Έρευνα Equity vs Private Equity | Σύγκριση δίπλα-δίπλα

Έρευνα Equity vs Private Equity

Τόσο το επάγγελμα του Equity Research όσο και το Private Equity φαίνεται να ακολουθούν τις ίδιες γραμμές, αλλά υπάρχει μια τεράστια διαφορά μεταξύ των δύο. Το Equity Research έχει να κάνει με την εύρεση της αποτίμησης των εισηγμένων εταιρειών στα χρηματιστήρια, ενώ η Private Equity ερευνά και αναλύει τις ιδιωτικές εταιρείες και ερμηνεύει τα αποτελέσματά σας. Σε αυτό το άρθρο, θα προσπαθήσουμε να επισημάνουμε τις σημαντικές διαφορές μεταξύ των δύο επαγγελμάτων και να το κάνουμε απλό για σύγκριση.

Τι είναι η έρευνα Equity;


Το Equity Research είναι μέρος του επενδυτικού τραπεζικού τομέα και προορίζεται για πνευματικούς και ποιοτικούς φοιτητές. Ο ρόλος σας ως αναλυτής έρευνας μετοχών θα περιλαμβάνει τη συζήτηση με τους εμπόρους και τους μεσίτες της εταιρείας για συζήτηση και ανταλλαγή επενδυτικών προτάσεων για πελάτες. Θα πρέπει να συλλέξετε πληροφορίες και έρευνα σχετικά με τις εταιρείες που καλύπτετε, να πραγματοποιήσετε ανάλυση οικονομικών καταστάσεων και με βάση αυτήν την έρευνα θα προετοιμάζετε λεπτομερείς αναφορές ιδίων κεφαλαίων μαζί με πολύπλοκα χρηματοοικονομικά μοντέλα, σχετικές αποτιμήσεις (όπως PE ratio, PBV ratio, etc.), συγκρίσιμα comps μεταξύ άλλων.

Προτεινόμενα μαθήματα

 • Διαδικτυακό μάθημα οικονομικών αναλυτών
 • Πλήρης Εκπαίδευση για Έρευνα Equity
 • Εκπαίδευση Online Investment Banking

Τι είναι το Private Equity;


Ένας αναλυτής ιδιωτικών μετοχών είναι ένα άτομο που κάνει έρευνα και ανάλυση ιδιωτικών εταιρειών χρησιμοποιώντας τεχνικές χρηματοοικονομικής μοντελοποίησης. Ένας αναλυτής ιδιωτικών μετοχών ενεργεί ως υποστήριξη για εταιρείες ιδιωτικών μετοχών και ομίλους συναλλαγών παρέχοντας αναλυτική υποστήριξη και υποστήριξη αποτίμησης περιουσιακών στοιχείων. Η κύρια εστίαση είναι στη σύσταση στρατηγικών για την υψηλότερη απόδοση των επενδύσεων και την εξισορρόπηση των ιδίων κεφαλαίων και των χρεωστικών μέσων. Κατάλογος των κορυφαίων ιδιωτικών εταιρειών

Εάν επιθυμείτε να αποκτήσετε επαγγελματικές δεξιότητες μετοχικού κεφαλαίου, τότε μπορείτε να δείτε αυτήν την εκπαίδευση ιδιωτικών κεφαλαίων

Προαπαιτούμενα στην καριέρα


Συνήθως, οι ΑΠ και οι MBA είναι οι κορυφαίες επιλογές προσλήψεων για τη θέση του αναλυτή ερευνών μετοχών, αλλά δεν είναι υποχρεωτικό να υπάρχει εμπορικό υπόβαθρο. Πρέπει να αποκτήσετε τις αναλυτικές και ποσοτικές δεξιότητές σας και πρέπει να έχετε έντονο ενδιαφέρον για τις χρηματοοικονομικές αγορές, τη λογιστική και τα οικονομικά. Θα πρέπει επίσης να έχετε εξαιρετικές δεξιότητες επικοινωνίας και να είστε καλά στα αγγλικά. Για να ακολουθήσετε μια καριέρα στον τομέα της Private Equity, συνιστάται ένα υπόβαθρο στο εμπόριο και τη χρηματοδότηση. Θα πρέπει να είστε MBA και θα πρέπει να έχετε ένα σύνολο δεξιοτήτων χειρισμού πολλαπλών εργασιών, λογικής συλλογιστικής και αναλυτικής συλλογιστικής. Προτιμώνται οι υποψήφιοι με εξαιρετικές δεξιότητες λεκτικής και γραπτής επικοινωνίας. Ρίξτε μια ματιά σε αυτό το άρθρο - Μπορεί ένας μηχανικός να μπει σε επενδυτικές τραπεζικές εργασίες

Έρευνα Equity vs Private Equity - Προοπτική απασχόλησης


Οι βασικοί ρόλοι εργασίας που αποτελούν μέρος της ερευνητικής σταδιοδρομίας Equity είναι:

 • Εκπαιδευόμενος : Το πρώτο βήμα προς μια καριέρα στο Equity Research είναι ο εκπαιδευόμενος σε μια εταιρεία. Σας διδάσκει τις απαραίτητες δεξιότητες που απαιτούνται για να πατήσετε στα παπούτσια του Associate. Η προπόνηση μπορεί να είναι οποιασδήποτε χρονικής περιόδου μεταξύ 6 μηνών και 1 έτους. Και γενικά περιλαμβάνει εργαστήρια, μελέτες περιπτώσεων και διαλέξεις.
 • Συνεργάτης : Οι εκπαιδευόμενοι με εμπειρία 1 ή 2 ετών προσλαμβάνονται ως Συνεργάτες. Οι αναλυτές ερευνητικών μετοχών παρέχουν γραπτές αναφορές και απόψεις της εταιρείας στο τμήμα πωλήσεων της εταιρείας.
 • Ανώτερος αναλυτής: Ο ανώτερος αναλυτής είναι μια φημισμένη θέση να αποκτήσει. Θα συνοδεύατε τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρείας στις περιηγήσεις του και θα τον συμβουλεύατε για τα ειδικά θέματα.

Γενικά, ένας υποψήφιος εργάζεται ως συνεργάτης για τρία χρόνια και εργάζεται ως ανώτερος αναλυτής για αρκετά χρόνια πριν προαχθεί στη θέση του Αντιπροέδρου.

Σε παρόμοιες γραμμές, η εξέλιξη της σταδιοδρομίας στον τομέα της Private Equity περιλαμβάνει τους ακόλουθους προσδιορισμούς:

 • Αναλυτές: Ως αναλυτής, θα υποστηρίζατε τα μέλη της ομάδας σας και η κύρια εστίασή σας θα είναι η οικονομική μοντελοποίηση και η ανάπτυξη των αναλυτικών σας δεξιοτήτων. Πρέπει να είστε Αναλυτής για 2 χρόνια προτού προωθηθείτε στη θέση του συνεργάτη.
 • Συνεργάτες: Η εμπειρία 2 ή περισσοτέρων ετών σε μια εταιρεία PE θα σας καταστήσει κατάλληλους για αυτήν τη θέση. Θα εξετάζατε τις αιτήσεις, θα υποστηρίζατε τα μέλη της ομάδας σας σε διαπραγματεύσεις και εκτέλεση και θα δημιουργήσετε ένα δίκτυο επαφών για να βοηθήσετε την εταιρεία. Απαιτεί 3 χρόνια εμπειρίας ως συνεργάτης πριν υποβάλει αίτηση για θέση αναπληρωτή διευθυντή.
 • Αναπληρωτής Διευθυντής: η ελάχιστη εμπειρία 4 έως 5 ετών είναι υποχρεωτική για να είναι αναπληρωτής διευθυντής. Θα αποτελούσατε σημαντικό μέρος των μεγαλύτερων συναλλαγών και θα περιοριζόταν σε συναλλαγές στο μέσο της αγοράς ως συνεργάτης διευθυντής.
 • Διευθυντής Επενδύσεων: Μόνο εκείνοι οι υποψήφιοι που είναι πολύ έμπειροι επιλέγονται για αυτήν τη θέση. Ως Διευθυντής Επενδύσεων, θα παίξατε έναν εξαιρετικά σημαντικό ρόλο στη συγκέντρωση χρημάτων και στη λήψη στρατηγικών αποφάσεων για την εταιρεία.

Έρευνα Equity vs Private Equity - Αποζημίωση


Μιλώντας για την καριέρα σας στον τομέα της έρευνας μετοχών, τα κέρδη σας ως κατώτερος αναλυτής θα κυμαίνονται κάπου μεταξύ 45.000 $ και 50.000 $ ετησίως, και μετά ή προωθείτε ως συνεργάτης η βασική σας αμοιβή θα είναι 65.000 $ και μπορεί να κυμαίνεται έως και 90.000 $ με βάση την απόδοσή σας και εμπειρία. Ως ανώτερος αναλυτής, θα παρέχεται μια βασική αποζημίωση από 125.000 έως 250.000 $ και μπορείτε να κερδίσετε ένα μεγάλο ποσό από το μπόνους που μπορεί να είναι 2-5 φορές τη βασική αποζημίωση.

Ενώ μιλάμε για την καριέρα στην κλίμακα αμοιβής ιδιωτικών ιδίων κεφαλαίων κυμαίνεται από 40.000 έως 100.000 $ ετησίως. Εκτός από τις βασικές αμοιβές, πρόσθετα οφέλη όπως μπόνους και άλλες απολαβές μπορούν να σας αποφέρουν καλά χρήματα.

Εάν θέλετε να μάθετε επαγγελματικά το Equity Research, τότε ίσως θέλετε να δείτε 40+ βίντεο βίντεο του  Equity Research Training Course

Έρευνα Equity vs Private Equity - Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα


Ως υποψήφιος που επιδιώκει την καριέρα σας στον τομέα της έρευνας μετοχών, τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα στις πτυχές της σταδιοδρομίας σας θα είναι:

Πλεονεκτήματα

 • Καλός μισθός
 • Πολλές επιλογές εξόδου και ευκαιρίες εργασίας
 • Σταθερές ώρες εργασίας

Μειονεκτήματα

 • Εργασία στο γραφείο
 • Μεγαλύτερες διάρκειες καθισμάτων μπροστά από τον υπολογιστή
 • Διατμηματική πίεση

Στον τομέα της Private Equity τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά σας που σχετίζονται με την καριέρα θα περιλαμβάνουν τα ακόλουθα:

Πλεονεκτήματα

 • Βολικές ώρες εργασίας
 • Καλός μισθός
 • Άφθονη γνώση για να κερδίσετε   

Μειονεκτήματα

 • Σε βάθος μελέτη των πραγμάτων
 • Όχι πολύ αναγνώριση σε σύγκριση με άλλα πεδία

Τι να επιλέξετε;


Αφού διαβάσετε τη λεπτομερή ανάλυση και των δύο επαγγελμάτων, γίνεται σαφές ότι και οι δύο επιλογές μπορούν να σας κερδίσουν καλά και να σας προσφέρουν χρηματικά οφέλη. Ενώ η επιδίωξη μιας καριέρας στην έρευνα μετοχών μπορεί να σας φέρει στο προσκήνιο και ως υποψήφιος του τομέα των ιδιωτικών μετοχών, θα πρέπει να συμβιβαστείτε στον παράγοντα προσανατολισμού. Οι εργασίες ιδιωτικών μετοχών μπορούν να σας προσφέρουν πολύτιμη εμπειρία, η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί εάν, αργότερα, αποφασίσετε να προχωρήσετε σε άλλους τομείς. Οι θέσεις εργασίας του Equity Research προορίζονται για όσους έχουν έντονη προτίμηση στη χρηματοοικονομική και χρηματοοικονομική ανάλυση. Η απόφαση να επιλέξετε κάποιον από τις συγκεκριμένες επιλογές είναι εξαιρετικά δύσκολη, καθώς και οι δύο θέσεις εργασίας μπορούν να οδηγήσουν την καριέρα σας σε διαφορετικά ύψη.

Χρήσιμες δημοσιεύσεις

 • Τι είναι η έρευνα Equity;
 • Δεξιότητες αναλυτών ιδιωτικών κεφαλαίων
 • Έρευνα Equity vs Credit Research
 • Investment Banking vs Equity Research
 • <

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found