Τραπεζικές επενδύσεις στην Ινδία | Κορυφαία λίστα τραπεζών | Μισθός | Θέσεις εργασίας

Investment Banking στην Ινδία

Ονειρεύεστε να είστε επαγγελματίας με υψηλές πτήσεις που θέλει να το κάνει μεγάλο στον επενδυτικό κόσμο, αλλά δεν έχετε ιδέα πού να κοιτάξετε;

Αυτή είναι η απάντησή σας. Αν θέλετε να μεταβείτε στην Επενδυτική Τραπεζική, τότε θα πρέπει να γνωρίζετε το συνολικό σενάριο επενδυτικής τραπεζικής στην Ινδία, Λίστα κορυφαίων επενδυτικών τραπεζών, το είδος των προσφερόμενων υπηρεσιών, τον πολιτισμό τους, τους μισθούς επενδυτικής τραπεζικής στην Ινδία, τις επενδυτικές τραπεζικές εργασίες στην Ινδία και αν είστε κατάλληλο για επενδυτικό τραπεζικό προφίλ.

Σε αυτό το άρθρο, θα αναλύσουμε σε βάθος τον κόσμο των επενδυτικών τραπεζικών που επικρατεί στην Ινδία.

  Επισκόπηση του Investment Banking στην Ινδία

  Πριν μπείτε στη μικροσκοπική επενδυτική τραπεζική στην Ινδία, είναι σημαντικό να ρίξετε λίγο φως στην ιστορία της επενδυτικής τραπεζικής στην Ινδία.

  Όλα ξεκίνησαν τον 19ο αιώνα. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, οι ευρωπαϊκές τράπεζες ίδρυσαν για πρώτη φορά τις εμπορικές τους βιομηχανίες στη χώρα της Ινδίας. Από εκείνη την αρχαιότητα, ξένες τράπεζες έχουν αναλάβει τη βασιλεία της επενδυτικής τραπεζικής στην Ινδία. Αλλά αυτό δεν κράτησε για μεγάλο χρονικό διάστημα.

  Στη δεκαετία του 1970, η State Bank of India άρχισε να ανοίγει τα φτερά της και δημιούργησε ένα γραφείο εμπορικών τραπεζών. Και την ίδια δεκαετία, η τράπεζα ICICI άρχισε να προσφέρει διάφορες υπηρεσίες εμπορικής τραπεζικής.

  Μετά από μια δεκαετία, οι τραπεζικές εργασίες έγιναν πολλές και περισσότερες από 30 εμπορικές τράπεζες, χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και εμπορικές τράπεζες άρχισαν να δημιουργούν τις δραστηριότητές τους.

  Ωστόσο, μέχρι τη δεκαετία του 1980, οι τραπεζικές υπηρεσίες δεν είχαν τη δημοσιότητα που της άξιζε. Στη δεκαετία του 1990, η τραπεζική έγινε βιομηχανία όταν περισσότεροι από 1500 τραπεζίτες εγγράφηκαν στη SEBI (Securities and Exchange Board of India).

  Για να ρυθμιστεί αυτός ο τεράστιος αριθμός τραπεζών, ήταν απαραίτητο να δημιουργηθεί ένα ίδρυμα που θα βοηθήσει τις τράπεζες να τηρούν τη συμμόρφωση και τους κανονισμούς. Και έτσι ξεκίνησε η Ένωση Τραπεζών Επενδύσεων της Ινδίας (AIBI).

  Ο στόχος του AIBI είναι να ρυθμίσει τις νομικές και ηθικές πρακτικές μεταξύ των μελών και επίσης να προωθήσει και να ενθαρρύνει την επέκταση του κλάδου.

  Σύμφωνα με το AIBI, τώρα υπάρχουν πολλές τράπεζες και χρηματοπιστωτικά ιδρύματα. Ρίξτε μια ματιά στα ακόλουθα ιδρύματα που είναι εγγεγραμμένα στο AIBI και έχουν ήδη κάνει το όνομά τους στον κλάδο των επενδυτικών τραπεζών στην Ινδία -

   • Axis Bank Ltd.
   • Barclays Bank PLC
   • BNP Paribas
   • Κεντρική Τράπεζα της Ινδίας
   • Credit Suisse Securities (Ινδία) Private Ltd.
   • Deutsche Equities India Private Ltd.
   • Edelweiss Financial Services Ltd.
   • HDFC Bank Ltd.
   • HSBC Securities & Capital Markets (Ινδία) Private Ltd.
   • ICICI Securities Ltd.
   • IDBI Capital Market Services Ltd.
   • JP Morgan India Private Ltd.
   • Morgan Stanley India Co. Private Ltd.
   • Religare Capital Markets Ltd.
   • SBI Capital Markets Ltd.
   • SMC Capital Ltd.

  Προτεινόμενα μαθήματα

  • Εκπαίδευση σε χρηματοοικονομικούς αναλυτές
  • Μάθημα πιστοποίησης στην επενδυτική τραπεζική
  • Πλήρες μάθημα συγχωνεύσεων και εξαγορών

  Υπηρεσίες που προσφέρονται από Investment Banks στην Ινδία

  Υπάρχει μια ολόκληρη γκάμα υπηρεσιών που προσφέρονται από τις τράπεζες επενδύσεων στην Ινδία. Παρακάτω είναι κορυφαίες υπηρεσίες που ξεχωρίζουν -

    • Συμβουλευτικές συγχωνεύσεις και εξαγορές: Οι εταιρείες πρέπει να επεκτείνουν το μερίδιο αγοράς τους και να δημιουργήσουν περισσότερα έσοδα. Επομένως, πρέπει να βρουν μια καλύτερη ευκαιρία για συγχώνευση ή απόκτηση άλλων εταιρειών που μπορούν να τους βοηθήσουν να επιτύχουν τους στόχους τους. Οι τράπεζες επενδύσεων στην Ινδία βοηθούν αυτές τις εταιρείες να κάνουν τις σωστές συμφωνίες (συγχωνεύσεις και συμφωνίες εξαγοράς) και να τις βοηθήσουν να λάβουν μια συνετή απόφαση, έτσι ώστε η απόδοση επένδυσης στο μέγιστο και ο κίνδυνος να γίνει ο ελάχιστος.
    • Διαχείριση κεφαλαιακών ζητημάτων: Συνήθως οι τράπεζες επενδύσεων στην Ινδία προσφέρουν διαχείριση δημόσιων εκδόσεων με δύο μεθόδους - μέθοδος σταθερής τιμής και μέθοδος δημιουργίας βιβλίων Προσφέρουν επίσης IPO (Αρχική Δημόσια Προσφορά), FPO (Παρακολούθηση Δημόσιας Προσφοράς), Προτιμησιακά Θέματα, Έκδοση Δικαιωμάτων, QIP (Πιστοποιημένη Θεσμική Τοποθέτηση) και Χρέος. Η ιδέα είναι να βοηθήσουμε τους μεγάλους οργανισμούς να επεκταθούν μακροπρόθεσμα και να τους συμβουλέψουν για διάφορες στρατηγικές στην πορεία.
    • Χρέος Syndication: Όταν μια εταιρεία ψάχνει να χρηματοδοτήσει νέες ευκαιρίες, δεν έχουν πάντα αρκετά χρήματα για να το κάνουν. Ωστόσο, εάν μιλήσουν με τους επενδυτές τραπεζίτες, είναι σε θέση να τους βοηθήσουν με τη χρηματοδότηση έργων, το δάνειο διάρκειας, το δάνειο κεφαλαίου κίνησης, την ημιώροφο, τον εξωτερικό εμπορικό δανεισμό κ.λπ. Αυτές οι υπηρεσίες διευκολύνουν τις δημόσιες και ιδιωτικές εταιρείες να αξιοποιήσουν τις σωστές ευκαιρίες την κατάλληλη στιγμή και διασφαλίζει σταθερή ανάπτυξη.
    • Buybacks / εξαγορές: Οι επενδυτές τραπεζίτες στην Ινδία συμβουλεύουν τους πελάτες τους να αγοράσουν τις μετοχές τους την κατάλληλη στιγμή. Επιπλέον, τους βοηθούν να κάνουν τη δέουσα επιμέλεια, να ανακαλύψουν την εταιρεία-στόχο και να διευκολύνουν να κατανοήσουν εάν οι εξαγορές είναι απαραίτητες. Βοηθούν επίσης τις εταιρείες να τηρούν τις συμμορφώσεις και τους κανονισμούς σύμφωνα με το SEBI
    • Εταιρική συμβουλή : Οι τραπεζίτες επενδύσεων στην Ινδία προσφέρουν εταιρικές συμβουλές σε διάφορες εταιρείες, ειδικά σε γιγάντιες εταιρείες και εταιρικούς φορείς. Καθώς η εταιρική συμβουλή είναι ένας τεράστιος τομέας, πρώτα καταλαβαίνουν τις ανάγκες των εταιρειών και στη συνέχεια προσφέρουν εξατομικευμένες υπηρεσίες. Ξεκινούν με εκτιμήσεις επιχειρήσεων και στη συνέχεια οι επενδυτικές τράπεζες στην Ινδία βοηθούν τις εταιρείες να αναπτύξουν ένα επιχειρηματικό σχέδιο. Μόλις αναπτυχθεί το επιχειρηματικό σχέδιο, αναζητούν συμβουλευτικά στρατηγικά σχέδια. Και έπειτα βοηθούν επίσης εταιρείες με αποτίμηση επιχείρησης, προσδιορισμό έργου και εταιρική αναδιάρθρωση.

  Λίστα κορυφαίων τραπεζών επενδύσεων στην Ινδία

  Υπάρχουν πολλές επενδυτικές τράπεζες στην Ινδία που προσφέρουν εξαιρετικές υπηρεσίες και επεκτείνουν σταδιακά την εμβέλειά τους. Αλλά μεταξύ όλων αυτών, ακολουθεί η λίστα των κορυφαίων 10 ινδικών τραπεζών επενδύσεων σύμφωνα με τον όγκο των συναλλαγών (αυτές οι συμφωνίες βασίζονται αποκλειστικά σε συμφωνίες M&A) -

  Τάξη Όνομα της Τράπεζας Επενδύσεων Αριθμός προσφορών (2016)
  1 Ernst & Young Private Ltd. 26
  2 Τιμή Water House Coopers, βραχίονας επενδυτικής τραπεζικής 11
  3 Deloitte Touche Tohmatsu Ινδία, LLP 11
  4 O3 Capital Global Advisory Private Ltd. 8
  5 KPMG India Private Ltd. 8
  6 Axis Capital Ltd. 7
  7 Standard Chartered Bank, Τμήμα Επενδυτικής Τραπεζικής 6
  8 Avendus Capital Private Ltd. 6
  9 JM Financial Institutional Securities Ltd. 6
  10 KPMG Corporate Finance LLC 6

  πηγή: vcedge.com

  Τώρα, ας ρίξουμε μια ματιά στη λίστα των κορυφαίων 10 επενδυτικών τραπεζών σύμφωνα με την αξία συναλλαγής (M&A) το 2016 -

  Τάξη Όνομα της Τράπεζας Επενδύσεων Αξία διαπραγμάτευσης (σε εκατομμύρια δολάρια) Αριθμός προσφορών
  1 Arpwood Capital Private Ltd. 21.891.71 4
  2 JM Financial Institutional Securities Ltd. 13.599.77 6
  3 Μόργκαν Στάνλεϋ 11,950,00 4
  4 Ernst & Young Global Ltd. 10.898.72 4
  5 Kotak Mahindra Capital Co. Ltd. 10.149.96 4
  6 Ambit Private Ltd. 9,730,00 3
  7 DH Consultants Private Ltd. 9,730,00 1
  7 Citigroup Global Markets India Private Ltd. 9,730,00 1
  8 Lazard Ltd. 9,407,42 4
  9 JP Morgan Securities LLC 8.000,00 1
  9 Evercore Partners Inc. 8.000,00 1
  10 Standard Chartered Bank, Τμήμα Επενδυτικής Τραπεζικής 3.677.80 6

  πηγή: vcedge.com

  Τώρα, ας ρίξουμε μια ματιά στη λίστα των τραπεζών επενδύσεων που έχουν ξεπεράσει τη λίστα το 2016 όσον αφορά τις δημόσιες εγγραφές στην εγχώρια αγορά -

  Τάξη Όνομα της Τράπεζας Επενδύσεων
  1 ICICI Securities
  2 Edelweiss Χρηματοοικονομικές Υπηρεσίες
  3 Τράπεζα άξονα
  4 HSBC
  5 Τράπεζα Kotak Mahindra
  6 IIFL Securities
  7 Τράπεζα IDFC
  8 Κρατική Τράπεζα της Ινδίας
  9 JM Financial Institutional Securities Ltd.
  10 Elara Capital

  Το καλύτερο μέρος αυτής της λίστας είναι ότι μόνο μία ξένη τράπεζα έχει συμπεριληφθεί στη λίστα, δηλαδή η HSBC. Οι υπόλοιπες 9 τράπεζες ανήκουν στην Ινδία. Αυτό σημαίνει ότι η βασιλεία των τραπεζών ξένων επενδύσεων μειώνεται και όλο και περισσότερες ινδικές τράπεζες επενδύσεων ανεβαίνουν στην κορυφή.

  Διαδικασία πρόσληψης - Τράπεζες επενδύσεων στην Ινδία

  Εάν ονειρεύεστε ποτέ να γίνετε μέρος της επενδυτικής τραπεζικής βιομηχανίας στην Ινδία, δείτε πώς μπορείτε να σπάσετε τον κώδικα. Αλλά μια λέξη της προσοχής - χιλιάδες και χιλιάδες μαθητές πηγαίνουν στην ίδια διαδρομή και ως αποτέλεσμα, μπορεί να χαθείτε στο πλήθος.

  Ρίξτε μια ματιά στη διαδικασία πρόσληψης αυτών των επενδυτικών τραπεζών στην Ινδία, ώστε να μπορείτε να προετοιμαστείτε καλά και να φτάσετε στις δουλειές των ονείρων σας -

    • Χωρίς επιχείρηση ανθρώπινου δυναμικού: Καθώς ο κλάδος των επενδυτικών τραπεζών στην Ινδία είναι αρκετά διαφορετικός, σπάνια το HR περνά από βιογραφικά επενδυτικά τραπεζικά. Γίνεται απευθείας από τον MD. Δεδομένου ότι τα επενδυτικά τραπεζικά επαγγέλματα δεν είναι για τους αμυδρούς, είναι σημαντικό ο έλεγχος να γίνεται από τα πιο σημαντικά στελέχη της επιχείρησης.
    • Ποτέ μην προσπαθείτε να αγγίξετε τις πληροφορίες του εσωτερικού για να σπάσετε τη συνέντευξη: Ως επενδυτικός τραπεζίτης, πρέπει να είστε αξιόπιστοι καθώς θα χειρίζεστε εκατομμύρια δολάρια σημαντικών πελατών. Επομένως, μην προσπαθήσετε για γρήγορη επιδιόρθωση. Αντίθετα, προσπαθήστε να επισημάνετε γιατί είστε ένας καλός αγώνας για την εργασία.
    • Διαδικασία επιλογής: Η επιλογή των καλύτερων υποψηφίων για επενδυτική τραπεζική είναι πολύ διαφορετική από άλλες θέσεις εργασίας. Συνήθως, οι υποψήφιοι κρίνονται βάσει των τεχνικών δεξιοτήτων τους, της ηγετικής τους ικανότητας, των επικοινωνιακών και διαπροσωπικών δεξιοτήτων και του αυτο-κινήτρου. Πρώτα απ 'όλα, τα βιογραφικά επιλέγονται από το MD και στη συνέχεια καλούνται οι υποψήφιοι για συνέντευξη. Κατά τη διάρκεια του πρώτου γύρου, οι περισσότεροι υποψήφιοι αποκλείονται. Μόνο μερικοί καλύτεροι υποψήφιοι ταιριάζουν στο λογαριασμό και ζήτησαν τον τελευταίο γύρο. Εάν ο αριθμός των υποψηφίων είναι τεράστιος, τότε υπάρχει πιθανότητα προκαταλήψεων, καθώς δεν θα μπορούσαν όλοι οι ερωτηθέντες να κάνουν σε όλους τους υποψηφίους. Στον τελευταίο γύρο, η ΥΕ θα ενημερώσει τους υποψηφίους για το τι μπορούν να περιμένουν κατά τη διάρκεια της συνέντευξης. Και μετά με βάση τη συναίνεση,η προσφορά διατίθεται στο άτομο που αποδεικνύεται πιο κατάλληλο για την εταιρεία και τους πελάτες της.
    • Το πιο σημαντικό πράγμα: Όταν ένας MD ενός επενδυτή τραπεζίτη ρώτησε ποιο είναι το μόνο πράγμα που χωρίζει τον καλύτερο υποψήφιο από τους υπόλοιπους, ανέφερε ότι οι ΣΔΣ είναι σημαντικές μόνο για πρώτη φορά. αλλά τελικά αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία είναι η προθυμία του υποψηφίου να κάνει το σήμα του στον κλάδο των επενδυτικών τραπεζών. Ανέφερε επίσης ότι οι περισσότεροι υποψήφιοι υποβάλλουν αίτηση για επενδυτικές τραπεζικές εργασίες στην Ινδία μόνο για χρήματα. πολύ λίγοι θέλουν να πάνε για την αγάπη των επενδυτικών τραπεζικών και είναι οι καλύτερες από τις περισσότερες περιπτώσεις.

  Πολιτισμός στις τράπεζες επενδύσεων στην Ινδία

    • Η κουλτούρα στην επενδυτική τραπεζική στην Ινδία δεν είναι κάτι που θα αναζητήσει περισσότερο. Επειδή υπάρχει τεράστια ανισορροπία μεταξύ της ανάληψης κινδύνων και της αγάπης για τη δουλειά!
    • Στην επενδυτική τραπεζική, οι ικανότητες και οι πρωτοβουλίες ανάληψης κινδύνων είναι άμεσα ανάλογες με το πόσα χρήματα θα κερδίσουν οι επενδυτές τραπεζίτες και όχι με την αγάπη που έχουν για τη δουλειά. Γι 'αυτό δυστυχώς δεν είναι όλοι οι υποψήφιοι κατάλληλοι για επενδυτικές τραπεζικές εργασίες στην Ινδία.
    • Μπορεί να φαίνεται σαν αγορά εργασίας, αλλά συνήθως, μακροπρόθεσμα, πολύ λίγοι επενδυτές τραπεζίτες μένουν σε έναν οργανισμό καθώς τους προσφέρονται υψηλότερες θέσεις από τους ανταγωνιστές.
    • Επιπλέον, δεν υπάρχει ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής. Ίσως χρειαστεί να εργαστείτε για 16-18 ώρες την ημέρα για να επιτύχετε τις προσφορές. Μόνο ένα πράγμα είναι πολύ καλό εδώ και είναι τα χρήματα. Εάν μπορείτε να ακολουθήσετε αυτήν την κουλτούρα, θα κερδίσετε τεράστια χρήματα μέσα σε λίγα χρόνια.
    • Τούτου λεχθέντος, ας δούμε ορισμένα στοιχεία σχετικά με τους μισθούς των επαγγελματιών τραπεζικών επενδύσεων στην Ινδία.

  Μισθοί τραπεζικών επενδύσεων στην Ινδία

  Σύμφωνα με το Glassdoor.co.in, ο μέσος μισθός των επενδυτικών τραπεζικών αναλυτών στην Ινδία είναι 902.800 INR ετησίως.

  Και εδώ είναι μια λίστα με τους μισθούς διαφορετικών επενδυτικών τραπεζών στην Ινδία -

  πηγή: Glassdoor.co.in

  Ας έχουμε μια άλλη προοπτική που προσφέρει το Payscale.com.

  Σύμφωνα με το Payscale.com, ο μέσος μισθός για την Associate - Investment Banking είναι 782.988 INR.

  Ας δούμε επίσης τους κοινούς τρόπους καριέρας του Associate - Investment Banking στον κλάδο -

  Τώρα, ποιοι είναι οι δημοφιλείς εργοδότες για Associate - Investment Banking; Ας ρίξουμε μια ματιά -

  πηγή: Payscale.com

  Αλλά πώς η εμπειρία επηρεάζει τους μισθούς; Ας ρίξουμε μια ματιά -

  πηγή: Payscale.com

  Αυτό σημαίνει ότι είναι σαφές ότι η εμπειρία έχει μεγάλη σημασία όσον αφορά τους μισθούς στον κλάδο των επενδυτικών τραπεζών. Θα κερδίσετε περισσότερα χρήματα καθώς αποκτάτε περισσότερη έκθεση και θα μάθετε περισσότερες δεξιότητες.

  Οι επενδυτικές τραπεζικές συναλλαγές στην Ινδία είναι σίγουρα μια ανδροκρατούμενη βιομηχανία. Από την έκθεση του Payscale.com, το 89% είναι άνδρες και μόνο το 11% είναι γυναίκες που κατέχουν παρόμοιες θέσεις στον κλάδο των επενδυτικών τραπεζών.

  επίσης, ρίξτε μια ματιά στον Επενδυτικό Τραπεζικό Μισθό

  Investment Banking στην Ινδία - Ευκαιρίες εξόδου

  Εάν βαρεθείτε στις επενδυτικές τραπεζικές εργασίες στην Ινδία ή δεν φαίνεται να ασκείτε πίεση, μπορεί να έχετε λίγες επιλογές για να σας αρέσει -

    • Ιδιωτικό κεφάλαιο
    • Αμοιβαία Κεφάλαια αντιστάθμισης
    • Επιχειρηματικών κεφαλαίων
    • Εταιρική χρηματοδότηση
    • Επιχειρηματικότητα

  Ωστόσο, γνωρίζετε ότι η έξοδος από τις επενδυτικές τραπεζικές εργασίες στην Ινδία δεν θα φαίνεται πάντα άξια, ειδικά αν ψάχνετε για λιγότερες ώρες εργασίας και δεν σας αρέσει η οικονομική ανάλυση.

  Σε καθεμία από τις παραπάνω επιλογές, πρέπει να βάλετε πολλές ώρες (συχνά περισσότερες) για να φτάσετε σε καλή θέση και κάθε μία από τις επιλογές θα χρειαστεί να επενδύσετε το χρόνο και την ενέργειά σας για να κοιτάξετε μέσα από οικονομική ανάλυση.

  Συνεπώς, βγείτε μόνο όταν γνωρίζετε ότι θέλετε να εξερευνήσετε άλλες ευκαιρίες και διαστάσεις. όχι επειδή θέλετε να ξεφύγετε από το καθημερινό άλεσμα. Η ιδέα ότι θα εργαστείτε 2-3 χρόνια στην επενδυτική τραπεζική και στη συνέχεια θα ακολουθήσετε διαφορετική διαδρομή δεν είναι παρά μύθος.


  $config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found