρούν τις προβλεπόμενες προϋποθέσεις που ορίζει το ίδρυμα. Αυτό περιλαμβάνει τη διατήρηση υψηλών προδιαγραφών σπουδών και την ικανοποιητική επιδίωξη προφορικής καθοδήγησης όπως ορίζεται στις οδηγίες του μαθήματος.
  6. Η επιτροπή εξέτασης του Συμβουλίου θα διαχειρίζεται την εξουσία αυτού του συστήματος υποτροφιών αξίας και η απόφασή του θα είναι οριστική και δεσμευτική σε θέματα που αφορούν το ίδιο.

  Χρήσιμοι πόροι προετοιμασίας για τις εξετάσεις CS


  Για ενημέρωση, οι μαθητές καλούνται να διαβάσουν «Student Company

  Γραμματέας e-bulletin ', Chartered Secretary, Bare Act, προτεινόμενα βιβλία και άλλες δημοσιεύσεις για τα θέματα.

  συμπέρασμα


  Το CS προορίζεται για πολύ φιλόδοξα αλλά επικεντρωμένα άτομα που είναι αποφασισμένα να χαράξουν μια θέση για τον εαυτό τους στον τομέα του εταιρικού δικαίου και των οικονομικών. Η πιο καθοριστική πτυχή αυτού του μαθήματος είναι η αδιάκοπη εστίασή της στη διαχείριση ενώ ασχολείται με τα οικονομικά, το δίκαιο και τη λογιστική ως ορισμένες από τις αναπόσπαστες πτυχές που πρέπει να αντιμετωπιστούν κατά τη διαχείριση των υποθέσεων ενός οργανισμού.

  Μετά την ολοκλήρωση της CS, ένας επαγγελματίας μπορεί να ανυπομονεί να συνεργαστεί με ανώτατο επίπεδο διοίκησης σε μια εταιρεία ενώ ενεργεί ως σύμβουλος του Διοικητικού Συμβουλίου, Διευθύνοντος Συμβούλου ή MD. Ανοίγει ένα συναρπαστικό αλλά έντονα ανταγωνιστικό πεδίο για έναν επαγγελματία όπου μπορεί να διαδραματίσει άμεσο ρόλο στη λήψη κρίσιμων εταιρικών αποφάσεων. Το επίπεδο ευθύνης είναι πολύ υψηλότερο, αλλά και τα προνόμια.


  $config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found