Μαγειρέψτε τα βιβλία (Σημασία, παραδείγματα) | Γιατί οι εταιρείες το κάνουν αυτό;

Μαγειρέψτε τη σημασία των βιβλίων

Cooks το βιβλίο χρησιμοποιείται για να περιγράψει ότι οι δόλιες δραστηριότητες που ασκούν οι εταιρείες για παραποίηση των οικονομικών τους καταστάσεων και ως εκ τούτου, ως μέσο παραμόρφωσης των οικονομικών λογαριασμών της επιχείρησης σκόπιμα για την αποφυγή των φορολογικών πληρωμών ή απόκρυψη των γεγονότων, έτσι ώστε η κατάσταση του εταιρεία φαίνεται καλύτερη από την πραγματική κατάσταση που επικρατεί.

Η χειραγώγηση, σε κάποιο βαθμό, γίνεται από την ίδια την εταιρεία για να εξισορροπήσει τον προϋπολογισμό και να εξασφαλίσει τη συνέχιση της χρηματοδότησης της εταιρείας από επενδυτές. Ωστόσο, όταν αυτοί οι χειρισμοί υπερβαίνουν ένα ορισμένο επίπεδο όπου τα στελέχη της εταιρείας διασχίζουν το όριο, τότε μετατρέπεται σε εταιρική απάτη. Εάν μερικοί άνθρωποι μαγειρεύουν τα βιβλία, τότε ίσως χρειαστεί να αντιμετωπίσει σοβαρές συνέπειες.

Κορυφαία παραδείγματα μαγειρέματος των βιβλίων

# 1 - Κράτηση εφάπαξ πληρωμών

Η εταιρεία μπορεί να χειριστεί καταγράφοντας τις εφάπαξ πληρωμές που έλαβε κατά το οικονομικό έτος κατά το οποίο έλαβε, η υπηρεσία του οποίου θα παρέχεται και στα επόμενα οικονομικά έτη. Για παράδειγμα, η εταιρεία XYZ ltd ασχολείται με την παροχή διαφορετικών υπηρεσιών στους πελάτες της. Κατά το τρέχον οικονομικό έτος, έλαβε 100.000 $ ως εφάπαξ πληρωμή από την εταιρεία ABC Ltd για την παροχή των υπηρεσιών για την περίοδο των επόμενων τεσσάρων ετών, συμπεριλαμβανομένου του τρέχοντος έτους.

Τώρα η εταιρεία XYZ ltd συμπεριέλαβε το σύνολο των 100.000 $ που ελήφθησαν από την ABC ltd ως έσοδα για την τρέχουσα οικονομική χρήση μόνο για να αυξήσει τα τρέχοντα κέρδη αντί να τα αποσβέσει κατά τη διάρκεια της σύμβασης παροχής υπηρεσιών, δηλαδή $ 25.000 ($ 100.000 / 4) το τρέχον έτος και 25,00 $ στα επόμενα τρία χρόνια το καθένα.

# 2 - Εκτός από τα στοιχεία του ισολογισμού

Η εταιρεία μπορεί να χειριστεί τις οικονομικές καταστάσεις με τη βοήθεια των στοιχείων εκτός ισολογισμού. Για παράδειγμα εταιρεία, η XYZ Ltd δημιούργησε ξεχωριστές θυγατρικές για να επιβαρύνει αυτά τα έξοδα που η μητρική εταιρεία είναι απρόθυμη να γνωστοποιήσει στις οικονομικές της καταστάσεις και μπορεί να την εμφανίσει στα λογιστικά βιβλία της θυγατρικής εταιρείας που έχει δημιουργηθεί. Εάν οι θυγατρικές που δημιουργούνται είναι ξεχωριστές νομικές οντότητες που δεν ανήκουν εξ ολοκλήρου στη μητρική εταιρεία, τότε αυτές δεν απαιτείται να καταχωρίζονται από τη μητρική εταιρεία στις οικονομικές της καταστάσεις. το ίδιο μπορεί να κρύψει από τους επενδυτές της εταιρείας.

Παραδείγματα πραγματικής ζωής του Cook the Books

Μερικά από τα παραδείγματα όπου υπήρχαν εταιρείες που μαγειρεύουν τα βιβλία περιλαμβάνουν τις διάσημες εταιρείες Adelphia, Enron και Worldcom, όπου ισχυρίστηκαν την ύπαρξη δισεκατομμυρίων περιουσιακών στοιχείων στα οικονομικά τους αρχεία, τα οποία δεν υπήρχαν στην πραγματικότητα.

Γιατί οι εταιρείες μαγειρεύουν τα βιβλία;

Πρόκειται για χειραγώγηση στα οικονομικά αρχεία της εταιρείας, η οποία δεν επιτρέπεται και είναι παράνομη πράξη. Γίνεται από την εταιρεία για να παρουσιάσει την καλύτερη εικόνα της μπροστά στα ενδιαφερόμενα μέρη ή να κρύψει τα γεγονότα από τα ενδιαφερόμενα μέρη, τα οποία δεν θέλει να γνωρίζουν. Είναι λάθος, οπότε δεν υπάρχουν πλεονεκτήματα σε αυτό. Αντ 'αυτού, εάν κάποιος κριθεί ένοχος για τη χειραγώγηση στα βιβλία λογαριασμών της εταιρείας, θα αντιμετωπίζεται ως απάτη και ο υπεύθυνος μπορεί να τιμωρηθεί για τέτοια παράνομη πράξη.

Μειονεκτήματα

  • Εάν η εταιρεία χρησιμοποιεί τον μάγειρα τα βιβλία και αν το γνωστοποιήσει, τότε θα θεωρηθεί απάτη και ο υπεύθυνος θα είναι υπεύθυνος για τις νομικές ενέργειες για τέτοια παράνομη πράξη.
  • Από την άποψη των επενδυτών και των άλλων ενδιαφερομένων, αυτός ο τύπος χειραγώγησης είναι προβληματικός, καθώς θα δώσει λανθασμένες πληροφορίες σχετικά με την οικονομική υγεία της εταιρείας.

Σημαντικά σημεία μαγειρέματος των βιβλίων

  • Πολλοί από τους ενδιαφέροντες αριθμούς που υπάρχουν στις οικονομικές καταστάσεις της εταιρείας μπορούν να παρακινήσουν τους επενδυτές για μια γρήγορη απόφαση σχετικά με την οικονομική υγεία της εταιρείας και τις επενδύσεις. Αλλά αυτό δεν πρέπει να γίνει μόνο αν βλέπουμε τον αριθμό, δεν μπορεί να συγκεντρωθεί η ακριβής ιδέα για την εταιρεία. Κάποιος πρέπει να εξετάσει τα οικονομικά αρχεία της εταιρείας με τη δέουσα επιμέλεια για να κατανοήσει τη σωστή εικόνα της εταιρείας και για να ικανοποιηθεί ότι δεν έχει γίνει μάγειρας τα βιβλία.
  • Οι επενδυτές πρέπει να διαβάσουν τις υποσημειώσεις που δίνονται στις οικονομικές καταστάσεις της εταιρείας για να πάρουν την ένδειξη για την ανίχνευση της αλήθειας της εταιρείας.

συμπέρασμα

Έτσι, Cook τα βιβλία είναι ένας αργός όρος που χρησιμοποιείται για τα λογιστικά κόλπα που χρησιμοποιούνται για να κάνουν το οικονομικό αποτέλεσμα της εταιρείας να φαίνεται καλύτερο από τα πραγματικά. Σε γενικές γραμμές, το μαγείρεμα των βιβλίων περιλαμβάνει χειραγώγηση οικονομικών δεδομένων με το κίνητρο του πληθωρισμού των κερδών της εταιρείας ή του αποπληθωρισμού των εξόδων της εταιρείας για τη βελτίωση της κατώτατης γραμμής. Παρά τις πολλές μεταρρυθμιστικές νομοθεσίες από τις αρχές στο παρελθόν, συμβαίνουν τα εταιρικά αδικήματα. Υπάρχουν διάφοροι τρόποι με τους οποίους μπορεί να γίνει η μαγειρική τα βιβλία από την εταιρεία, όπως επιτάχυνση εσόδων, καθυστέρηση δαπανών, επιτάχυνση των εξόδων πριν από τη συγχώνευση, χειρισμός στοιχείων εκτός ισολογισμού, χειραγώγηση στα συνταξιοδοτικά προγράμματα κ.λπ.

Η εξέταση αυτών των στοιχείων και η εύρεση των κρυφών στοιχείων από τις οικονομικές καταστάσεις της εταιρείας μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως προειδοποιητικό σημάδι από τους επενδυτές για τη χειραγώγηση των κερδών. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι μαγειρεύει τα βιβλία από την εταιρεία. Οι επενδυτές πρέπει να εξετάσουν όλα τα πράγματα με τη δέουσα επιμέλεια πριν πραγματοποιήσουν οποιαδήποτε επένδυση στην εταιρεία στην οποία αποφασίζει να επενδύσει.