NASDAQ εναντίον NYSE | Ποιο χρηματιστήριο είναι καλύτερο;

Διαφορά μεταξύ NASDAQ και NYSE

Το NASDAQ σημαίνει το National Association of Securities Dealers Automated Quotations exchange, το οποίο είναι το χρηματιστήριο που επιτρέπει στους επενδυτές να αγοράζουν και να πωλούν το απόθεμα και επίσης παρέχει βασικό δείκτη που δείχνει την απόδοση της χρηματιστηριακής αγοράς ενώ το NYSE σημαίνει το New York Stock Exchange που είναι το χρηματιστήριο που βρίσκεται στη Νέα Υόρκη και είναι το μεγαλύτερο χρηματιστήριο στον κόσμο με βάση τη συνολική κεφαλαιοποίηση της αγοράς τίτλων.

Όποτε μιλάμε για χρηματιστήρια στη Βόρεια Αμερική ή σε όλο τον κόσμο, οι δύο μεγάλοι γίγαντες έρχονται στο μυαλό μας - NASDAQ και NYSE. Γιατί;

Είναι επειδή οι πιο διάσημες εταιρείες στην Αμερική και επίσης άλλες μεγάλες εταιρείες σε όλο τον κόσμο είναι εισηγμένες σε ένα από αυτά τα δύο χρηματιστήρια. Η τεράστια ποσότητα των μετοχών που διαπραγματεύονται και το χρηματικό ποσό είναι αρκετά συντριπτικό.

Παρόλο που και τα δύο είναι χρηματιστήρια, οι τρόποι που λειτουργούν και οι δύο είναι διαφορετικοί.

  • Το NASDAQ είναι ένα αρκτικόλεξο για την «Εθνική ένωση αυτοματοποιημένων προσφορών εμπόρων κινητών αξιών». Το NYSE είναι αρκτικόλεξο για το «Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης».
  • Το NASDAQ είναι μια αγορά αντιπροσώπου όπου η αγορά και η πώληση μετοχών πραγματοποιούνται μέσω ενός αντιπροσώπου που κανονίζει τη διαδικασία. Το NYSE είναι μια αγορά πλειστηριασμών όπου η αγορά και η πώληση πραγματοποιούνται μέσω ενός συστήματος υποβολής προσφορών όπου ένας διαμεσολαβητής επιβλέπει τη διαδικασία.
  • Το NASDAQ είναι ένα σχετικά νέο χρηματιστήριο που έχει ξεκινήσει ως δημόσιος οργανισμός, ενώ το NYSE είναι ένα πολύ παλιό χρηματιστήριο που έχει πρόσφατα μετατραπεί σε δημόσιο οργανισμό.
  • Εάν πρόκειται να επενδύσετε σε μετοχές, θα πρέπει σίγουρα να γνωρίζετε σε ποιο χρηματιστήριο είναι πιθανό να εισαχθεί η συγκεκριμένη εταιρεία. Εάν ψάχνετε να επενδύσετε σε μια εταιρεία με γνώμονα την τεχνολογία ή σε μια συγκεκριμένη εταιρεία που εμφανίστηκε πολύ πρόσφατα και σιγά-σιγά καθιερώνεται με λιγότερες επενδύσεις κεφαλαίου, η εταιρεία είναι πιθανότατα να εισαχθεί στο NASDAQ. Εάν ψάχνετε να επενδύσετε σε μια εταιρεία που υπήρχε εδώ και πολύ καιρό (ακόμη και πριν από τη γέννηση των γονέων σας) και τρέχει σταθερά για αρκετό καιρό με τεράστια επένδυση κεφαλαίου, τότε αυτή η εταιρεία είναι πιθανότερο να εισαχθεί στο NYSE .

NASDAQ εναντίον NYSE Infographics

Ας δούμε τις κορυφαίες διαφορές μεταξύ NASDAQ έναντι NYSE.

Βασικές διαφορές

  • Μία από τις κρίσιμες διαφορές στον τύπο της αγοράς. Στο NASDAQ, η διαπραγμάτευση μετοχών / μετοχών γίνεται μέσω ενός αντιπροσώπου που ονομάζεται "Market Maker" που δημιουργεί μια αγορά για την ασφάλεια. Αλλά όταν θέλετε να ανταλλάξετε μετοχές / μετοχές στο NYSE, μπορείτε να τα αγοράσετε και να τα πουλήσετε σε άλλους παρουσία όχι υπαλλήλου της NYSE που ενεργεί ως μεσολαβητής που ονομάζεται "Ειδικός".
  • Το NASDAQ είναι το σημείο όπου πραγματοποιείται η συναλλαγή ηλεκτρονικά. Το σύστημα ταιριάζει με τις τιμές των αγοραστών και των πωλητών. Από την άλλη πλευρά, στην περίπτωση του NYSE, η διαπραγμάτευση πραγματοποιείται φυσικά μέσω των κατωτάτων μεσιτών όταν εισέρχονται στην παραγγελία στην πλατφόρμα καθολικής διαπραγμάτευσης.
  • Οι εταιρείες που είναι εισηγμένες στο NASDAQ είναι συνήθως οι επερχόμενες εταιρείες που βασίζονται στην τεχνολογία με τεράστιες δυνατότητες ανάπτυξης. Από την άλλη πλευρά, οι εταιρείες που είναι εισηγμένες στο NYSE είναι συνήθως αυτές που είναι μια από τις μακροχρόνιες εταιρείες με τεράστιους κύκλους εργασιών και πλούσια κληρονομιά.
  • Οι τύποι μετοχών που διαπραγματεύονται στο NASDAQ είναι πιο ασταθείς, ενώ εκείνοι που διαπραγματεύονται στο NYSE είναι σταθεροί και καλά εδραιωμένοι.
  • Το κόστος που συνεπάγεται η καταχώριση μιας εταιρείας στο NASDAQ είναι πολύ χαμηλό σε σύγκριση με το NYSE, και ως εκ τούτου θα μπορούσατε να βρείτε περισσότερες νέες εταιρείες που αναφέρονται στο NASDAQ.

Συγκριτικός Πίνακας NASDAQ εναντίον NYSE

Βάση σύγκρισης NASDAQ  NYSE
Ιδρύθηκε το Το 1971 από τον Όμιλο NASDAQ OMX. Το 1792 όταν 24 μεσίτες υπέγραψαν τη συμφωνία Buttonwood.
Είδος αγοράς  Αγορά εμπόρου. Αγορά δημοπρασιών.
Ηγέτης στο Μερίδιο αγοράς και όγκος συναλλαγών μετοχών. Η δεδουλευμένη κεφαλαιοποίηση των εισηγμένων εταιρειών της NYSE.
Φύση διαπραγμάτευσης μετοχών Πτητικές μετοχές, με πολύ καλό αναπτυξιακό δυναμικό. Μετοχές που είναι σταθερές και καθιερωμένες.
Φύση των συναλλαγών Τηλεπικοινωνίες. Φυσικός.
Κόστος Είσοδος: 50000 $ έως 75000 $.

Ετήσια τέλη: 27500 $

 Είσοδος: 500000 $.

Ετήσια τέλη: Με βάση τον αριθμό των μετοχών που αναφέρονται · ανώτατο όριο 500.000 $

Εμπορικοί δείκτες Το NASDAQ Composite, NASDAQ Biotechnology και NASDAQ-100. Ο βιομηχανικός μέσος όρος Dow Jones, οι δείκτες μετοχών NYSE και το NYSE Composite.

Τελικές σκέψεις

Παρόλο που και οι δύο ασχολούνται με το χρηματιστήριο, υπάρχουν πολλές διαφορές ως προς τον τρόπο λειτουργίας τους, τον τύπο των εταιρειών που προσελκύουν, το κόστος που συνεπάγεται για τις εταιρείες κ.λπ.

Υπάρχουν επίσης απαιτήσεις εισαγωγής που πρέπει να πληροί κάθε εταιρεία για να εισαχθούν σε χρηματιστήρια. Οι διαφορές μπορεί να μην επηρεάζουν το απόθεμα που πρόκειται να διαπραγματευτούμε, αλλά είναι σημαντικό να γνωρίζουμε πώς λειτουργεί κάθε χρηματιστήριο, ώστε να μπορούμε να λαμβάνουμε καλά ενημερωμένες αποφάσεις.