Κορυφαία 10 καλύτερα βιβλία λήψης αποφάσεων | WallstreetMojo

Λίστα των κορυφαίων 10 καλύτερων βιβλίων λήψης αποφάσεων

Η λήψη αποφάσεων είναι το πιο κρίσιμο στοιχείο κάθε επιχείρησης. Εάν διευθύνετε μια επιχείρηση ή έχετε ασχοληθεί με την επιχείρηση για κάποιο χρονικό διάστημα, θα γνωρίζετε ότι η λήψη αποφάσεων είναι οι τρεις πρώτες δεξιότητες που πρέπει να έχετε, εάν θέλετε να φτάσετε στο 1%. Παρακάτω είναι η λίστα των κορυφαίων βιβλίων για τη λήψη αποφάσεων -

 1. Αποφασιστικό: Πώς να κάνετε καλύτερες επιλογές στη ζωή και στην εργασία (Λήψη αυτού του βιβλίου)
 2. Το Βιβλίο Αποφάσεων: Πενήντα Μοντέλα Στρατηγικής Σκέψης (Η Συλλογή Tschäppeler και Krogerus) (Λήψη αυτού του βιβλίου)
 3. Αλγόριθμοι για να ζήσετε από: Η επιστήμη των υπολογιστών των ανθρώπινων αποφάσεων (Λήψη αυτού του βιβλίου)
 4. Έξυπνες επιλογές: Ένας πρακτικός οδηγός για τη λήψη καλύτερων αποφάσεων (Λάβετε αυτό το βιβλίο)
 5. Προβλέψιμα παράλογο: Οι κρυφές δυνάμεις που διαμορφώνουν τις αποφάσεις μας (Λάβετε αυτό το βιβλίο)
 6. Unglued: Κάνοντας σοφές επιλογές στο μέσο του Raw Emotions (Λήψη αυτού του βιβλίου)
 7. Αποτελεσματική λήψη αποφάσεων: Πώς να λαμβάνετε καλύτερες αποφάσεις υπό αβεβαιότητα και πίεση (Λάβετε αυτό το βιβλίο)
 8. Λήψη αποφάσεων για Dummies  (Λάβετε αυτό το βιβλίο)
 9. Ποια είναι η απόφασή σας ;: Πώς να κάνετε επιλογές με αυτοπεποίθηση και σαφήνεια (Λάβετε αυτό το βιβλίο)
 10. Σκεφτείτε πιο έξυπνα: Κρίσιμη σκέψη για βελτίωση των δεξιοτήτων επίλυσης προβλημάτων και λήψης αποφάσεων (Αποκτήστε αυτό το βιβλίο)

Ας συζητήσουμε λεπτομερώς καθένα από τα βιβλία λήψης αποφάσεων μαζί με τα βασικά στοιχεία και τις κριτικές του.

# 1 - Αποφασιστικό: Πώς να κάνετε καλύτερες επιλογές στη ζωή και στην εργασία

από τους Chip Heath & Dan Heath

Εάν έχετε βρεθεί ποτέ μπερδεμένοι μεταξύ δύο αποφάσεων, αυτό το βιβλίο θα σας βοηθήσει πάρα πολύ. Ρίξτε μια ματιά στην κριτική και τις καλύτερες επιλογές.

Επισκόπηση βιβλίου λήψης αποφάσεων

 • Αυτό το βιβλίο λήψης αποφάσεων συνιστάται για εσάς εάν πρέπει να λαμβάνετε πολλές αντικειμενικές αποφάσεις σε καθημερινή βάση. Οι αδελφοί Heath ανέφεραν ότι ενώ παίρνουμε κάθε απόφαση περνάμε μια τυπική διαδικασία 4 βημάτων. Πρώτον, κάνουμε μια επιλογή. Στη συνέχεια κάνουμε μια ανάλυση των επιλογών μας. Στη συνέχεια κάνουμε μια επιλογή και τελικά ζούμε με την επιλογή. Ακόμα κι αν αυτή η διαδικασία 4 βημάτων φαίνεται να είναι λογική, υπάρχουν μεροληψίες και υπερβολική εμπιστοσύνη που λειτουργούν ως εμπόδια στη σωστή επιλογή. Αυτό το βιβλίο θα σας δείξει πώς να καλπάζετε αυτά τα εμπόδια.
 • Αυτό το καλύτερο βιβλίο δημιουργίας αποφάσεων θα ρίξει φως σε θέματα που μας ενοχλούν κάθε μέρα. Για παράδειγμα, όταν είμαστε υπερβολικοί στην αυτοπεποίθηση (αλλά δεν το γνωρίζουμε), αναζητούμε πληροφορίες που μας υποστηρίζουν και παραμελούμε τις πληροφορίες που ενδέχεται να λένε διαφορετικά.

Βασικές επιλογές από αυτό το κορυφαίο βιβλίο λήψης αποφάσεων

Το καλύτερο μέρος αυτού του βιβλίου είναι μια διαδικασία τεσσάρων βημάτων, που ονομάζεται WRAP -

 • Διευρύνετε τις επιλογές σας κατά τη λήψη αποφάσεων
 • Πηγαίνετε για δοκιμές πραγματικότητας που μπορούν να αμφισβητήσουν τις υποθέσεις σας
 • Αποκτήστε απόσταση από τις επιλογές (βήμα πίσω και σκεφτείτε)
 • Προετοιμαστείτε για να αντιμετωπίσετε τυχόν λάθη στη λήψη αποφάσεων

Χρησιμοποιώντας αυτό το βιβλίο λήψης αποφάσεων μπορούμε να απαντήσουμε σε ερωτήσεις που θα μας κάνουν να ανησυχούμε όλη την ημέρα. Θα μπορούσατε να καταλάβετε γιατί ενοχλείτε τις αποφάσεις σας, γιατί η απόφαση της ομάδας είναι κυρίως προκατειλημμένη και πώς μπορείτε να βεβαιωθείτε ότι μπορείτε να αξιοποιήσετε σωστές ευκαιρίες και ούτω καθεξής και ούτω καθεξής.

<>

# 2 - Το Βιβλίο Αποφάσεων: Πενήντα Μοντέλα Στρατηγικής Σκέψης (Η Συλλογή Tschäppeler και Krogerus)

από τους Roman Tschäppeler, Mikael Krogerus & Jenny Piening

Επισκόπηση βιβλίου λήψης αποφάσεων

 • Χρειάζεστε μοντέλα για να δημιουργήσετε ένα κουτί πόρων. Αν θέλετε να πάρετε μια συλλογή από 50 μοντέλα που θα σας επιτρέψουν να γίνετε καλύτερος υπεύθυνος λήψης αποφάσεων, πάρτε αυτό το καλύτερο βιβλίο λήψης αποφάσεων. Για παράδειγμα, θα μάθετε τον πίνακα Eisenhower για να χρησιμοποιείτε τον χρόνο σας καλά. θα μάθετε επίσης ένα λιγότερο γνωστό και πολύ χρήσιμο μοντέλο «το μοντέλο Swiss Cheese». Θα μάθετε επίσης «το μοντέλο ροής», «το μοντέλο στόχου δικτύου», «την προσωπική πιθανή παγίδα» και πολλά άλλα.
 • Ας πούμε ότι πρέπει να λάβετε μια γρήγορη απόφαση και δεν έχετε κανένα διανοητικό μοντέλο βολικό μαζί σας. Απλώς ρίξτε μια ματιά σε αυτό το βιβλίο ως αναφορά και θα μπορείτε γρήγορα να χρησιμοποιήσετε ένα από τα εννοιολογικά πλαίσια που δίνονται στο βιβλίο. Αυτό το βιβλίο θα σας βοηθήσει να λάβετε γρήγορα καλές αποφάσεις.

Βασικές επιλογές από αυτό το καλύτερο βιβλίο λήψης αποφάσεων

 • Πολλά βιβλία έχουν μιλήσει για μία ή δύο διαδικασίες για τη λήψη αποφάσεων. Αυτό το κορυφαίο βιβλίο λήψης αποφάσεων καλύπτει 50 ξεχωριστά μοντέλα που θα σας επιτρέψουν να επεκτείνετε τη σκέψη σας και να αιωρηθείτε πάνω από πολλά στοιχεία τα οποία ίσως δεν έχετε σκεφτεί στο παρελθόν.
 • Αυτός είναι ένας τρόπος για να κάνετε κράτηση και αν το πιάσετε, θα λάβει απαντήσεις για τέσσερις ερωτήσεις -
  • Πώς να βελτιώσετε τον εαυτό σας
  • Πώς να βελτιώσετε τους άλλους
  • Πώς να καταλάβετε τον εαυτό σας
  • Πώς να καταλάβετε τους άλλους
<>

# 3 - Αλγόριθμοι για να ζήσετε από: Η επιστήμη των υπολογιστών των ανθρώπινων αποφάσεων

των Brian Christian & Tom Griffiths

Κριτική βιβλίου

 • Αυτό είναι ένα συναρπαστικό βιβλίο για τη λήψη αποφάσεων που έχει γραφτεί εντελώς από διαφορετική οπτική γωνία.
 • Εάν οι αλγόριθμοι υπολογιστών θα μπορούσαν να δημιουργήσουν μεταφορές για τις ικανότητές σας στη λήψη αποφάσεων, θα μπορούσατε να είστε αρκετά ανοιχτοί για να εφαρμόσετε; Αυτό το βιβλίο εξετάζει τη λήψη αποφάσεων από την ίδια άποψη. Ακόμα κι αν δεν είστε φοιτητής πληροφορικής, θα βρείτε παρηγοριά σε αυτό το βιβλίο. Άφθονη έρευνα, εξαιρετική προοπτική και εφαρμόσιμες ιδέες έχουν καταστήσει αυτό το βιβλίο το καλύτερο από τα πολλά.
 • Πολλοί αναγνώστες ανέφεραν ότι αυτό είναι το καλύτερο βιβλίο που έχουν διαβάσει σχετικά με τη σωστή σκέψη μετά το "Thinking Fast and Slow" του Daniel Kahneman.

Βασικές επιλογές από αυτό το κορυφαίο βιβλίο λήψης αποφάσεων

 • Το καλύτερο μέρος είναι φυσικά ο τρόπος ευθυγράμμισης αυτών των δύο εντελώς διαφορετικών θεμάτων. Τότε θα μάθετε επίσης τι φαίνεται αδύνατο για εσάς, π.χ. να έχετε καμιά όταν τα χρειάζεστε απολύτως και τι να αφήσετε στην τύχη. Από την εύρεση ενός χώρου στάθμευσης έως την εύρεση ενός συζύγου, αυτό το βιβλίο θα σας διαφωτίσει στο να αποφασίσετε όλα και όλα στη ζωή.
 • Εάν είστε ποτέ συγκλονισμένοι με τις διάφορες αποφάσεις που πρέπει να λάβετε, χρησιμοποιήστε αυτό το βιβλίο ως οδηγό σας. Όπως οι υπολογιστές, αυτό το καλύτερο βιβλίο λήψης αποφάσεων θα σας βοηθήσει να ταξινομήσετε τις πληροφορίες με τον σωστό τρόπο και στη συνέχεια να λάβετε μια σωστή απόφαση σε σταθερή βάση.
<>

# 4 - Έξυπνες επιλογές: Ένας πρακτικός οδηγός για τη λήψη καλύτερων αποφάσεων

των John S. Hammond, Ralph L. Keeney & Howard Raiffa

Κριτική βιβλίου

 • Αυτό το καλύτερο βιβλίο λήψης αποφάσεων έχει ήδη πουληθεί πάνω από 200.000 αντίτυπα. Αυτή είναι μια υπέροχη ανάγνωση εάν έχετε οποιαδήποτε ερώτηση σχετικά με οτιδήποτε και φαίνεται να αισθάνεστε συγκλονισμένοι με πιθανές επιλογές.
 • Τα περισσότερα βιβλία για τις αποφάσεις μιλούν για το πώς να φτάσετε εκεί, δηλαδή για το τέλος της διαδικασίας λήψης αποφάσεων. Αλλά εδώ δίνεται έμφαση στα μέσα λήψης καλών αποφάσεων. Πολλοί απόφοιτοι επιχειρήσεων ανέφεραν ότι αυτό το βιβλίο είναι το μοναδικό καλύτερο βιβλίο που έχουν διαβάσει σε ολόκληρο το πρόγραμμα σπουδών τους. Οι συγγραφείς έχουν καταλάβει βαθιά την κατανόηση του τρόπου λήψης αποφάσεων από τους ανθρώπους (δεν είναι μια λογική σκέψη, αλλά είναι καθαρά συναισθηματική).

Βασικές επιλογές από αυτό το κορυφαίο βιβλίο λήψης αποφάσεων

 • Τα βήματα που αναφέρονται σε αυτό το κορυφαίο βιβλίο λήψης αποφάσεων είναι απίστευτα -
  • Πώς να αξιολογήσετε τα σχέδιά σας;
  • Πώς να αποικοδομήσετε την πιθανή απόφαση που πρόκειται να λάβετε;
  • Πώς να μάθετε τους κανόνες για τους στόχους σας;
  • Πώς μπορείτε να εφαρμόσετε συστηματική σκέψη;
  • Πώς να βρείτε τα σωστά γεγονότα για να κάνετε την πιο έξυπνη επιλογή;
 • Σύμφωνα με τους συγγραφείς, παρόλο που η λήψη αποφάσεων είναι υπεύθυνη για την καθημερινή επιτυχία ή αποτυχία μας, δεν δίνουμε μεγάλη προσοχή στον τρόπο λήψης αποφάσεων. Αυτό το βιβλίο σας παρουσιάζει σχεδόν 100 χρόνια εμπειρίας στο βιβλίο, ώστε να μπορείτε να λαμβάνετε αποτελεσματικές αποφάσεις, όσο μεγάλες και μικρές είναι οι αποφάσεις σας.
<>

# 5 - Προφανώς παράλογο: Οι κρυφές δυνάμεις που διαμορφώνουν τις αποφάσεις μας

από τον Dan Ariely

Επισκόπηση βιβλίου λήψης αποφάσεων

 • Αναρωτηθήκατε ποτέ γιατί παίρνετε μια κακή απόφαση ακόμη και όταν έχετε τα γεγονότα στα χέρια σας; Θα ξέρετε αν παραλάβετε αυτό το βιβλίο.
 • Αυτό το καλύτερο βιβλίο λήψης αποφάσεων σημαίνει σαφώς ότι οι περισσότερες από τις αποφάσεις μας είναι παράλογες. Και σε αντίθεση με οποιοδήποτε άλλο βιβλίο, διευκρινίζει γιατί είμαστε παράλογοι στη λήψη αποφάσεών μας. Ακόμα κι αν μερικές φορές φαίνεται απογοητευτικό, μας δίνει τη σαφήνεια για το γιατί είμαστε αυτό που είμαστε. Επιπλέον, το βιβλίο είναι γεμάτο υπέροχα παραδείγματα και πολύ ευχάριστο να διαβαστεί.

Βασικές επιλογές από αυτό το καλύτερο βιβλίο λήψης αποφάσεων

 • Αν θέλετε να κατανοήσετε την ανθρώπινη συμπεριφορά σε βαθύτερο επίπεδο, αυτό είναι το καλύτερο βιβλίο που θα λάβετε. Το καλύτερο μέρος αυτού του βιβλίου είναι ότι δεν μιλά μόνο για τη λήψη αποφάσεων. αλλά επισημαίνει τη λήψη αποφάσεων ως συμπεριφορά και προσπαθεί να ανακαλύψει γιατί συμπεριφερόμαστε παράλογα κατά περιόδους ακόμη και όταν δεν έχουμε λόγο. Αυτό το βιβλίο μιλά για ερωτήσεις όπως -
  • Γιατί τα πάντα είναι σχετικά ακόμη και όταν δεν πρέπει;
  • Πώς επηρεάζουν οι προσδοκίες τις απόψεις;
  • Αν κάτι είναι δωρεάν, είναι πάντα «παζάρι»;
 • Επιπλέον, θα μπορείτε να απολαύσετε αμέτρητα πειράματα συμπεριφοράς που θα σας βοηθήσουν να κατανοήσετε τις δικές σας συμπεριφορές και τις συμπεριφορές των άλλων.
<>

# 6 - Ασυγκολλημένο: Κάνοντας σοφές επιλογές στο μέσο των πρώτων συναισθημάτων

από τη Lysa TerKeurst

Κριτική βιβλίου

 • Αυτό είναι το πιο προσωπικό βιβλίο για τη λήψη αποφάσεων που θα έχετε διαβάσει ποτέ. Οι περισσότεροι από εμάς κολλάνε συναισθηματικά όταν συμβαίνει κάτι απροσδόκητο. Μόλις παραλάβετε αυτό το βιβλίο, θα μάθετε πώς θα αποσυνδέσετε τον εαυτό σας από την αβεβαιότητα και θα παραμείνετε έτοιμοι.
 • Αυτό το κορυφαίο βιβλίο λήψης αποφάσεων γράφεται γύρω από το συναίσθημα και πώς τα στιγμιαία συναισθήματά μας επηρεάζουν την ικανότητά μας στη λήψη αποφάσεων. Αυτό το βιβλίο δεν αφορά τις καθημερινές αποφάσεις. Αντίθετα, εστιάζει σε στιγμές που βράζετε με θυμό και είστε έτοιμοι να εκραγείτε. Πώς θα διαμορφώσετε το συναίσθημα σας και θα λάβετε τη σωστή απόφαση όταν παίρνετε μια απόφαση είναι μια δύσκολη επιλογή; Θα το μάθετε σε αυτό το βιβλίο.

Βασικές επιλογές από αυτό το κορυφαίο βιβλίο λήψης αποφάσεων

 • Το καλύτερο μέρος αυτού του βιβλίου είναι η διαδικασία εξήγησης. Όπως αναφέρει ο Robin Sharma ότι «η αλλαγή είναι δύσκολη στην αρχή, ακατάστατη στη μέση και πανέμορφη στο τέλος». μπορούμε να πούμε το ίδιο πράγμα για αυτό το βιβλίο. Αυτό το κορυφαίο βιβλίο λήψης αποφάσεων είναι δύσκολο στην αρχή καθώς αρχίζετε να συσχετίζετε, βρώμικο στη μέση καθώς καταλαβαίνετε ότι είστε ένας από τους «τύπους» που ο συγγραφέας αναφέρει και είναι υπέροχος στο τέλος καθώς συνειδητοποιείτε ποιος είστε και πώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το ακατέργαστο συναίσθημά σας για λήψη καλύτερων αποφάσεων!
<>

# 7 - Αποτελεσματική λήψη αποφάσεων: Πώς να λαμβάνετε καλύτερες αποφάσεις υπό αβεβαιότητα και πίεση

από τον Edoardo Binda Zane

Κριτική βιβλίου

 • Αυτό το βιβλίο είναι μια σύντομη ανάγνωση. Αν θέλετε να ξεκινήσετε με μια γρήγορη ανάγνωση, πάρτε αυτό το κορυφαίο βιβλίο λήψης αποφάσεων και διαβάστε εξώφυλλο για εξώφυλλο. Ο συγγραφέας έχει χρησιμοποιήσει ένα απλό πλαίσιο για να εξηγήσει πώς μπορείτε να ενδυναμώσετε γρήγορα εν μέσω αβεβαιότητας και πίεσης.
 • Επιστρέψτε στις παλιές μέρες και επαναφέρετε όλες τις ανθολογίες που έχετε διαβάσει ως μέρος των εργαλείων λήψης αποφάσεων για έναν οργανισμό. Και θα βρείτε τη συλλογή αυτών των ανθολογιών σε αυτό το βιβλίο. Αυτό το κορυφαίο βιβλίο λήψης αποφάσεων είναι σύντομο και κόβει το κυνήγι στο μισό, έτσι ώστε να μπορείτε να μάθετε τι λειτουργεί και τι όχι στην επιχείρηση και τη ζωή. Πολλοί οργανισμοί έχουν ήδη χρησιμοποιήσει τις μεθόδους και τα εργαλεία (όπως η μέθοδος Delphi) που αναφέρονται σε αυτό το βιβλίο.

Βασικές επιλογές από αυτό το καλύτερο βιβλίο λήψης αποφάσεων

 • Πρώτον, αυτό είναι πολύ εύκολο να διαβαστεί και θα βρείτε μεγάλη αξία σε αυτό το υλικό 130 σελίδων.
 • Δεύτερον, οι ιδέες και οι διάλογοι του συγγραφέα έχουν κάνει αυτό το βιβλίο μεγαλύτερο ακόμα κι αν οι μέθοδοι είναι γνωστές.
 • Τρίτον, θα μάθετε επίσης πολλές νέες έννοιες -
  • Ο βρόχος OODA
  • Το Μοντέλο Απόφασης με Αναγνώριση
  • Το μοντέλο John Whitmore
  • Ο κύκλος PDSA
  • Μεροληψίες απόφασης
  • ΤΗΛΟΣ
  • Διαγράμματα περιστασιακών βρόχων
  • Μέθοδος Kipling
  • Κουτί του Zwicky
  • ΤΡΕΧΑΛΑ
<>

# 8 - Λήψη αποφάσεων για ανδρείκελα

από την Dawna Jones

Κριτική βιβλίου

 • Γνωρίζουμε ήδη ότι τα βιβλία των ανδρεικέλων είναι τα υπέροχα εργαλεία εάν θέλουμε να μάθουμε οποιαδήποτε δεξιότητα. Αυτό το βιβλίο δεν αποτελεί εξαίρεση. Αν θέλετε να μάθετε την ευχάριστη λήψη αποφάσεων, επιλέξτε αυτό το καλύτερο βιβλίο λήψης αποφάσεων.
 • Η λήψη αποφάσεων στο επιχειρηματικό περιβάλλον γίνεται πολύπλοκη. Και χρειάζεστε μια εργαλειοθήκη που θα σας καθοδηγήσει, θα σας βοηθήσει να ξεχάσετε ό, τι δεν απαιτείται και να σας διδάξει πώς να κάνετε μια δύσκολη απόφαση σε περιόδους αναταραχής και αβεβαιότητας. Αυτό το βιβλίο ανδρεικέλων για τη λήψη αποφάσεων θα σας δείξει πώς. Μόλις πάρετε αυτό το βιβλίο, θα μάθετε τα πάντα για τη λήψη αποφάσεων σε ένα σωστά δομημένο, βήμα προς βήμα εγχειρίδιο.

Βασικές επιλογές από αυτό το κορυφαίο βιβλίο λήψης αποφάσεων

Υπάρχουν ακριβώς τέσσερα πράγματα που θα μάθετε ως αποτέλεσμα της ανάγνωσης αυτού του βιβλίου για τη λήψη αποφάσεων -

 • Μεγάλη εικόνα: Θα μάθετε να βλέπετε τη μεγάλη εικόνα ανάμεσα σε σύνθετες επιλογές και άγνωστη περιοχή.
 • Προσωπική ανάπτυξη: Ποια πιστεύετε ότι είναι η μεγαλύτερη πηγή της προσωπικής σας ανάπτυξης ή της προσωπικής σας πτώσης; Είναι στην πραγματικότητα το αποτέλεσμα της συλλογικής λήψης αποφάσεων. Μπορεί να είστε μόνο μία απόφαση μακριά από μια εντελώς διαφορετική ζωή.
 • Nitty-gritty: «Γιατί» πίσω από μια απόφαση είναι εξίσου σημαντική με το αποτέλεσμα αυτής της απόφασης. θα μπορείτε να βρείτε το «γιατί» εδώ.
 • Πάνω από την αρχή σας: Πόσο καλύτερη λήψη αποφάσεων θα σας βοηθήσει να επηρεάσετε ολόκληρο τον οργανισμό στο σύνολό του καθώς και τον εαυτό σας.
<>

# 9 - Ποια είναι η απόφασή σας ;: Πώς να κάνετε επιλογές με αυτοπεποίθηση και σαφήνεια

των J. Michael Sparough, Jim Manney & Tim Hipskind

Κριτική βιβλίου

 • Στη ζωή ενός ατόμου, υπάρχουν εκατομμύρια ερωτήσεις. Τι να κάνω, τι όχι να κάνω; Ποια είναι η σωστή επιλογή και ποια δεν είναι τόσο καλή; Εάν αναρωτιέστε πάντα τι να κάνετε και τι δεν πρέπει να κάνετε, αυτό το βιβλίο για τη λήψη αποφάσεων θα λειτουργήσει ως φως για εσάς.
 • Αυτό το καλύτερο βιβλίο λήψης αποφάσεων είναι ένα άψογο βιβλίο που μπορεί να διαβαστεί εξώφυλλο. Και αυτό είναι πολύ χρήσιμο για την καθημερινή ζωή. Πολλές από τις πιο επείγουσες ερωτήσεις θα απαντηθούν σε αυτό το βιβλίο όπως - Πού πρέπει να μελετήσω; Ποιον πρέπει να παντρευτώ; Πρέπει να αλλάξω καριέρα; Πότε πρέπει να συνταξιοδοτηθώ; Η προσέγγιση αυτού του βιβλίου δεν είναι ακριβώς επιχειρηματική, αλλά κυρίως ακούει μια δύναμη που είναι πέρα ​​από την ανθρώπινη κατανόηση.

Βασικές επιλογές από αυτό το καλύτερο βιβλίο λήψης αποφάσεων

 • Είναι μια σύντομη ανάγνωση (μήκους μόνο 178 σελίδων) και παρέχει εξαιρετικές πληροφορίες για την λήψη σωστών αποφάσεων.
 • Περισσότερο από λογική, οι συγγραφείς μας υπενθυμίζουν ότι πρέπει να ακούσουμε τη διαίσθησή μας (ένστικτο του εντέρου) λαμβάνοντας σημαντικές αποφάσεις.
 • Εάν έχετε αναζητήσει ποτέ μια συγκεκριμένη διαδικασία στην οποία μπορείτε να βασίσετε όλες τις αποφάσεις σας και να είστε σίγουροι γι 'αυτές. Αυτό το βιβλίο θα σας προσφέρει την καταλληλότερη διαδικασία λήψης αποφάσεων.
<>

# 10 - Σκεφτείτε πιο έξυπνα: Κρίσιμη σκέψη για βελτίωση των δεξιοτήτων επίλυσης προβλημάτων και λήψης αποφάσεων

από τον Michael Kallet

Κριτική βιβλίου

 • Τι γίνεται αν μπορείτε να εκπαιδεύσετε τον εγκέφαλό σας να σκέφτεται καλύτερα αντί να σκέφτεστε ξεχωριστά τις μεμονωμένες αποφάσεις; Αυτό το καλύτερο βιβλίο λήψης αποφάσεων ξεπερνά όλες τις έννοιες για τη λήψη αποφάσεων και μιλά συγκεκριμένα για την κριτική σκέψη.
 • Ο διάσημος ψυχολόγος Carl Jung παρατηρεί ότι οι περισσότεροι άνθρωποι δεν ξέρουν πώς να σκέφτονται. γι 'αυτό κρίνουν. Αυτό το βιβλίο βασίζεται στην ίδια περιφέρεια. Θα σας διδάξει το μη νόημα της δήλωσης «Δεν έχω χρόνο να σκεφτώ!» Εάν δεν μπορείτε να σκεφτείτε καλά, δεν μπορείτε να λάβετε αποτελεσματικές αποφάσεις. Αυτό το βιβλίο όχι μόνο θα σας διδάξει αποτελεσματική λήψη αποφάσεων, αλλά θα σας διδάξει πώς να σκέφτεστε καλά.

Βασικές επιλογές από αυτό το κορυφαίο βιβλίο λήψης αποφάσεων

 • Τα κεφάλαια σε αυτό το καλύτερο βιβλίο λήψης αποφάσεων είναι πολύ σύντομα και στο σημείο.
 • Ο συγγραφέας ανέφερε ότι ποιο μέρος μπορεί να παραλειφθεί (αν το επιλέξετε) και ποιο μέρος πρέπει να διαβάσετε. Είναι μια καινοτόμος ιδέα για έναν αναγνώστη.
 • Αυτό το βιβλίο δεν έχει υπερβολικά παραδείγματα. Κάθε παράδειγμα που δίνεται σε αυτό το βιβλίο είναι έγκαιρο και σχετικό.
 • Τέσσερα πράγματα που σχετίζονται περισσότερο με τη λήψη αποφάσεων είναι:
  • Περιεκτικό πλαίσιο κριτικής σκέψης
  • 25+ εργαλεία για να διευκολύνετε την κριτική σκέψη
  • Εφαρμογή κριτικής σκέψης
  • Παραδείγματα για το πώς να το κάνετε
<>

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found