Στυλ κόμμα στο Excel | Πώς να εφαρμόσει? | Πλήκτρα συντόμευσης για χρήση

Μορφοποίηση στυλ κόμμα στο Excel

Το στυλ κόμμα είναι ένα στυλ μορφοποίησης που χρησιμοποιείται στην οπτικοποίηση αριθμών με κόμματα όταν οι τιμές είναι πάνω από 1000, όπως εάν χρησιμοποιούμε αυτό το στυλ σε δεδομένα με τιμή 100000, τότε το αποτέλεσμα που εμφανίζεται θα είναι ως (100.000), αυτό το στυλ μορφοποίησης μπορεί να προσεγγιστεί από το αρχική καρτέλα στην ενότητα αριθμών και κάντε κλικ στο διαχωριστικό 1000 (,) που είναι γνωστό ως κόμμα στυλ στο excel.

Η μορφή Comma Style (επίσης γνωστή ως το διαχωριστικό χιλιάδων) ακολουθεί τακτικά τη μορφή Λογιστικής Όπως και η Λογιστική θέση, το Κόμμα τακτοποιεί τα κόμματα σε μεγαλύτερους αριθμούς για να απομονώσει χιλιάδες, εκατοντάδες χιλιάδες, εκατομμύρια και όλη την αξία.

Η τυπική μορφή κόμμα περιέχει έως και δύο δεκαδικά ψηφία, χίλια διαχωριστικά και κλειδώνει το σύμβολο του δολαρίου στο ακραίο αριστερό μισό του κελιού. Οι αρνητικοί αριθμοί εμφανίζονται στα περιβλήματα. Για να εφαρμόσετε αυτήν τη μορφή σε ένα υπολογιστικό φύλλο, εμφανίστε κάθε κελί και κάντε κλικ στο "Comma Style Format" στις επιλογές μορφοποίησης στο Excel.

Πώς να εφαρμόσετε το Comma Style στο Excel (λογιστική μορφή);

Μπορείτε να κατεβάσετε αυτό το Πρότυπο Comma Style Excel εδώ - Πρότυπο Comma Style Excel
 • Εισαγάγετε τις τιμές στο excel για να χρησιμοποιήσετε τη μορφή αριθμού κόμμα στο excel.

 • Η μορφή λογιστικής excel μπορεί να χρησιμοποιηθεί στην κορδέλα αριθμητικής μορφής κάτω, πρώτα, επιλέξτε το κελί ποσότητας και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στην αρχική κορδέλα και επιλέγοντας το στυλ κόμμα από τη στήλη μορφής αριθμών.

 • Μόλις κάνετε κλικ στο στυλ κόμμα, θα σας δώσει την τιμή μορφής διαχωρισμένη με κόμμα.

 • Εάν θέλετε να αφαιρέσετε το δεκαδικό, κάντε κλικ στο εικονίδιο κάτω από τους αριθμούς για να μειώσετε το δεκαδικό

 • Μόλις αφαιρέσετε το δεκαδικό, παρακάτω θα μπορείτε να δείτε την τιμή χωρίς δεκαδικά.

 • Επιλέξτε κελιά κάτω από τη στήλη Ποσό και, στη συνέχεια, κάντε δεξί κλικ πάνω του και, στη συνέχεια, επιλέξτε κελιά μορφής μετά από αυτό, επιλέξτε λογιστική επιλογή κάτω από το κελί μορφής και αν δεν θέλετε τα δεκαδικά ψηφία, βάλτε το 0 με υποδιαστολικά. Κάντε κλικ στο Ok.

 • Παρακάτω είναι τα μορφοποιημένα δεδομένα μετά την αφαίρεση δεκαδικών σημείων

Συντομεύσεις Excel για χρήση μορφής στυλ κόμμα

 • Επιλέξτε τα κελιά που θέλετε να μορφοποιήσετε.

 • Πατήστε το πλήκτρο Alt που ενεργοποιεί τις εντολές στην κορδέλα του Excel.

 • Πατήστε H για να επιλέξετε την καρτέλα Home στην κορδέλα του Excel, ενεργοποιεί την καρτέλα Home του Excel.
 • Πατήστε 9 για να μειώσετε το δεκαδικό και πατήστε 0 για να αυξήσετε το δεκαδικό σημείο στις τιμές.
 • Εάν θέλετε να ανοίξετε το διάλογο κελιών μορφής, πατήστε Ctrl + 1.
 • Εάν θέλετε να εμφανίσετε μια νομισματική τιμή χωρίς σύμβολο νομίσματος, μπορείτε να κάνετε κλικ στην επιλογή Κανένα κάτω από τα κελιά μορφής επιλογής.
 • Παρόμοια με τη μορφή νομίσματος, η ομάδα λογιστικής χρησιμοποιείται για οικονομικές ιδιότητες. Σε κάθε περίπτωση, αυτή η διάταξη προσαρμόζει τους δεκαδικούς σκοπούς των αριθμών σε μια ενότητα. Ομοίως, ο σχεδιασμός λογιστικής εμφανίζει μηδενικά ως παύλες και αρνητικούς αριθμούς σε αγκύλες. Όπως οργανώνει το νόμισμα, μπορείτε να προσδιορίσετε τον αριθμό των δεκαδικών σημείων που χρειάζεστε και αν θα χρησιμοποιήσετε ένα διαχωριστικό χίλιων. Δεν μπορείτε να αλλάξετε την προεπιλεγμένη εμφάνιση αρνητικών αριθμών, εκτός εάν κάνετε μια οργάνωση προσαρμοσμένων αριθμών.

Πλεονεκτήματα

 1. Σας βοηθά να διαμορφώσετε τον αριθμό όταν ασχολείστε με το νόμισμα.
 2. Σας δίνει βοήθεια στην εμφάνιση της σωστής τιμής με κόμματα.
 3. Είναι μια διαδικασία ενός βήματος.
 4. Πολύ εύκολο και βολικό στη χρήση.

Μειονεκτήματα

 1. Σας δίνει πάντα τη μορφή αριθμών με χίλια διαχωριστικά.
 2. Σας δίνει τα δεκαδικά ψηφία δύο θέσεων κατά τη χρήση αυτής της λειτουργίας.

Πράγματα που πρέπει να θυμάστε

 1. Αντί να επιλέξετε μια περιοχή κελιών, μπορείτε επίσης να πατήσετε το γράμμα πάνω από μια στήλη για να επιλέξετε ολόκληρη τη στήλη ή τον αριθμό δίπλα σε μια στήλη για να επιλέξετε μια ολόκληρη σειρά. Μπορείτε επίσης να πατήσετε το μικρό κουτί στη μία πλευρά του "A" ή πάνω από το "1" για να επιλέξετε ολόκληρο το υπολογιστικό φύλλο ταυτόχρονα.
 2. Ελέγχετε πάντα εάν δεν χρειάζεστε κόμμα, αφαιρέστε το.
 3. Το δεκαδικό είναι επίσης η επιλογή του χρήστη εάν θέλετε να βάλετε ένα δεκαδικό σε τιμές ή όχι.
 4. Μια προσαρμοσμένη μορφή αριθμού Excel αλλάζει μόνο την οπτική αναπαράσταση, για παράδειγμα πώς εμφανίζεται η τιμή σε ένα κελί. Η βασική τιμή που αποθηκεύεται σε ένα κελί δεν αλλάζει.
 5. Η μορφή κόμμα excels είναι μια προεπιλεγμένη επιλογή για την εμφάνιση αριθμών με κόμμα στις χιλιάδες θέσεις και περιλαμβάνει δύο δεκαδικά ψηφία (π.χ. "13000" γίνεται "13.000,00). Αυτό θα επιτρέψει επίσης να αλλάξετε τα ορατά στυλ κελιού σε μια περιοχή της κορδέλας, ώστε να μπορείτε εύκολα να επιλέξετε διαφορετικές επιλογές για κόμμα και μορφή εμφάνισης όπως απαιτείται στο φύλλο σας.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found