Τράπεζες στο Ηνωμένο Βασίλειο | Επισκόπηση | Λίστα των κορυφαίων 10 τραπεζών στο Ηνωμένο Βασίλειο

ΣΦΑΙΡΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ

Ο τραπεζικός τομέας στο Ηνωμένο Βασίλειο θεωρείται ο μεγαλύτερος στην Ευρώπη και θεωρείται ο τέταρτος μεγαλύτερος στον κόσμο. Η τραπεζική στο Ηνωμένο Βασίλειο είναι ιδιαίτερα ανεπτυγμένη, με τους νεοεισερχόμενους στον τομέα να καθοδηγούνται από τεχνολογία αιχμής και καινοτομία. Θεωρούσε επίσης το μεγαλύτερο χρηματοοικονομικό κέντρο στον κόσμο για διασυνοριακό δανεισμό.

Με ένα τεράστιο ποσό 40 δισεκατομμυρίων πληρωμών που πραγματοποιήθηκαν μόνο το 2017, ο τραπεζικός τομέας του Ηνωμένου Βασιλείου έχει τη βαθιά διείσδυση των τραπεζών σε όλη τη χώρα. Οι τράπεζες στο Ηνωμένο Βασίλειο μπορούν να αποδειχθούν από το γεγονός ότι σχεδόν ολόκληρος ο πληθυσμός του Ηνωμένου Βασιλείου διαθέτει χρεωστική κάρτα και περίπου τα δύο τρίτα του πληθυσμού λέγεται ότι διαθέτουν πιστωτική κάρτα.

Δομή των τραπεζών στο Ηνωμένο Βασίλειο

Υπάρχουν διαφορετικές κατηγορίες τραπεζών στο Ηνωμένο Βασίλειο. Κάθε κατηγορία τραπεζών εξυπηρετεί ποικίλες ανάγκες, από προσωπικές έως επιχειρηματικές ανάγκες. Παρακάτω αναφέρονται οι τέσσερις μεγάλες κατηγορίες τραπεζών στο Ηνωμένο Βασίλειο.

 1. Κεντρική τράπεζα - Στο Ηνωμένο Βασίλειο, η κεντρική τράπεζα είναι η Τράπεζα της Αγγλίας ή η BoE. Η Τράπεζα της Αγγλίας είναι η κεντρική τράπεζα του Ηνωμένου Βασιλείου και συμβαίνει επίσης στην όγδοη παλαιότερη τράπεζα του κόσμου. Η Τράπεζα της Αγγλίας είναι επιφορτισμένη με τη δημιουργία και τη διατήρηση της νομισματικής πολιτικής και της χρηματοοικονομικής σταθερότητας της χώρας.
 2. High Street Banks - Οι High Street Banks είναι σαν τράπεζες λιανικής που έχουν πολλές τοποθεσίες καταστημάτων. Δεδομένου ότι αυτές οι τράπεζες παρέχουν υπηρεσίες λιανικής, εξυπηρετούν κυρίως το ευρύ κοινό. Αυτό σημαίνει ότι αντί να στοχεύουν μια συγκεκριμένη αγορά ή έναν τύπο πελάτη, εξυπηρετούν ένα ευρύ φάσμα πελατών. Ένα σημαντικό χαρακτηριστικό των μεγάλων οδών είναι ότι είναι ευρέως διαδεδομένες και βρίσκονται σε οποιονδήποτε εμπορικό τομέα τόσο των πόλεων όσο και των πόλεων.
 3. Business banking - Οι επιχειρηματικές τραπεζικές υπηρεσίες είναι αυτές που προσφέρονται από τράπεζες High Street. Αυτές οι υπηρεσίες παρέχονται εκτός από αυτό που μπορεί να προσφέρει ένας συνηθισμένος λογαριασμός. Ως εκ τούτου, αυτές προσφέρονται ως πρόσθετες υπηρεσίες και με ένα συγκεκριμένο κόστος.
 4. Investment banking - Υπάρχουν χρηματοπιστωτικά ιδρύματα που προσφέρουν επενδυτικές τραπεζικές υπηρεσίες σε μια σειρά πελατών, από ιδιώτες, εταιρείες έως κυβερνήσεις. Αυτές οι επενδυτικές τραπεζικές υπηρεσίες προσφέρονται από αυτά τα ιδρύματα όπου επενδύουν σε μετοχές άλλων εταιρειών καθώς και σε ομόλογα. Οι υπηρεσίες τραπεζών στο Ηνωμένο Βασίλειο παρέχονται για λογαριασμό των τραπεζών, των επενδυτικών καταπιστευμάτων και των συνταξιοδοτικών ταμείων.

Λίστα 10 κορυφαίων τραπεζών στο Ηνωμένο Βασίλειο (Ηνωμένο Βασίλειο)

 1. HSBC Holdings
 2. Lloyds Banking Group
 3. Όμιλος Royal Bank of Scotland
 4. Μπαρκλέι
 5. Τυπικό Ναυλωμένο
 6. Santander UK
 7. Nationwide Building Society
 8. Schroders
 9. Κλείσιμο Αδελφοί
 10. Εταιρεία οικοδόμησης Κόβεντρυ

Οι τράπεζες στο Ηνωμένο Βασίλειο έχουν περάσει από μια σημαντική μετάβαση την τελευταία δεκαετία. Επί του παρόντος, ένα μεγάλο μερίδιο του τραπεζικού τομέα καταλαμβάνεται από μερικές μεγάλες τράπεζες. Οι πέντε μεγαλύτερες τράπεζες είναι οι HSBC Holdings, Lloyds Banking Group, Royal Bank of Scotland Group, Barclays και Standard Chartered. Αυτή η χούφτα τραπεζών έχει το μονοπώλιο στην παροχή υπηρεσιών σε αυτές τις επιχειρήσεις. Ας δούμε τώρα μέρος της ιστορίας και της τρέχουσας κατάστασης των κορυφαίων τραπεζών στο Ηνωμένο Βασίλειο.

# 1. HSBC Holdings:

Όσον αφορά τα συνολικά περιουσιακά στοιχεία που κατέχονται, η HSBC Holdings θεωρείται η έβδομη μεγαλύτερη τράπεζα στον κόσμο και η μεγαλύτερη στην Ευρώπη. Αν και ιδρύθηκε στο Χονγκ Κονγκ τον Μάρτιο του 1865, έχει σήμερα την έδρα της στην οικονομική πρωτεύουσα του Ηνωμένου Βασιλείου, στο Λονδίνο και είναι η μεγαλύτερη τράπεζα στο Ηνωμένο Βασίλειο. Διαθέτει ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών που κυμαίνονται από εμπορική τραπεζική, παγκόσμια τραπεζική, παγκόσμια ιδιωτική τραπεζική, λιανική τραπεζική, διαχείριση πλούτου κ.λπ. Το όνομα της τράπεζας, HSBC προέρχεται από το όνομα που χρησιμοποιήθηκε όταν ιδρύθηκε στο Χονγκ Κονγκ, δηλαδή , Hong Kong και Shanghai Banking Corporation.

# 2. Lloyds Banking Group:

Ο Όμιλος Lloyds Banking θεωρείται ένα σημαντικό τραπεζικό ίδρυμα στο Ηνωμένο Βασίλειο. Ιδρύθηκε το 2009 εξαγοράζοντας το HBOS. Στην πραγματικότητα, δημιουργήθηκε από τη συγχώνευση της HBOS και μιας άλλης τράπεζας, της Lloyds TSB. Ο Όμιλος Lloyds Banking διαθέτει επίσης ένα σύνολο τεσσάρων θυγατρικών, δηλαδή, Lloyds Bank, Halifax, Bank of Scotland και HBOS. Θεωρείται η δεύτερη μεγαλύτερη τράπεζα στο Ηνωμένο Βασίλειο και εδρεύει στο Λονδίνο.

# 3. Όμιλος Royal Bank of Scotland:

Η Royal Bank of Scotland ή η RBS Group είναι μια εταιρεία λιανικής τραπεζικής που παρέχει διάφορες υπηρεσίες στους πελάτες της, από εταιρική χρηματοδότηση, επιχειρηματική τραπεζική, ασφάλιση και προσωπική τραπεζική. Έχει την έδρα του στο Εδιμβούργο της Σκωτίας με γραφεία σε άλλα μέρη του κόσμου.

# 4. Barclays:

Μία πολυεθνική τράπεζα επενδύσεων και εταιρεία χρηματοοικονομικών υπηρεσιών, η Barclays εδρεύει στο Λονδίνο και δραστηριοποιείται σε περίπου πενήντα χώρες παγκοσμίως. Η Barclays προσφέρει διάφορες επενδυτικές τραπεζικές υπηρεσίες όπως εταιρική τραπεζική, προσωπική τραπεζική, ασφάλιση και διαχείριση πλούτου.

# 5. Standard Chartered:

Η Standard Chartered είναι μια εταιρεία πολυεθνικών τραπεζικών και χρηματοοικονομικών υπηρεσιών. Παρόλο που εδρεύει στο Λονδίνο, είναι μια εταιρεία χρηματοοικονομικών υπηρεσιών που δεν προσφέρει υπηρεσίες λιανικής τραπεζικής στο Ηνωμένο Βασίλειο. Ένα μεγάλο μέρος των κερδών της είναι από τις δραστηριότητές της στην Αφρική, την Ασία και τη Μέση Ανατολή.

# 6. Σανταντέρ Ηνωμένο Βασίλειο:

Η Santander UK είναι μια εταιρεία χρηματοοικονομικών υπηρεσιών που προσφέρει υπηρεσίες εμπορικής τραπεζικής, λιανικής τραπεζικής και παγκόσμιων τραπεζικών εταιρειών Προσφέρει τις υπηρεσίες του μέσω διαφόρων καναλιών όπως ΑΤΜ, Διαδίκτυο, ψηφιακό, κινητό, τηλέφωνο κ.λπ.

# 7. Nationwide Building Society:

Η Nation Building Society είναι ένα ίδρυμα αμοιβαίων κεφαλαίων που θεωρείται η μεγαλύτερη οικοδομική εταιρεία στον κόσμο με 15 εκατομμύρια μέλη. Παρέχει στα μέλη του υπηρεσίες τρεχούμενου λογαριασμού, υποθηκών, αποταμιεύσεων και προσωπικών οικονομικών.

# 8. Schroders:

Η Schroders είναι μια εταιρεία διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων που εδρεύει στο Λονδίνο. Λειτουργεί σε Ευρώπη, Αμερική, Ασία, Αφρική και Μέση Ανατολή. Προσφέρει διάφορες υπηρεσίες όπως λιανική τραπεζική και διαχείριση πλούτου, εμπορική τραπεζική και παγκόσμια τραπεζική.

# 9. Κλείσιμο αδελφών:

Το Close Brothers ανήκει στην κατηγορία τραπεζικών επιχειρήσεων. Είναι ένας εμπορικός τραπεζικός όμιλος που παρέχει υπηρεσίες όπως δανεισμός, λήψη καταθέσεων, διαπραγμάτευση τίτλων και διαχείριση πλούτου. Παρέχουν δανεισμό σε ιδιώτες και μικρές επιχειρήσεις και προσφέρουν καταθέσεις σε επιχειρήσεις και ιδιώτες του Ηνωμένου Βασιλείου.

# 10. Εταιρεία οικοδόμησης Κόβεντρυ:

Μια οικοδομική εταιρεία με έδρα το Κόβεντρυ στην Αγγλία και θεωρείται η δεύτερη μεγαλύτερη τράπεζα στο Ηνωμένο Βασίλειο. Έχει τις θυγατρικές της Godiva Mortgages Limited, Coventry Building Society και Covered Bonds. Διαθέτει διάφορα προϊόντα και υπηρεσίες για να προσφέρει στα μέλη του, που κυμαίνονται από οικονομικό σχεδιασμό, υποθήκες, επενδυτικές υπηρεσίες, αποταμιευτικά προϊόντα, ασφάλιση συμπεριλαμβανομένης της ταξιδιωτικής ασφάλισης.


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found