Πώς να διαγράψετε έναν συγκεντρωτικό πίνακα; (Οδηγός βήμα προς βήμα για την κατάργηση του συγκεντρωτικού πίνακα)

Διαγραφή συγκεντρωτικού πίνακα στο Excel

Όπως γνωρίζετε, ένας συγκεντρωτικός πίνακας χρησιμοποιείται για να συνοψίσει τα ανεπεξέργαστα δεδομένα στον ενημερωτικό πίνακα. Και μπορείτε εύκολα να αφαιρέσετε έναν συγκεντρωτικό πίνακα ακολουθώντας τα παρακάτω απλά βήματα, γενικά ο συγκεντρωτικός πίνακας εμφανίζει το μήνυμα σφάλματος - «δεν μπορούμε να κάνουμε αυτήν την αλλαγή για τα επιλεγμένα κελιά, επειδή θα επηρεάσει έναν συγκεντρωτικό πίνακα» για την προστασία της τυχαίας διαγραφής δεδομένων.

Πώς να διαγράψετε τον συγκεντρωτικό πίνακα από το Excel;

Ας το καταλάβουμε με μερικά πρακτικά παραδείγματα.

Παράδειγμα # 1 - Αφαίρεση συγκεντρωτικού πίνακα

Βήμα 1:

Εάν λάβετε ένα "δεν μπορούμε να κάνουμε αυτήν την αλλαγή για τα επιλεγμένα κελιά επειδή θα επηρεάσει έναν συγκεντρωτικό πίνακα, όπως φαίνεται στο παρακάτω στιγμιότυπο οθόνης", στη συνέχεια επιλέξτε ολόκληρο τον συγκεντρωτικό πίνακα πατώντας Ctrl + A και, στη συνέχεια, πατήστε ξανά Διαγραφή.

Βήμα 2:

Επιλέξτε ένα κελί οπουδήποτε στον Συγκεντρωτικό πίνακα για να εμφανίσετε τα Συγκεντρωτικά εργαλεία στην κορδέλα.

Κάντε κλικ στην καρτέλα Επιλογή και επιλέξτε Ολόκληρος ο Συγκεντρωτικός Πίνακας και μετά πατήστε Διαγραφή.

ή επιλέξτε την επιλογή διαγραφή όλων κάτω από την ίδια καρτέλα >> Διαγραφή. (Όπως φαίνεται στο παρακάτω στιγμιότυπο οθόνης).

Ακατέργαστα δεδομένα:

Δεδομένα συγκεντρωτικού πίνακα:

Παράδειγμα # 2 - Κατάργηση συγκεντρωτικού πίνακα διατηρώντας τα αποθηκευμένα δεδομένα

Σε αυτό το παράδειγμα, δημιουργούμε πρώτα ένα αντίγραφο ασφαλείας για τα δεδομένα του συγκεντρωτικού πίνακα και, στη συνέχεια, καταργούμε τον συγκεντρωτικό πίνακα.

  • Αντιγράψτε τα δεδομένα από τον συγκεντρωτικό πίνακα και επικολλήστε τα ως τιμές σε άλλη τοποθεσία, όπως φαίνεται στο παρακάτω σχήμα.

  • Στη συνέχεια, ακολουθήστε το βήμα της κατάργησης ενός συγκεντρωτικού πίνακα.

Παράδειγμα # 3 - Αφαίρεση ολόκληρου του φύλλου εργασίας

Μπορείτε να διαγράψετε ολόκληρο το φύλλο excel που έχει τον συγκεντρωτικό πίνακα για να αφαιρέσετε έναν συγκεντρωτικό πίνακα από ένα βιβλίο εργασίας του Excel.

Επιλέξτε φύλλο στο οποίο βρίσκεται ο συγκεντρωτικός πίνακας και κάντε δεξί κλικ στο όνομα του φύλλου και, στη συνέχεια, επιλέξτε διαγραφή φύλλου για να διαγράψετε ολόκληρο το φύλλο εργασίας, όπως φαίνεται στο παρακάτω σχήμα.

Πράγματα που πρέπει να θυμάστε εδώ:

  • Πάντα φροντίστε να λαμβάνετε αντίγραφο ασφαλείας των δεδομένων πριν αφαιρέσετε τον συγκεντρωτικό πίνακα.

Μπορείτε να κάνετε λήψη αυτού του τρόπου κατάργησης συγκεντρωτικού πίνακα στο πρότυπο Excel εδώ - Κατάργηση συγκεντρωτικού πίνακα Excel Template


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found