Μορφή αριθμού λογαριασμού στο Excel | Πώς να εφαρμόσετε τη λογιστική μορφή;

Η μορφή λογιστικού αριθμού είναι επίσης γνωστή ως η μορφή νομίσματος στο excel, αλλά υπάρχει μια διαφορά μεταξύ αυτών των δύο, επίσης, η μορφή νομίσματος είναι η μόνη γενική μορφή νομίσματος, αλλά η λογιστική μορφή είναι η κατάλληλη μορφή νομίσματος με τις επιλογές να έχουν δεκαδικές τιμές που είναι δύο από Προκαθορισμένο.

Τι είναι η μορφή λογιστικού αριθμού Excel;

Η Λογιστική Μορφή στο Excel είναι σαν τη μορφή νομίσματος και μπορεί να συνδεθεί με αριθμούς όπου απαιτείται. Η αντίθεση μεταξύ της μορφής λογιστικής και της μορφής νομίσματος είναι ότι η μορφή λογιστικής τοποθετεί το σύμβολο του δολαρίου, για παράδειγμα, στο άκρο αριστερό άκρο του κελιού και εμφανίζει μηδέν ως παύλα. Οι αριθμοί μορφής είναι ίδιοι με το νόμισμα.

 • Μπορείτε να εμφανίσετε έναν αριθμό με το προεπιλεγμένο σύμβολο νομίσματος επιλέγοντας το κελί ή το εύρος των κελιών και μετά από αυτό κάνοντας κλικ στο excel.
 • Σε κάθε περίπτωση, αυτό έχει μερικές αντιθέσεις που καθιστούν λιγότερο απαιτητική τη λογιστική, για παράδειγμα, επιδεικνύοντας μηδενικές τιμές ως παύλες, προσαρμόζοντας όλα τα σύμβολα νομισμάτων και δεκαδικά ψηφία και δείχνοντας αρνητικά ποσά σε περιβλήματα.
 • Η τυπική λογιστική μορφή στο excel περιέχει έως και δύο δεκαδικά ψηφία, χίλια διαχωριστικά και κλειδώνει το σύμβολο του δολαρίου στο ακραίο αριστερό μισό του κελιού. Οι αρνητικοί αριθμοί εμφανίζονται στα περιβλήματα.
 • Για να εφαρμόσετε τη μορφή αριθμού λογαριασμού excel σε ένα πρόγραμμα υπολογιστικών φύλλων, ενεργοποιήστε κάθε μεμονωμένο κελί και κάντε κλικ στο "Μορφή αριθμού λογαριασμού" στις επιλογές μορφοποίησης.

Πώς να εφαρμόσετε τη μορφή αριθμού λογαριασμού στο Excel;

Μπορείτε να πραγματοποιήσετε λήψη αυτού του προτύπου Excel με μορφή αριθμού λογαριασμού εδώ - Πρότυπο Excel με μορφή λογιστικού αριθμού

Βήμα 1 - Εισαγάγετε τις τιμές στο excel για να χρησιμοποιήσετε τη μορφή αριθμού λογαριασμού στο excel.

Βήμα # 2 - Η  μορφή αριθμού λογαριασμού στο excel μπορεί να χρησιμοποιηθεί στην κορδέλα Μορφή αριθμού λογαριασμού πρώτα επιλέξτε τα κελιά και κάντε κλικ στην καρτέλα Αρχική σελίδα και επιλέγοντας τη λογιστική από το αναπτυσσόμενο μενού Μορφή αριθμού.

Βήμα # 3 -  Μόλις κάνετε κλικ στη λογιστική, θα σας δώσει την αξία της λογιστικής μορφής.

Βήμα # 4 -  Εάν θέλετε να καταργήσετε το δεκαδικό, κάντε κλικ στο εικονίδιο κάτω από τους αριθμούς για να μειώσετε το δεκαδικό:

Βήμα # 5 -  Μόλις αφαιρέσετε το δεκαδικό, παρακάτω θα μπορείτε να δείτε την τιμή χωρίς δεκαδικά.

Βήμα # 6 -  Εάν θέλετε να αφαιρέσετε το σύμβολο του δολαρίου ή του νομίσματος από την αξία σας. Κάντε κλικ δεξιά και μεταβείτε στην επιλογή μορφοποίησης κελιών στο πλαίσιο διαλόγου.

Βήμα # 7 -  Ορίστε την επιλογή λογιστικής κάτω από το κελί μορφής και επιλέξτε κανένα σύμβολο εάν δεν θέλετε το σύμβολο του δολαρίου με τιμές. Κάντε κλικ στο Ok.

Βήμα # 8 -  Παρακάτω είναι τα μορφοποιημένα δεδομένα μετά την αφαίρεση του συμβόλου και των δεκαδικών σημείων.

Πλήκτρα συντόμευσης για χρήση της μορφής αριθμού λογαριασμού στο Excel

 • Επιλέξτε τα κελιά που θέλετε να μορφοποιήσετε.
 • Πατήστε το πλήκτρο Alt που ενεργοποιεί τις εντολές στην κορδέλα του Excel.

 • Πατήστε H για να επιλέξετε την καρτέλα Home στην κορδέλα του Excel, ενεργοποιεί την καρτέλα Home του Excel.
 • Πατήστε 9 για να μειώσετε το δεκαδικό και πατήστε 0 για να αυξήσετε το δεκαδικό σημείο στις τιμές.
 • Εάν θέλετε επίσης να ανοίξετε το διάλογο κελιών μορφής, πατήστε Ctrl + 1.
 • Εάν θέλετε να εμφανίσετε μια νομισματική τιμή χωρίς σύμβολο νομίσματος, μπορείτε να κάνετε κλικ στην επιλογή Κανένα κάτω από τα κελιά μορφής επιλογής.
 • Παρόμοια με τη μορφή νομίσματος, η ομάδα λογιστικής χρησιμοποιείται για οικονομικές ιδιότητες. Σε κάθε περίπτωση, αυτή η ρύθμιση προσαρμόζει το σύμβολο νομίσματος και τους δεκαδικούς σκοπούς των αριθμών σε μια ενότητα. Ομοίως, ο σχεδιασμός λογιστικής εμφανίζει μηδενικά ως παύλες και αρνητικούς αριθμούς σε αγκύλες. Όπως και η οργάνωση του νομίσματος, μπορείτε να προσδιορίσετε τον αριθμό των δεκαδικών σημείων που χρειάζεστε και αν θα χρησιμοποιήσετε χίλια διαχωριστικά. Δεν μπορείτε να αλλάξετε την προεπιλεγμένη εμφάνιση αρνητικών αριθμών, εκτός εάν κάνετε μια οργάνωση προσαρμοσμένων αριθμών.

Πλεονεκτήματα της χρήσης της μορφής αριθμού λογαριασμού στο Excel

 1. Σας βοηθά αν θέλετε να το προσαρμόσετε με το σύμβολο ή χωρίς το σύμβολο.
 2. Σας δίνει βοήθεια για να δείξετε τη σωστή τιμή με δεκαδικά ψηφία.
 3. Είναι απλώς μια διαδικασία τριών βημάτων.
 4. Πολύ εύκολο και βολικό στη χρήση.

Μειονεκτήματα της χρήσης της μορφής αριθμού λογαριασμού στο Excel

 1. Αυτή η λειτουργία σας δίνει πάντα τη μορφή αριθμού με χίλια διαχωριστικά.
 2. Σας δίνει το προεπιλεγμένο νόμισμα και δεκαδικά σημεία κατά τη χρήση αυτής της λειτουργίας.

Πράγματα που πρέπει να θυμάστε κατά τη χρήση του αριθμού λογιστικής μορφής Excel

 1. Αντί να επιλέξετε μια περιοχή κελιών, μπορείτε επίσης να πατήσετε το γράμμα πάνω από μια στήλη για να επιλέξετε ολόκληρη τη στήλη ή τον αριθμό δίπλα σε μια στήλη για να επιλέξετε μια ολόκληρη σειρά. Μπορείτε επίσης να πατήσετε το μικρό κουτί στη μία πλευρά του "A" ή πάνω από το "1" για να επιλέξετε ολόκληρο το υπολογιστικό φύλλο ταυτόχρονα.
 2. Ελέγχετε πάντα εάν δεν χρειάζεστε ένα σύμβολο, αφαιρέστε το.
 3. Το δεκαδικό είναι επίσης η επιλογή του χρήστη εάν θέλετε να βάλετε το δεκαδικό σε τιμές ή όχι.
 4. Μια προσαρμοσμένη μορφή αριθμού Excel αλλάζει μόνο την οπτική αναπαράσταση, για παράδειγμα πώς εμφανίζεται μια τιμή σε ένα κελί. Η βασική τιμή που αποθηκεύεται σε ένα κελί δεν αλλάζει.
 5. Όταν τροποποιείτε ένα επεξεργασμένο σε μορφή Excel, δημιουργείται ένα αντίγραφο αυτής της μορφής. Η πρώτη μορφή αριθμού δεν μπορεί να αλλάξει ή να διαγραφεί.
 6. Οι προσαρμοσμένες μορφές αριθμών επηρεάζουν μόνο τον τρόπο που εμφανίζεται ένας αριθμός στο φύλλο εργασίας και δεν επηρεάζουν την αρχική τιμή του αριθμού.
 7. Τυχόν κελιά που εμφανίζονται στο βιβλίο εργασίας που έχουν μορφοποιηθεί με την προσαρμοσμένη προσαρμοσμένη μορφή θα εμφανίζονται στην προεπιλεγμένη γενική μορφή στο βιβλίο εργασίας.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found