Παραδείγματα λογαριασμού καθολικού | Πιο κοινά παραδείγματα με καταχωρίσεις περιοδικών

Παραδείγματα λογαριασμού Ledger

Το ακόλουθο παράδειγμα λογαριασμών Ledger παρέχει μια περίληψη των πιο κοινών καθολικών. Οι λογαριασμοί των καθολικών είναι οι ξεχωριστές εγγραφές των επιχειρηματικών συναλλαγών που πραγματοποιούνται από μια οντότητα που προετοιμάζεται χρησιμοποιώντας την αναφορά των ημερήσιων καταχωρήσεων ημερολογίου και σχετίζονται με έναν συγκεκριμένο λογαριασμό, ο οποίος μπορεί να είναι ένα περιουσιακό στοιχείο ή μια υποχρέωση, κεφάλαιο ή ίδια κεφάλαια, στοιχείο εξόδων, ή στοιχείο εσόδων.

Βασικά, ένας λογαριασμός βιβλίου περιέχει πληροφορίες σχετικά με τα υπόλοιπα ανοίγματος και κλεισίματος ενός συγκεκριμένου λογαριασμού και τις περιοδικές χρεωστικές και πιστωτικές προσαρμογές βάσει των ημερολογιακών εγγραφών που προετοιμάζονται σε καθημερινή βάση. Οι πιο σημαντικές πληροφορίες που παρέχει ένας λογαριασμός καθολικού είναι τα περιοδικά (συνήθως ετήσια) υπόλοιπα κλεισίματος για ένα συγκεκριμένο στοιχείο ή λογαριασμό. Οι λογαριασμοί των καθολικών είναι απαραίτητοι για τη διαμόρφωση των υπολοίπων δοκιμών, καθώς και των οικονομικών καταστάσεων της εταιρείας.

Συνήθη παραδείγματα λογαριασμών καθολικών

Μερικά κοινά παραδείγματα λογαριασμών βιβλίου είναι:

 1. Μετρητά
 2. Καταγραφή εμπορευμάτων
 3. Πάγιο ενεργητικό
 4. Εισπρακτέοι λογαριασμοί
 5. Κεφάλαιο
 6. Χρέος
 7. Πληρωτέοι λογαριασμοί
 8. Δεδουλευμένα έξοδα
 9. Πωλήσεις ή έσοδα
 10. Μέρισμα
 11. Έσοδα από τόκους
 12. Opex
 13. Εξοδα διοικητικής λειτουργίας
 14. Υποτίμηση
 15. Φόροι

Πρακτικά Παραδείγματα Λογαριασμών Λογαριασμών

Προκειμένου να κατανοήσουμε καλύτερα τη λειτουργία των λογαριασμών καθολικών, ας συζητήσουμε μερικά παραδείγματα λογαριασμών βιβλίου: -

Παράδειγμα # 1

Ο κ. John Wick θέλει να ξεκινήσει μια νέα επιχείρηση ενδυμάτων. Έχει συνολικό ποσό 100.000 $ στις αποταμιεύσεις του που μπορούν να επενδυθούν. Διαθέτει ένα μικρό κατάστημα σε μια κύρια τοποθεσία που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να ξεκινήσει ένα κατάστημα λιανικής πώλησης ρούχων. Για το κατάστημα, αγόρασε έπιπλα, όπως ράφια, γραφείο και άλλο εξοπλισμό για 15.000 $. Προσλαμβάνει επίσης δύο άτομα για υποστήριξη πελατών και άλλες εργασίες γραφείου για 5.000 $ το καθένα.

Ο κ. Wick αποφάσισε να ξεκινήσει με ανδρικά ρούχα και αγόρασε μια πλήρη γκάμα ανδρικών ενδυμάτων από τη χονδρική αγορά, η οποία του κοστίζει περίπου 75.000 $. Η αρχική αγορά πωλήθηκε σε περίοδο όχι περισσότερο από ένα μήνα για συνολικά 95000 $.

Ο κ. Wick θέλει να δημοσιεύσει αυτές τις συναλλαγές και να δημιουργήσει λογαριασμούς καθολικού για τον μήνα Απρίλιο του 2019.

 • Ημερολογιακές εγγραφές

 • Παράδειγμα λογαριασμών λογαριασμών

Παράδειγμα # 2

Ο David Baker θέλει να ξεκινήσει ένα εργοστάσιο σφυρηλάτησης, όπου μπορεί να κατασκευάσει υψηλής ποιότητας σεφ και στρατιωτικά μαχαίρια. Την 1η Ιανουαρίου 2018, επένδυσε ένα ποσό 1.000.000 δολαρίων ως κεφάλαιο και ξεκίνησε το The Damascus Forging Works. Πήρε ένα τραπεζικό δάνειο 750.000 $ σε 5% PA και επένδυσε το υπόλοιπο ποσό των 250.000 $ από τις δικές του αποταμιεύσεις. Άνοιξε έναν τρεχούμενο λογαριασμό και κατέθεσε 800.000 $.

Στη συνέχεια, έκανε τις ακόλουθες συναλλαγές.

 • Στις 2 Ιανουαρίου, ενοικίασε ένα εργοστάσιο στην κοντινή βιομηχανική περιοχή για 20.000 $ το μήνα και κατέθεσε 100.000 $ εκ των προτέρων με επιταγή.
 • Στις 4 Ιανουαρίου, ο κ. Μπέικερ αγόρασε τα απαραίτητα μηχανήματα για $ 500.000, που πληρώθηκαν με επιταγή.

Αφού εγκατέστησε το εργοστάσιο, ξεκίνησε την παραγωγή από την 5η Ιανουαρίου και πραγματοποιήθηκαν οι ακόλουθες συναλλαγές κατά τη διάρκεια του 1ου έτους:

Δεδομένου ότι ο κ. Μπέικερ συντήρησε όλα τα λογιστικά αρχεία, θέλει τη βοήθειά μας για τη δημιουργία λογαριασμών καθολικών για την εταιρεία.

Οι λογαριασμοί των καθολικών: -


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found