Τράπεζες στις Βρετανικές Παρθένες Νήσους | Οδηγός για τις κορυφαίες 7 τράπεζες στις Βρετανικές Παρθένους Νήσους

Επισκόπηση των τραπεζών στις Βρετανικές Παρθένες Νήσους

Ακόμα κι αν οι Βρετανικές Παρθένοι Νήσοι είναι εξαρτημένη περιοχή του Ηνωμένου Βασιλείου, εξακολουθούν να είναι μια από τις πιο σταθερές περιοχές της Καραϊβικής. Αν συγκρίνουμε το κατά κεφαλήν ΑΕγχΠ αυτού του νησιού, θα δούμε ότι αυτό έχει το υψηλότερο κατά κεφαλήν ΑΕγχΠ σε ολόκληρη την περιοχή.

Δεδομένου ότι η δημιουργία τραπεζών στην υπεράκτια περιοχή είναι πολύ περίπλοκη, υπάρχουν μόνο λίγες τράπεζες που θα μπορούσαν να δημιουργήσουν την παρουσία τους στις Βρετανικές Παρθένες Νήσους. Κάποιος πρέπει να χειριστεί αυτά τα πράγματα με πνεύμα, π.χ. διμερή δανεισμό, δομημένη χρηματοδότηση, χρηματοδότηση απόκτησης και ιδιοκτησίας, αναδιάρθρωση χρέους κ.λπ.

Επιπλέον, δεν υπάρχουν αξιολογήσεις των τραπεζών που βρίσκονται στις Βρετανικές Παρθένες Νήσους, δεδομένου ότι είναι μια εξαρτημένη περιοχή. Όμως, οι τράπεζες έχουν κεφαλαιοποιηθεί καλά και έχουν επαρκή ρευστότητα για να εξυπηρετούν τους τοπικούς πελάτες.

Δομή των τραπεζών στις Βρετανικές Παρθένες Νήσους

Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, είναι πολύ περίπλοκο και δύσκολο να σχηματιστεί χρηματοπιστωτικό ίδρυμα. Γι 'αυτό ο αριθμός των τραπεζών και των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων είναι λιγότερος.

Υπάρχουν μόνο έξι εμπορικές τράπεζες που λειτουργούν στις Βρετανικές Παρθένες Νήσους. Υπάρχει μια άλλη τράπεζα που υπάρχει στα νησιά, αλλά κηρύχθηκε περιορισμένη από το 2012.

Από το 1980, οι υπεράκτιες τράπεζες ήρθαν στις Βρετανικές Παρθένες Νήσους. Το τμήμα BVI Banking and Fiduciary Services ελέγχει και ρυθμίζει τις τράπεζες εδώ και διασφαλίζει ότι οι τράπεζες συμμορφώνονται με τους εθνικούς νόμους και τα κανονιστικά πρότυπα.

Κορυφαία τράπεζα στις Βρετανικές Παρθένους Νήσους

Ας συζητήσουμε λεπτομερώς τις κορυφαίες τράπεζες των Βρετανικών Παρθένων Νήσων -

# 1. Εθνική Τράπεζα των Παρθένων Νήσων:

Αυτή είναι μια από τις σημαντικότερες εμπορικές κορυφαίες τράπεζες στις Βρετανικές Παρθένους Νήσους. Αυτή η τράπεζα ιδρύθηκε το 1974, πριν από περίπου 43 χρόνια. Νωρίτερα, ήταν γνωστή ως η Τράπεζα Ανάπτυξης των Virgin Islands Limited. Ενσωματώθηκε στις Βρετανικές Παρθένες Νήσους σύμφωνα με το νόμο περί εταιρειών, Κεφ. 285. Στις 28 Φεβρουαρίου 2007, οι τράπεζες άλλαξαν το όνομά της από την Τράπεζα Ανάπτυξης των Παρθένων Νήσων σε Εθνική Τράπεζα των Παρθένων Νήσων. Καθώς η τράπεζα έχει αλλάξει την εστίασή της από τράπεζα ανάπτυξης σε εμπορική τράπεζα, η προσέγγιση της τράπεζας άλλαξε επίσης μετά το έτος 2007. Η τράπεζα αυτή ανήκει πλήρως στην κυβέρνηση των Βρετανικών Παρθένων Νήσων (3). Παρέχει δάνεια σε αλιείς και ντόπιους αγρότες. Είναι μια εμπορική τράπεζα πλήρους εξυπηρέτησης που προσφέρει προϊόντα και υπηρεσίες τραπεζικής και λιανικής τραπεζικής στους τοπικούς πελάτες.

# 2. FirstCaribbean International Bank (Cayman) Ltd .:

Αυτή είναι μια άλλη μεγάλη εμπορική κορυφαία τράπεζα των Βρετανικών Παρθένων Νήσων. Αυτή η τράπεζα είναι η θυγατρική της First Caribbean International Bank Limited. Αυτό καθιερώθηκε το 2001, μόλις 16 χρόνια πριν. Η έδρα αυτής της τράπεζας εδρεύει στην Τζωρτζτάουν. Η τράπεζα απασχολούσε περίπου 2700 άτομα, τα οποία είναι αρκετά τεράστια σε σύγκριση με άλλες τράπεζες στις Βρετανικές Παρθένες Νήσους. Στο τέλος του έτους 2016, τα συνολικά περιουσιακά στοιχεία που αποκτήθηκαν από αυτήν την τράπεζα ήταν 11 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ. Την ίδια χρονιά, το καθαρό κέρδος αυτής της τράπεζας ήταν περίπου 143 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ. Έχει τεράστια παρουσία στην περιοχή. Λειτουργεί μέσω 7 γραφείων, 22 τραπεζικών κέντρων και 59 καταστημάτων σε 17 περιφερειακές αγορές. Δεδομένου ότι είναι μια εμπορική τράπεζα, παρέχει μια ολόκληρη γκάμα χρηματοοικονομικών προϊόντων και υπηρεσιών σε λιανική τραπεζική, διαχείριση πλούτου, επενδυτική τραπεζική, ταμεία, εταιρική τραπεζική,και πωλήσεις και συναλλαγές.

# 3. VP Bank (Βρετανικές Παρθένοι Νήσοι) Λτδ .:

Αυτή είναι επίσης μια άλλη εξέχουσα εμπορική κορυφαία τράπεζα των Βρετανικών Παρθένων Νήσων. Συγκριτικά, αυτή η τράπεζα είναι λίγο παλιά. ιδρύθηκε το έτος 1956, περίπου 61 χρόνια πριν. Η έδρα αυτής της τράπεζας βρίσκεται στο Tortola. Έχει απασχολήσει περίπου 800 υπαλλήλους για να εξυπηρετήσει τοπικούς πελάτες. Στο τέλος του έτους 2016, τα συνολικά περιουσιακά στοιχεία που αποκτήθηκαν από αυτήν την τράπεζα ήταν 12 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ. Την ίδια χρονιά, το καθαρό κέρδος αυτής της τράπεζας ήταν περίπου 61 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ. Η VP Bank (British Virgin Islands) Ltd. είναι θυγατρική του ομίλου VP Bank. Η VP Bank Group είναι μία από τις μεγαλύτερες τράπεζες στο Λιχτενστάιν. Αυτή η ομάδα έχει τεράστια παρουσία και σε έξι άλλες τοποθεσίες σε όλο τον κόσμο - στην Ελβετία, τη Σιγκαπούρη, το Λουξεμβούργο, τη Ρωσία, τις Βρετανικές Παρθένες Νήσους και το Χονγκ Κονγκ. Το επίκεντρο αυτής της τράπεζας είναι στη διαχείριση περιουσιακών στοιχείων και στην ιδιωτική τραπεζική.

# 4. Banco Popular de Puerto Rico:

Πρόκειται για μια από τις παλαιότερες τράπεζες. Αυτή η κορυφαία τράπεζα των Βρετανικών Παρθένων Νήσων ιδρύθηκε πριν από περίπου 100 χρόνια. Η έδρα αυτής της τράπεζας βρίσκεται στο Tortola. Αυτή η τράπεζα παρέχει υπηρεσίες στους τοπικούς πελάτες των Βρετανικών Παρθένων Νήσων καθώς και στους πελάτες του Πουέρτο Ρίκο και των Ηνωμένων Πολιτειών. Ο τύπος των πελατών που εξυπηρετούν είναι χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, νομικά πρόσωπα και ιδιώτες. Παρέχει υπηρεσίες όπως επιχειρηματική τραπεζική, λιανική τραπεζική και υπηρεσίες εμπιστευτικότητας σε τοπικούς και ξένους πελάτες. Στο τέλος του έτους 2016, τα συνολικά περιουσιακά στοιχεία που αποκτήθηκαν από αυτήν την τράπεζα ήταν 39 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ. Την ίδια χρονιά, το καθαρό κέρδος αυτής της τράπεζας ήταν περίπου 212 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ.

# 5. Scotiabank (Βρετανικές Παρθένοι Νήσοι) Λτδ .:

Αυτή η τράπεζα είναι ένα άλλο αξιοσημείωτο όνομα μεταξύ όλων των τραπεζών στις Βρετανικές Παρθένες Νήσους. Η Scotiabank είναι η θυγατρική της Canada Bank of Nova Scotia. Η Τράπεζα της Νέας Σκοτίας είναι μία από τις κορυφαίες τράπεζες που εξυπηρετούν πελάτες στη Λατινική Αμερική, την Κεντρική Αμερική, την Καραϊβική και τη Βόρεια Αμερική. Η έδρα της Scotiabank (British Virgin Islands) Ltd. βρίσκεται στο Tortola. Αυτή η θυγατρική τράπεζα παρέχει μια ολόκληρη γκάμα χρηματοοικονομικών προϊόντων και υπηρεσιών όπως εταιρική τραπεζική, λιανική τραπεζική, ιδιωτική τραπεζική και υπηρεσίες διαχείρισης πλούτου (5). Στο τέλος του έτους 2016, τα συνολικά περιουσιακά στοιχεία που αποκτήθηκαν από αυτήν την τράπεζα ήταν 914 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ. Την ίδια χρονιά, το καθαρό κέρδος αυτής της τράπεζας ήταν περίπου 7213 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ.

# 6. Πρώτη Τράπεζα VI:

Αυτή η τράπεζα στις Βρετανικές Παρθένους Νήσους ιδρύθηκε το 1984, πριν από περίπου 33 χρόνια. Η έδρα της First Bank VI βρίσκεται στο Tortola. Εκτός από την εξυπηρέτηση των τοπικών πελατών των Βρετανικών Παρθένων Νήσων, η First Bank VI εξυπηρετεί επίσης τους πελάτες του Πουέρτο Ρίκο και των Ηνωμένων Πολιτειών. Προσφέρει μια ολόκληρη γκάμα προϊόντων και υπηρεσιών όπως επιχειρηματική τραπεζική, λιανική τραπεζική και ασφαλιστικά προϊόντα και υπηρεσίες. Στο τέλος του έτους 2016, τα συνολικά περιουσιακά στοιχεία που αποκτήθηκαν από αυτήν την τράπεζα ήταν 12 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ. Την ίδια χρονιά, το καθαρό κέρδος αυτής της τράπεζας ήταν περίπου 93 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ.

# 7. East Asia Financial Holding (BVI) Ltd .:

Η East Asia Financial Holding (BVI) Ltd. ενεργεί ως θυγατρική της Bank of East Asia Ltd. Ιδρύθηκε το 2008, πριν από περίπου 9 χρόνια. Η ύπαρξη της East Asia Financial Holding (BVI) είναι το αποτέλεσμα της απόκτησης της ATC Trustees Limited και της Caribbean Corporate Services Limited το έτος 2009.