Κορυφαία 10 καλύτερα βιβλία λογιστικής όλων των εποχών | WallstreetMojo

Λίστα των καλύτερων λογιστικών βιβλίων όλων των εποχών

Τα λογιστικά βιβλία είναι τα διαφορετικά βιβλία που έχουν τις πληροφορίες σχετικά με το τι είναι η λογιστική, τους τύπους λογιστικής, τους τρόπους λογιστικής και τις άλλες σχετικές έννοιες. Παρακάτω είναι η λίστα τέτοιων βιβλίων για τη λογιστική -

 1. Η λογιστική γίνεται απλή: Η λογιστική εξηγείται σε 100 σελίδες ή λιγότερες  (κάντε κλικ εδώ)
 2. Μια σύντομη ιστορία του χαρτόδετου οικονομικού Genius  (κάντε κλικ εδώ)
 3. Λογιστική Όλα σε Ένα για Ανδρείκελα  (Κάντε κλικ εδώ)
 4. Εγχειρίδιο λογιστικής (Εγχειρίδιο λογιστικής Barron)  (Κάντε κλικ εδώ)
 5. The Tax and Legal Playbook: Λύσεις αλλαγής παιχνιδιού στο μικρό σας (Κάντε κλικ εδώ)
 6. Βιβλίο λογιστικής Warren Buffett: Ανάγνωση οικονομικών καταστάσεων για την επένδυση αξίας Buffett Book Edition  (κάντε κλικ εδώ)
 7. A Random Walk Down Wall Street: Η στρατηγική που έχει δοκιμαστεί στο χρόνο για επιτυχημένες επενδύσεις  (κάντε κλικ εδώ)
 8. Financial Shenanigans: Πώς να εντοπίσετε λογιστικά τεχνάσματα και απάτη σε οικονομικές εκθέσεις  (Κάντε κλικ εδώ)
 9. Freakonomics: Ένας αδίστακτος οικονομολόγος εξερευνά την κρυφή πλευρά όλων των χαρτονιών  (Κάντε κλικ εδώ)
 10. Ενδιάμεση λογιστική  (κάντε κλικ εδώ)

Ας συζητήσουμε λεπτομερώς καθένα από τα λογιστικά βιβλία μαζί με τα βασικά στοιχεία και τις κριτικές του.

# 1 - Η λογιστική γίνεται απλή - Η λογιστική εξηγείται σε 100 σελίδες ή λιγότερες

από τον Mike Piper

Το πρώτο μωρό που μπαίνει στον κόσμο της λογιστικής πρέπει να προχωρήσει προσεκτικά, λαμβάνοντας υπόψη ότι δεν θέλετε να ξεφύγετε με τρόμο με τις λεπτομερείς λεπτομέρειες και τη βαριά ορολογία. Αυτό το βιβλίο του Piper διατηρεί τα πράγματα ευθεία και απλά με πρακτικά και απλά παραδείγματα που βοηθούν στη διασαφήνιση των εννοιών χωρίς την περιττή ορολογία των τεχνικών. Οι βασικές έννοιες θεμάτων όπως η λογιστική εξίσωση και η σημασία της, η ανάγνωση και η προετοιμασία οικονομικών καταστάσεων, ο υπολογισμός και η ερμηνεία πολλών διαφορετικών χρηματοοικονομικών δεικτών και οι έννοιες και οι παραδοχές πίσω από τις γενικά αποδεκτές λογιστικές αρχές (GAAP) εξηγούνται επαρκώς με συνοπτικό τρόπο. Το λογιστικό εγχειρίδιο είναι μια γρήγορη ανάγνωση για τους αρχάριους αρχάριους που τους πιάνουν μέχρι το τέλος, καθώς επίσης βοηθά τον αρχάριο να ανανεώσει τις ιδέες τους.

<>

# 2 - Μια σύντομη ιστορία του οικονομικού χαρτόδετου χαρτιού

από τον Paul Strathern

Η ιστορία θέτει πολλούς στον ύπνο… zzzz και φαντάζεται αν είναι η ιστορία των αριθμών και των θεωριών, αλλά βεβαιώνουμε ότι αυτό το βιβλίο δεν θα σας κάνει να κοιμηθείτε μέχρι να διαβάσετε την τελευταία σελίδα του βιβλίου. Ο Strathern γράφει ιστορία σαν να είναι ένα κομμάτι της ζωντανής εικόνας. Ανακαλύπτει την οριστική εξέλιξη των μαθηματικών και της οικονομικής θεωρίας, από την κράτηση διπλής εισόδου έως την ανακάλυψη της τυπικής απόκλισης και τις διάφορες εφαρμογές της θεωρίας πιθανότητας. Οι θεωρίες έχουν συγχρονιστεί ως ένα κομμάτι της όμορφης μουσικής από τους Adam Smith και Hume προς τους Γάλλους αισιόδοξους και τους Βρετανούς απαισιόδοξους:Saint-Simon και Owen; Μαρξ και Χέγκελ; Pareto; Veblen; Schumpeter, Keynes, John Nash και τελικά πίσω στο von Neumann. Ο Strathern συμπυκνώνει την ευρεία ιστορία της μαθηματικής επιρροής κάθε οικονομολόγου στον άλλο και διαμορφώνει έτσι κάθε μια από τις θεωρίες τους καταλήγοντας στο συμπέρασμα του άλλου. Ο συγγραφέας κάνει καταπληκτική δουλειά να βάλει αυτές τις βαρετές πληροφορίες σε μια ενδιαφέρουσα μορφή και έτσι να δώσει μια βαθιά κατανόηση του θέματος μέσω των ανθρώπων της ιστορίας.

<>

# 3 - Λογιστική All-in-One για Dummies

από τους Kenneth Boyd (Συγγραφέας), Lita Epstein (Συγγραφέας), Mark P. Holtzman (Συγγραφέας), Frimette Kass-Shraibman (Συγγραφέας), Maire Loughran (Συγγραφέας), Vijay S. Sampath (Συγγραφέας), John A. Tracy (Συγγραφέας) , Tage C. Tracy (Συγγραφέας), Jill Gilbert Welytok (Συγγραφέας)

Η απλή λύση για όλα τα προβλήματα είναι η ευκολότερη απάντηση σε πολλά από τα προβλήματά μας. Τι θα λέγατε για την επίλυση όλων των λογιστικών σας προβλημάτων ταυτόχρονα; Η λογιστική All-in-one για Dummies είναι η σωστή αναφορά σε αυτό το θέμα. Το βιβλίο παρέχει μια γρήγορη κρουαζιέρα σε όλα τα λογιστικά θέματα από τα βασικά των χρεώσεων και των πιστώσεων σε πιο περίπλοκα ζητήματα, όπως η απόσβεση και η ρύθμιση. Το κείμενο είναι απλώς γραμμένο και πολύ εύκολο να διαβαστεί. Το βιβλίο καλύπτει επίσης θέματα όπως τρόπους αναφοράς οικονομικών καταστάσεων, πώς να λαμβάνετε καταλαβαίνουσες επιχειρηματικές αποφάσεις, έλεγχο και εντοπισμό οικονομικής απάτης. Όλα αυτά γίνονται εύκολα με απλά παραδείγματα και σενάρια μικρών επιχειρήσεων. Αυτό το εγχειρίδιο λογιστικής είναι μια καλή επένδυση για το μέλλον από οποιονδήποτε επαγγελματία λογιστή, φοιτητές MBA ή μικρές επιχειρήσεις για μια γρήγορη αναφορά.

<>

# 4 - Εγχειρίδιο λογιστικής (Εγχειρίδιο λογιστικής Barron)

από τον Jae K. Shim Ph.D. (Συγγραφέας), Joel G. Siegel Ph.D. CPA (Συγγραφέας), Nick Dauber MS CPA (Συγγραφέας), Anique A. Qureshi Ph.D. CPA (Συγγραφέας)

Όταν έχετε ένα βιβλίο γραμμένο από τόσους πολλούς κατόχους CPA, αξίζει να ελέγξετε για την τεράστια μεγαλοπρέπεια της εργασίας που ολοκλήρωσαν. Αλλά αυτό το βιβλίο αξίζει να εκτιμήσουμε λαμβάνοντας υπόψη τις αμέτρητες απαιτήσεις που πληροί από τον κόσμο της λογιστικής. Οι συγγραφείς έχουν γράψει πολύ προσεκτικά τις λεπτομέρειες της χρηματοοικονομικής λογιστικής και περιγράφουν προσεκτικά κάθε στοιχείο των οικονομικών καταστάσεων με λεπτομέρειες σχετικά με τις απαιτήσεις χρηματοοικονομικής αναφοράς και τη συμμόρφωση, καθώς και το US GAAP (Γενικά αποδεκτές λογιστικές αρχές) και τα διεθνή πρότυπα χρηματοοικονομικής αναφοράς IFRS. Τα κεφάλαια είναι επίσης αφιερωμένα στην κάλυψη της διαχείρισης κόστους, καθώς και των φορολογικών εντύπων και της προετοιμασίας τους. Αυτό το βιβλίο είναι ένα εκτεταμένο λεξικό λογιστικών όρων A-to-Z, ορισμοί βραχυπρόθεσμης καταχώρησης για τα πάντα, από τη βαθμολογία Abacus έως Z.

<>

# 5 - Το φορολογικό και νομικό βιβλίο αναπαραγωγής: Λύσεις αλλαγής παιχνιδιού στο μικρό σας

από τον Mark J. Kohler 

Η ίδια η λογιστική είναι τόσο δύσκολη και συνδυάζεται με το φόρο, ένα κοκτέιλ δύο επικίνδυνων θεμάτων. Αλλά ο Kohler χειρίζεται τόσο τα λογιστικά όσο και τα φορολογικά ζητήματα με έναν αστείο τρόπο, ρίχνοντας τη σοβαρότητα εντελώς έξω από το παράθυρο. Οι ιδιοκτήτες μικρών επιχειρήσεων συχνά γοητεύονται από τις πολυπλοκότητες των νομικών οντοτήτων που συχνά χάνουν την ορθογραφία των προϊόντων τους για αυτούς μακροπρόθεσμα. Ο Kohler, ειδικός στον τομέα της λογιστικής και της φορολογίας, προσφέρει εξαιρετικό περιεχόμενο για να βοηθήσει τους ανθρώπους να εξοικονομήσουν χρόνο και χρήμα. Το βιβλίο απαντά σε νομικές ερωτήσεις αποκλείοντας τη γυμνή αλήθεια, επιτρέποντάς σας να λαμβάνετε καλύτερες αποφάσεις για την προστασία των περιουσιακών σας στοιχείων. Ο Kohler κάνει σπουδαία δουλειά παρέχοντας παραδείγματα πραγματικής ζωής, απομακρύνοντας τελικά τον φόβο του κοινού από την ιδέα της φορολογίας και της λογιστικής ως έναν περίπλοκο κόσμο παράξενων και εκφοβιστικών οδηγιών.Το βιβλίο είναι ένας εξαιρετικός οδηγός για στρατηγικές φορολογικού σχεδιασμού και εξοικονόμησης φόρων Με κάθε σελίδα, ξεδιπλώνετε αυτό το βιβλίο είναι σίγουρο ότι θα σας κάνει σοφότερους και εξοπλισμένους με τον χειρισμό των δύσκολων καταστάσεων εξοικονόμησης φόρου και προγραμματισμού. Διαβάστε αυτό το ενημερωτικό βιβλίο για να αυξήσετε το πηλίκο φορολογικού IQ.

<>

# 6 - Βιβλίο λογιστικής Warren Buffett: Ανάγνωση οικονομικών καταστάσεων για την αξία του βιβλίου Buffett

από τον Stig Brodersen (Συγγραφέας), Preston Pysh (Συγγραφέας)

Η λογιστική είναι ελλιπής χωρίς να χρειάζεται να επενδύσετε Οι περίπλοκοι όροι και οι βαριές οικονομικές έννοιες μπορούν να ανατρέψουν οποιονδήποτε, αλλά αυτό το βιβλίο είναι βέβαιο ότι θα σας βάλει σε ολόκληρη την πικρή επένδυση χωρίς τη συνηθισμένη πλήξη. Το βιβλίο έχει ως στόχο να διαφωτίσει τους επαγγελματίες που επενδύουν, οι οποίοι μόλις έβαλαν τα πόδια τους σε αυτόν τον κλάδο. Είναι ένα θησαυρό, καθώς το βιβλίο είναι στο σημείο να εξηγήσει τις απαιτήσεις για την ανάλυση των οικονομικών καταστάσεων. Δεν υπάρχει χτύπημα γύρω από το θάμνο ή περιττά παραδείγματα που θα σας ενοχλήσουν. Είναι ένα βιβλίο για επενδύσεις που πρέπει να επενδύσει κάθε πιο φρέσκος για την επιτυχημένη καριέρα του σε αυτό το επάγγελμα. Οι συγγραφείς έχουν κάνει εξαιρετική δουλειά παρέχοντας έναν τέλειο σύνδεσμο για τις διάφορες μετρήσεις των διαφόρων οικονομικών καταστάσεων,και εξηγήστε διεξοδικά γιατί χρησιμοποιούνται ορισμένες μετρήσεις και τι αντιπροσωπεύουν με πραγματικούς όρους. Είναι σπουδαίο να μαθαίνεις να αναλύεις εταιρείες και πότε να αγοράζεις και να πουλάς το απόθεμα.

<>

# 7 - Ένα τυχαίο Walk Down Wall Street: Η δοκιμασμένη στο χρόνο στρατηγική για επιτυχημένες επενδύσεις

από τον Burton G. Malkiel (Συγγραφέας)

Ένα βιβλίο του οικονομολόγου του Πρίνστον είναι βέβαιο ότι θα κάνει τα κεφάλια να στρίψουν, και αν είναι ο περίφημος Burton Malkiel, οι μαθητές δεν μπορούν να αντισταθούν στην τάση να πάρουν ένα αντίγραφο του βιβλίου του. Γράφτηκε το 1973, αυτό το βιβλίο είναι ένας καθιερωμένος οδηγός για όλους τους πιο φρέσκους, αρχάριους ή επιχειρηματίες. Αυτό το βιβλίο, γραμμένο σε απλό και ελκυστικό στιλ, ενσωματώνει την ιδέα της ευρετηρίασης σε έναν ριψοκίνδυνο και απρόβλεπτο κόσμο του χρηματιστηρίου. Το βιβλίο συμβουλεύει με διαυγή τρόπο και κάνει εξαιρετική δουλειά συνδυάζοντας τη θεωρητική και την πρακτική των χρηματιστηριακών κεφαλαίων. Η ενδέκατη έκδοση του βιβλίου προσθέτει νέο υλικό σχετικά με τα χρηματιστηριακά κεφάλαια και τις επενδυτικές ευκαιρίες στις αναδυόμενες αγορές, ένα ολοκαίνουργιο κεφάλαιο σχετικά με τα «έξυπνα βήτα», το νέο τέχνασμα μάρκετινγκ της βιομηχανίας διαχείρισης επενδύσεων και ένα νέο συμπλήρωμα που αντιμετωπίζει όλο και πιο περίπλοκος κόσμος παραγώγων.Αυτό το βιβλίο είναι μια εξαιρετική πηγή θεμελιωδών στοιχείων και συνιστάται για όποιον αναζητά συμβουλές για τη διαχείριση των χρημάτων του.

<>

# 8 - Χρηματοοικονομικά Shenanigans: Πώς να εντοπίσετε λογιστικά τεχνάσματα και απάτες σε οικονομικές εκθέσεις

από τον Howard Schilit (Συγγραφέας), Jeremy Perler (Συγγραφέας)

Το όνομα του ίδιου του βιβλίου είναι αρκετό για να προκαλέσει την περιέργειά σας και να το περάσετε. Ακούγεται σχεδόν σαν μια ιστορία ντετέκτιβ, και δεν είναι περίεργο ότι η Εβδομάδα Εργασίας τους απονέμει τον τίτλο «από τον Σέρλοκ Χολμς της Λογιστικής». Το βιβλίο είναι μια επένδυση όχι μόνο για τους επαγγελματίες του χρηματοοικονομικού τομέα, αλλά και για τους απλούς ανθρώπους να κατανοήσουν τα τεχνάσματα που παίζουν οι κύριοι κατασκευαστές εταιριών για να εξαπατήσουν τους επενδυτές. Είναι η Βίβλος για την ανίχνευση λογιστικών απάτων, που σας επιτρέπουν να αφομοιώσετε πληροφορίες σχετικά με τα κόλπα που παίζουν οι εταιρίες bigwigs, αποκαλύπτοντας τα παραπλανητικά επίπεδα λογιστικής που εμπλέκονται και σας προετοιμάζει να είστε έτοιμοι να εντοπίσετε τέτοιες απάτες νωρίς για να αποφύγετε οικονομικές απώλειες στο μέλλον. Αυτό το βιβλίο οικονομικής λογιστικής σας εξοπλίζει για να αντιμετωπίσετε

 • Χειριστήρια κερδών Shenanigans: Μάθετε τα τελευταία κόλπα που χρησιμοποιούν οι εταιρείες για να υπερβάλλουν τα έσοδα και τα κέρδη.
 • Cash Flow Shenanigans: Ανακαλύψτε νέες τεχνικές επινοημένες από τη διοίκηση που της επιτρέπουν να χειρίζεται τις ταμειακές ροές τόσο εύκολα όσο και τα κέρδη.
 • Βασικές μετρήσεις Shenanigans: Δείτε πώς οι εταιρείες χρησιμοποιούν παραπλανητικές «βασικές» μετρήσεις για να ξεγελάσουν τους επενδυτές για την οικονομική τους απόδοση.

Οι συγγραφείς ρίχνουν φως σε όλες τις πληροφοριακές λεπτομέρειες, αποκαλύπτοντας τις πιο συγκλονιστικές απάτες και οικονομικούς κακοποιούς στην παγκόσμια αγορά.

<>

# 9 - Freakonomics: Ένας Rogue Economist εξερευνά την κρυφή πλευρά του χαρτιού

από τον Steven D. Levitt (Συγγραφέας), τον Stephen J. Dubner (Συγγραφέας)

Ο μεθυσμένος συνδυασμός ενός οικονομολόγου και ενός δημοσιογράφου είναι βέβαιο ότι θα παράγει κάτι εντυπωσιακό και το αποτέλεσμα είναι το Freakonomics. Ο Levitt και ο Dubner εμβαθύνουν στην καθημερινή εργασία των κανονικών καταστάσεων για να αποφασίσουν πώς λειτουργούν τα πράγματα στον κόσμο με τον έλεγχο των οικονομικών. Το βιβλίο είναι γραμμένο σε μορφή μυθοπλασίας, αλλά παρέχει μια πολύ πολύτιμη εξυπνάδα για τη λειτουργία των οικονομικών από τη ρίζα του, αναλύοντας τις κοινωνιολογικές εξελίξεις με ζωντανό τρόπο. Το βιβλίο όμως παρέχει τροφή για το μυαλό. Τα τεχνικά δεδομένα συμπληρώνονται από συγκεκριμένα επιχειρήματα και αποδεικτικά στοιχεία που δεν επιτρέπουν στον αναγνώστη να χάσει την πλοκή. Μια εύκολη ανάγνωση που σίγουρα θα κρατήσει όλους γοητευμένους με τις αποκαλύψεις του.

<>

# 10 - Ενδιάμεση λογιστική

από τον Donald E. Kieso (Συγγραφέας), Jerry J. Weygandt (Συγγραφέας), Terry D. Warfield (Συγγραφέας)

Μια εξαιρετική αναφορά για τους καθιερωμένους λογιστές, ο συγγραφέας, χειρίζεται πάντοτε κάθε θέμα της λογιστικής ως μάθημα διδασκαλίας και όχι ως ευαγγέλιο που μεταδίδεται για μάθηση. Το Kieso βασίζεται αποτελεσματικά σε καθημερινά λογιστικά προγράμματα όπως το Excel, το GLS και άλλο μηχανογραφημένο λογιστικό λογισμικό, δίνοντάς τους ένα ισχυρό υπόβαθρο στα εργαλεία που απαιτούνται στο λογιστικό επάγγελμα. Ενδιάμεση λογιστικήείναι ο τέλειος οδηγός για την παροχή των εργαλείων που απαιτούνται για να κατανοήσουμε τι είναι το GAAP και πώς εφαρμόζεται στην πράξη. Το κείμενο περιλαμβάνει επίσης τον νέο τρόπο εξέτασης του GAAP, της σύγκλισης του US GAAP και των IFRS, καθώς και της κίνησης εύλογης αξίας. Ο πυρήνας της δήλωσης αξίας του Kelso συνεχίζει να είναι η εγκυρότητα και η προετοιμασία για το επάγγελμα (εξετάσεις CPA). Το βιβλίο σχετικά με τη λογιστική και τη χρηματοδότηση παρέχει συμβουλές, παραδείγματα προβλημάτων και σας δείχνει πώς να τα αναλύσετε βήμα προς βήμα. Είναι ένας περιεκτικός οδηγός και απαραίτητος για κάθε μαθητή λογιστικής.

<>

Τα παραπάνω είναι μια περίληψη των δέκα κορυφαίων λογιστικών βιβλίων που πιστεύουμε ότι είναι ένας μεγάλος θησαυρός γνώσης. Η γνώμη των φοιτητών και των επαγγελματιών μπορεί να ποικίλει επειδή κάθε άτομο έχει τα δικά του αγαπημένα και υπάρχουν αμέτρητα βιβλία για τη λογιστική, οπότε ερευνήστε το καθένα για να εμπλουτίσετε τις γνώσεις σας. Σκεφτείτε να περάσετε χρόνο με αυτά! Όλα τα καλύτερα στην ανάγνωσή σας.


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found