Πώς να δημιουργήσετε ένα υπολογιστικό φύλλο Excel | Οδηγός βήμα προς βήμα (με παραδείγματα)

Επισκόπηση του τρόπου δημιουργίας υπολογιστικού φύλλου Excel

Εάν είστε πιο φρέσκος, τότε είναι σημαντικό να γνωρίζετε πώς μπορείτε να δημιουργήσετε και να ξεκινήσετε το υπολογιστικό φύλλο με το Excel. Με τα χρόνια τα υπολογιστικά φύλλα διαδραματίζουν ζωτικό ρόλο στη διατήρηση της μεγάλης βάσης δεδομένων με το Excel. Η Ανάλυση Δεδομένων και ο αριθμός αριθμών είναι οι κύριοι σκοποί που χρησιμοποιούμε υπολογιστικό φύλλο καθημερινά. Στην πραγματικότητα, πολλοί άνθρωποι χρησιμοποιούν αυτό το υπολογιστικό φύλλο για να διατηρήσουν τις επιχειρηματικές τους ανάγκες και τα προσωπικά τους πράγματα επίσης.

Χρησιμοποιώντας το υπολογιστικό φύλλο έχω δει πολλούς ανθρώπους να διαχειρίζονται τον οικογενειακό προϋπολογισμό τους, τα ενυπόθηκα δάνεια και διάφορα άλλα πράγματα για τις κατάλληλες ανάγκες τους σε καθημερινή βάση. Σε αυτό το άρθρο, θα σας δείξουμε πώς να δημιουργήσετε ένα υπολογιστικό φύλλο excel, εργαλεία διαθέσιμα με το υπολογιστικό φύλλο και πολλά άλλα πράγματα.

Κατανόηση της οθόνης του βιβλίου εργασίας του Excel

Όταν ανοίξουμε την οθόνη excel, θα μπορούσαμε να δούμε τα παρακάτω χαρακτηριστικά μπροστά μας.

# 1 - Κορδέλα

Αυτές οι επιλογές μενού ονομάζονται "ribbon" στο excel. Στην κορδέλα, έχουμε πολλές καρτέλες για να εργαστούμε. Προχωρώντας θα εξερευνήσουμε κάθε ένα από αυτά λεπτομερώς.

# 2 - Φόρμουλα

Η γραμμή τύπων στο excel είναι η πλατφόρμα για την προβολή του τύπου ή της τιμής του επιλεγμένου κελιού ή του ενεργού κελιού. Για παράδειγμα, εάν έχουμε 5 στο κελί A1, εάν έχει επιλεγεί το κελί A1, μπορούμε να δούμε την ίδια τιμή στη γραμμή τύπων.

# 3 - Κεφαλίδα στήλης

Όπως μπορείτε να δείτε, κάθε στήλη έχει τη δική της επικεφαλίδα με χαρακτήρες αλφαβήτου που αντιπροσωπεύουν κάθε στήλη ξεχωριστά.

# 4 - Κεφαλίδα γραμμής

Οι κεφαλίδες στηλών αντιπροσωπεύονται με αλφάβητα και ομοίως, οι κεφαλίδες σειρών αντιπροσωπεύονται από αριθμούς που ξεκινούν από το 1. Στις πρόσφατες εκδόσεις του Excel, έχουμε περισσότερες από 1 εκατομμύριο σειρές.

# 5 - Περιοχή υπολογιστικών φύλλων

Εδώ κάνουμε τη δουλειά. Όπως μπορείτε να δείτε στην παραπάνω εικόνα επισκόπησης έχουμε μικρά ορθογώνια κουτιά που είναι άφθονα. Ο συνδυασμός στήλης και σειράς σχηματίζει ένα κελί, δηλαδή ορθογώνιο κουτί. Κάθε κελί αναγνωρίζεται από μια μοναδική διεύθυνση κελιού που αποτελείται από κεφαλίδα στήλης ακολουθούμενη από κεφαλίδα γραμμής. Για το πρώτο κελί, η κεφαλίδα στήλης είναι Α και η κεφαλίδα γραμμής είναι 1, επομένως η πρώτη διεύθυνση κελιού είναι Α1.

Αυτή είναι η γενική επισκόπηση του υπολογιστικού φύλλου excel. Τώρα θα δούμε πώς να εργαζόμαστε με αυτό το υπολογιστικό φύλλο.

Πώς να εργαστείτε με υπολογιστικό φύλλο Excel;

Ας δούμε το παράδειγμα που δίνεται παρακάτω.

Για να δουλέψουμε πρώτα με το υπολογιστικό φύλλο πρέπει να επιλέξουμε το κελί με το οποίο θέλουμε να εργαστούμε. Για παράδειγμα, εάν θέλετε τη λέξη "Όνομα" στο κελί A1, επιλέξτε το κελί και πληκτρολογήστε "Όνομα" στο κελί.

Επιλέξτε το κελί B1 και πληκτρολογήστε Τιμή.

Τώρα επιστρέψτε στο κελί A2 και πληκτρολογήστε μερικά ονόματα φρούτων.

Στη σχετική στήλη εισαγάγετε την τιμή κάθε φρούτου.

Αυτός είναι ο απλός πίνακας που έχουμε δημιουργήσει με το Excel.

Βήματα για τη μορφοποίηση του υπολογιστικού φύλλου Excel

Αυτό μοιάζει με ακατέργαστα δεδομένα, αλλά εφαρμόζοντας κάποια μορφοποίηση excel μπορούμε να το κάνουμε αυτό όμορφο.

Βήμα 1

Επιλέξτε την κεφαλίδα και κάντε τη γραμματοσειρά Bold. Το κλειδί συντόμευσης excel για την εφαρμογή έντονης μορφοποίησης είναι Ctrl + B.

Βήμα 2

Κάντε στοίχιση στο κέντρο.

Βήμα # 3

Τώρα συμπληρώστε το χρώμα φόντου για τα επιλεγμένα κελιά.

Βήμα # 4

Αλλάξτε το χρώμα της γραμματοσειράς σε λευκό.

Βήμα # 5

Τώρα εφαρμόστε περιγράμματα στα δεδομένα. Επιλέξτε ολόκληρο το εύρος δεδομένων για να εφαρμόσετε περιγράμματα.

Τώρα τα δεδομένα μοιάζουν με οργανωμένα. Έτσι, μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα υπολογιστικό φύλλο και να δουλέψουμε μαζί του.

Αυτή είναι η βασική εισαγωγή επιπέδου στο Excel. Το Excel διαθέτει μια μεγάλη ποικιλία εργαλείων για να εργαστεί. Θα δούμε κάθε εξήγηση του εργαλείου σε ξεχωριστά ειδικά άρθρα που σας εκθέτουν στις προηγμένες δυνατότητες.


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found