Τι είναι τα Αμοιβαία Κεφάλαια; - Ορισμός | Δομή | Επενδυτικοί στόχοι

Ορισμός Αμοιβαίου Κεφαλαίου

Το αμοιβαίο κεφάλαιο είναι ένας τύπος επενδυτικού ταμείου το οποίο διαχειρίζεται επαγγελματικά οι επενδυτές συγκεντρώνοντας χρήματα από πολλούς επενδυτές με σκοπό την έναρξη επενδύσεων σε τίτλους που κατέχουν μεμονωμένα για να παρέχουν ένα βελτιωμένο επίπεδο ρευστότητας, μεγαλύτερη διαφοροποίηση, χαμηλότερο επίπεδο κινδύνων, και τα λοιπά.

ΣΦΑΙΡΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ

Το αμοιβαίο κεφάλαιο είναι μια δεξαμενή επενδύσεων που διαχειρίζεται επαγγελματικά με σκοπό την αγορά διαφόρων κινητών αξιών και καταλήγει σε ένα ισχυρό χαρτοφυλάκιο που θα προσφέρει ελκυστικές αποδόσεις πέρα ​​από τις αποδόσεις χωρίς κίνδυνο που προσφέρονται επί του παρόντος από την αγορά. Το αμοιβαίο κεφάλαιο είναι ένα χρηματοοικονομικό προϊόν που επενδύει σε μετοχές ή ομόλογα. Το να έχετε ένα αμοιβαίο κεφάλαιο είναι σαν να αποκτήσετε ένα μικρότερο κομμάτι ενός μήλου. Οι επενδυτές λαμβάνουν μονάδες του αμοιβαίου κεφαλαίου ανάλογα με τις επενδύσεις τους Ας υποθέσουμε ότι ένα αμοιβαίο κεφάλαιο έχει συνολικά περιουσιακά στοιχεία $ 5000 και κάποιος επενδύσει $ 500, θα πάρει 10% μονάδες του αμοιβαίου κεφαλαίου.

Πηγή : πιστότητα

Οφέλη του Αμοιβαίου Κεφαλαίου

Υπάρχουν διάφορα οφέλη από την επένδυση σε Αμοιβαία Κεφάλαια όπως:

 • Το υψηλότερο επίπεδο διαφοροποίησης δεδομένου ότι το καλάθι ενός χαρτοφυλακίου θα στοχεύει στη διάδοση της επένδυσης προκειμένου να προσφέρει προστασία έναντι κινδύνων συγκέντρωσης
 • Παρέχουν τακτική ρευστότητα καθώς οι μέτοχοι αμοιβαίων κεφαλαίων και τα επενδυτικά κεφάλαια μεριδίων μπορούν να πωλούν τις συμμετοχές τους πίσω στο αμοιβαίο κεφάλαιο σε τακτά χρονικά διαστήματα σε τιμή ίση με την ΚΑΕ των συμμετοχών του αμοιβαίου κεφαλαίου.
 • Διαχειρίζεται από επαγγελματίες επενδυτές που έχουν πλούσια εμπειρία στις επενδύσεις και μπορούν να κατανοήσουν τα νεύρα της αγοράς.
 • Δεδομένου ότι τα αμοιβαία κεφάλαια ρυθμίζονται από κυβερνητικό φορέα, δηλαδή AMFI στην Ινδία, προσφέρει προστασία και άνεση στους επενδυτές προτού εξετάσουν μια επενδυτική ευκαιρία.
 • Όλα τα αμοιβαία κεφάλαια υποχρεούνται να αναφέρουν το ίδιο επίπεδο πληροφοριών στους επενδυτές, γεγονός που καθιστά σχετικά πιο εύκολη τη σύγκριση σε περίπτωση διαφοροποίησης.
 • Αυτά τα χρήματα παρέχουν τακτικές αναφορές για την απόδοσή τους και είναι επίσης εύκολα διαθέσιμα στο Διαδίκτυο για να κατανοήσουν τις τάσεις του παρελθόντος καθώς και τις στρατηγικές που εφαρμόστηκαν.

Δομές Αμοιβαίων Κεφαλαίων

Υπάρχουν 3 κύριες δομές αμοιβαίων κεφαλαίων:

# 1 - Αμοιβαία Κεφάλαια κλειστού τύπου

Αυτά τα κεφάλαια εκδίδουν μετοχές στο ευρύ κοινό μόνο μία φορά κατά τη διάρκεια της αρχικής δημόσιας προσφοράς. Οι μετοχές είναι εισηγμένες στο χρηματιστήριο και οι μετοχές μπορούν να πωληθούν μόνο σε άλλο επενδυτή στην αγορά και όχι στο αμοιβαίο κεφάλαιο. Η τιμή που οι επενδυτές μπορούν να συγκεντρώσουν για την επένδυσή τους μπορεί να διαφέρει από την ΚΑΕ και θα μπορούσε είτε να είναι «Premium» είτε σε «Έκπτωση» της NAV.

# 2 - Αμοιβαία κεφάλαια ανοιχτού τύπου

Τα περισσότερα από τα υπάρχοντα αμοιβαία κεφάλαια ανήκουν σε αυτήν την κατηγορία καθώς επιτρέπουν στους επενδυτές να ανταλλάσσουν μονάδες ανά πάσα στιγμή κατά την NAV (Καθαρή αξία ενεργητικού) Αυτή η ΚΑΕ του αμοιβαίου κεφαλαίου υπολογίζεται βάσει της τιμής των κινητών αξιών στο χαρτοφυλάκιο. Τέτοια πλεονεκτήματα προσφέρουν οφέλη στους επενδυτές για την ενίσχυση των αποδόσεων κατά τη διάρκεια ανοδικών αγορών ή σχετικής εκκαθάρισης σε συνθήκες ασταθούς αγοράς.

# 3 - Αμοιβαία Κεφάλαια Επενδύσεων

Αυτά τα καταπιστεύματα εκδίδουν μετοχές μόνο μία φορά κατά τη δημιουργία τους, ενώ το συνολικό χαρτοφυλάκιο παραμένει αμετάβλητο. Έχουν γενικά περιορισμένη διάρκεια ζωής κατά την οποία οι επενδυτές μπορούν να εξαργυρώσουν μετοχές απευθείας από το αμοιβαίο κεφάλαιο ανά πάσα στιγμή ή μπορούν να επιλέξουν να περιμένουν μέχρι τη λήξη του καταπιστεύματος. Τέτοια κεφάλαια δεν έχουν τις υπηρεσίες ενός επαγγελματία διαχειριστή κεφαλαίων.

Γιατί να επενδύσετε σε αμοιβαίο κεφάλαιο;

Τα άτομα, οι εταιρείες, οι μικροεπιχειρηματίες κ.λπ. που θέλουν να επενδύσουν στο χρηματιστήριο αλλά δεν έχουν εμπειρία και χρόνο να το κάνουν μπορούν να επενδύσουν μέσω ενός αμοιβαίου κεφαλαίου. Μερικά βασικά οφέλη από την επένδυση σε μια MF

# 1 - Επαγγελματική διαχείριση

Ο «Διαχειριστής Χαρτοφυλακίου» επενδύει χρήματα για λογαριασμό του επενδυτή με την ευθύνη να τα αναπτύξει και να κερδίσει κέρδη για τους μεριδιούχους. Επομένως, οι επενδυτές δεν χρειάζεται να είναι ειδικοί στις βασικές αρχές των μετοχών ή στις τεχνικές της αγοράς. Ο διαχειριστής χαρτοφυλακίου πραγματοποιεί έρευνα για να αποκαλύψει νέες κερδοφόρες ιδέες για μετοχές. Παρακολουθεί τις οικονομικές δραστηριότητες σε περιοχές / χώρες και, συνεπώς, αποφασίζει τα επενδυτικά του ανοίγματα.

Οι περισσότεροι από εσάς γνωρίζετε τον Warren Buffet. Είναι ένας θρυλικός διευθυντής που ξεπερνά τον δείκτη αγοράς για πολλά χρόνια. Απασχολούσε αποτιμήσεις και μια ποιοτική προσέγγιση για επενδύσεις. Θα συζητήσουμε διαφορετικά επενδυτικά στυλ στην παρακάτω ενότητα.

# 2 - Διαφοροποίηση

Ένα αμοιβαίο κεφάλαιο παρέχει διαφοροποίηση επενδύοντας σε μια ποικιλία μετοχών. Φανταστείτε ότι θέλετε να αγοράσετε ένα απόθεμα Google που θα σας κοστίσει ~ 800 $ για ένα απόθεμα, οπότε είναι ακριβό. Τώρα σκεφτείτε να επενδύσετε 800 $ σε ένα MF, το οποίο διατηρεί μετοχές της Google μαζί με πολλές άλλες μετοχές. Αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό πλεονέκτημα στην επένδυση μέσω μιας MF.

Ένα τυπικό χαρτοφυλάκιο διατηρεί μεταξύ 40-100 μετοχών ανάλογα με τον στόχο του διαχειριστή. Ένας διευθυντής επενδύει σε αποθέματα διαφόρων βιομηχανιών ή χωρών για να μειώσει τον κίνδυνο απώλειας χρημάτων. Δείτε παρακάτω το παράδειγμα του ταμείου T Rowe Price Emerging Market για διαφοροποίηση.

πηγή: T.Rowe

Το αμοιβαίο κεφάλαιο έχει επενδύσει πάνω από το 80% των χρημάτων στις 10 κορυφαίες χώρες όπως η Κίνα, η Ινδία και η Βραζιλία, κ.λπ. Αυτό παρέχει διαφοροποίηση στους επενδυτές με λιγότερα χρήματα.

# 3 - Ρευστότητα

Η επένδυση σε αμοιβαίο κεφάλαιο μπορεί να θεωρηθεί πιο κοντά στην κατοχή μετρητών, καθώς οι επενδυτές μπορούν να πουλήσουν τις μονάδες ανά πάσα στιγμή και να λάβουν μετρητά. Ο διαχειριστής χαρτοφυλακίου διατηρεί πάντα τα μετρητά εύχρηστα για τις απαιτήσεις εξαργύρωσης. Έτσι, εάν κάνετε μια παραγγελία πώλησης σήμερα, θα λάβετε μετρητά την επόμενη μία ή δύο ημέρες. Τα έγγραφα του ταμείου αναφέρουν γενικά την περίοδο διακανονισμού π.χ. T + 2 σημαίνει 2 ημέρες από την ημέρα διαπραγμάτευσης (T). Ένας διαχειριστής χαρτοφυλακίου επενδύει επίσης ένα μέρος των χρημάτων σε μετοχές που μπορεί εύκολα να πουλήσει για να ικανοποιήσει τα αιτήματα εξαγοράς.

# 4 - Ευκολία επένδυσης και προσιτής τιμής

Η επένδυση σε μια MF έχει γίνει λιγότερο επώδυνη με τα χρόνια με τη βοήθεια της τεχνολογίας. Οποιοσδήποτε μπορεί να αγοράσει ένα χρηματικό ποσό απλώς μεταβαίνοντας στον ιστότοπο του ταμείου ή του μεσίτη Κάποιος μπορεί να αγοράσει και να πουλήσει ένα MF και να εκτελέσει εργασίες όπως η δημιουργία μιας δήλωσης, η πραγματοποίηση στοιχειωδών επενδύσεων με ένα κλικ ενός κουμπιού.

Η επένδυση σε αμοιβαίο κεφάλαιο δεν είναι πολύ ακριβή. Για να ανοίξετε έναν λογαριασμό, το ελάχιστο ποσό μπορεί να είναι 1000 $ ή λιγότερο. Για στοιχειώδεις αγορές, το ελάχιστο ποσό είναι 100 $. Επίσης, οι επενδυτές έχουν την επιλογή να επενδύσουν σε ένα αμοιβαίο κεφάλαιο μέσω επιλογών όπως συστηματική επένδυση ή απόσυρση που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για τακτική αποταμίευση ή για την κάλυψη εξόδων.

Επενδυτικοί στόχοι του Αμοιβαίου Κεφαλαίου

Η παιδική εκπαίδευση στο κολέγιο ή ο γάμος, ο συνταξιοδοτικός σχεδιασμός ή τα ιατρικά έξοδα είναι μερικά από τα πράγματα που πολλοί από εμάς σχεδιάζουμε μέσω της επαγγελματικής μας ζωής. Θα ήθελα να αναφέρω παρακάτω μερικούς επενδυτικούς στόχους των Αμοιβαίων Κεφαλαίων που μπορούν να βοηθήσουν τους αναγνώστες στη λήψη επενδυτικής απόφασης.

# 1 - Επενδύσεις βάσει στόχου

Αυτός είναι ο κορυφαίος επενδυτικός στόχος των Αμοιβαίων Κεφαλαίων. Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, μπορεί κανείς να σχεδιάσει μελλοντικά έξοδα και να επενδύσει ανάλογα. Πολλά συγκροτήματα αμοιβαίων κεφαλαίων προσφέρουν "Target Date Funds" ή προσαρμοσμένο "Fund of Fund" το οποίο βασικά κατανέμει τα περιουσιακά στοιχεία σε μετοχές και ομόλογα MF's. Η διαφορά μεταξύ των δύο είναι ότι τα κεφάλαια ημερομηνίας στόχου δεν είναι διακριτικά, δηλαδή ο επενδυτής μπορεί να επενδύσει μόνο σε ένα από τα διαθέσιμα σχέδια και δεν μπορεί να επιλέξει το άνοιγμα σύμφωνα με τις ανάγκες του / της. Το Fund of Funds θα μπορούσε να είναι δυναμικό και να επενδύει σύμφωνα με το συνδυασμό περιουσιακών στοιχείων-στόχων κατάλληλο για επενδυτές αφού εξετάσει το προφίλ κινδύνου και τις υποχρεώσεις του κ.λπ.

Ωστόσο, το μείγμα θα εξισορροπηθεί καθώς ο κάτοχος πλησιάζει την ημερομηνία στόχου. Ο βασικός κανόνας είναι η επένδυση περισσότερων χρημάτων σε μετοχές και καθώς ο κάτοχος μεγαλώνει. να διαθέσει περισσότερα χρήματα στο αμοιβαίο κεφάλαιο χρέους, π.χ. σε 30 χρονών επενδυτής θα πρέπει να επενδύσει 30% σε χρέος και 70% σε μετοχές (αυτός είναι ένας κανόνας αντίχειρα).

πηγή: Fidelity.com

Ανάπτυξη επενδύσεων

Πολλοί επενδυτικοί στόχοι αμοιβαίων κεφαλαίων περιλαμβάνουν το μοντέλο Investment Growth. Οι επενδυτές που είναι έτοιμοι για συνταξιοδότηση και αναζητούν επιθετικές αποδόσεις μπορούν να το κάνουν λαμβάνοντας κάποιο επιπλέον κίνδυνο. Το αμοιβαίο κεφάλαιο που αρκεί για αυτόν τον στόχο επενδύει χρήματα σε ταχέως αναπτυσσόμενες εταιρείες όπως μικρές κεφαλαιοποιήσεις ή εταιρείες με θετικές τάσεις στην τιμή των μετοχών (ορμή τιμής) κ.λπ.

Εξοικονόμηση φόρων

Η εξοικονόμηση φόρου είναι επίσης ένας από τους δημοφιλείς επενδυτικούς στόχους του Αμοιβαίου Κεφαλαίου. Οι περισσότεροι πλούσιοι πελάτες, θεσμικοί επενδυτές και εταιρείες έχουν στόχο να ελαχιστοποιήσουν τις φορολογικές δαπάνες. Οι φόροι μπορούν να οδηγήσουν σε αποδόσεις καθιστώντας το αρνητικό ή ασήμαντο. Αναφερόμενος στη σημασία των δηλώσεων μετά τη φορολογία, λίγα προϊόντα μπορούν να βοηθήσουν τους επενδυτές να αποκτήσουν το «φορολογικό άλφα». Αυτά τα προϊόντα κατασκευάζονται από συνδυασμούς MF, Fund Fund ή ETF και μετοχών ή ομολόγων. Συνήθως ο ατομικός λογαριασμός διαχειρίζεται ένας διαχειριστής επενδύσεων που γνωρίζει τις μακροπρόθεσμες και βραχυπρόθεσμες φορολογικές επιπτώσεις. Οι αγορές και οι πωλήσεις οφείλονται στα κέρδη άλφα φόρου.

Ας υποθέσουμε ότι κρατάτε το ταμείο A και το Fund B τότε

 • Εάν έχετε κέρδη κεφαλαίου και στα δύο A&B, θα φορολογείτε και τα δύο με τον ισχύοντα φόρο εισοδήματος.
 • Εάν έχετε κέρδος κεφαλαίου στο Α και ζημιά στο Β, τότε μπορείτε να αντισταθμίσετε τις ζημίες έναντι των κερδών του Α και μειώνοντας έτσι τη φορολογική υποχρέωση.

Έτσι, λαμβάνοντας τα κατάλληλα ανοίγματα, το φορολογικό έξοδο μπορεί να βελτιστοποιηθεί για να αποφέρει συνολικά κέρδη σε έναν λογαριασμό.

συμπέρασμα

Η επένδυση σε αμοιβαίο κεφάλαιο είναι μια επιστήμη και προσπάθησα να εξετάσω μερικές από τις λέξεις και τις τεχνικές στις παραπάνω ενότητες. Προχωρώντας από τη ροή, οι επενδυτές θα μπορούσαν να ακολουθήσουν μερικούς βασικούς επενδυτικούς κανόνες όπως

 • Η ηλικία της επένδυσης αποφασίζει την κατανομή σε ίδια κεφάλαια, χρέος ή εναλλακτικά κεφάλαια. Όσο νεότεροι είστε περισσότεροι, μπορείτε να επενδύσετε ανισότητες.
 • Εκτίμηση υποχρεώσεων και μελλοντικά έξοδα
 • Ανοχή κινδύνου - π.χ. υψηλή ικανότητα ανάληψης κινδύνων, στη συνέχεια επενδύστε σε επιθετική ανάπτυξη ή βαθιά αξία ή εναλλακτικά κεφάλαια
 • Επιλέξτε ένα MF που ταιριάζει στις ανάγκες σας
 • Δημιουργήστε ένα διαφοροποιημένο χαρτοφυλάκιο - διαθέστε χρήματα σε κάθε κατηγορία κεφαλαίων
 • Παρακολουθήστε την απόδοση κ.λπ.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found