Ανάλυση PEST (Ορισμός) | Παράδειγμα βήμα προς βήμα (Xiaomi)

Τι είναι η ανάλυση PEST;

Η ανάλυση PEST είναι ένα στρατηγικό εργαλείο που χρησιμοποιείται από οργανισμούς για τον εντοπισμό πολιτικών, κοινωνικών, οικονομικών και τεχνολογικών πτυχών που θα έχουν αντίκτυπο σε μια επιχείρηση. Βοηθά στην κατανόηση του αντίκτυπου των εξωτερικών παραγόντων στην επιχείρηση. Αυτή η ανάλυση μπορεί να επεκταθεί ώστε να συμπεριλάβει «Νομικούς» και «Περιβαλλοντικούς» παράγοντες που ονομάζονται Ανάλυση PESTLE.

Η ανάλυση βοηθά έναν οργανισμό να λαμβάνει καλύτερες αποφάσεις με βάση την ανάλυση των διαφόρων εξωτερικών παραγόντων που ενδέχεται να επηρεάσουν την επιχείρηση. Είναι παρόμοιο με την ανάλυση SWOT, η οποία είναι «Πλεονεκτήματα, αδυναμία, ευκαιρίες και απειλές». Η ανάλυση PEST παρέχει ένα πλαίσιο για την ανάλυση διαφορετικών πτυχών των εξωτερικών παραγόντων μιας επιχείρησης, η οποία βοηθά στη λήψη αποφάσεων, λαμβάνοντας υπόψη τον κίνδυνο.

Παράδειγμα ανάλυσης PEST του XIAOMI

Η Xiaomi - η τέταρτη μεγαλύτερη εταιρεία τεχνολογίας στον κόσμο, είναι μια κινεζική εταιρεία κατασκευής ηλεκτρονικών ειδών με έδρα το Πεκίνο. Η εταιρεία έγινε γνωστή το 2013 με την επιτυχία των τηλεφώνων Mi 2 Η ανάλυση θα βοηθήσει στην κατανόηση του τι πρέπει να επικεντρώσει η Xiaomi στις προσπάθειές της για να αποκομίσει τα μέγιστα οφέλη.

Πολιτικός

 • Η Xiaomi είναι μια κινεζική μάρκα σε όλες τις πτυχές. σχεδιασμός στη συσκευασία, όλα γίνονται στην Κίνα. Έτσι η Xiaomi εκτίθεται σε εισαγωγικούς δασμούς σε όλες τις χώρες που επιθυμούν να πουλήσουν τα προϊόντα τους.
 • Ο τρέχων εμπορικός πόλεμος μεταξύ Κίνας και Ηνωμένων Πολιτειών θα εντείνει τις πληγές. Επιπλέον, για να προσθέσει προσβολή στον τραυματισμό, ο σημερινός Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Ντόναλντ Τραμπ, έχει ενισχύσει τις εμπορικές πολιτικές.
 • Οι αυστηρότερες εμπορικές πολιτικές θα καθιστούσαν δύσκολη τη Xiaomi να εισέλθει στην αγορά των ΗΠΑ σύντομα. Ακόμα κι αν καταφέρει να εισέλθει στην αγορά, θα πρέπει να πραγματοποιήσουν βαριές δασμολογικές πληρωμές.
 • Η Xiaomi έχει καλή υποστήριξη από το κινεζικό πολιτικό σύστημα, το οποίο του επιτρέπει να ευδοκιμεί στην πατρίδα του. Ωστόσο, όταν μεγεθύνει την πίεση όταν θέλει να ανοίξει τα φτερά της για να επεκταθεί σε μια νέα χώρα όπως οι ΗΠΑ.

Οικονομικός

 • Λόγω της έκρηξης στην πίστωση και τα δάνεια σε όλο τον κόσμο και την αύξηση του διαθέσιμου εισοδήματος, οι πελάτες τείνουν να ξοδεύουν περισσότερα χρήματα από ό, τι στο παρελθόν. Ως αποτέλεσμα, η ζήτηση για smartphone τεχνολογίας αιχμής έχει ανεβεί στα ύψη. Επωνυμίες όπως η Xiaomi είναι οι πιο περιζήτητες λόγω των υψηλών προδιαγραφών που προσφέρονται με οικονομικό ρυθμό.
 • Η Xiaomi προσφέρει ποιότητα σε τιμή που είναι εύκολη στις τσέπες των πελατών που έχουν επίγνωση του προϋπολογισμού. Σε αντίθεση με την Apple και τη Samsung, που προσφέρουν καινοτόμες προδιαγραφές σε προνομιακή τιμή, η Xiaomi προσφέρει το ίδιο με μια φιλική προς την τσέπη τιμή. Αυτό δίνει στην Xiaomi ένα προβάδισμα μεταξύ άλλων κατασκευαστών λόγω της αξίας της μάρκας που έχει ανατεθεί με την πάροδο των ετών.

Κοινωνικός

 • Η αγορά έχει αλλάξει όλα αυτά τα χρόνια. κάθε άτομο επιθυμεί σήμερα να διαθέτει ένα smartphone λόγω της ευκολίας χρήσης του και της δύναμης να κάνει τη ζωή εύκολη. Όλο και περισσότεροι πελάτες μεταβαίνουν σε smartphone και άλλα ηλεκτρονικά gadget, κάτι που είναι καλή είδηση ​​για τη Xiaomi.
 • Οι πελάτες στα δυτικά έθνη έχουν την αντίληψη ότι οποιοδήποτε προϊόν με την ένδειξη «Made in China» είναι κατώτερο και δεν θα έχει απόδοση όπως αναμενόταν. Η Xiaomi είναι μια κινεζική μάρκα που κρίνεται επίσης λόγω αυτού. Παρόλο που η Xiaomi δεν συμβιβάζεται στην ποιότητα του προϊόντος, αυτή η ιδέα μεταξύ των πελατών το καθιστά δύσκολο για τη Xiaomi να το κάνει μεγάλο στην αμερικανική αγορά.

Τεχνολογικός

 • Η Xiaomi προσφέρει gadget με την τελευταία τεχνολογία σε κάθε τμήμα σε ένα πρόγραμμα τιμολόγησης φιλικό προς την τσέπη. Αυτό το καθιστά την πιο περιζήτητη μάρκα ηλεκτρονικών. Η δυνατότητα παράδοσης προϊόντων υψηλής ποιότητας με οικονομικό ρυθμό διακρίνει τη Xiaomi από τα υπόλοιπα.
 • Τεχνολογικά η Xiaomi είναι ένα θηρίο με μια σειρά προϊόντων στη διάθεσή του. Από smartphone σε έξυπνες τηλεοράσεις και τώρα τηλέφωνα με δυνατότητα λειτουργίας της πέμπτης γενιάς κινητής επικοινωνίας, το ονομάζετε! Η Xiaomi τα έχει όλα. Βρίσκεται μπροστά από το πλήθος στην εφαρμογή των τελευταίων αναβαθμίσεων υλικού και λογισμικού.
 • Ο τομέας του αθλητισμού και της δραστηριότητας το κάνει σήμερα μεγάλο στην αγορά. Η Xiaomi διαθέτει ένα ευρύ φάσμα έξυπνων ρολογιών που έχουν καταλάβει ένα καλό μερίδιο της αγοράς. Είναι προφανές ότι η Xiaomi έχει προχωρήσει σε όλες τις πιθανές πτυχές των ηλεκτρονικών και των gadget με την τεχνολογία αιχμής τους. 

Ευρήματα

Η Xiaomi ήταν μια μάρκα που προσφέρει το καλύτερο λογισμικό και υλικό για οποιοδήποτε gadget στην αγορά σε τιμή που δεν τσακίζει την τσέπη. Αυτή η ποιότητα ξεχωρίζει τη Xiaomi από τα υπόλοιπα του διαγωνισμού. Δημιούργησε μια εικόνα που δεν μπόρεσαν να δημιουργήσουν πολλές εταιρείες του κλάδου της. Το παράδειγμα ανάλυσης PEST έχει προσδιορίσει ότι η Xiaomi πρέπει να ακινητοποιηθεί και να καταβάλει προσπάθειες για να επεκτείνει τις δραστηριότητές της στην αμερικανική αγορά, η οποία φαίνεται να είναι μια μεγάλη ευκαιρία για μελλοντική ανάπτυξη. Το να είσαι ένας από τους καλύτερους στη βιομηχανία για γρήγορη εφαρμογή του πιο πρόσφατου λογισμικού και υλικού καθιστά τη Xiaomi μια μάρκα που προσβλέπουν στους πελάτες.

Η Xiaomi είναι σε ζήτηση και έχει σταθερή βάση στις σημερινές συνθήκες της αγοράς. Με τον τρέχοντα ρυθμό, εάν η Xiaomi παραμείνει μπροστά στον αγώνα, ο γίγαντας είναι έτοιμος να είναι μεγαλοπρεπής. 

συμπέρασμα

 • Η ανάλυση PEST βοηθά στον εντοπισμό ευκαιριών και πιθανών απειλών στο εγγύς μέλλον.
 • Τονίζεται οποιαδήποτε αλλαγή στο επιχειρηματικό περιβάλλον, η οποία με τη σειρά της βοηθά την επιχείρηση να αναλάβει υπολογισμένους κινδύνους.
 • Δίνει μια προσοχή για τυχόν φιλόδοξα έργα που αναμένεται να αποτύχουν λόγω των εξωτερικών παραγόντων που είναι πέρα ​​από τον έλεγχο ενός ατόμου.
 • Τα παραδείγματα ανάλυσης PEST βοηθούν στην ανάπτυξη μιας αντικειμενικής προβολής του εξωτερικού επιχειρηματικού περιβάλλοντος, το οποίο βοηθά στην αξιοποίηση ευκαιριών την κατάλληλη στιγμή.
 • Η έξοδος από την ανάλυση PEST μπορεί να χρησιμοποιηθεί για άλλα εργαλεία, όπως ανάλυση SWOT, ανάλυση SOAR και ανάλυση κινδύνου, για να αναφέρουμε μερικά.
 • Η ανάλυση PEST είναι οικονομικά αποδοτική και παρέχει μια βαθύτερη εικόνα των εξωτερικών παραγόντων που περιβάλλουν μια επιχείρηση.
 • Η πραγματική αξία της ανάλυσης PEST μπορεί να επιτευχθεί μόνο εάν τα ευρήματα μελετηθούν και εφαρμοστούν σε βάθος.