Claritas εναντίον CFA | Ποια διαπιστευτήρια να επιλέξετε από το Claritas και το CFA;

Διαφορά μεταξύ Claritas και CFA

Το μάθημα Claritas προσφέρεται από το CFA Institute και ένας υποψήφιος μπορεί να επιλέξει να δώσει αυτήν την εξέταση σε περίοδο 6 μηνών από την ημερομηνία εγγραφής του, ενώ για τις εξετάσεις CFA μπορεί να εμφανιστεί είτε τον Ιούνιο είτε τον Δεκέμβριο για το πρώτο επίπεδο και για το 2ο και 3ο επίπεδο μπορεί να εμφανιστεί μία φορά κάθε χρόνο και μόνο τον Ιούνιο μόνο.

Ο τομέας των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών έχει αναπτυχθεί αλματωδώς τα τελευταία χρόνια και έχει επίσης αυξηθεί στην πολυπλοκότητα. Σήμερα, υπάρχουν χιλιάδες ρόλοι εργασίας στον χρηματοοικονομικό και επενδυτικό κλάδο που απαιτούν διαφορετικά επίπεδα εμπειρογνωμοσύνης σε εξειδικευμένους τομείς χρηματοδότησης. Προκειμένου να εκπληρωθεί αυτή η ανάγκη και να επικυρωθούν οι ικανότητες των επαγγελματιών, πολλές οικονομικές πιστοποιήσεις έχουν εκτοξευτεί όλα αυτά τα χρόνια. Σε αυτό το άρθρο, συγκρίνουμε τις περιζήτητες εξετάσεις πιστοποίησης CFA με το πιστοποιητικό επένδυσης Claritas.

Ωστόσο, για έναν επαγγελματία, μπορεί να φαίνεται δύσκολο σε πρώτο βαθμό να αποφασίσει ποια πιστοποίηση θα εξυπηρετούσε καλύτερα τον σκοπό τους. Εδώ, συζητάμε δύο τέτοιες πιστοποιήσεις που προσφέρονται από το CFA® Institute, συμπεριλαμβανομένων των CFA® Charter Holder και Claritas®, με στόχο τη σύγκριση των σχετικών πλεονεκτημάτων τους για επαγγελματίες που σχεδιάζουν να ακολουθήσουν αυτές τις πιστοποιήσεις.

Εμφανίζεστε για εξετάσεις CFA Level 1; - Ρίξτε μια ματιά σε αυτό το φοβερό 70+ ώρες προετοιμασίας CFA επιπέδου 1

Τι είναι το πρόγραμμα Claritas®;

Το Claritas® Investment Certificate είναι ένα πρόγραμμα αυτο-μελέτης σε επίπεδο ιδρύματος που προσφέρεται από το CFA® Institute. Αυτό το πρόγραμμα έχει σχεδιαστεί για να μεταδώσει τις γνώσεις της βασικής βιομηχανίας των επενδύσεων και να βοηθήσει να εξοικειωθούν με τις επαγγελματικές ευθύνες εκείνων που εργάζονται σε διάφορους τομείς του τομέα των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών. Καλύπτει κυρίως χρηματοοικονομικούς, ηθικούς και επενδυτικούς ρόλους και είναι κατάλληλος για επαγγελματίες χρηματοοικονομικών υπηρεσιών εισόδου.

Τι είναι το CFA®;

Το πρόγραμμα CFA εστιάζει στη διαχείριση των επενδύσεων. Οι κορυφαίοι εργοδότες των μετόχων περιλαμβάνουν τις πιο σεβαστές χρηματοοικονομικές εταιρείες στον κόσμο, όπως, JPMorgan, Citigroup, Bank of America, Credit Suisse, Deutsche Bank, HSBC, UBS και Wells Fargo, για να αναφέρουμε μερικές.

Πολλές από αυτές είναι επενδυτικές τράπεζες, αλλά το Πρόγραμμα CFA επικεντρώνεται στις γνώσεις και τις δεξιότητες που σχετίζονται περισσότερο με το παγκόσμιο επάγγελμα διαχείρισης επενδύσεων από τη σκοπιά ενός ασκούμενου.

Οι επαγγελματίες επενδύσεων που κατέχουν τον ορισμό CFA (ή CFA charter) πληρούν αυστηρές απαιτήσεις εκπαίδευσης, εργασιακής εμπειρίας και δεοντολογικής συμπεριφοράς. Μόνο όσοι ολοκληρώνουν τρεις εξετάσεις μεταπτυχιακού επιπέδου, τέσσερα χρόνια εργασιακής εμπειρίας και ετήσια ανανέωση μέλους (συμπεριλαμβανομένης της ηθικής και του πιστοποιητικού επαγγελματικής συμπεριφοράς) επιτρέπεται να χρησιμοποιούν τον ορισμό CFA.

Συμπληρωματικοί κωδικοί και πρότυπα (όπως τα Global Investment Performance Standards και Asset Manager Code) συμβάλλουν στην ενίσχυση αυτής της επαγγελματικής διάκρισης.

Claritas vs CFA Infographics

Ας καταλάβουμε τη διαφορά μεταξύ Claritas ® έναντι CFA ® με τα γραφήματα.

Περίληψη Claritas vs CFA

Ενότητα Κλαρίτας CFA
Η πιστοποίηση οργανώθηκε από Το Claritas είναι ένα από τα καλύτερα μαθήματα που σχετίζονται με τις επενδύσεις στον κόσμο. Διοργανώνεται από το CFA Institute, ΗΠΑ. Το CFA οργανώνεται από το CFA Institute. Η CFA Institutes έχει γραφεία στις ΗΠΑ, την Ευρώπη και την περιοχή Ασίας-Ειρηνικού και έχει περισσότερους από 500 υπαλλήλους σε όλο τον κόσμο.
Αριθμός επιπέδων Το Claritas έχει επτά ενότητες. Όλα είναι Επισκόπηση Βιομηχανίας (5%), Δεοντολογία και Κανονισμοί (10%), Είσοδοι και εργαλεία (20%), Επενδυτικά μέσα (20%), Βιομηχανική δομή (20%), Εξυπηρέτηση αναγκών πελατών (5%) και Βιομηχανία Έλεγχοι (20%) αντίστοιχα. Η CFA έχει 3 επίπεδα εξετάσεων, καθένα από τα οποία χωρίζεται σε δύο εξετάσεις (πρωινές και απογευματινές συνεδρίες)

CFA Μέρος I: Πρωινή συνεδρία: 120 ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής

Απογευματινή συνεδρία: 120 ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής

CFA Μέρος II: Πρωινή συνεδρία: 10 ερωτήσεις σετ αντικειμένων

Απογευματινή συνεδρία: 10 ερωτήσεις σετ στοιχείων

CFA Μέρος III: Πρωινή συνεδρία: Ερωτήσεις δομημένης απάντησης (δοκίμιο) (συνήθως μεταξύ 8-12 ερωτήσεων) με μέγιστο 180 πόντους.

Απογευματινή συνεδρία: 10 ερωτήσεις σετ στοιχείων

Τρόπος / διάρκεια της εξέτασης Όπως αναφέραμε νωρίτερα, για να περάσετε τις εξετάσεις Claritas, πρέπει απλώς να καθίσετε για 2 ώρες και να απαντήσετε σε 120 ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής. Και τελειώσατε. Καθώς η CFA έχει τρία επίπεδα για να ολοκληρώσει τη διάρκεια της εξέτασης είναι σημαντικά μεγαλύτερη. Κάθε εξέταση έχει διάρκεια 6 ωρών.
Παράθυρο εξετάσεων Το να κάνετε εξετάσεις για το Claritas είναι εξαιρετικά εύκολο. Μπορείτε να επιλέξετε να συμμετάσχετε στις εξετάσεις ανά πάσα στιγμή εντός 6 μηνών από την ημερομηνία εγγραφής. Το πρώτο επίπεδο CFA είναι πολύ πιο εύκολο. Μπορείτε να το πάρετε είτε τον Ιούνιο είτε τον Δεκέμβριο κάθε έτους. Ενώ, για άλλα δύο επίπεδα (2ο & 3ο επίπεδο), πρέπει να συμμετέχετε στις εξετάσεις τον Ιούνιο, κάθε χρόνο.
μαθήματα Το πρόγραμμα σπουδών περιεχομένου Claritas χωρίζεται σε 7 ενότητες που περιλαμβάνουν:

1. Επισκόπηση της βιομηχανίας επενδύσεων

2. Ηθική και κανονισμός

3. Εργαλεία και είσοδοι

4. Επενδυτικά μέσα

5. Βιομηχανική δομή

6. Βιομηχανικοί έλεγχοι

7. Εξυπηρέτηση αναγκών πελατών

Το πρόγραμμα σπουδών περιεχομένου CFA αποτελείται από 10 ενότητες με αυξανόμενο επίπεδο δυσκολίας, από εξετάσεις CFA Part I έως Part II & Part III, αντίστοιχα.

Αυτές οι 10 ενότητες αποτελούνται από:

1. Ηθική και επαγγελματικά πρότυπα

2. Ποσοτικές μέθοδοι

3. Οικονομικά

4. Οικονομικές αναφορές και ανάλυση

5. Εταιρική χρηματοδότηση

6. Διαχείριση χαρτοφυλακίου

7. Επενδύσεις μετοχών

8. Σταθερό εισόδημα

9. Παράγωγα

10. Εναλλακτικές Επενδύσεις

Ποσοστό επιτυχίας Το ποσοστό επιτυχίας είναι αρκετά υψηλό στο Claritas. Το ποσοστό επιτυχίας μέχρι τώρα είναι 85%. Σχεδόν 6.480 μαθητές έχουν ήδη περάσει μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος Claritas. Το 2015, το πρώτο ποσοστό για CFA επίπεδο-1, επίπεδο-2 και επίπεδο-3 είναι 42,5%, 46% και 58% αντίστοιχα.

Το 2016, το πρώτο ποσοστό για CFA επίπεδο-1, επίπεδο-2 και επίπεδο-3 είναι 43%, 46% και 54% αντίστοιχα.

Αμοιβές Η ατομική εγγραφή κοστίζει 685 US $ και περιλαμβάνει πρόσβαση σε όλα τα υλικά μελέτης, το τέλος εγγραφής στις εξετάσεις και μία συνεδρίαση. Αλλά αν πληρώσετε τα τέλη σε γκρουπ, μπορεί να λάβετε κάποια έκπτωση (περίπου 50 $ ΗΠΑ). Τέλη εγγραφής για εξετάσεις CFA 2017 και προθεσμίες

Προμήθεια εγγραφής - Σύνολο: - 450 $

Τυπική χρέωση εγγραφής - Σύνολο: - 930 US $

Τέλη καθυστερημένης εγγραφής - Σύνολο: - 1.380 US $

Τι παίρνετε μετά την ολοκλήρωση της εξέτασης πιστοποιητικού Πιστοποιητικό επένδυσης Claritas κατά την επιτυχή εξέταση Κάτοχος Χάρτη CFA (με επιτυχή ολοκλήρωση και των 3 επιπέδων εξετάσεων)
Ευκαιρίες εργασίας / τίτλοι εργασίας Το Claritas είναι χρήσιμο για επαγγελματίες που εργάζονται στον κλάδο των επενδύσεων αλλά δεν συμμετέχουν άμεσα στη διαδικασία λήψης αποφάσεων. Αυτό περιλαμβάνει λειτουργίες HR, IT, υπηρεσίες υποστήριξης πελατών, νομικούς και επαγγελματίες συμμόρφωσης που εργάζονται στον επενδυτικό κλάδο. Η CFA είναι χρήσιμη για επαγγελματίες που συμμετέχουν άμεσα στη διαδικασία λήψης αποφάσεων στον κλάδο των επενδύσεων. Αυτό περιλαμβάνει θέσεις εργασίας υψηλού επιπέδου που σχετίζονται με επενδυτική τραπεζική, διαχείριση χαρτοφυλακίου και έρευνα μετοχών. Μερικοί από αυτούς τους ρόλους εργασίας είναι:

1. Τραπεζίτες επενδύσεων

2. Διαχειριστές χαρτοφυλακίου

3. Αναλυτές επενδυτικών κεφαλαίων

Ο ρόλος του CFA® Institute

Το Chartered Financial Analysts (CFA®) Institute είναι ένας από τους πιο σημαντικούς φορείς που δραστηριοποιούνται στον τομέα των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών με σκοπό να επιτύχει μεγαλύτερη λογοδοσία και διαφάνεια, καθορίζοντας πρότυπα παγκόσμιων πρακτικών στον κλάδο των επενδύσεων. Δεν υπάρχει αμφιβολία, το CFA® προσφέρει επίσης μερικές από τις πιο αναγνωρισμένες χρηματοοικονομικές πιστοποιήσεις για την επικύρωση των γνώσεων και των δεξιοτήτων των επαγγελματιών που σχετίζονται με τον επενδυτικό κλάδο.

Απαιτήσεις εξετάσεων

Για το πρόγραμμα Claritas® που χρειάζεστε:

Δεν υπάρχει ειδικό κριτήριο για να πληροίτε τα κριτήρια για το πρόγραμμα Claritas® όσον αφορά τα εκπαιδευτικά προσόντα και την εργασιακή εμπειρία. Ο καθένας μπορεί να εγγραφεί για αυτό.

Για CFA® χρειάζεστε:

Για να προκριθεί στο CFA®, ένας υποψήφιος πρέπει να έχει πτυχίο Bachelor (ή θα πρέπει να είναι στο τελευταίο έτος του πτυχίου Bachelor) ή 4 χρόνια επαγγελματικής επαγγελματικής εμπειρίας ή 4 χρόνια τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και επαγγελματική επαγγελματική εμπειρία.

Γιατί να συνεχίσετε το πρόγραμμα Claritas®;

Αυτό το πρόγραμμα μάθησης ταιριάζει καλύτερα σε επαγγελματίες χρηματοοικονομικών υπηρεσιών σε επίπεδο εισόδου και ακόμη και σε μη χρηματοοικονομικούς επαγγελματίες που σχεδιάζουν να εισέλθουν στον επενδυτικό κλάδο. Αυτό το πρόγραμμα παρέχει τη γνώση των παγκόσμιων βιομηχανικών προτύπων για τον κλάδο των επενδύσεων που το καθιστά ιδιαίτερα χρήσιμο ακόμη και για επαγγελματίες που εργάζονται σε ΤΠ, ΥΕ, λειτουργίες ή πωλήσεις και μάρκετινγκ ρόλους στον κλάδο.

Καμία απαίτηση συμμετοχής δεν είναι καθόλου πολύ δυσκίνητη πιστοποίηση για να συνεχίσει. Πάνω απ 'όλα, η πιστοποίηση από ένα πολύ φημισμένο ίδρυμα βοηθά στην ενίσχυση της εμπιστοσύνης ενός επαγγελματία στις γνώσεις του σχετικά με τις βιομηχανικές πρακτικές και ενισχύει την απασχολησιμότητά τους στα μάτια των μελλοντικών εργοδοτών.

Γιατί να συνεχίσετε την ονομασία CFA®;

Τα διαφοροποιημένα οφέλη από την απόκτηση του ορισμού CFA περιλαμβάνουν:

  • Πραγματική εμπειρία
  • Αναγνώριση καριέρας
  • Ηθική γείωση
  • Παγκόσμια κοινότητα
  • Απαίτηση εργοδότη

Η απόλυτη απαίτηση για τον χάρτη CFA μιλά για τη διαφορά που κάνει.

Πραγματοποιήθηκαν περισσότερες από 160.000 εγγραφές εξετάσεων CFA για τις εξετάσεις του Ιουνίου 2015 (35% στην Αμερική, 22% στην Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική και 43% στην Ασία-Ειρηνικό).

Για περισσότερες πληροφορίες, ανατρέξτε στο CFA Programs

συμπέρασμα

Χωρίς οποιεσδήποτε προϋποθέσεις συμμετοχής, γίνεται κάπως πιο εύκολη υπόθεση, αλλά δεν είναι χρήσιμο να επιλέξουμε το Claritas® ως το ενσωματωμένο CFA®. Αντ 'αυτού, είναι πολύ καλύτερο να συμμετάσχετε στο CFA® Μέρος Ι για όσους εργάζονται σε ρόλους λήψης αποφάσεων στον επενδυτικό κλάδο.


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found