Τραπεζικές Επενδύσεις στη Γερμανία | Κορυφαίες τράπεζες | Μισθοί | Πολιτισμός

Investment Banking στη Γερμανία

Πώς είναι η επενδυτική τραπεζική στη Γερμανία; Πρέπει κάποιος να αρχίσει να εργάζεται στη Γερμανία και να περιμένει καλύτερη αμοιβή; Πώς να προσεγγίσετε τις συνεντεύξεις της επενδυτικής τραπεζικής στη Γερμανία; Πώς λειτουργεί η διαδικασία πρόσληψης στις επενδυτικές τραπεζικές εργασίες;

Σε αυτό το άρθρο, θα μιλήσουμε για τα ακόλουθα -

  Επενδυτική τραπεζική αγορά στη Γερμανία Επισκόπηση

  Ως υποψήφιος για επενδυτική τραπεζική, η Γερμανία είναι πάντα ένα καλό στοίχημα. Επειδή στη Γερμανία, θα λάβετε σχεδόν παρόμοια αμοιβή όπως στο Λονδίνο και ταυτόχρονα, θα μπορούσατε να εξοικονομήσετε πολλά. Η Γερμανία είναι για άτομα που θα ήθελαν να αναπτυχθούν στις επενδυτικές τραπεζικές εργασίες χωρίς να τρέφονται από χρηματοοικονομικούς κόσμους / συναδέλφους.

  Ωστόσο, δεν είναι όλες οι επενδυτικές τράπεζες στη Γερμανία καλοί πληρωτές. Πρέπει να επιλέξετε μια επενδυτική τράπεζα διόγκωσης για να μπορέσετε να επωφεληθείτε πλήρως από την αγορά της Γερμανίας και να αποκτήσετε κάποια πρακτική εμπειρία ως επενδυτική τράπεζα επενδύσεων.

  Στη Γερμανία, υπάρχει ένα συγκεκριμένο πράγμα που είναι διαφορετικό από τον υπόλοιπο κόσμο. Στη Γερμανία, δεν υπάρχει τίποτα που να ονομάζεται επενδυτικές τράπεζες. Οι τράπεζες λειτουργούν ως εμπορικές και επενδυτικές τράπεζες και οι δύο.

  Έτσι, στη Γερμανία συνυπάρχουν επενδυτικές τραπεζικές και εμπορικές τραπεζικές. Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένες συγκεκριμένες υπηρεσίες που παρέχονται από γερμανικές τράπεζες, ώστε να ονομάζονται πάροχοι επενδυτικών τραπεζικών υπηρεσιών. Και όλες αυτές οι υπηρεσίες σχετίζονται με την κεφαλαιαγορά.

  Στη Γερμανία, ο νόμιμος όρος «finanzdienstleistung institute» χρησιμοποιείται για να αναφέρει τις γερμανικές επενδυτικές τράπεζες. Και ρίξτε μια ματιά στις υπηρεσίες για να πάρετε μια καλή ιδέα για το πώς το επενδυτικό τραπεζικό τμήμα των γερμανικών τραπεζών προκαλεί τους πελάτες τους.

  Προτεινόμενα μαθήματα

  • Επαγγελματική κατάρτιση οικονομικών αναλυτών
  • Εκπαίδευση στην Επενδυτική Τραπεζική
  • Συγχωνεύσεις και εξαγορές Online εκπαίδευση

  Τράπεζες επενδύσεων στη Γερμανία - Προσφερόμενες υπηρεσίες

  Αρχικά, ας δούμε τις δραστηριότητες της επενδυτικής τραπεζικής στη Γερμανία και στη συνέχεια θα εξηγήσουμε καθεμία από αυτές

  πηγή: zew.de

  Όπως μπορούμε να δούμε, ότι η επενδυτική τραπεζική στη Γερμανία μπορεί να χωριστεί σε δύο σημαντικές δραστηριότητες - πρώτον, η δραστηριότητα της χρηματοπιστωτικής διαμεσολάβησης και μια άλλη είναι το ιδιόκτητο εμπόριο. Και όλες οι δραστηριότητες βασίζονται στην έρευνα και τη στρατηγική τους.

  Ας δούμε λεπτομερώς κάθε ευρεία κατηγορία.

  Οικονομική Διαμεσολάβηση

  Αυτή είναι η μόνη ομοιότητα μεταξύ της επενδυτικής τραπεζικής και της εμπορικής τραπεζικής - και οι δύο ενεργούν ως ενδιάμεσοι χρηματοπιστωτικοί οργανισμοί, αλλά το εύρος και οι υπηρεσίες που προσφέρονται είναι εντελώς διαφορετικές.

  Στο πλαίσιο της δραστηριότητας της χρηματοπιστωτικής διαμεσολάβησης, υπάρχουν τρεις υποκατηγορίες - χρηματοοικονομική συμβουλευτική, πρωτογενής και δευτερογενής αγορά.

  • Χρηματοοικονομική συμβουλευτική: Σύμφωνα με χρηματοοικονομικές συμβουλές, οι γερμανικές τράπεζες επενδύσεων παρέχουν κυρίως συμβουλευτικές υπηρεσίες M&A όπου εταιρείες που έχουν παρόμοια πρόθεση να δημιουργήσουν συνέργειες σε M&A. Εκτός από συγχωνεύσεις και εξαγορές, η επενδυτική τραπεζική στη Γερμανία παρέχει επίσης συμβουλευτικές αγορές κεφαλαιακών κεφαλαίων και συμβουλές για αγορές κεφαλαίων χρέους και δείχνουν στους πελάτες τους πώς να πάνε για μετοχές, ομόλογα και δομημένα προϊόντα. Εκτός από αυτά τα δύο βασικά, παρέχουν επίσης ένα φάσμα υπηρεσιών που περιλαμβάνουν κοινοπρακτικά δάνεια, συμβουλευτικές υπηρεσίες διαχείρισης κινδύνων, χρηματοοικονομικές συμβουλές σε επιχειρηματικά κεφάλαια και ιδιωτικά κεφάλαια και συμβουλευτικές αξιολογήσεις.
  • Πρωτοβάθμια αγορά: Στην πρωτογενή αγορά, οι επενδυτικές τράπεζες παρέχουν μια μπουτίκ υπηρεσιών. Αυτές περιλαμβάνουν βοήθεια σε IPO (τα IPO μπορεί να είναι δημόσια ή ιδιωτικά και μπορούν επίσης να είναι μια αρχική ή δευτερεύουσα έκδοση ιδίων κεφαλαίων), έκδοση χρεών, δραστηριότητες μετά την αγορά, κατασκευή δεικτών, τιτλοποιημένα προϊόντα και πιστοποιητικά, παράγωγα και υβριδικές υπηρεσίες.
  • Δευτερεύουσα αγορά: Όσον αφορά τη δευτερογενή αγορά, οι επενδυτικές τράπεζες παρέχουν προϊόντα και υπηρεσίες. Σε προϊόντα, προσφέρουν spot, παράγωγα, δείκτες πιστοποιητικών σε συνάλλαγμα, χρηματαγορά, ομόλογα, ίδια κεφάλαια κ.λπ. Και σε υπηρεσίες, προσφέρουν δραστηριότητες εμπόρων, χρηματιστηριακών δραστηριοτήτων και αγοραπωλητών.

  Ιδιόκτητες συναλλαγές

  Το Proprietary Trading είναι μια άλλη πτέρυγα επενδυτικών τραπεζικών γερμανικών τραπεζών. Σύμφωνα με αυτό, οι γερμανικές τράπεζες επενδύσεων παρέχουν δύο τύπους εμπορικών υπηρεσιών - πρώτον, διαπραγμάτευση με τα ίδια ονόματα τραπεζών. και δεύτερον, παρέχοντας συμβουλευτικές υπηρεσίες συναλλαγών. Και παρέχουν επίσης προϊόντα που αποτελούν αντικείμενο διαπραγμάτευσης στη δευτερογενή αγορά.

  Αυτές οι υπηρεσίες ενδέχεται να διαφέρουν ανάλογα με το AUM των τραπεζών και τους τύπους πελατών που εξυπηρετούν.

  Κορυφαίες τράπεζες επενδύσεων στη Γερμανία

  Το Leaders League πραγματοποίησε μια έρευνα κορυφαίων επενδυτικών τραπεζών (με βάση τις τηλεπικοινωνίες, τα μέσα ενημέρωσης και την τεχνολογία) της Γερμανίας το 2017. Και ανακάλυψαν λίγες επενδυτικές τράπεζες τις οποίες έχουν διαιρέσει σε «κορυφαίες», «εξαιρετικές» και «ιδιαίτερα Βαθμολογίες.

  Ας ρίξουμε μια ματιά στα ονόματα των κορυφαίων τραπεζών επενδύσεων κάτω από αυτές τις αξιολογήσεις -

  Κύριος:

  Σύμφωνα με το Leaders League, οι «κορυφαίες» επενδυτικές τράπεζες είναι οι κορυφαίες επιδόσεις του έτους 2017 από την άποψη των τηλεπικοινωνιών, των μέσων ενημέρωσης και της τεχνολογίας. Αυτά τα ονόματα είναι -

  • Crédit Suisse
  • ΕΥ
  • Συμβουλευτική Oakley

  Εξοχος:

  Μετά τις «κορυφαίες» τράπεζες επενδύσεων, υπάρχουν λίγες τράπεζες που εμπίπτουν στην κατηγορία «άριστη» κατά απόδοση -

  • BNP Paribas
  • M&A International
  • Μόργκαν Στάνλεϋ

  Συνιστάται:

  Μετά τις «κορυφαίες» και «εξαιρετικές» βαθμολογίες, υπάρχουν τράπεζες επενδύσεων που εμπίπτουν στο «ιδιαίτερα προτεινόμενο» από το Leaders League όσον αφορά την απόδοση στο TMT -

  • Cf-Mittelstand
  • γερμανική τράπεζα
  • Nomura Holdings

  Αν σκοπεύετε να αποκτήσετε δουλειά στις επενδυτικές τραπεζικές εργασίες, προσπαθήστε να προσληφθείτε ή να αποκτήσετε πρακτική άσκηση σε αυτές τις επενδυτικές τράπεζες. Αυτές είναι οι κορυφαίες επενδυτικές τράπεζες της Γερμανίας και αυτές σίγουρα θα ωθήσουν την καριέρα σας στο επόμενο επίπεδο.

  Διαδικασία πρόσληψης επενδυτικής τράπεζας στη Γερμανία

  Η διαδικασία πρόσληψης στο Investment Banking στη Γερμανία είναι ακριβώς όπως το Λονδίνο με λίγες εξαιρέσεις. Ας ρίξουμε μια ματιά στη διαδικασία πρόσληψης υποψήφιων τραπεζικών επενδύσεων στη Γερμανία -

  Ομάδα υποψηφίων:

  Στη Γερμανία, οι υποψήφιοι προέρχονται κυρίως από διοίκηση επιχειρήσεων ή χρηματοοικονομικά. Σπάνια άτομα από άλλα υπόβαθρα υποβάλλουν αίτηση για επενδυτική τραπεζική. Γι 'αυτό το τεχνικό υπόβαθρο και οι γνώσεις αυτών των υποψηφίων είναι πολύ καλύτερες από τους υποψηφίους στο Λονδίνο. Έτσι, έχει συχνά παρατηρηθεί ότι άτομα που δεν έχουν καταχωριστεί εδώ καταλήγουν να υποβάλλουν αίτηση στις επενδυτικές τράπεζες του Λονδίνου.

  Τύποι συνεντεύξεων:

  Στη Γερμανία, όταν οι άνθρωποι παίρνουν συνέντευξη για επενδυτική τραπεζική, το επίπεδο των συνεντεύξεων είναι πολύ πιο δύσκολο. Υπάρχουν δύο λόγοι για αυτό. Πρώτον, οι τεχνικές πτυχές των συνεντεύξεων είναι υψηλότερες από τους τύπους ερωτήσεων προσωπικότητας. Επειδή οι ερευνητές εδώ πρέπει να γνωρίζουν αν οι υποψήφιοι γνωρίζουν τα βασικά ή όχι. Ο δεύτερος λόγος για τον οποίο το επίπεδο της συνέντευξης είναι πιο σκληρό είναι ότι, αντί να υποβάλλουν δύσκολες ερωτήσεις, οι ερευνητές υποβάλλουν πολλές λεπτομερείς ερωτήσεις. Για παράδειγμα, αντί να δώσουν έναν υποψήφιο να κάνει την αποτίμηση μιας εταιρείας, συνεχίζουν να ρωτούν ποια μέθοδος αποτίμησης θα αποφέρει περισσότερα οφέλη και ποια θα αποφέρει χαμηλότερες αποδόσεις.

  Είδος παρασκευάσματος:

  Ως υποψήφιος, πρέπει να προετοιμαστείτε διεξοδικά. Καθώς η τεχνική πτυχή είναι πολύ πιο αναλογική εδώ, πρέπει να ξέρετε τι μιλάτε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης. Δεν μπορείτε να ξεφύγετε απλώς ξύνοντας την επιφάνεια και δεν ξέρετε ακριβώς τι λέτε. Έτσι, προετοιμαστείτε καλά. Γνωρίστε τα πράγματα σας. Εάν δεν είστε σίγουροι για τις βασικές αρχές, εξετάστε τις και βελτιώστε τις δεξιότητές σας. Χωρίς εμπεριστατωμένη τεχνική γνώση, είναι σχεδόν αδύνατο να μπείτε σε επενδυτικές τραπεζικές εργασίες στη Γερμανία.

  Διαδικασία αίτησης και συνέντευξης:

  Ας ρίξουμε μια ματιά στη διαδικασία αίτησης και συνέντευξης -

  • Συνέντευξη εκτός κύκλου: Οι συνεντεύξεις εκτός κύκλου συνεχίζονται καθ 'όλη τη διάρκεια του έτους, γεγονός που καθιστά τα πράγματα εύκολα για τους υποψηφίους να υποβάλουν αίτηση και να προσληφθούν ως ασκούμενοι / εργαζόμενοι πλήρους απασχόλησης
  • Διαδικασία υποβολής αιτήσεων: Στο Investment Banking στη Γερμανία, θα λάβετε μια σύντομη λίστα μέσω διαδικτυακής υποβολής. Εάν θέλετε να υποβάλετε αίτηση για θέση (εργαζόμενος πλήρους απασχόλησης / πλήρους απασχόλησης) σε τράπεζα επενδύσεων στη Γερμανία, το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να εξετάσετε τις ερωτήσεις επάρκειας της διαδικτυακής εφαρμογής (συνήθως τεστ μαθηματικών και λογικής). Στη συνέχεια, ο εκπρόσωπος της τράπεζας θα προωθούσε την υποψηφιότητά σας ανάλογα με την προηγούμενη εμπειρία, τους βαθμούς και το τεχνικό υπόβαθρο.
  • Συνεντεύξεις με ασκούμενους: Συνήθως, λαμβάνονται τέσσερις γύροι συνεντεύξεων για την πρόσληψη των ασκούμενων. Στη Γερμανία, οι τράπεζες επενδύσεων προσλαμβάνουν έως και 3 ασκούμενους ταυτόχρονα. Οι δύο πρώτοι γύροι θα ήταν με αναλυτές. Εάν περάσετε τους δύο πρώτους γύρους, θα καθίσετε με έναν συνεργάτη. Εάν ξεκαθαρίσετε και αυτόν τον γύρο, ο τελευταίος γύρος θα ήταν με VP.
  • Συνεντεύξεις για θέσεις πλήρους απασχόλησης: Για υπαλλήλους πλήρους απασχόλησης, η διαδικασία συνέντευξης είναι παρόμοια με εκείνη του Λονδίνου. Ως υποψήφιος για πλήρη απασχόληση, πρέπει να περάσετε έναν επιπλέον γύρο ή δύο από τους ασκούμενους για να επιλέξετε. Θα περάσετε από έναν συνηθισμένο γύρο συνέντευξης 1-1 έως το επίπεδο MD. θα υπάρχει ένα κέντρο αξιολόγησης που θα κρίνει τις γνώσεις και τις δεξιότητές σας και θα πρέπει επίσης να κάνετε παρουσιάσεις περιπτώσεων.

  Δικτύωση:

  Σε αντίθεση με άλλα μέρη, στη Γερμανία η δικτύωση δεν χρησιμοποιείται ως αποτελεσματικό εργαλείο. Αλλά αν μπορεί να γίνει, θα δημιουργήσει καλύτερα αποτελέσματα σε σύντομο χρονικό διάστημα. Εδώ γιατί -

  • Πρώτον, στην επενδυτική τραπεζική στη Γερμανία, η ομάδα είναι πολύ μικρότερη. Έτσι, ένας μεμονωμένος τραπεζίτης έχει μεγαλύτερη επιρροή στο ποιος θα πάρει συνέντευξη και ποιος θα προσληφθεί.
  • Δεύτερον, πολύ λίγοι άνθρωποι δίκτυο στη Γερμανία. Έτσι, ο τρόπος δικτύωσης είναι ακόμα νέος και μπορείτε να αξιοποιήσετε αμέσως τη δικτύωση για να αποκτήσετε πλεονέκτημα έναντι των άλλων.

  Γλώσσα:

  Για το Investment Banking στη Γερμανία, είναι σημαντικό να γνωρίζετε τα γερμανικά. Η γνώση των γερμανικών θα σας βοηθούσε στο δίκτυο καλύτερα. Συνήθως, το 99% των συναντήσεων και των παρουσιάσεων γίνονται στα Αγγλικά. έτσι σε αυτήν την περίπτωση, δεν χρειάζεται να ξέρετε γερμανικά. Όμως, η γνώση των γερμανικών σίγουρα θα σας ωφελούσε ως υποψήφιος.

  Πολιτισμός στις Τράπεζες Επενδύσεων στη Γερμανία

  Στη Γερμανία, τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά από άλλες τοποθεσίες όπως η Νέα Υόρκη και το Λονδίνο. Στην Investment Banking στη Γερμανία, τα μέλη της ομάδας είναι πολύ λιγότερα σε ένα γραφείο. Σε ένα πλήρες γραφείο, μόνο 30 άτομα εργάζονται. Ως αποτέλεσμα, όλοι γνωρίζουν ο ένας τον άλλον. Και η συμπεριφορά και ο πολιτισμός είναι πολύ επαγγελματικοί. Κανείς δεν φωνάζει ο ένας στον άλλο. Οι άνθρωποι λατρεύουν να εργάζονται και να ανεβαίνουν όποτε απαιτείται.

  Σε μικρότερα γραφεία όπως αυτό, είναι επίσης εύκολο να λάμψει. Ως υπάλληλος αρχικού επιπέδου, μπορείτε να μπείτε σε οποιοδήποτε γραφείο του MD και να τους ρωτήσετε εάν έχετε. Επιπλέον, καθώς η ομάδα είναι μικρότερη, μπορείτε να συνεισφέρετε σε οποιαδήποτε συμφωνία ως άτομο. Και η θέση σας δεν θα λειτουργήσει ως εμπόδιο στην πορεία της συνεισφοράς σας (αν γνωρίζετε πρώτα τι κάνετε).

  Επιπλέον, θα έχετε την έκθεση των πελατών πολύ νωρίτερα στην καριέρα σας. Στην επενδυτική τραπεζική στη Γερμανία, θα λάβετε σημαντική έκθεση πελατών αμέσως μετά την πρόσληψή σας, κάτι που δεν συμβαίνει στη Νέα Υόρκη ή στο Λονδίνο.

  Και ο πολιτισμός γενικά είναι πολύ χαλαρός. Ως αποτέλεσμα, οι άνθρωποι μπορούν να επικεντρωθούν στη δουλειά και μπορούν να διατηρήσουν μια υγιή ισορροπία εργασίας-προσωπικού-συναισθηματικού.

  Επίσης, ρίξτε μια ματιά στο Investment Bankers Lifestyle

  Μισθοί τραπεζικών επενδύσεων στη Γερμανία

  Σύμφωνα με το eFinancialCareers.com, οι γερμανικές τράπεζες επενδύσεων πληρώνουν πολύ λιγότερα από τις επενδυτικές τράπεζες που εδρεύουν στο Λονδίνο.

  Σύμφωνα με την έκθεση του eFinancialCareers.com, ο μέσος μισθός που καταβάλλει η Deka Banks είναι 127.000 $ ετησίως. Συγκριτικά, η Jupiter Asset Management που εδρεύει στο Λονδίνο πληρώνει περίπου 251.000 $ ετησίως.

  Όχι μόνο η Deka Bank, πτέρυγα επενδυτικής τραπεζικής με έδρα το Μόναχο, η HypoVereinsbank είναι επίσης ένας φτωχός πληρωτής όσον αφορά την αποζημίωση. Πληρώνει κατά μέσο όρο 232.000 $ ετησίως. Αντίθετα, η Goldman Sachs πληρώνει πολύ περισσότερα, περίπου 399.000 $ ετησίως. Και ο Jefferies πληρώνει κατά μέσο όρο περίπου 466.000 $ ετησίως.

  Ο κύριος λόγος πίσω από αυτό είναι στο Λονδίνο, το μπόνους είναι πολύ υψηλότερο από τη Γερμανία. Στην επενδυτική τραπεζική στη Γερμανία, το ποσό του μπόνους είναι μικρότερο. Αλλά αν ζείτε στη Φρανκφούρτη, θα μπορούσατε να εξοικονομήσετε πολλά χρήματα εκ των προτέρων.

  Ευκαιρίες εξόδου επενδυτικής τραπεζικής στη Γερμανία

  Στη Νέα Υόρκη, οι άνθρωποι εργάζονται για 2-3 χρόνια στην επενδυτική τραπεζική και στη συνέχεια εγκατέλειψαν να συμμετάσχουν σε κάτι άλλο.

  Ωστόσο, στην Investment Banking στη Γερμανία, τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά. Οι περισσότεροι από τους υποψηφίους εδώ μπαίνουν σε επενδυτικές τραπεζικές για μακροπρόθεσμα. Και σπάνια επιλέγουν επιλογές εξόδου.

  Αλλά καθώς υπάρχει πάντα μια εξαίρεση για τα πάντα, στη Γερμανία επίσης, λίγοι επενδυτές τραπεζίτες επιλέγουν να μείνουν σε μια επενδυτική τράπεζα για λίγα χρόνια και στη συνέχεια απομακρύνονται για να βρουν μια καλύτερη προοπτική σταδιοδρομίας.

  Συνήθως, τρεις ευκαιρίες εξόδου είναι πιο συχνές εδώ.

  • Πρώτον είναι τα ιδιωτικά κεφάλαια. Δεδομένου ότι υπάρχουν πολλές εταιρείες στο Μόναχο και τη Φρανκφούρτη, οι άνθρωποι δεν ανησυχούν για τη θέση τους. Έφυγαν από την επενδυτική τραπεζική και προσπαθούν να μπουν σε ιδιωτικά κεφάλαια και κυρίως σε κορυφαίες εταιρείες όπως η Blackstone, η BC Partners κ.λπ.
  • Δεύτερον είναι η σταδιοδρομία εταιρικής ανάπτυξης. Πολλοί επενδυτές τραπεζίτες επιλέγουν αυτό το προφίλ.
  • Και η τρίτη κοινή επιλογή λειτουργεί ως στρατηγικός εταίρος σε οποιαδήποτε εταιρική εταιρεία.

  συμπέρασμα

  Τα γερμανικά δεν είναι ένα κακό μέρος για να χτίσετε την καριέρα σας στον τραπεζικό τομέα επενδύσεων. Ναι, η αμοιβή είναι μικρότερη, αλλά η καμπύλη μάθησης είναι πολύ καλύτερη από το Λονδίνο και τη Νέα Υόρκη, καθώς η κύρια έμφαση δίνεται σε τεχνικές πτυχές σε μια συνέντευξη.

  Εάν μπορείτε να δημιουργήσετε την τεχνική σας ικανότητα στην αρχή της καριέρας σας, σίγουρα θα αποδώσει μέρισμα μακροπρόθεσμα στην καριέρα σας.


  $config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found