Τα 10 καλύτερα βιβλία για τη βελτίωση των δεξιοτήτων διαπραγμάτευσης

Λίστα των κορυφαίων 10 βιβλίων διαπραγμάτευσης όλων των εποχών

Εξ ορισμού, η διαπραγμάτευση είναι η διαδικασία μέσω της οποίας δύο μέρη έχουν διάλογο μεταξύ τους και καταλήγουν σε ένα αποτέλεσμα που είναι επωφελές και για τα δύο. Παρακάτω είναι η λίστα των βιβλίων για διαπραγμάτευση -

 1. Να φτάσετε στο Ναι: Διαπραγματευτική συμφωνία χωρίς να παραχωρήσετε (Αποκτήστε αυτό το βιβλίο)
 2. Διαπραγμάτευση για πλεονέκτημα: Στρατηγικές διαπραγμάτευσης για λογικούς ανθρώπους (Λήψη αυτού του βιβλίου)
 3. Να πάρει Ναι με τον εαυτό σας: Πώς να αποκτήσετε αυτό που πραγματικά θέλετε (Λάβετε αυτό το βιβλίο)
 4. Ποτέ μην διαχωρίζετε τη διαφορά: Διαπραγμάτευση σαν να εξαρτάται η ζωή σας από αυτό
 5. Όχι στο παρελθόν  (Λήψη αυτού του βιβλίου)
 6. Να πάρει περισσότερα: Πώς να διαπραγματευτείτε για να επιτύχετε τους στόχους σας στον πραγματικό κόσμο (Λάβετε αυτό το βιβλίο)
 7. Διαπραγμάτευση ιδιοφυΐας: Πώς να ξεπεράσετε τα εμπόδια και να επιτύχετε λαμπρά αποτελέσματα στον πίνακα διαπραγματεύσεων και πέρα ​​από αυτό (Λάβετε αυτό το βιβλίο)
 8. Γιατί οι γυναίκες δεν ρωτούν: Το υψηλό κόστος αποφυγής διαπραγματεύσεων - και θετικές στρατηγικές για αλλαγή (Λήψη αυτού του βιβλίου)
 9. Pre-Suasion: Ένας επαναστατικός τρόπος επιρροής και πειθούς (Λήψη αυτού του βιβλίου)
 10. Διαπραγμάτευση του αδύνατου: Πώς να σπάσετε τα αδιέξοδα και να επιλύσετε τις άσχημες συγκρούσεις (Λάβετε αυτό το βιβλίο)

Ας συζητήσουμε λεπτομερώς καθένα από τα βιβλία διαπραγμάτευσης μαζί με τα βασικά στοιχεία και τις κριτικές του.

# 1 - Να φτάσετε στο Ναι: Διαπραγμάτευση συμφωνίας χωρίς να παραχωρήσετε

Αυτό το βιβλίο γράφτηκε αρχικά πριν από 35 χρόνια το έτος 1981. Ήταν ένα βιβλίο μη μυθοπλασίας με τις καλύτερες πωλήσεις, που γράφτηκε από τους Roger Fisher και William L. Ury . Από τότε, έχει ενημερωθεί μερικές φορές. Η ενημέρωση του 1991 συν-συγγραφέας από τον Bruce Patton και το βιβλίο έχει εμφανιστεί στη λίστα των bestseller της Business Week για πολλά χρόνια.

Κριτική βιβλίου:

Αυτή η έκδοση είναι για εσάς αν είστε αρχάριος στον κόσμο των διαπραγματεύσεων. Καθιστά σαφείς τις έννοιες της διαπραγμάτευσης και σας κάνει να καταλάβετε πόσο πολύ πιστεύουν οι διαπραγματευτές. Αυτή η έκδοση περιλαμβάνει παραδείγματα για να σας ενημερώσει για τα λάθη που θα μπορούσατε να επιρρεπήσετε κατά τη διάρκεια της διαδικασίας διαπραγμάτευσης. Δεν θα ξεχάσετε ποτέ να αποφύγετε αυτά τα λάθη, επειδή το βιβλίο διδάσκει αυτά τα μαθήματα παρέχοντας παραδείγματα πραγματικής ζωής.

Βασικές επιλογές

 • Αυτό το βιβλίο συζητά κάθε βασικό μάθημα που κάθε διαπραγματευτής θα είχε μάθει ποτέ.
 • Αυτό το βιβλίο επιμένει σε πράγματα όπως να μην διαπραγματεύονται θέσεις, να κρατά τους ανθρώπους ξεχωριστούς από το πρόβλημα, να επικεντρώνεται σε αντικειμενικά κριτήρια και να κάνει την άλλη πλευρά να παίζει.
 • Εξηγεί επίσης τη διάσημη ιδέα της καλύτερης εναλλακτικής λύσης σε συμφωνία με διαπραγμάτευση.
 • Αυτές οι έννοιες απεικονίζονται με τόσο απλοποιημένο τρόπο, ώστε αν τις ξεπεράσετε μόνο μία φορά, θα ήταν τόσο καλή όσο ξέρετε πώς να διαπραγματευτείτε. Πρέπει να διαβάσετε!
<>

# 2 - Διαπραγματεύσεις για πλεονέκτημα: Στρατηγικές διαπραγμάτευσης για λογικούς ανθρώπους

Συντάχθηκε από τον G. Richard Shell και δημοσιεύθηκε σε συνεργασία με το Penguin House of Publishing το έτος 2001.

Κριτική βιβλίου:

Ο συγγραφέας είπε ότι η διαπραγμάτευση εξαρτάται από το 90% από την προετοιμασία των διαπραγματευτών. Υπήρξαν πολλές παρανοήσεις γύρω από την έννοια της διαπραγμάτευσης και των διαπραγματεύσεων, τις οποίες προσπάθησε να αντιμετωπίσει παρέχοντας διάφορες ιστορίες και μια σταδιακή συνολική ανασκόπηση της διαδικασίας διαπραγμάτευσης και διαπραγματεύσεων.

Η Shell το έγραψε πολύ καλά και παρείχε πολλά συγκεκριμένα παραδείγματα στη δημοσίευσή της. Επιπλέον, ο συγγραφέας έχει καθορίσει μια λεπτομερή και μεθοδική στρατηγική για τη βελτίωση των διαπραγματευτικών σας ικανοτήτων και μια λεπτομερή αξιολόγηση παρέχεται στο προσάρτημα για τον προσδιορισμό του δικού σας μοναδικού στυλ και προτιμήσεων.

Βασικές επιλογές

 • Επισημάνετε από τον συγγραφέα σχετικά με τα κρυμμένα πρότυπα και την ψυχολογία των ανθρώπων που διέπουν τις διαπραγματευτικές τους δεξιότητες
 • Διάφορες καταστάσεις σοβαρού κινδύνου, όπως καταστάσεις ομήρων, επιχειρηματικές συμφωνίες με υψηλά ποσοστά, κ.λπ., έχουν εξηγηθεί ως ιστορίες που παρέχουν το πραγματικό σενάριο διαπραγματεύσεων.
 • Μια συνολική επισκόπηση της διαδικασίας διαπραγμάτευσης από την προετοιμασία έως το κλείσιμο.
<>

# 3 - Να πάρει Ναι με τον εαυτό σας: Πώς να αποκτήσετε αυτό που πραγματικά θέλετε

Ο συγγραφέας William Ury, είναι αρκετά γνωστός για τη συγγραφή για την τέχνη της διαπραγμάτευσης. Το Get to Yes with Yourself δημοσιεύθηκε αρχικά σε συνεργασία με το HarperCollins στις 4 Οκτωβρίου 2016. Αυτό το βιβλίο είναι μάλλον σύντομο και περιλαμβάνει μόνο περίπου 208 σελίδες.

Κριτική βιβλίου:

Αυτό το βιβλίο έχει γραφτεί από έναν από τους πιο σημαντικούς εμπειρογνώμονες στη διαπραγμάτευση. Έχει αναγνωριστεί ως το βιβλίο διαπραγμάτευσης με τις καλύτερες πωλήσεις από τους New York Times . Σε αυτήν την έκδοση, ο συγγραφέας λέει ότι δεν πρέπει να περιμένετε το άλλο μέρος να πειστεί από τα επιχειρήματά σας, εκτός εάν δεν είστε πεπεισμένοι από αυτά τα επιχειρήματα. Ένας πρακτικός και αποτελεσματικός τρόπος εξήγησης των πραγμάτων κάνει την ανάγνωση αυτού του βιβλίου μια υπέροχη και διαδραστική εμπειρία.

Βασικές επιλογές

 • Αναφορά σε όλους τους τύπους εμπειριών ζωής από διαφορετικά κατανεμημένα άτομα μεταξύ διαχειριστών, κυβερνητικών υπαλλήλων, εργαζομένων, δικηγόρων κ.λπ.
 • Λαμβάνοντας υπόψη την άποψη του συγγραφέα που εκφράζεται στα βιβλία του, ο συγγραφέας ανέφερε ότι ο καλύτερος τρόπος να βρεθεί η αιτία της αποτυχημένης συμφωνίας ή των μη ικανοποιητικών σχέσεων είναι να ερευνήσετε τον εαυτό σας σχετικά με τη διαδικασία σκέψης σας. Θα πρέπει να προσπαθήσετε να αλλάξετε τη φυσική τάση να αντιδράτε με τρόπο που δεν εξυπηρετεί το πραγματικό σας ενδιαφέρον πολλές φορές. Η επίθεση και ο έλεγχος αυτής της τάσης μπορεί να οδηγήσει σε μεγάλη ευκαιρία.
 • Έχει παράσχει μια μέθοδο επτά βημάτων για την επίτευξη συμφωνίας με το άλλο μέρος, βελτιώνοντας δραματικά την ποιότητα των διαπραγματεύσεων.
<>

# 4 - Ποτέ μην διαχωρίζετε τη διαφορά: Διαπραγμάτευση σαν να εξαρτάται η ζωή σας από αυτήν

Αυτό είναι ένα από τα πρακτικά βιβλία με προσανατολισμό την κατάσταση και είναι ένα βιβλίο με τις καλύτερες πωλήσεις του Chris Voss Tahl Raz . Δημοσιεύθηκε πρόσφατα το 2017 σε συνεργασία με τις εκδόσεις Random House .

Κριτική βιβλίου:

Ο συγγραφέας έχει παράσχει μερικές πραγματικά αξιοσημείωτες πληροφορίες για τους αναγνώστες τη στιγμή που έφτασε στο αποκορύφωμα του επαγγέλματός του, ως ο κύριος διεθνής διαπραγματευτής απαγωγής του FBI. Φέρνοντας τη συναισθηματική νοημοσύνη και τη διαίσθηση στο επόμενο επίπεδο, το  Never Split the فرق  σας δίνει το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα σε οποιαδήποτε συζήτηση.

Βασικές επιλογές

 • Αποκαλύπτοντας τις δεξιότητες που βοήθησαν τον συγγραφέα και τους συναδέλφους του σε καλύτερες διαπραγματεύσεις.
 • Καθορισμός εννέα αρχών, οι οποίες είναι αποτελεσματικές για να σας κάνουν πιο πειστικούς τόσο στην επαγγελματική όσο και στην προσωπική ζωή.
<>

# 5 - Μετάβαση Όχι

Γράφτηκε από τον William Ury και δημοσιεύθηκε αρχικά το 1991. Εκδίδεται σε συνεργασία με τη Random House Inc και περιλαμβάνει περίπου 189 σελίδες.

Κριτική βιβλίου:

Πολλοί άνθρωποι αντιμετωπίζουν αυτήν την άβολη και αναξιόπιστη κατάσταση όπου πρέπει να ακούσουν ΟΧΙ από κάποιον. Βοηθά τους αναγνώστες να κατανοήσουν τη διαδικασία των διαπραγματεύσεων σε διαφορετικές και δύσκολες καταστάσεις και καθοδηγεί πώς να παραμείνουν δροσεροί υπό καταστάσεις πίεσης.

Βασικές επιλογές

 • Εδώ, μπορείτε να γνωρίσετε τον χειρισμό της πίεσης και να κατανοήσετε τη σημασία της μάθησης διαπραγματεύσεων.
 • Θα μάθετε πώς να χειρίζεστε τακτικές χωρίς νόημα, να βρίσκετε αμοιβαία αποδεκτές επιλογές και να στέκεστε χωρίς να προκαλείτε αντιπολίτευση.
<>

# 6 - Να πάρει περισσότερα: Πώς να διαπραγματευτείτε για να επιτύχετε τους στόχους σας στον πραγματικό κόσμο

Getting More, γραμμένο από τον Stuart Diamond, δημοσιεύθηκε αρχικά το 2010. Αυτή η έκδοση δημοσιεύεται σε συνεργασία με τον Penguin και περιλαμβάνει περίπου 400 σελίδες.

Κριτική βιβλίου:

Στο  Getting More , ο εμπειρογνώμονας διαπραγμάτευσης Stuart Diamond αποκαλύπτει τα πραγματικά μυστικά πίσω από το να κερδίσετε περισσότερα σε οποιαδήποτε διαπραγμάτευση - ό, τι σημαίνει "περισσότερα" για εσάς. Το Getting More  είναι προσβάσιμο, χωρίς ορολογία, καινοτόμο και λειτουργεί!

Βασικές επιλογές

 • Θα βρείτε κόλπα για το πώς να χειριστείτε το απρόβλεπτο και πώς να κάνετε τις συζητήσεις υπό το φως του απρόβλεπτου.
 • Σε κάθε σημείο της ζωής, θα βρείτε τον εαυτό σας να διαπραγματεύεται για τις επιθυμίες και τις προτιμήσεις του εαυτού σας και τα συναισθήματά σας μπορεί να επηρεάσουν τη διαπραγματευτική σας ικανότητα.
<>

# 7 - Διαπραγμάτευση ιδιοφυΐας: Πώς να ξεπεράσετε τα εμπόδια και να επιτύχετε λαμπρά αποτελέσματα στον πίνακα διαπραγματεύσεων και πέρα

Η διαπραγμάτευση Genius, που γράφτηκε από τους Deepak Malhotra και  Max H. Bazerman , δημοσιεύθηκε αρχικά το 2014 Μάιος. Δημοσιεύεται σε συνεργασία με την Tantor Media, Inc.

Κριτική βιβλίου:

Ένα από τα πιο συνιστώμενα βιβλία των εμπειρογνωμόνων διαπραγματεύσεων. Οι συγγραφείς έχουν ρίξει φως στις συμπεριφορικές πτυχές της ανθρώπινης ζωής και έχουν αναλογιστεί τις πραγματικές εμπειρίες του με τους πελάτες της επιχείρησης. Χρησιμοποίησε την εμπειρία του για να δείξει την προετοιμασία και την εκτέλεση μιας καλά καθοδηγούμενης διαπραγμάτευσης.

Βασικές επιλογές

 • Σας δίνει λεπτομερή σημεία, ειδικά τα σημεία ομιλίας που θα λειτουργήσουν στον πραγματικό κόσμο.
 • Ο αναγνώστης θα είναι έτοιμος με ένα σχέδιο δράσης των διαπραγματεύσεων και των διαπραγματεύσεων, θα αποφασίσει για το πώς να αντιδράσει και τι να κάνει αφού ολοκληρώσει την ανάγνωση αυτού του βιβλίου. Θα σας βοηθήσει να κάνετε τον εαυτό σας εμπειρογνώμονα διαπραγματεύσεων ή ιδιοφυΐα διαπραγματεύσεων!
 • Μια κατάσταση διαπραγμάτευσης από τη θέση της αδυναμίας σας δίνει το προβάδισμα σε σενάρια διαπραγμάτευσης και διαπραγματεύσεων.
<>

# 8 - Γιατί οι γυναίκες δεν ρωτούν: Το υψηλό κόστος αποφυγής διαπραγματεύσεων - και θετικές στρατηγικές για αλλαγή

Why Women Don't Ask, που γράφτηκε από τη Linda Babcock Sara Laschever , δημοσιεύθηκε αρχικά το 2003. Αυτό το βιβλίο εκδόθηκε σε συνεργασία με τον Piatkus . Πιθανότατα, μια εργαζόμενη γυναίκα ή ένας θηλυκός χαρακτήρας, που επιθυμεί να ξεκινήσει την καριέρα της, πρέπει να διαβάσει αυτό το βιβλίο για να καταλάβει γιατί οι γυναίκες σπάνια ζητούν και θυσιάζουν ένα εκατομμύριο πράγματα μέχρι το τέλος της καριέρας τους.

Κριτική βιβλίου:

Ο συγγραφέας, ο οποίος είναι καθηγητής Οικονομικών, επισκέπτεται σχολή στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ, υπήρξε ειδικός στις ειδικές καταστάσεις διαπραγμάτευσης και επίλυσης διαφορών. Αυτό το βιβλίο, όταν εκδόθηκε το 2003, έκανε μια αμφιλεγόμενη είσοδο στον κόσμο των εμπειρογνωμόνων των διαπραγματεύσεων, αλλά σύντομα, αναγνωρίστηκε ευρέως από τους αναγνώστες του που χειροκροτούν τις αξιοσημείωτες παρατηρήσεις του συγγραφέα για πραγματικές καταστάσεις.

Βασικές επιλογές

 • Η λεπτομερής έρευνα στην ψυχολογία, την κοινωνιολογία, τα οικονομικά και την οργανωτική συμπεριφορά δίνει μια κατανόηση του μυαλού της εργατικής τάξης των γυναικών.
 • Υπάρχουν διάφορες καταστάσεις συνεντεύξεων σε πραγματικό κόσμο και περιπτώσεις όπου οι γυναίκες σπάνια ζητούν τι χρειάζονται και θέλουν και αξίζουν.
<>

# 9 - Προ-Σουασάν: Ένας επαναστατικός τρόπος επιρροής και πειθούς

W Ritten από τον Robert B. Cialdini ,  δημοσιεύθηκε αρχικά το 2016, σε συνεργασία με το Random House . Ο καθορισμός της σημασίας της πειθούς στις διαπραγματεύσεις και τις διαπραγματεύσεις καταστάσεων είναι ο κύριος στόχος αυτού του βιβλίου.

Κριτική βιβλίου:

Με βάση διάφορες μελέτες περιπτώσεων, ο συγγραφέας επέστησε την προσοχή στην ανθρώπινη ψυχολογία των διαπραγματεύσεων. Έδωσε ένα μήνυμα στους αναγνώστες, όπου έδωσε τη σύνδεση της ανθρώπινης ψυχολογίας με τις δεξιότητες πειθούς και διαπραγμάτευσης.

Βασικές επιλογές

 • Διάφορες μελέτες περιπτώσεων και ιστορίες βοηθούν τον αναγνώστη να μπει στα παπούτσια του παρατηρητή και να κατανοήσει πώς αλλάζει η ανθρώπινη ψυχολογία από την εποχή πριν, κατά τη διάρκεια και μετά τη διαπραγμάτευση.
 • Οι πείστες επιτυγχάνουν στις διαπραγματεύσεις τους όχι μόνο λόγω του τι λένε ή του τρόπου με τον οποίο αντιδρούν, αλλά και τι κάνουν πριν από τη συζήτηση
<>

# 10 - Διαπραγμάτευση του αδύνατου: Πώς να σπάσετε τα αδιέξοδα και να επιλύσετε τις άσχημες συγκρούσεις

W Ritten από Deepak Malhotra , δημοσιεύθηκε αρχικά το 2016 τον Αύγουστο, σε συνεργασία με Harper Collins . Ο καθορισμός της σημασίας της πειθούς στις διαπραγματεύσεις και τις διαπραγματεύσεις καταστάσεων είναι ο κύριος στόχος αυτού του βιβλίου.

Κριτική βιβλίου:

Καταστρέφοντας τη νοοτροπία ενός καλού διαπραγματευτή, ο συγγραφέας περιέγραψε τι πρέπει να κάνει ένας καλός διαπραγματευτής πριν καθίσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, πώς ένα άτομο πρέπει να χειριστεί τη διαδικασία και να οδηγήσει τη συζήτηση ενώ χαρτογραφεί τη διαπραγμάτευση και πώς να χρησιμοποιεί τη δύναμη της ενσυναίσθησης.

Βασικές επιλογές

 • Στο βιβλίο αυτό παρέχονται αναφορές για διάφορα ιστορικά γεγονότα και τις ιστορίες τους, για να δώσουν λεπτομερώς μια εικόνα των συναρπαστικών πραγματικών διαπραγματεύσεων.
 • Μια διαδικασία διαπραγματεύσεων δεν ξεκινά μόνο όταν ένα άτομο κάθεται στο τραπέζι, αλλά ξεκινά πολύ πριν από αυτό, και πώς η νοοτροπία και η δουλειά του μυαλού των διαπραγματευτών σε τέτοιες καταστάσεις έχει δοθεί επίσης από τον συγγραφέα σε αυτό το βιβλίο.
 • Εφαρμόζοντας σενάρια καθημερινής ζωής σε πιο περίπλοκα επιχειρηματικά σενάρια, ο συγγραφέας απέδειξε ότι αν και το επίπεδο του διαπραγματευτικού παιχνιδιού έχει αυξηθεί, οι αρχές που διέπουν τη διαπραγμάτευση, παραμένουν οι ίδιες.
<>

Προτεινόμενα βιβλία

Αυτός ήταν ένας οδηγός για τα βιβλία διαπραγμάτευσης. Εδώ συζητάμε τη λίστα των κορυφαίων 10 βιβλίων για να σας βοηθήσουμε να διαπιστώσετε τη σημασία της πειθούς στις διαπραγματεύσεις και τις διαπραγματεύσεις καταστάσεων. Μπορείτε επίσης να ρίξετε μια ματιά στα ακόλουθα άρθρα -

 • Καλύτερα βιβλία συνέντευξης εργασίας
 • Καλύτερα συμβουλευτικά βιβλία
 • Βιβλία καλύτερης διαχείρισης
 • Καλύτερο επιχειρηματικό βιβλίο
 • Τα 10 καλύτερα βιβλία του Swami Vivekananda

ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΥΝΕΡΓΑΤΩΝ AMAZON

Το WallStreetMojo συμμετέχει στο Πρόγραμμα Συνεργατών Amazon Services LLC, ένα διαφημιστικό πρόγραμμα θυγατρικών που έχει σχεδιαστεί για να παρέχει μέσα στους ιστότοπους να κερδίζουν διαφημιστικά τέλη μέσω της διαφήμισης και της σύνδεσης στο amazon.com


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found