Ripple vs Stellar Cryptocurrency | Κορυφαίες 9 διαφορές (Infographics)

Διαφορά μεταξύ κυματισμού και αστρικού

Τόσο η Ripple όσο και η αστρική είναι η κρυπτογράφηση όπου η Ripple ιδρύθηκε το 2012 για κερδοσκοπική οργάνωση με κύριο κίνητρο τη διευκόλυνση των πληρωμών στα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και τις μεγάλες εταιρείες, ενώ η Stellar ιδρύθηκε το 2014 για μη κερδοσκοπική οργάνωση με κύριο κίνητρο της διευκόλυνσης των χρηματοοικονομικών συναλλαγών με χαμηλό κόστος από άτομο σε άτομο.

Τόσο η Ripple όσο και η Stellar έχουν κατακτήσει τον τομέα κρυπτογράφησης. Μπορεί να υπάρχουν κάποιες ομοιότητες μεταξύ τους καθώς και τα δύο κρυπτονομίσματα συν-ιδρύθηκαν από τον Jed McCaleb και η λειτουργία και η τεχνολογία τους φαίνεται να είναι κάπως τα ίδια. Όμως, και οι δύο έχουν κάποιες διαφορές.

 • Το Ripple δημιουργήθηκε για πρώτη φορά με μοναδικό σκοπό να κάνει τις διεθνείς συναλλαγές τόσο φθηνότερες όσο και με ταχύτερο ρυθμό. Ενώ ο κυματισμός άρχισε να αυξάνεται, προσέλκυσε πολλές μεγάλες εταιρείες και χρηματοπιστωτικά ιδρύματα.
 • Έχει γίνει τόσο δημοφιλές που ορισμένες εταιρείες σκέφτονται σοβαρά τη χρήση κυματισμού για τις διεθνείς συναλλαγές τους. Αργότερα, ο κυματισμός άρχισε να επικεντρώνεται μόνο σε μεγάλες εταιρείες και χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, αφήνοντας πίσω μεμονωμένες συναλλαγές.
 • Αργότερα, ο Jed McCaleb άρχισε να εργάζεται στο αστρικό. Είναι μια οντότητα μη κερδοσκοπική που δημιουργήθηκε για να διορθώσει τα λάθη και να καλύψει τα κενά που άφησαν πίσω από κυματισμούς.
 • Το πρόγραμμα Stellar Development (SDF) που δημιούργησε αστρικό, ήθελε να βοηθήσει προσωπικά τις συναλλαγές και στόχος του ήταν να παρέχει οικονομική ένταξη σε φτωχά άτομα.
 • Αν και η αστρική είχε παρόμοια λειτουργία κυματισμού στην αρχή, η σύνθετη δομή έκανε τους προγραμματιστές του αστρικού να βρουν ένα διαφορετικό είδος λειτουργίας που ταιριάζει καλύτερα στο προϊόν τους.
 • Το Stellar είναι πολύ διαφορετικό τώρα από το κυματισμό καθώς ολόκληρη η λειτουργία του και ο προγραμματισμός έχει αλλάξει και το τρέχον αστρικό έχει πολύ μικρή ομοιότητα με αυτό του κυματισμού.

Ripple vs Stellar Infographics

Ας δούμε τις κορυφαίες 9 διαφορές μεταξύ κυματισμού έναντι αστρικού.

Βασικές διαφορές

 • Ενώ ο κυματισμός είναι ένας κερδοσκοπικός οργανισμός που στοχεύει να κάνει χρήση της ευκαιρίας για να κερδίσει περισσότερα κέρδη, το αστρικό είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που στοχεύει να προσεγγίσει περισσότερους ανθρώπους και να βοηθήσει τους άπορους.
 • Το Ripple είναι ο τύπος κρυπτογράφησης που προσελκύει μεγάλες εταιρείες και χρηματοπιστωτικά ιδρύματα παρέχοντάς τους μια γρήγορη και ασφαλή μέθοδο διεθνούς συναλλαγής με σημαντικά χαμηλό κόστος. Το Stellar είναι ο τύπος κρυπτογράφησης που προσελκύει συναλλαγές από άτομο σε άτομο και στοχεύει επίσης να προσεγγίσει όσο το δυνατόν περισσότερα άτομα.
 • Το Ripple χρησιμοποιεί λογισμικό κλειστής πηγής που δεν παρέχει πρόσβαση σε άλλους. Αλλά το αστρικό λειτουργεί σε λογισμικό ανοιχτού κώδικα που είναι προσβάσιμο σε όλους. Αυτό βοηθά τους χρήστες να προσαρμόσουν το λογισμικό σύμφωνα με τις απαιτήσεις τους και να το χρησιμοποιήσουν. Παρόλο που οι χρήστες έχουν πρόσβαση σε αστρικό λογισμικό, τα σημαντικά δεδομένα και οι συναλλαγές διατηρούνται με αυστηρή ασφάλεια.
 • Η Ripple έχει προσελκύσει πολλά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και εταιρείες για επενδύσεις και σχεδόν 200 άτομα, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων ανώτερων στελεχών από κορυφαίες εταιρείες, έχουν επενδύσει περίπου 100 εκατομμύρια δολάρια. Από την άλλη πλευρά, το αστρικό έχει προσελκύσει περισσότερους επιχειρηματίες και άτομα για να επενδύσουν και σχεδόν 20 άτομα έχουν επενδύσει σε αυτό. Αναμένεται ότι όλο και περισσότεροι επενδυτές θα συμμετάσχουν για τους ευγενείς σκοπούς.
 • Η Ripple είναι μια κερδοσκοπική εταιρεία που έχει έναν κεντρικό τύπο ελέγχου όπου ορισμένα πράγματα γίνονται πάντα με τη θέλησή τους. Το Stellar είναι διαφορετικό με αυτόν τον τρόπο, καθώς χρησιμοποιεί έναν αποκεντρωμένο τύπο ελέγχου και ως εκ τούτου δεν έχει τέτοιους περιορισμούς.
 • Ο πληθωρισμός του κυματισμού είναι αποπληθωριστικός ενώ ο αστρικός έχει πληθωρισμό 1% κάθε χρόνο.

Ripple vs Stellar Συγκριτικός Πίνακας

Βάση σύγκρισης Κυματισμός Αστρικός
Καθιερωμένος 2012 2014.
Τύπος Κερδοσκοπικός οργανισμός. Είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός.
Χρησιμοποιείται κυρίως Για διευκόλυνση πληρωμών σε μεγάλες εταιρείες και χρηματοπιστωτικά ιδρύματα. Για οικονομικές συναλλαγές χαμηλού κόστους από άτομο σε άτομο και για την αναβάθμιση των φτωχών.
Λογισμικό Κλειστή πηγή. Ανοιχτή πηγή.
Τύπος ελέγχου Πιο κεντρικός έλεγχος. Αποκεντρωμένος έλεγχος.
Συνολικός αριθμός κερμάτων 100 δισεκατομμύρια. 103 δισεκατομμύρια.
Χρησιμοποιείται συναίνεση Απόδειξη ορθότητας. Αστρικό πρωτόκολλο συναίνεσης.
Επενδύθηκε από Σχεδόν 200 άτομα. Μια μικρή ομάδα περίπου 20 ατόμων.
Πληθωρισμός Αντιπληθωριστικός. 1% του πληθωρισμού κάθε χρόνο.

συμπέρασμα

Παρόλο που και τα δύο είναι κρυπτονομίσματα, δεν βρίσκονται σε άμεσο ανταγωνισμό μεταξύ τους. Είναι επειδή οι αγορές-στόχοι είναι διαφορετικές καθώς και η λειτουργία τους.

Η ιδέα πίσω από τη δημιουργία αυτών των δύο κρυπτονομισμάτων είναι η εξυπηρέτηση ενός μεγαλύτερου κοινού αντί μόνο μιας θέσης. Ενώ ο κυματισμός εξυπηρετεί την ανώτερη ανώτερη τάξη, τις μεγάλες επιχειρήσεις, τους πλούσιους, το αστρικό φροντίζει τους ανθρώπους από τη μεσαία και κατώτερη τάξη.

Ο Jed McCaleb ήθελε να δημιουργήσει δύο κρυπτονομίσματα που εξυπηρετούν τις ανάγκες και των δύο αγορών. Ως αποτέλεσμα, το ένα θα βοηθήσει στην προώθηση της καθαρής επωνυμίας του άλλου και οι δύο κυματισμοί έναντι αστρικών θα γίνουν τα κορυφαία κρυπτονομίσματα στον κόσμο.