Οικονομίες κλίμακας έναντι οικονομιών πεδίου | Κορυφαίες 8 διαφορές

Οικονομίες κλίμακας και οικονομίες διαφορών πεδίου

Οι οικονομίες κλίμακας εφαρμόζονται στις επιχειρήσεις για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και συμβαίνει όταν ένας οργανισμός φτάνει σε ένα σημείο όπου το κόστος παραγωγής του αρχίζει να μειώνεται και συμβαίνει βασικά στις περιπτώσεις μαζικής παραγωγής, ενώ οι οικονομίες του πεδίου συμβαίνουν όταν ένας οργανισμός παράγει πολλές ποικιλίες προϊόντων και ως αποτέλεσμα αυτού το κόστος παραγωγής αρχίζει να μειώνεται.

Και οι δύο είναι οι έννοιες της οικονομίας. Και οι δύο είναι πολύ χρήσιμοι για μια επιχείρηση που θέλει να αναπτυχθεί και να εξυπηρετήσει καλύτερα τους πελάτες της.

  • Οι οικονομίες κλίμακας συμβαίνουν όταν μια εταιρεία φτάνει σε ένα σημείο παραγωγής όπου το κόστος παραγωγής δεν αυξάνεται πλέον. μάλλον μειώνεται. Συμβαίνει μόνο στη μαζική παραγωγή.
  • Οι οικονομίες εμβέλειας, από την άλλη πλευρά, συμβαίνουν όταν μια εταιρεία παράγει ποικιλίες προϊόντων και λόγω της παραγωγής ποικιλιών προϊόντων, το κόστος παραγωγής μειώνεται.

Οι οικονομίες κλίμακας εφαρμόζονται στις επιχειρήσεις για πολύ καιρό. Οι οικονομίες του πεδίου είναι μια συγκριτικά νέα προσέγγιση στα οικονομικά και τη στρατηγική των επιχειρήσεων. Και οι δύο διευκολύνουν στη μείωση του κόστους παραγωγής για τις επιχειρήσεις. Σε αυτό το άρθρο, θα εξετάσουμε λεπτομερώς καθεμία από αυτές τις έννοιες και στη συνέχεια θα κάνουμε μια συγκριτική ανάλυση μεταξύ τους.

Οικονομίες κλίμακας εναντίον Economies of Scope Infographics

Βασικές διαφορές

  • Οι οικονομίες κλίμακας αφορούν στην αύξηση των μονάδων παραγωγής. Οι οικονομίες εμβέλειας έχουν να κάνουν με την αύξηση των ποικιλιών παραγωγής.
  • Οι οικονομίες κλίμακας βοηθούν μια εταιρεία να εξετάσει το μέσο κόστος ανά μονάδα και στη συνέχεια να αυξήσει σταδιακά την ποσότητα έως ότου το μέσο κόστος ανά μονάδα φτάσει στο ελάχιστο. Οι οικονομίες εμβέλειας έχουν να κάνουν με τη χρήση της υποδομής για τη μείωση του μέσου κόστους ανά μονάδα.
  • Οι οικονομίες κλίμακας επικεντρώνονται μόνο σε έναν τύπο προϊόντος. Οι οικονομίες πεδίου επικεντρώνονται στις ποικιλίες προϊόντων.
  • Τα οικονομικά κλίμακας εξαρτώνται περισσότερο από την παραγωγική ικανότητα ενός προϊόντος. Τα οικονομικά της εμβέλειας εξαρτώνται περισσότερο από την υποδομή της εταιρείας για την παραγωγή πολλαπλών προϊόντων κάτω από ένα κεφάλι.
  • Τα οικονομικά της κλίμακας είναι μια σχετικά παλιά έννοια. Τα οικονομικά του πεδίου είναι μια συγκριτικά νέα ιδέα.

Συγκριτικός Πίνακας

Βάση σύγκρισης  Οικονομίες κλίμακας Οικονομίες του πεδίου εφαρμογής
1. Σημασία Αυτό εξοικονομεί το κόστος παραγωγής πέρα ​​από ένα συγκεκριμένο σημείο. Αυτό εξοικονομεί επίσης το κόστος παραγωγής εάν μια εταιρεία παράγει μια ποικιλία προϊόντων.
2. Μειώνει το κόστος του Ένα προϊόν. Πολλαπλά προϊόντα.
3. Είναι για Μαζική παραγωγή ενός τύπου προϊόντος. Παραγωγή πολλαπλών προϊόντων με την ίδια λειτουργία.
4. Μείωση λόγω Μαζική παραγωγή. Ποικιλίες στην παραγωγή.
5. Παλιό / νέο Σχετικά παλιά έννοια και χρησιμοποιείται παντού. Συγκριτικά νέα ιδέα και χρησιμοποιείται πρόσφατα από επιχειρήσεις.
6. Στρατηγική πίσω Τυποποίηση προϊόντος. Διαφοροποίηση προϊόντων.
7. Χρήσεις Ένας τεράστιος πόρος από την παραγωγή συμβαίνει χύμα. Πολύ λιγότεροι πόροι επειδή σε μία λειτουργία παράγονται πολλά προϊόντα.
8. Παράδειγμα Παραγωγή ενός τύπου smartphone σε τεράστιες ποσότητες. Παραγωγή πολλαπλών ειδών διατροφής χρησιμοποιώντας τους ίδιους πόρους.

συμπέρασμα

Ως επιχείρηση, η κατανόηση και η χρήση και των δύο μπορεί να είναι επωφελής. Αλλά είναι καλύτερα ότι ως επιχείρηση χρησιμοποιείτε αυτά τα δύο με σύνεση. Πρέπει να ξέρετε πού να χρησιμοποιήσετε οικονομίες κλίμακας και πού να χρησιμοποιήσετε οικονομίες εμβέλειας.

Εάν πουλάτε ήδη 5 προϊόντα με επικεφαλής την εταιρεία σας, η προσπάθεια επίτευξης οικονομιών κλίμακας δεν είναι μια λογική απόφαση. Αντ 'αυτού, σε αυτήν την περίπτωση, αν πάτε για οικονομίες πεδίου, θα ήταν πιο σοφό. Ταυτόχρονα, αν γνωρίζετε ότι ως εταιρεία η βασική σας δύναμη έγκειται στην παραγωγή ακριβώς

ηλεκτρονικό προϊόν, η χρήση οικονομιών εμβέλειας για τη μείωση του μέσου κόστους ανά μονάδα δεν είναι συνετή. Πρέπει να ξέρετε πότε και πρέπει να ξέρετε τι .

Economies of Scale vs Economies of Scope Video