Ομολογιακό κουπόνι (Ορισμός, Οφέλη) | Πώς λειτουργεί το Coupon Bonds;

Τι είναι το Coupon Bond;

Το Coupon Bond επίσης γνωστό ως Bearer bond είναι ένας τύπος ομολογίου που περιελάμβανε πληρωμές σταθερού τόκου που είναι το ετήσιο επιτόκιο ενός ομολόγου από την ημερομηνία έκδοσης των ομολόγων έως τη λήξη του ομολόγου ή την ημερομηνία μεταφοράς του, όπου ο κάτοχος του ομολόγου κουπονιού λαμβάνει η συγκεκριμένη πληρωμή σταθερού τόκου σε περιοδική βάση, η οποία υπολογίζεται πολλαπλασιάζοντας το επιτόκιο κουπονιού στην ονομαστική αξία μιας μετοχής και τον παράγοντα περιόδου. Για παράδειγμα, εάν έχετε ομόλογο 1000 USD και έχετε επιτόκιο 5%, τότε έχετε επιτόκιο κουπονιού 5%. Κάθε κουπόνι έχει μια ημερομηνία σε αυτό και κατά τη συγκεκριμένη ημερομηνία, ο οφειλέτης πρέπει να επισυνάψει φυσικά το κουπόνι στο πιστοποιητικό ομολόγου. Τα κουπόνια αντιμετωπίστηκαν σαν μετρητά.

Πώς λειτουργεί το Coupon Bond;

Αυτοί οι δεσμοί ήταν πιο διαδεδομένοι στην εποχή που δεν κυριαρχούσαν οι υπολογιστές. Στη δεκαετία του 1980 μια τάση πώλησης των κουπονιών του ομολόγου κουπονιών ως ξεχωριστών τίτλων, που ονομάζεται strips ξεκίνησε από ορισμένα ιδρύματα. Ωστόσο, η διαδικασία επένδυσης σε ομόλογα έχει δει μια θαλάσσια αλλαγή από την επικράτηση της χρήσης υπολογιστών. Δεν παρουσιάζετε πλέον αντίγραφα κουπονιών για να εξαργυρώσετε το ποσό των τόκων σας.

  • Εάν επρόκειτο να αγοράσετε ένα πρόσφατα εκδοθέν ομόλογο μέσω ενός λογαριασμού μεσιτείας, ο μεσίτης θα έπαιρνε τα μετρητά από εσάς και έπειτα θα καταθέσει το ομόλογο στον λογαριασμό σας. Σε τέτοιες περιπτώσεις, οι τόκοι από το ομόλογό σας θα κατατεθούν απευθείας στον λογαριασμό σας μαζί με τα αμοιβαία κεφάλαια και τους τίτλους σας.
  • Αυτά τα ομόλογα απαιτούνται στη δεύτερη έκδοση των ομολόγων. Τα δευτερεύοντα ομόλογα είναι εκείνα που αρχικά αγοράστηκαν από έναν επενδυτή και στη συνέχεια πωλήθηκαν σε άλλο επενδυτή πριν από τη λήξη. Σε τέτοιες περιπτώσεις, η τιμή κτήσης για τον νέο επενδυτή είναι πολύ διαφορετική από την τιμή λήξης του ομολόγου.
  • Σε τέτοιες περιπτώσεις και επίσης εάν υπάρχει πρόβλεψη για την εξόφληση του ομολόγου νωρίς, τα ομόλογα κουπονιών θα διαφέρουν από την απόδοση έως τη λήξη (το πραγματικό επιτόκιο που θα κερδίσει ο επενδυτής σε περίπτωση που περιμένει έως τη λήξη) ή απόδοσης -το χειρότερο (το χειρότερο επιτόκιο σεναρίου που θα κερδίσει ο επενδυτής σε περίπτωση ανάκλησης του ομολόγου πριν από τη λήξη).

Τιμολόγηση κουπονιού

Αυτά τα ομόλογα είναι σχετικά απλά, αλλά η τιμή τους παραμένει βασικό ζήτημα. Εάν επενδύετε σε αυτά τα ομόλογα, τότε θα πρέπει να γνωρίζετε καλά την τιμολόγηση, ώστε να μπορείτε να αποκομίσετε το μέγιστο όφελος από αυτό. Η γνώση της τιμολόγησης αυτών των ομολόγων τους λέει τη μέγιστη τιμή που θα πρέπει να πληρώσουν για το ομόλογο. Οι επενδυτές μπορεί να χρειάζονται υψηλότερο ποσοστό απόδοσης στο ομόλογο εάν το ποσοστό πιθανότητας είναι υψηλό από προεπιλογή. Υπάρχει ένας τύπος για τον προσδιορισμό της τιμής των ομολόγων κουπονιών:

  • c = τιμή κουπονιού
  • i = επιτόκιο
  • n = αριθμός πληρωμών

Όροι που σχετίζονται με κουπόνια

Αυτά τα ομόλογα είναι επίσης γνωστά ως ομόλογα. Αυτό το όνομα προέρχεται από το γεγονός ότι όποιος παρουσιάζει το κουπόνι στον εκδότη δικαιούται την πληρωμή τόκων, ανεξάρτητα από το αν το άτομο είναι ο κάτοχος του ομολόγου. Αυτό το χαρακτηριστικό του κουπονιού θα μπορούσε να οδηγήσει σε φοροδιαφυγές και απάτες.

Μερικά ομόλογα κουπονιών είναι γνωστά ως «ομόλογα μηδενικού κουπονιού». Πρόκειται για ομόλογα που δεν πραγματοποιούν πληρωμές τόκων σε μετρητά καθ 'όλη τη διάρκεια του ομολόγου, αλλά αντ' αυτού εκδίδονται ως εκπτώσεις στην αξία λήξης των ομολόγων. Η συγκεκριμένη τιμή έκπτωσης υπολογίζεται για να παρέχει ένα συγκεκριμένο ποσοστό απόδοσης κατά τη λήξη όταν το ομόλογο έχει οριστεί να εξαργυρωθεί για την πλήρη ονομαστική τους αξία.

Ποιος πρέπει να επενδύσει σε ομόλογα κουπονιών;

Οι επενδυτές βγάζουν χρήματα από ομόλογα κομιστή κατά τη λήξη τους. Οι τόκοι τους καταβάλλονται κατά τη λήξη του ομολόγου. Ο χρόνος που απαιτείται για την επίτευξη της ωριμότητας εξαρτάται από το αν το ομόλογο είναι μακροπρόθεσμη ή βραχυπρόθεσμη επένδυση. Τα βραχυπρόθεσμα κομιστικά ομόλογα είναι γνωστά ως λογαριασμοί. Σε περίπτωση που το ομόλογο κουπονιού είναι για μεγάλο χρονικό διάστημα, από δεκαπέντε έως είκοσι χρόνια, τότε ο επενδυτής πληρώνεται τους τόκους μετά από μια περίοδο δύο δεκαετιών.

Αυτά τα ομόλογα δεν είναι μια καλή επιλογή για κάποιον που αναζητά μια σταθερή ροή εισοδήματος. Ωστόσο, είναι ιδανικά για οικογένειες που αναζητούν συστηματικά επενδυτικά σχέδια. Εάν θέλετε μια εξοχική κατοικία μετά τη συνταξιοδότησή σας, ένα κουπόνι είναι μια καλή επιλογή. Τα κομιστικά ομόλογα είναι επίσης ένας καλός τρόπος μεταβίβασης του πλούτου στον κληρονόμο σας. Το κουπόνι είναι ένας καλός τρόπος για να αυξήσετε το εισόδημά σας για μια χρονική περίοδο.

Τα κουπόνια ομολόγων υπόκεινται σε φορολογία στις ΗΠΑ. Ως εκ τούτου, μπορούν να κρατηθούν σε λογαριασμό αναχώρησης με αναβαλλόμενη φορολογία, προκειμένου να εξοικονομήσουν επενδυτές από την καταβολή φόρων για το μελλοντικό εισόδημα. Επιπλέον, εάν η κυβέρνηση των ΗΠΑ - κράτος ή τοπικές εκδόσεις ομολόγων κουπονιών, εξαιρείται από όλους τους φόρους.

συμπέρασμα

Ως εκ τούτου, έχει αποδειχθεί ότι τα ομόλογα κουπονιών μπορούν να οριστούν ως η απουσία πληρωμών τόκων για τους επενδυτές. Ως εκ τούτου, εάν κάποιος ψάχνει για μακροπρόθεσμη επένδυση σε ασφάλεια σταθερού εισοδήματος, τότε τα κομιστικά ομόλογα είναι μια καλή επιλογή. Για οικογένειες που εξοικονομούν για το μέλλον ή γονείς που εξοικονομούν για την τριτοβάθμια εκπαίδευση των παιδιών τους, τα ομόλογα κουπονιών έχουν αποδειχθεί ιδανικά. Ακόμη και για όσους θέλουν να παρακολουθούν την τάση της αγοράς, η επένδυση σε ομόλογα κουπονιών είναι μια καλή επιλογή. Επίσης, εάν θέλετε να προσθέσετε ποικιλία στο χαρτοφυλάκιό σας, τα ομόλογα κουπονιών είναι μια καλή επιλογή.


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found