Πρότυπο δελτίου πληρωμής στο Excel | Δημιουργία δωρεάν προτύπου απόληψης Excel

Πρότυπο απόληψης Excel

Ως υπάλληλος, λαμβάνουμε όλοι τις αποδείξεις μισθών που ονομάζονται «δελτίο πληρωμής» από τους εργοδότες μας, η οποία αποτελεί αναγνώριση του μισθού που πιστώνεται στον λογαριασμό εργαζομένου από τον εργοδότη. Στον σύγχρονο κόσμο, οι εταιρικές εταιρείες χρησιμοποιούν εξελιγμένο λογισμικό για την προετοιμασία του μισθού των υπαλλήλων τους, αλλά μπορούμε ακόμα να βασιστούμε στο excel για να προετοιμάσουμε το απόσπασμα πληρωμής. Σε αυτό το άρθρο, θα σας δείξουμε πώς να δημιουργήσετε ένα δωρεάν πρότυπο απόδειξης πληρωμής στο Excel.

Το δελτίο Pay Slip ή Slip μισθού στο excel είναι η απόδειξη που δίνεται από τον εργοδότη στους υπαλλήλους του κάθε μήνα κατά την πληρωμή του μισθού στον υπάλληλο για τις υπηρεσίες που παρέχονται τον μήνα. Το δελτίο πληρωμής αποτελείται από όλα τα είδη κερδών και παρακρατήσεων υπό διάφορες κεφαλές, σύμφωνα με τους κανόνες που δίνονται από την κυβέρνηση στο αντίστοιχο οικονομικό έτος.

Παραδείγματα δωρεάν προτύπου απόδειξης πληρωμής στο Excel

Ας ακολουθήσουμε τα παρακάτω βήματα για να δημιουργήσουμε ένα δωρεάν πρότυπο Payslip excel.

Μπορείτε να κατεβάσετε αυτό το Πρότυπο Payslip Excel εδώ - Πρότυπο Payslip Excel

Βήμα 1: Το πρώτο πράγμα που πρέπει να ρυθμίσετε είναι γενικές πληροφορίες σχετικά με την εταιρεία. Θα πρέπει να περιλαμβάνει το όνομα της εταιρείας, τη διεύθυνση, τον αριθμό τηλεφώνου και το λογότυπο της εταιρείας. Μπορείτε να συμπεριλάβετε οποιαδήποτε άλλη πληροφορία σχετικά με την εταιρεία.

Βήμα 2: Στη συνέχεια πρέπει να καθορίσετε για ποιον μήνα πληρώνεται ο μισθός.

Βήμα 3: Στη συνέχεια πρέπει να συμπεριλάβετε όλες τις πληροφορίες που σχετίζονται με τους υπαλλήλους. Οι πληροφορίες εργαζομένων πρέπει να περιλαμβάνουν τα παρακάτω στοιχεία.

Όνομα υπαλλήλου, Αναγνωριστικό υπαλλήλου, Ορισμός, Τμήμα, Φύλο, Ημερομηνία συμμετοχής και Τοποθεσία.

Βήμα 4: Μόλις παρέχονται οι πληροφορίες υπαλλήλου, πρέπει να δείξουμε τον αριθμό τραπεζικού λογαριασμού, τον Όνομα Τράπεζας, τον αριθμό UAN, τον αριθμό ESI και τον αριθμό Pan.

Βήμα 5: Στη συνέχεια πρέπει να εμφανίσετε για την περίοδο πληρωμένων ημερών, ημέρες LOP, ημέρες σε ένα μήνα.

Βήμα 6: Μόλις εισαχθούν τα στοιχεία του εργοδότη και των εργαζομένων στη συνέχεια, πρέπει να εισαγάγουμε τα στοιχεία του μισθού σύμφωνα με το διαχωρισμό.

Πρώτον, συμπεριλάβετε τον ακαθάριστο μισθό ανά διαχωρισμό.

Η δομή των μισθών περιλαμβάνει «Βασικό μισθό», «HRA» και «Ειδικά επιδόματα». Αυτά τα στοιχεία είναι κοινά στοιχεία ενός σταθερού μισθού.

Βήμα 7: Τώρα πρέπει να συμπεριλάβουμε οποιαδήποτε άλλα κέρδη, όπως Κίνητρα, Μπόνους, Υπερωρίες, κ.λπ.

Βήμα 8: Μόλις το μέρος που κερδίζει αποφασίσει, πρέπει να αναφέρουμε όλες τις παρακρατήσεις υπό διάφορες κεφαλές σύμφωνα με τους κανόνες της κυβέρνησης.

Το μέρος της έκπτωσης μπορεί να περιλαμβάνει ταμείο πρόνοιας, ESI, επαγγελματικό φόρο, φόρο εισοδήματος (TDS), προκαταβολή μισθού (εάν υπάρχει) και μπορείτε να συμπεριλάβετε και άλλες παρακρατήσεις.

Όταν συμπεριλαμβάνετε παρακρατήσεις, πρέπει να είστε προσεκτικοί όσον αφορά τους υπολογισμούς του επαγγελματικού φόρου, του ταμείου πρόνοιας και του φόρου εισοδήματος.

Το PF θα είναι 12% της βασικής αμοιβής, το PT θα είναι 200 ​​αν ο μικτός μισθός είναι μεγαλύτερος από 15000 ή αλλιώς 150.

Ο υπολογισμός του φόρου εισοδήματος πρέπει να γίνεται σύμφωνα με τους κανόνες και τους κανονισμούς της κυβέρνησης. Πρέπει να υπολογίσετε το TDS μετά την αφαίρεση των εξαιρέσεων, επομένως διατηρήστε μια ξεχωριστή εργασία για αυτό. Είναι πάντα καλή πρακτική να προσλαμβάνετε έναν καλό επαγγελματία ή σύμβουλο που είναι ειδικός σε αυτά τα θέματα.

Βήμα 9: Στη συνέχεια πρέπει να φτάσουμε στο ποσό καθαρής πληρωμής . Για να υπολογίσετε αυτό απλώς εφαρμόστε τον τύπο Συνολικά κέρδη - Συνολικές μειώσεις.

Έτσι, όταν η καθαρή πληρωμή έφτασε η μορφή του δελτίου πληρωμής είναι έτοιμη για χρήση και μοιάζει με αυτό.

Δελτίο πληρωμής για μη εγγεγραμμένες εταιρείες

Για μικρές βιομηχανίες που δεν είναι εγγεγραμμένες στην εταιρεία, οι γραμματείς δεν θα έχουν καμία παρακράτηση TDS, PF, ESI. Για αυτούς, είναι απλό να πληρώνετε.

Λαμβάνοντας υπόψη αυτές τις μη οργανωμένες βιομηχανίες, παρέχουμε και πρότυπο δελτίου πληρωμής.

Οι μικρές βιομηχανίες περιλαμβάνουν τον βασικό μισθό ως μέρος της δομής των μισθών τους.

Στις μικρές βιομηχανίες οι εργαζόμενοι εργάζονται υπερωρίες τις περισσότερες φορές, σε τέτοιες περιπτώσεις τα εργοστάσια πληρώνουν τους υπερωριακούς μισθούς σε 1,5 φορές της κανονικής πληρωμής.

Το ποσό Υπερωριών υπολογίζεται σε ωριαία βάση, επομένως είναι σημαντικό να αναφερθούν οι ώρες ΟΤ, το ποσοστό και το ποσό ΟΤ.

Έτσι, η Basic & OT Payment δίνει το σύνολο στη συνολική πληρωμή.

Στη συνέχεια, το τμήμα της έκπτωσης μικρών βιομηχανιών περιλαμβάνει μόνο «προκαταβολές μισθών», οπότε καταχωρίστε αυτήν τη στήλη με παρακρατήσεις.

Τώρα φτάστε στην τελική καθαρή αμοιβή.

Πράγματα που πρέπει να θυμάστε

  • Το Pay Slip φαίνεται όμορφο, αλλά έχει καταβληθεί πολλή προσπάθεια από την ομάδα μισθοδοσίας για να φτάσει το καθαρό ποσό πληρωμής.
  • Στα σύγχρονα εξελιγμένα λογισμικά μπορείτε να σχεδιάσετε οτιδήποτε και τα πάντα. Όλοι οι περίπλοκοι υπολογισμοί αυτοματοποιούνται σε αυτό.
  • Πρέπει να κατεβάσετε το πρότυπο και να τροποποιήσετε το περιεχόμενο, εάν η δομή των μισθών είναι διαφορετική στον οργανισμό σας.
  • Οι υπολογισμοί TDS είναι περίπλοκοι και διατηρείτε πάντα ενημερωμένους τους κανόνες.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found