Προσθήκη μηνών έως ημερομηνία στο Excel χρησιμοποιώντας τη συνάρτηση EDATE (με παράδειγμα)

Προσθήκη μηνών στην ημερομηνία χρησιμοποιώντας τη συνάρτηση EDATE (βήμα προς βήμα με παραδείγματα)

Στο excel έχουμε μια ενσωματωμένη συνάρτηση που ονομάζεται EDATE η οποία προσθέτει καθορισμένο αριθμό μηνών στην παρεχόμενη ημερομηνία επιστρέφει τον επόμενο καθορισμένο μήνα για την ίδια ημέρα. Πριν σας δείξω πώς να χρησιμοποιήσετε το EDATE στο excel, επιτρέψτε μου να σας παρουσιάσω τη σύνταξη της συνάρτησης EDATE.

= EDATE (ημερομηνία έναρξης, μήνες)

Ας υποθέσουμε ότι έχετε τραβήξει τηλεόραση στο EMI για 6 μήνες. Το EMI θα αφαιρείται στις 05 κάθε μήνα. Τώρα πρέπει να δημιουργήσετε ένα γράφημα EMI με την ίδια ημερομηνία για κάθε μήνα. Το πρώτο EMI είναι στις 05-02-2019.

Στις επόμενες πέντε σειρές χρειαζόμαστε 05 Μαρτίου 2019, 05 Απριλίου 2019 και ούτω καθεξής για τους επόμενους 5 μήνες.

Βήμα 1: Ανοίξτε τη συνάρτηση EDATE στο κελί B2.

Βήμα 2: Η ημερομηνία έναρξης είναι ο παραπάνω μήνας μας, δηλαδή ο μήνας κυττάρων B2.

Βήμα 3: Το επόμενο  πράγμα είναι πόσους μήνες πρέπει να προσθέσουμε δηλαδή 1 μήνα, οπότε δώστε 1 ως το επιχείρημα.

Βήμα 4: Ναι, έχουμε τον επόμενο μήνα αλλά όχι την ημερομηνία εδώ. Συμπληρώστε τον τύπο στα υπόλοιπα κελιά για να έχετε την ημερομηνία του μήνα ως 5η.

Κορυφαία 5 χρήσιμα παραδείγματα

Μπορείτε να κάνετε λήψη αυτού του προτύπου Προσθήκη μηνών σε ημερομηνία Excel εδώ - Προσθήκη προτύπου μηνών έως ημερομηνία ημερομηνίας Excel

Παράδειγμα # 1 - Διαφορετικά αποτελέσματα στην περίπτωση του Φεβρουαρίου

Ας υποθέσουμε ότι είχατε πάρει το δάνειο και το EMI που οφείλεται είναι στις 30 κάθε μήνα. Η πρώτη θα είναι στις 30 Οκτωβρίου 2018 και το EMI είναι για 6 μήνες. Ας εφαρμόσουμε τη συνάρτηση EDATE για να φτάσουμε στην ημερομηνία λήξης του μήνα.

Εάν παρατηρήσετε την παραπάνω συνάρτηση, το πρώτο πράγμα είναι η στιγμή που θα τελειώσει το έτος 2018 τον Δεκέμβριο έχει μεταβεί αυτόματα στο επόμενο έτος, δηλαδή το 2019 (ανατρέξτε στο κελί C5).

Το δεύτερο πράγμα είναι το Φεβρουάριο του 2019, το οποίο δεν είναι άλμα, έχει μόνο 28 ημέρες. Έτσι, ο τύπος επέστρεψε την ημερομηνία λήξης στις 28 Φεβρουαρίου 2019.

Παράδειγμα # 2 - Ειδική ημερομηνία λήξης για το έτος άλματος

Τώρα πάρτε ένα παράδειγμα του έτους που έχει ένα άλμα έτος σε αυτό. Σε περίπτωση άλματος, η φόρμουλα του έτους θα επιστρέψει στις 29 Φεβρουαρίου και όχι στις 28 Φεβρουαρίου.

Παράδειγμα # 3 - Λάβετε προηγούμενους μήνες με αρνητικό αριθμό

Έχουμε μάθει πώς να λαμβάνουμε την ημερομηνία του επόμενου μήνα από την τρέχουσα ημερομηνία. Τι γίνεται αν πρέπει να πάρουμε τους προηγούμενους μήνες από την τρέχουσα ημερομηνία;

Ας υποθέσουμε ότι έχουμε την ημερομηνία έναρξης στις 5 Σεπτεμβρίου 2018 και πρέπει να επιστρέψουμε για 6 μήνες.

Εφαρμόστε τη συνάρτηση EDATE αλλά στο αριθ. Μηνών για να προσθέσετε την αναφορά -1 ως όρισμα.

Παράδειγμα # 4 - Άλλοι τρόποι προσθήκης μηνών έως ημερομηνία στο Excel

Μπορούμε μήνες έως μέρες χρησιμοποιώντας και άλλες μεθόδους. Αυτή είναι μια κάπως περίπλοκη μέθοδος, αλλά απλώς για να γνωρίζω, σας το δείχνω.

Εδώ η συνάρτηση DATE στο excel εξάγει το έτος, τον μήνα και την ημέρα από τα παραπάνω, αλλά μόνο που έχουμε κάνει εδώ προσθέτουμε +1 στον μήνα για όλα τα κελιά.

Παράδειγμα # 5 - EDATE με άλλες λειτουργίες

Μπορούμε επίσης να χρησιμοποιήσουμε το EDATE με άλλες λειτουργίες. Ας υποθέσουμε ότι θέλετε να μετρήσετε τον αριθμό των τιμολογίων που δημιουργήθηκαν από μια συγκεκριμένη ημερομηνία έως μια συγκεκριμένη ημερομηνία, πρέπει να χρησιμοποιήσουμε τη συνάρτηση EDATE.

Έχω τον παρακάτω τύπο για την καταμέτρηση των τιμολογίων από τον αριθμό αριθ., Των τιμολογίων από τις 17 Νοεμβρίου 2018 έως τις 16 Δεκεμβρίου 2018.

Πράγματα που πρέπει να θυμάστε

  • Στον αριθμό μηνών, μπορείτε να προσθέσετε οποιονδήποτε αριθμό. Εάν η ημερομηνία πέσει τον επόμενο χρόνο, θα αλλάξει αυτόματα και το έτος.
  • Αν έρθει το έτος άλμα, η τελευταία ημερομηνία θα είναι 29η, αν όχι θα είναι 28η.
  • Ένας θετικός αριθμός θα δώσει τους μελλοντικούς μήνες και οι αρνητικοί αριθμοί θα δώσουν τους προηγούμενους μήνες.
  • Εάν η μορφή ημερομηνίας δεν υπάρχει για την ημερομηνία έναρξης, θα λάβουμε το σφάλμα #VALUE.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found