Τράπεζες στην Αυστραλία | Επισκόπηση | Λίστα των κορυφαίων 10 καλύτερων τραπεζών στην Αυστραλία

ΣΦΑΙΡΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ

Το τραπεζικό σύστημα στην Αυστραλία είναι πολύ αξιόπιστο και έχει διαφανή φύση. Ο τραπεζικός τομέας της Αυστραλίας είναι εξελιγμένος και ανταγωνιστικός και διαθέτει ένα ισχυρό ρυθμιστικό σύστημα. Οι τράπεζες στην Αυστραλία διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στο χρηματοπιστωτικό σύστημα της χώρας. Δεν προσφέρουν μόνο παραδοσιακές υπηρεσίες, αλλά προσφέρουν επίσης υπηρεσίες όπως επιχειρηματική τραπεζική, διαπραγμάτευση στις χρηματοπιστωτικές αγορές, χρηματιστηριακή μετοχή και διαχείριση κεφαλαίων. Σύμφωνα με τις αναφορές του Moody, το σύστημα Αυστραλιανής Τραπεζικής βρίσκεται σε σταθερή κατάσταση λόγω των ισχυρών τιμών σπιτιού, του αυξανόμενου χρέους των νοικοκυριών και της μέτριας αύξησης των μισθών.

Υπάρχουν έξι μεγάλες δυνάμεις που διαμορφώνουν το αυστραλιανό τραπεζικό σύστημα. Αλλάζουν τα δημογραφικά στοιχεία, την τεχνολογία, τη συμπεριφορά των καταναλωτών, την ασιατική οικονομική κατάσταση, την κυβέρνηση και την υποτονική παγκόσμια οικονομία. Αυτές οι δυνάμεις διαδραματίζουν καθοριστικό ρόλο, όπου οι παραδοσιακοί οδηγοί αξίας, όπως η ανάπτυξη περιουσιακών στοιχείων και η μόχλευση, εξαφανίζονται και υπάρχουν πιθανότητες να αντιστραφούν. Αυτό οδηγεί σε αναθεώρηση των προσδοκιών απόδοσης και των μελλοντικών προσδοκιών για τη βιομηχανία. Το τραπεζικό σύστημα στην Αυστραλία διαφέρει από αυτό της Αμερικής. Στην Αυστραλία, η γραμμή οριοθέτησης μεταξύ τραπεζών λιανικής και επενδυτικών τραπεζών έχει μειωθεί σε μεγάλο βαθμό.

Δομή των τραπεζών στην Αυστραλία

Ο τομέας της Αυστραλιανής Τραπεζικής εξελίσσεται με την πάροδο του χρόνου και επί του παρόντος υφίσταται προοδευτική απορρύθμιση και ιδιωτικοποίηση. Τώρα οι ξένες τράπεζες επιτρέπεται από την κυβέρνηση να εισέλθουν στη χρηματοοικονομική αγορά. Οι τράπεζες λιανικής στην Αυστραλία στο τρέχον σενάριο προσφέρουν μια σειρά χρηματοοικονομικών υπηρεσιών όπως ασφάλιση ζωής και γενική ασφάλιση, μεσιτεία μετοχών και ασφαλιστική ασφάλιση στους πελάτες λιανικής. Παρέχουν επίσης εταιρικά και καταναλωτικά δάνεια για να βοηθήσουν τόσο τα άτομα όσο και τις επιχειρήσεις να αναπτυχθούν. Δεδομένου ότι οι τράπεζες λιανικής παρέχουν ένα καλάθι χρηματοοικονομικών υπηρεσιών τις βάζει άμεσα σε ολοκλήρωση με τις χρηματιστηριακές εταιρείες και τις εμπορικές τράπεζες. Οι μη αυστραλιανές ξένες τράπεζες επιτρέπεται από την κυβέρνηση να ανοίγουν και να λειτουργούν ως υποκαταστήματα, ώστε να μπορούν να καλύψουν τη χονδρική αγορά. Αλλά σε αυτήν την περίπτωση,Η λιανική τραπεζική επιτρέπεται μόνο μέσω μιας τοπικής εταιρείας.

Επικεφαλής είναι η Reserve Bank of Australia (RBA) που αποφασίζει τη νομισματική πολιτική και ρυθμίζει το σύστημα πληρωμών. Στη συνέχεια, υπάρχει η Αυστραλιανή Αρχή Προληπτικής Προληπτικής Εποπτείας (APRA) της οποίας η κύρια λειτουργία είναι να παρακολουθεί τις τράπεζες, τα πιστωτικά σωματεία, τις οικοδομικές εταιρείες, τις ασφαλιστικές εταιρείες, συμπεριλαμβανομένων των γενικών, ασφαλίσεων ζωής και ιδιωτικής υγείας, καθώς και τα μέλη του κλάδου συνταξιοδότησης. Η Αυστραλιανή Αρχή Προληπτικής Προληπτικής Εποπτείας παρακολουθεί το ίδρυμα του οποίου τα περιουσιακά στοιχεία ανέρχονται σε 3,7 τρισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ σε περιουσιακά στοιχεία που καλύπτουν σχεδόν 24 εκατομμύρια Αυστραλούς καταθέτες, ασφαλισμένους και μέλη του ταμείου συνταξιοδότησης.

Στην Αυστραλία, οι τράπεζες χρειάζονται τραπεζική άδεια σύμφωνα με τον τραπεζικό νόμο. Οι ξένες τράπεζες απαιτούν επίσης άδεια, καθώς επιτρέπεται να λειτουργούν μόνο μέσω υποκαταστήματος στην Αυστραλία και επίσης μέσω θυγατρικών ξένων τραπεζών που έχουν συσταθεί στην Αυστραλία. τράπεζες στην Αυστραλία μπορούν να ταξινομηθούν σε τέσσερις μεγάλες κατηγορίες. Αυτοί είναι:

 • Οι εθνικά λειτουργούσες τράπεζες αναφέρονται συνήθως ως οι μεγάλες τράπεζες
 • Κρατικές τράπεζες
 • Περιφερειακές τράπεζες που λειτουργούν
 • Ξένες τράπεζες.

Οι μεγάλες τράπεζες ή οι τράπεζες που λειτουργούν σε εθνικό επίπεδο διαθέτουν εκτεταμένα καταστήματα και δίκτυα πρακτορείων επειδή λειτουργούν σε ολόκληρη την Αυστραλία. Οι κρατικές τράπεζες έχουν τις δραστηριότητές τους σε κάθε κράτος και οι περιφερειακές τράπεζες που λειτουργούν είναι εκείνες οι οικοδομικές εταιρείες που έχουν μετατραπεί σε τράπεζες και εξυπηρετούν μια εξειδικευμένη αγορά. Η δομή του αυστραλιανού τραπεζικού συστήματος έχει ολιγοπωλιακό χαρακτήρα. Η αυστραλιανή αγορά κυριαρχείται από τέσσερις μεγάλες τράπεζες, μειώνοντας έτσι την ολοκλήρωση και καθιστώντας την αγορά ολιγοπωλιακή.

Λίστα των κορυφαίων 10 καλύτερων τραπεζών στην Αυστραλία

 1. Κοινοπολιτειακή Τράπεζα της Αυστραλίας
 2. ΑΝΖ
 3. ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΩ
 4. Westpac
 5. Τράπεζα του Κουίνσλαντ
 6. Τράπεζα Macquarie
 7. Τράπεζα Μπέντιγκο
 8. AMP Bank Ltd
 9. Τράπεζα Suncorp
 10. Bankwest

Στην Αυστραλία, υπάρχουν 53 αυστραλιανές τράπεζες από τις οποίες μόνο 14 ανήκουν στην κυβέρνηση. Παρόλο που υπάρχουν αρκετές μικρές τράπεζες, ο τομέας της Αυστραλιανής Τραπεζικής κυριαρχείται από τέσσερις μεγάλες τράπεζες - την Commonwealth Bank of Australia, την Westpac Banking Corporation, την Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία Banking Group (ANZ) και την National Australia Bank (NAB). Όλες αυτές οι τράπεζες έχουν βαθμολογίες AA.

# 1. Κοινοπολιτειακή Τράπεζα της Αυστραλίας:

Αυτή είναι μια πολυεθνική τράπεζα. Έχει παρουσία στη Νέα Ζηλανδία, τα Νησιά των Φίτζι, την Ασία, τις ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο. Αυτή η τράπεζα ιδρύθηκε το 1911 και εδρεύει στο Σίδνεϊ. Αυτή η τράπεζα έχει περισσότερα από 11.000 υποκαταστήματα και ο αριθμός των εργαζομένων είναι περίπου 52.000. Είναι η μεγαλύτερη τράπεζα στην Αυστραλία και παρέχει μια ποικιλία υπηρεσιών και ένα καλάθι χρηματοοικονομικών προϊόντων. Προσφέρει υπηρεσίες σε λιανική, επιχειρηματική και θεσμική τραπεζική, καθώς και διαχείριση πλούτου.

# 2. ANZ:

Αυτή η τράπεζα ιδρύθηκε το 1835 και είναι μια από τις καλύτερες τράπεζες στην Αυστραλία. Λειτουργεί στις ΗΠΑ, την Ευρώπη, την Αυστραλία, τη Νέα Ζηλανδία, την περιοχή Ασίας-Ειρηνικού και τη Μέση Ανατολή. Η τράπεζα παρέχει χρηματοοικονομικές υπηρεσίες σε πελάτες λιανικής, HNI, ΜΜΕ, εταιρικούς και εμπορικούς πελάτες. Έχει την έδρα της στη Μελβούρνη και έχει περίπου 46.000 υπαλλήλους.

# 3. ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΩ:

Αυτή η τράπεζα δημιουργήθηκε ως αποτέλεσμα της συγχώνευσης μεταξύ της Εθνικής Τράπεζας της Αυστραλασίας και της Εμπορικής Τράπεζας του Σίδνεϊ. Με έδρα στο Docklands, είναι παρόν στη Νέα Ζηλανδία, τις ΗΠΑ, την Ασία και την Ευρώπη.

# 4. Westpac:

Αυτό ήταν γνωστό ως Bank of New South Wales και είναι το αποτέλεσμα της συγχώνευσης μεταξύ BNSW και Commercial Bank of Australia. Προσφέρει υπηρεσίες μέσω των 5 τμημάτων της - Consumer Bank, Business Bank, BT Financial Group, Westpac Institutional Bank και Westpac NZ.

# 5. Τράπεζα του Κουίνσλαντ:

Αυτή η τράπεζα έχει την έδρα της στο Queensland και προσφέρει μόνο λιανικές τραπεζικές υπηρεσίες.

# 6. Τράπεζα Macquarie:

Με έδρα το Σίδνεϊ, αυτή η τράπεζα προσφέρει υπηρεσίες στη διαχείριση περιουσιακών στοιχείων, χρηματοδότηση, τραπεζικές υπηρεσίες, συμβουλευτικές υπηρεσίες και λύσεις κινδύνου και κεφαλαίου.

# 7. Τράπεζα Bendigo:

Αυτό δημιουργήθηκε λόγω συγχώνευσης μεταξύ της Bendigo Bank και της Adelaide Bank. Είναι μια από τις μεγαλύτερες τράπεζες λιανικής στην Αυστραλία.

# 8. AMP Bank Ltd:

Αυτή η τράπεζα εδρεύει στο Σίδνεϊ και προσφέρει υπηρεσίες λιανικής τραπεζικής όπως καταθέσεις, στεγαστικά δάνεια, υπηρεσίες τραπεζικών συναλλαγών κ.λπ. Είναι μια από τις κορυφαίες εταιρείες διαχείρισης πλούτου στην Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία. Η λειτουργία του εκτείνεται σε Ασία, Μέση Ανατολή, Ευρώπη και Βόρεια Αμερική.

# 9. Τράπεζα Suncorp:

Αυτή η τράπεζα ειδικεύεται στην παροχή υπηρεσιών όπως γενική ασφάλιση, τραπεζικές υπηρεσίες, ασφάλιση ζωής και διαχείριση πλούτου στην Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία. Η τράπεζα έχει την έδρα της στο Μπρίσμπεϊν.

# 10. Όχθη:

Αυτή η τράπεζα ξεκίνησε ως αγροτικός δανειστής, αλλά έγινε μια πλήρης εμπορική τράπεζα το 1945. Με έδρα το Περθ, αυτή η τράπεζα έχει επίσης γραφεία στην Αδελαΐδα, το Μπρίσμπεϊν, την Καμπέρα, τη Μελβούρνη και το Σίδνεϊ. Προσφέρει υπηρεσίες σε προσωπικές τραπεζικές συναλλαγές, επιχειρηματικές τραπεζικές συναλλαγές, εμπορικές τραπεζικές συναλλαγές, χρηματοοικονομικές επιχειρήσεις κ.λπ.