Κορυφαία 10 καλύτερα βιβλία χρηματοοικονομικής μοντελοποίησης | Wallstreetmojo

Κορυφαία καλύτερα βιβλία χρηματοοικονομικής μοντελοποίησης

1 - Χρηματοοικονομική μοντελοποίηση (MIT Press)

2 - Οικονομική ανάλυση και μοντελοποίηση με χρήση Excel και VBA

3 - Χρηματοοικονομική μοντελοποίηση στην πράξη: Ένας συνοπτικός οδηγός για ενδιάμεσο και προχωρημένο επίπεδο

4 - Χρηματοοικονομική μοντελοποίηση και αποτίμηση: Ένας πρακτικός οδηγός για την επενδυτική τραπεζική και τα ιδιωτικά κεφάλαια

5 - Χρηματοοικονομική μοντελοποίηση για ιδιοκτήτες επιχειρήσεων και επιχειρηματίες: Ανάπτυξη μοντέλων Excel για αύξηση κεφαλαίου, αύξηση ροής μετρητών, βελτίωση λειτουργιών, σχέδια έργων και λήψη αποφάσεων

6 - Χρηματοοικονομική μοντελοποίηση: Μια προοπτική στοχαστικών διαφορικών εξισώσεων (Springer Finance)

7 - Δημιουργία χρηματοοικονομικών μοντέλων (McGraw-Hill Finance & Investing)

8 - Ο Οδηγός της Οξφόρδης για τη χρηματοοικονομική μοντελοποίηση: Εφαρμογές για κεφαλαιαγορές, εταιρική χρηματοδότηση, διαχείριση κινδύνων και χρηματοπιστωτικά ιδρύματα

9 - Τα μαθηματικά της χρηματοοικονομικής μοντελοποίησης και της διαχείρισης επενδύσεων

10 - Το Εγχειρίδιο Χρηματοοικονομικής Μοντελοποίησης: Μια Πρακτική Προσέγγιση στη Δημιουργία και Εφαρμογή Μοντέλων Προβολής Αποτίμησης

Τα βιβλία είναι τα παράθυρα ευκαιριών. Μέσα από βιβλία, άτομα που έχουν ήδη περπατήσει στο μονοπάτι θα σας καθοδηγήσουν για να λάβετε καλύτερες αποφάσεις και θα σας βοηθήσουν να αποκτήσετε νέες δεξιότητες. Και αν το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να ακολουθήσετε, νομίζετε, χρειάζεστε κάποιο ειδικό ταλέντο για να το κάνετε αυτό; Οχι. Το μόνο που χρειάζεστε για να σηκώσετε αυτά τα βιβλία και να διαβάσετε από εξώφυλλο σε εξώφυλλο. Και εξασκηθείτε μόνοι σας όσο περισσότερο μπορείτε. Γνωρίζετε ότι μόνο η ανάγνωση δεν θα βοηθήσει μέχρι να καταβάλλετε την προσπάθεια να κατανοήσετε και να εφαρμόσετε το ίδιο. Μόλις το κάνετε αυτό, μέσα σε λίγους μήνες, θα είστε σε θέση να κάνετε χρηματοοικονομική μοντελοποίηση σαν να είναι τίποτα.

Θέλουμε να πετύχετε έτσι. Ρίξτε μια ματιά στα καλύτερα βιβλία χρηματοοικονομικής μοντελοποίησης παρακάτω και γίνετε ο κύριος του χρηματοοικονομικού μοντέλου.

# 1 - Χρηματοοικονομική μοντελοποίηση (MIT Press)


από τον Simon Benninga

Εάν είστε νέοι στο πεδίο, χρειάζεστε ένα βιβλίο για να μάθετε τα βασικά. Γιατί να μην παραλάβετε αυτό το βιβλίο; Αυτό το βιβλίο θεωρείται το καλύτερο βιβλίο στη χρηματοοικονομική μοντελοποίηση.

Κριτική βιβλίου

Σύμφωνα με τους αναγνώστες του βιβλίου, αυτό το βιβλίο είναι το μόνο βιβλίο που πρέπει να διαβάσετε εξώφυλλο για κάλυψη εάν θέλετε να μάθετε οικονομικά μοντέλα. Αυτό είναι ιδιαίτερα χρήσιμο για άτομα που δεν έχουν καμία γνώση στη χρηματοοικονομική μοντελοποίηση και θέλουν να μάθουν τη χρηματοοικονομική μοντελοποίηση ως ζήτηση για το επάγγελμά τους. Αλλά ακόμα εκτός από αρχάριους, ακόμη και άτομα που έχουν γνώσεις στο VBA, τα Advanced Excels και το σύνθετο χρηματοοικονομικό μοντέλο πρέπει να διαβάσουν αυτό το βιβλίο ως ανανέωση.

Καλύτερες επιλογές από αυτό το καλύτερο βιβλίο για τη χρηματοοικονομική μοντελοποίηση

 • Μόλις παραλάβετε αυτό το βιβλίο, δεν χρειάζεται να διαβάσετε κανένα άλλο βιβλίο. γιατί στην τελευταία έκδοση, αυτό το βιβλίο έχει συμπεριλάβει ξεχωριστά κεφάλαια για σύνθετες μεθόδους Monte Carlo και το μοντέλο Nielson-Siegel.
 • Θα μάθετε επίσης το VBA από ένα βασικό επίπεδο και θα μάθετε και το προχωρημένο επίπεδο. Η ιδέα είναι να μάθετε τις έννοιες πρώτα εάν είστε αρχάριος και στη συνέχεια να μάθετε τις τεχνικές πτυχές της.
 • Η νέα έκδοση του βιβλίου περιλαμβάνει έναν κωδικό πρόσβασης που θα σας βοηθήσει να κατεβάσετε φύλλα εργασίας excel και τις λύσεις για τις ασκήσεις στο τέλος του κεφαλαίου.
<>

# 2 - Χρηματοοικονομική ανάλυση και μοντελοποίηση με χρήση Excel και VBA


από τον Chandan Sengupta

Αυτό το βιβλίο είναι ένα ολοκληρωμένο βιβλίο οικονομικής μοντελοποίησης. Εάν θέλετε να μάθετε σε βάθος την οικονομική μοντελοποίηση, αυτό είναι το βιβλίο που πρέπει να διαβάσετε.

Κριτική βιβλίου

Πολλοί αναγνώστες ανέφεραν ότι αυτό το βιβλίο είναι ένα από τα πιο ολοκληρωμένα βιβλία για αρχάριους μαθητές. Εξηγεί κάθε έννοια λεπτομερώς. Είναι περισσότερες από 700 σελίδες και μέσα στις σελίδες, θα μάθετε επίσης το Excel και το VBA. Αλλά μην περιμένετε πάρα πολλά από αυτό το βιβλίο εάν είστε προχωρημένος επαγγελματίας. Είναι γραμμένο για αρχάριους και θα λειτουργούσε ως ένα εξαιρετικό βιβλίο αναφοράς για αρχάριους μαθητές του χρηματοοικονομικού μοντέλου.

Καλύτερες επιλογές από αυτό το κορυφαίο βιβλίο χρηματοοικονομικής μοντελοποίησης

 • Πρέπει να αγοράσετε αυτό το βιβλίο λόγω της πληρότητάς του. Πολύ λίγα βιβλία για τη χρηματοοικονομική μοντελοποίηση έχουν αναλυτικές αναλύσεις εννοιών.
 • Αυτό το βιβλίο έχει μια εξαιρετική ενότητα για τις προβλέψεις. Μπορείτε να αγοράσετε το βιβλίο ακόμη και για αυτήν την ενότητα μόνο.
 • Αυτό το βιβλίο δεν έχει γρατσουνίσει τις έννοιες. Είναι πολύ λεπτομερές και θα μάθετε επίσης τα βασικά του excel και του VBA.
<>

# 3 - Χρηματοοικονομική μοντελοποίηση στην πράξη:

Συνοπτικός οδηγός για ενδιάμεσο και προχωρημένο επίπεδο


από τον Michael Rees

Όπως υποδηλώνει ο τίτλος, αυτό το βιβλίο δεν είναι για αρχάριους χρηματοοικονομικής μοντελοποίησης. Εάν έχετε κάποιες θεμελιώδεις γνώσεις στη χρηματοοικονομική μοντελοποίηση, μπορείτε να διαλέξετε αυτό το βιβλίο.

Κριτική βιβλίου

Αυτό το βιβλίο είναι καλά ισορροπημένο. Δεν θα βρείτε ένα βιβλίο για τη χρηματοοικονομική μοντελοποίηση που έχει συμπεριλάβει τόσο τις έννοιες όσο και τις εφαρμογές στην κατάλληλη αναλογία. Επιπλέον, τα παραδείγματα που χρησιμοποιούνται στο βιβλίο είναι πολύτιμα για τους επαγγελματίες του χώρου. Αυτό το βιβλίο οικονομικής μοντελοποίησης θα σας οδηγήσει στο επόμενο επίπεδο. Εάν έχετε ήδη βασική εκπαίδευση στη χρηματοοικονομική μοντελοποίηση, τότε θα πρέπει να επιλέξετε αυτό το βιβλίο για να ξεπεράσετε τη ζώνη άνεσής σας. Εάν είστε αρχάριος, συνιστάται να μην διαβάσετε αυτό το βιβλίο πριν διαβάσετε κάτι πιο βασικό και θεμελιώδες.

Καλύτερες επιλογές από αυτό το Βιβλίο Best Financial Modeling

 • Αυτό το βιβλίο δεν περιέχει χνούδι. Έτσι, οι άνθρωποι που ανήκουν στον οικονομικό τομέα θα μπορούσαν να εξαγάγουν πολλά από αυτά. Εάν διαβάσετε και εφαρμόσετε ό, τι μαθαίνετε από αυτό το βιβλίο, θα δείτε μια θεμελιώδη διαφορά στον τρόπο προσέγγισης του χρηματοοικονομικού μοντέλου.
 • Θα λάβετε επίσης ένα CD-ROM με το βιβλίο που θα σας επιτρέψει να έχετε πρόσβαση σε μοντέλα excel και πιο πρακτικά προβλήματα.
 • Θα μάθετε πολύ καλά τις στατιστικές λειτουργίες excel και στατιστικά μετά την ανάγνωση αυτού του βιβλίου.
<>

# 4 - Χρηματοοικονομική μοντελοποίηση και αποτίμηση:

Ένας πρακτικός οδηγός για επενδυτική τραπεζική και ιδιωτικά κεφάλαια


από τον Paul Pignataro

Εάν έχετε αντιμετωπίσει ποτέ οποιαδήποτε δυσκολία στην οικονομική μοντελοποίηση και αποτίμηση, διαλέξτε αυτό το βιβλίο για να μάθετε.

Κριτική βιβλίου

Αυτό το βιβλίο για αρχάριους σχετικά με τη χρηματοοικονομική μοντελοποίηση είναι γραμμένο με τέτοιο τρόπο που ακόμη και τα ανδρείκελα στη χρηματοδότηση μπορούν να καταλάβουν. Επομένως, δεν απευθύνεται ακριβώς σε προχωρημένους ή ενδιάμεσους μαθητές. Εάν είστε αρχάριος, αυτό είναι το ιδανικό μέρος για να ξεκινήσετε. Επιπλέον, θα μάθετε επίσης να ξεχωρίζετε ενώ μαθαίνετε τις έννοιες. Ωστόσο, μπορεί να αισθάνεστε βαριεστημένοι εάν έχετε κάποια γνώση του χρηματοοικονομικού μοντέλου, επειδή αυτό το βιβλίο δεν παραλείπει κανένα βήμα. Έτσι, αν θέλετε να μάθετε οικονομικά μοντέλα και αποτίμηση και δεν θέλετε να ξοδέψετε πολλά, αυτός είναι ο τέλειος οδηγός για εσάς.

Οι καλύτερες επιλογές από αυτό το κορυφαίο βιβλίο για τη χρηματοοικονομική μοντελοποίηση

 • Θα μάθετε κάθε πιθανό οικονομικό μοντέλο σε αυτό το βιβλίο. Θα μάθετε τον Ισολογισμό, την Κατάσταση Εισοδήματος, την Κατάσταση Ταμειακών Ροών, την Εξισορρόπηση του Ισολογισμού, το Πρόγραμμα Απόσβεσης, το Πρόγραμμα Κεφαλαίου κίνησης και πολλά άλλα.
 • Θα μάθετε επίσης λεπτομερώς την τεχνική αποτίμησης. Θα μάθετε Ανάλυση DCF, Προηγούμενη Ανάλυση Συναλλαγών και πολλές άλλες τεχνικές.
 • Θα μπορείτε επίσης να συσχετίσετε με πολλές μελέτες περιπτώσεων που δίνονται στο βιβλίο καθώς μαθαίνετε οικονομικά μοντέλα και αποτίμηση.
<>

# 5 - Χρηματοοικονομική μοντελοποίηση για ιδιοκτήτες επιχειρήσεων και επιχειρηματίες:

Ανάπτυξη μοντέλων Excel για αύξηση κεφαλαίου, αύξηση ταμειακών ροών, βελτίωση λειτουργιών, σχεδιασμός έργων και λήψη αποφάσεων


από τον Tom Y. Sawyer

Αυτό το βιβλίο είναι τόσο πρακτικό όσο μπορεί. γιατί θα βοηθήσει άμεσα τους επιχειρηματίες να κάνουν τα πιο δύσκολα πράγματα στην επιχείρηση.

Κριτική βιβλίου

Πολύ λίγα βιβλία προέρχονται από τη σύνδεση της επιχειρηματικής σκέψης με τη χρηματοοικονομική μοντελοποίηση. Η οικονομική μοντελοποίηση είναι σίγουρα μια τεχνική ικανότητα, αλλά οι επιχειρηματίες που είναι νέοι στον τομέα δεν γνωρίζουν τίποτα για την τεχνικότητα της επιχείρησης. Αυτό το βιβλίο έχει γεφυρώσει το κενό για νέους επιχειρηματίες. Δεν θα μάθετε μόνο να αναπτύσσετε μοντέλα excel για να συγκεντρώσετε κεφάλαια, να αυξήσετε τα κέρδη και τα έσοδά σας, αλλά επίσης να μάθετε πολύτιμες δεξιότητες διαχείρισης έργων από αυτό το βιβλίο.

Καλύτερες επιλογές από αυτό το Βιβλίο Best Financial Modeling

 • Για έναν επιχειρηματία που αναλύει την απόδοση επένδυσης (ROI) μπορεί να είναι ένα τεράστιο έργο. Αλλά αν πάρει αυτό το βιβλίο, μπορεί να μην φαίνεται τόσο τρομακτικό όσο συνήθως. Επιπλέον, ως επιχειρηματίας, θα μπορείτε επίσης να σχεδιάζετε έργα και νέες πρωτοβουλίες που υποστηρίζονται από οικονομικά μοντέλα.
 • Δεν θα μάθετε μόνο τη χρηματοοικονομική μοντελοποίηση, αλλά θα μάθετε και τις επιχειρηματικές καταστάσεις και τις στρατηγικές κινήσεις που πρέπει να κάνετε κατά την κυκλοφορία νέων προϊόντων ή νέων επιχειρήσεων.
 • Θα σας βοηθήσει να αποφύγετε τις παγίδες και τα εμπόδια της επιχείρησης γνωρίζοντας τα κενά και ότι μπορείτε να δημιουργήσετε λειτουργικά και λειτουργικά μοντέλα για την επιχείρησή σας.
<>

# 6 - Χρηματοοικονομική μοντελοποίηση:

Μια προοπτική στοχαστικών διαφορικών εξισώσεων (Springer Finance)


από τον Stephane Crepey

Αυτό είναι ένα βιβλίο που είναι γραμμένο για ενδιάμεσους και προχωρημένους φοιτητές χρηματοοικονομικής μοντελοποίησης και χρειάζεστε πρόσθετες γνώσεις στα μαθηματικά πλαίσια.

Κριτική βιβλίου

Αυτό το βιβλίο είναι ένα βασικό βιβλίο για τη χρηματοοικονομική μοντελοποίηση. Μέχρι να μάθετε τα βασικά, είναι καλύτερα να μην παραλάβετε αυτό το βιβλίο. Το Backward Stochastic Differential Equations (BSDEs) παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο επίλυσης προβλημάτων τιμολόγησης και διαχείρισης κινδύνων. Πρέπει να καταλάβετε τα μαθηματικά και τα στατιστικά για να είστε σε θέση να εκτιμήσετε την αξία του βιβλίου.

Καλύτερες επιλογές από αυτό το κορυφαίο βιβλίο χρηματοοικονομικής μοντελοποίησης

 • Πώς θα λύνατε προβλήματα μη γραμμικής τιμολόγησης; Χρειάζεστε υπολογισμούς CVA. Πώς να μάθετε; Πάρτε αυτό το βιβλίο.
 • Οι BSDE είναι πιο δημοφιλείς στους ακαδημαϊκούς παρά στους επαγγελματίες. Ο συγγραφέας έγραψε αυτό το βιβλίο έτσι ώστε οι επαγγελματίες να μπορούν να εκτιμήσουν την αξία των BSDE και να εφαρμόσουν την προοπτική στα προβλήματα γραμμικής τιμολόγησης και διαχείρισης κινδύνων των χρηματοοικονομικών παραγώγων.
 • Αυτό το βιβλίο είναι γραμμένο ειδικά για μεταπτυχιακό μάθημα που περιλαμβάνει τόσο υπολογιστική χρηματοοικονομική όσο και χρηματοοικονομική μοντελοποίηση.
<>

# 7 - Δημιουργία χρηματοοικονομικών μοντέλων (McGraw-Hill Finance & Investing)


από τον John Tjia

Η χρηματοοικονομική μοντελοποίηση είναι μια από τις πιο αξιόλογες δεξιότητες στον εταιρικό κόσμο σήμερα. Η κύρια έμφαση αυτού του βιβλίου είναι ένα που σας βοηθά να οικοδομήσετε την ικανότητα των οικονομικών μοντελοποίησης.

Κριτική βιβλίου

Το κύριο θέμα οποιουδήποτε εκπαιδευτικού βιβλίου είναι ότι ο συγγραφέας φαίνεται να έχει λιγότερη επαγγελματική εμπειρία στην ικανότητα που καθοδηγεί τους αναγνώστες να μάθουν. Αλλά σε αυτήν την περίπτωση, δεν ισχύει καθόλου, καθώς ο συγγραφέας έχει πολυετή εμπειρία στον σχετικό τομέα και αναγνώστες από όλα τα κοινωνικά στρώματα έχουν προτείνει αυτό το βιβλίο ειδικά σε εκείνους που έχουν μικρή ή καθόλου εμπειρία χρηματοοικονομικής μοντελοποίησης. Θα μάθετε την ικανότητα που χρειάζεστε για να μάθετε και αυτό το βιβλίο θα ήταν ο οδηγός σας σε όλη την πορεία. Είναι ευκρινές, εκπαιδευτικό και γεμάτο θεμελιώδεις έννοιες για να αποκτήσετε την ικανότητα των χρηματοοικονομικών μοντέλων.

Καλύτερες επιλογές από αυτό το Βιβλίο Best Financial Modeling

 • Σε αυτό το βιβλίο, δεν θα μάθετε μόνο για τη χρηματοοικονομική μοντελοποίηση, αλλά θα μάθετε τα βασικά του χρηματοοικονομικού μοντέλου - τις λογιστικές και χρηματοοικονομικές έννοιες λεπτομερώς. Έτσι, ακόμη και αν είστε νέοι στο χρηματοοικονομικό μοντέλο, δεν θα έχετε κανένα πρόβλημα με την εκμάθηση από το μηδέν.
 • Θα μάθετε επίσης πώς να δημιουργείτε μοντέλα χρησιμοποιώντας το excel, ώστε να μπορείτε να θέσετε άμεσα τη μάθησή σας στη δουλειά και να δείτε μόνοι σας πόσα έχετε μάθει.
<>

# 8 - Ο οδηγός της Οξφόρδης για τη χρηματοοικονομική μοντελοποίηση:

Αιτήσεις για κεφαλαιαγορές, εταιρική χρηματοδότηση, διαχείριση κινδύνων και χρηματοπιστωτικά ιδρύματα


των Thomas SY Ho & Sang Bin Lee

Αυτό το βιβλίο έχει βασιστεί σε μια εντυπωσιακή ισορροπία μεταξύ της θεωρίας και της πρακτικής της χρηματοοικονομικής μοντελοποίησης. Ας ρίξουμε μια ματιά στην κριτική και τις καλύτερες επιλογές.

Κριτική βιβλίου

Εάν σκεφτείτε ποτέ ένα βιβλίο που θα σας διδάξει πρώτα πώς να αναπτύξετε οικονομικά μοντέλα και στη συνέχεια θα σας δείξει σε ποιες περιπτώσεις πρέπει να εφαρμόσετε αυτά τα μοντέλα, αυτό είναι. Αυτό είναι το βιβλίο που θα πρέπει να διαβάσετε για να μάθετε οικονομικά μοντέλα με έναν ολοκληρωμένο τρόπο. Αυτό το βιβλίο δεν θα καλύψει μόνο τα μοντέλα, αλλά θα προσθέσει επίσης πώς αυτά τα μοντέλα είναι σχετικά σε τρέχουσες επιχειρηματικές περιπτώσεις.

Καλύτερες επιλογές από αυτό το καλύτερο βιβλίο για τη χρηματοοικονομική μοντελοποίηση

 • Αυτό το βιβλίο παρουσιάζει τα οικονομικά μοντέλα καθώς και τα πλαίσια κάθε μοντέλου και θα μάθετε επίσης να τα χρησιμοποιείτε όποτε αυτό απαιτείται.
 • Το πλάτος του βιβλίου από την άποψη του προγράμματος σπουδών είναι τεράστιο. Έχει καλύψει το χρηματοοικονομικό μοντέλο στο σύνολό του - από την τιμή προαίρεσης στην αγορά κινητών αξιών έως τη σταθερή αποτίμηση της χρηματοοικονομικής εταιρείας.
 • Θα λάβετε επίσης βοήθεια από τον ιστότοπο thomasho.com για να κατανοήσετε καλύτερα τα οικονομικά μοντέλα.
<>

# 9 - Τα μαθηματικά της χρηματοοικονομικής μοντελοποίησης και της διαχείρισης επενδύσεων


από τους Sergio M. Focardi & Frank J. Fabozzi

Οι άνθρωποι που ασχολούνται με τη χρηματοοικονομική μοντελοποίηση πρέπει να γνωρίζουν τα μαθηματικά πίσω από τα χρηματοοικονομικά μοντέλα εάν επιθυμούν να προωθήσουν την καριέρα τους στη χρηματοοικονομική μοντελοποίηση. Αυτό το βιβλίο θα είναι η απάντηση σε όλες τις μαθηματικές σας ερωτήσεις πίσω από την οικονομική μοντελοποίηση.

Κριτική βιβλίου

Αυτό το βιβλίο δεν είναι αυστηρά για αρχάριους. Ο λόγος πίσω από αυτό είναι γραμμένο για άτομα που έχουν ήδη κάποια εμπειρία και θεμελιώδεις γνώσεις στη χρηματοοικονομική μοντελοποίηση και ειδικά στη χρήση του μαθηματικού πλαισίου. Αυτό το βιβλίο μπορεί να είναι μια εξαιρετική ανανέωση για κάποιον που θέλει να επιστρέψει στο τμήμα quants της χρηματοδότησης και θέλει να αναθεωρήσει τις έννοιες. Ωστόσο, αυτό το βιβλίο θα κρατήσει τα χέρια σας και θα σας καθοδηγήσει σε κάθε πιθανή ιδέα που πρέπει να μάθετε στην ποσοτική χρηματοδότηση.

Καλύτερες επιλογές από αυτό το καλύτερο βιβλίο για τη χρηματοοικονομική μοντελοποίηση

 • Δεν θα μάθετε μόνο τις έννοιες της χρηματοοικονομικής μοντελοποίησης και της ποσοτικής χρηματοδότησης, αλλά θα μάθετε και τα πρακτικά παραδείγματα που θα κρυσταλλώσουν τη μάθησή σας.
 • Θα μάθετε τιμολόγηση arbitrage, παράγωγες τιμές, μοντελοποίηση πιστωτικού κινδύνου, μοντελοποίηση επιτοκίων και πολλά άλλα.
<>

# 10 - Το Εγχειρίδιο Χρηματοοικονομικής Μοντελοποίησης:

Πρακτική προσέγγιση για τη δημιουργία και εφαρμογή μοντέλων προβολής αποτίμησης


από τον Jack Avon

Αυτό το βιβλίο θα σας βοηθήσει να σκεφτείτε και από τις δύο προοπτικές - από τη σκοπιά ενός οικονομικού μοντέλου και επίσης από την άποψη των τελικών χρηστών.

Κριτική βιβλίου

Το βιβλίο είναι ένα στολίδι. Εάν δεν είναι υπερβολική έμφαση, το βιβλίο μπορεί να ονομαστεί το καλύτερο βιβλίο για τη χρηματοοικονομική μοντελοποίηση που διατίθεται από τώρα. Ο συγγραφέας έχει εξουσία επί του θέματος και μόλις αρχίσετε να διαβάζετε αυτό το βιβλίο, όχι μόνο θα μάθετε καλύτερα τη χρηματοοικονομική μοντελοποίηση. μάλλον θα αρχίσετε επίσης να προσεγγίζετε ολόκληρη την καριέρα σας με διαφορετικούς τρόπους. Αυτό το βιβλίο έχει 504 σελίδες και καλύπτει σχεδόν όλα όσα χρειάζεστε για να μάθετε και να εφαρμόσετε στη χρηματοοικονομική μοντελοποίηση.

Οι καλύτερες επιλογές από αυτό το βιβλίο

 • Θα μάθετε τη λογική πίσω από το να σκεφτείτε πρώτα τους τελικούς χρήστες, ενώ δημιουργείτε τα οικονομικά μοντέλα.
 • Θα μάθετε επίσης τις θεμελιώδεις λογιστικές και χρηματοοικονομικές έννοιες που πρέπει να μάθετε για να δημιουργήσετε οικονομικά μοντέλα.
 • Θα λάβετε έναν χάρτη σχεδιασμού, σχεδιασμού και οικοδόμησης ενός πλήρως λειτουργικού χρηματοοικονομικού μοντέλου.
<>
Αποκάλυψη συνεργατών Amazon

Το WallStreetMojo συμμετέχει στο Πρόγραμμα Συνεργατών Amazon Services LLC, ένα διαφημιστικό πρόγραμμα θυγατρικών που έχει σχεδιαστεί για να παρέχει μέσα στους ιστότοπους να κερδίζουν διαφημιστικά τέλη μέσω της διαφήμισης και της σύνδεσης στο amazon.com

Οικονομικά άρθρα

 • Βιβλία οικονομικού προγραμματισμού
 • Βιβλία καλύτερων οικονομικών συμβούλων
 • Κορυφαία 10 βιβλία τήρησης βιβλίων
 • Δημοσιονομικός έλεγχος
 • <