Μεγαλύτερο από ή ίσο με το Excel | Πώς να χρησιμοποιήσετε με IF, SUMIF & COUNTIF;

Excel Μεγαλύτερο από ή ισούται με έναν τελεστή που είναι συγκριτικός τελεστής στο excel, αυτός ο τελεστής χρησιμοποιείται σε δύο διαφορετικές ή παρόμοιες τιμές ή κελιά, το σύμβολο για αυτόν τον τελεστή έχει ως εξής> = το πρώτο σύμβολο είναι μεγαλύτερο από και το δεύτερο Το σύμβολο είναι για ισούται με, αυτή η συνάρτηση επιστρέφει την τιμή true αν η πρώτη τιμή είναι είτε μεγαλύτερη από ή ισούται με τη δεύτερη τιμή και επιστρέφει μια λανθασμένη τιμή εάν η πρώτη τιμή είναι μικρότερη από τη δεύτερη τιμή.

Μεγαλύτερο από ή ίσο με (> =) στο Excel

Εάν δοκιμάζετε αριθμούς στο excel και δεν γνωρίζετε πώς να εκφράσετε τους λογικούς τελεστές σαν μεγαλύτερο από (>), υπερέχετε μεγαλύτερο από ίσο με (> =), τότε αυτό το άρθρο θα ακολουθήσει τη λεπτομερή ανάλυση σχετικά με τους τρόπους χρήσης αυτά υπερέχουν λογικά σύμβολα χειριστή.

Το σύμβολο Equal (=) είναι το σύμβολο μαθηματικού χειριστή που χρησιμοποιείται συνήθως στο Excel. Για όλους σχεδόν όλους τους τύπους χρησιμοποιούμε ίσο σύμβολο (=). Εάν απαιτούνται υπολογισμοί, χρησιμοποιούμε σύμβολα συν (+), μείον (-), πολλαπλασιασμό (*) και διαίρεση (/) εντός του τύπου.

Ωστόσο, υπάρχουν και άλλα χρήσιμα σύνολα λογικών τελεστών, όπως μεγαλύτερα από και μεγαλύτερα ή ίσα με σύμβολα χειριστή. Παρόλο που υπάρχουν πολλοί λογικοί τελεστές σε αυτό το άρθρο, θα επικεντρωθούμε μόνο σε μεγαλύτερο από (>) και μεγαλύτερο από ή ίσο με (> =)

Πώς να χρησιμοποιήσετε το Greater Than (>) & Greater Than or Equal to (> =);

Τώρα θα δούμε πώς να χρησιμοποιούμε αυτούς τους λογικούς τελεστές excel.

Μπορείτε να κατεβάσετε αυτό το πρότυπο Greater Than or Equal to Excel Template - Greater Than or Equal to Excel Template

Ας υποθέσουμε ότι έχουμε μια αριθμητική τιμή από το κελί A1 έως A5.

Τώρα θέλω να δοκιμάσω αυτούς τους αριθμούς εάν είναι μεγαλύτεροι από την τιμή των 50.

Ας ανοίξουμε πρώτα το τεστ με το ίδιο σύμβολο.

Τώρα επιλέξτε το κελί δοκιμής.

Τώρα το τεστ είναι αν το επιλεγμένο κελί είναι μεγαλύτερο από 50 ή όχι. Αναφέρετε λοιπόν το σύμβολο χειριστή μεγαλύτερο από (>) και εφαρμόστε τη λογική ως 50.

Εντάξει, αυτή είναι η απλή δοκιμή που κάνουμε, τώρα πατήστε το πλήκτρο Enter για να κλείσετε τον τύπο. Αντιγράψτε και επικολλήστε τα υπόλοιπα κελιά.

Όλα τα κίτρινου χρώματος κελιά έχουν τιμή μεγαλύτερη από 50, έτσι έχουμε το αποτέλεσμα του τύπου ως ΑΛΗΘΕ. Αλλά στο κελί A4, παρόλο που η τιμή είναι 50, το αποτέλεσμα είναι FALSE. Ο λόγος είναι επειδή το σύμβολο χειριστή, αναφέραμε μόνο μεγαλύτερο από (>). Για να συμπεριλάβουμε 50 και σε αυτό το εύρος, πρέπει να παρέχουμε τον τύπο ως μεγαλύτερο από (> =).

Τώρα δείτε το αποτέλεσμα στο κελί B4, έχουμε το ΑΛΗΘΕ ως αποτέλεσμα. Αυτή είναι η βασική ιδέα των συμβόλων χειριστή στο excel.

Στις επόμενες ενότητες, θα δούμε πώς να τα χρησιμοποιούμε μεγαλύτερα από και να υπερέχουμε μεγαλύτερα από ή ίσα με (> =) σύμβολα χειριστή σε άλλους τύπους.

Greater Than & Excel Greater Than or Equal to (> =) σε άλλους τύπους

Παράδειγμα # 1 - Excel Μεγαλύτερο από ή ίσο με (> =) Με συνθήκη IF

Με τη βοήθεια αυτών των λογικών συμβόλων χειριστή, μπορούμε πραγματικά να αντλήσουμε τόσες πολλές χρήσιμες πληροφορίες. Οι λογικοί τελεστές με την κατάσταση IF excel είναι ο καλύτερος συνδυασμός ποτέ στο excel. Για παράδειγμα δείτε το παρακάτω παράδειγμα.

Από τα παραπάνω δεδομένα, εάν η αξία πωλήσεων είναι μεγαλύτερη από 6500, τότε πρέπει να υπολογίσουμε το ποσό κινήτρου 10% ή αλλιώς το ποσό κινήτρου 0%.

Βήμα 1: Ανοίξτε πρώτα την κατάσταση IF.

Βήμα 2: Τώρα εφαρμόστε τη λογική δοκιμή. δηλαδή B2> 6500.

Βήμα 3: Εάν η λογική δοκιμή είναι ΑΛΗΘΕΙΑ, τότε χρειαζόμαστε τον υπολογισμό ως κίνητρο B2 * 10%.

Βήμα 4: Εάν η λογική δοκιμή είναι FALSE τότε χρειαζόμαστε τον υπολογισμό ως 0.

Βήμα 5: Τώρα σύρετε και αποθέστε τον τύπο σε άλλα κελιά.

Δεδομένου ότι οι τιμές στα κελιά B5, B11, B12 και B13 είναι μεγαλύτερες από 6500, έχουμε τον υπολογισμό κινήτρων σε αντίστοιχα κελιά.

Παράδειγμα # 2 - Excel Μεγαλύτερο από ή ίσο με (> =) Με συνθήκη COUNTIF

Έχουμε δει τον συνδυασμό IF με σύμβολο μεγαλύτερο από (>). Μπορούμε και αυτά τα σύμβολα χειριστή με COUNTIF να υπερέχουν. Ας υποθέσουμε παρακάτω είναι το σύνολο δεδομένων που έχουμε.

Από τα παραπάνω δεδομένα, θέλω να μετρήσω πόσα τιμολόγια αποστέλλονται στις ή μετά τις 14 Μαρτίου 2019.

Όταν λέτε στις ή μετά τις 14 Μαρτίου 2019, αυτό δεν είναι τίποτα άλλο παρά> = 14-03-2019. Ας εφαρμόσουμε τη συνάρτηση COUNTIF τώρα.

Τώρα επιλέξτε το εύρος ως στήλη ημερομηνίας.

Τώρα τα κριτήρια θα είναι> = 14-03-2019. Δεδομένου ότι δεν κάνουμε αναφορά κελιού για την ημερομηνία εδώ, πρέπει να παρέχουμε την ημερομηνία με τη λειτουργία DATE excel. Πριν από αυτό, πρέπει να παρέχουμε το = = σε δύο εισαγωγικά.

Τώρα με ένα σύμβολο ampersand (&) παρέχετε τη συνάρτηση DATE με τη συνάρτηση DATE.

Τώρα κλείστε τον τύπο και πατήστε το πλήκτρο enter.

Έτσι, παράγονται συνολικά 7 τιμολόγια στις 14 Μαρτίου 2019 ή μετά

Παράδειγμα # 3 - Excel Μεγαλύτερο από ή ίσο με (> =) Με συνθήκη SUMIF

Μπορούμε επίσης να χρησιμοποιήσουμε> = χειριστής τραγουδώντας με SUMIF excel condition Ας υποθέσουμε παρακάτω είναι τα δεδομένα που επεξεργαζόμαστε.

Με αυτά τα δεδομένα, πρέπει να συνοψίσουμε τη στήλη πωλήσεων εάν η τιμή είναι> = 20. Εφαρμόστε τη συνάρτηση SUMIF στις τιμές SUM.

Ανοίξτε πρώτα τη λειτουργία SUMIF.

Επιλέξτε το εύρος ως στήλη Πωλήσεις .

Τώρα αναφέρετε τα κριτήρια ως "> =" & 20.

Τώρα επιλέξτε το εύρος αθροίσεων ως στήλη Πωλήσεις μόνο.

Έτσι, η συνολική αξία της στήλης πωλήσεων> = 20 είναι 132.

Πράγματα που πρέπει να θυμάστε

  • Σε κατάσταση IF πρέπει να παρέχετε στους λογικούς τελεστές διπλά εισαγωγικά.
  • Σε συνθήκες COUNTIF, SUMIF και IFS πρέπει να παρέχουμε στους λογικούς τελεστές διπλά εισαγωγικά.
  • Το αποτέλεσμα των λογικών τελεστών είναι πάντα είτε ΑΛΗΘΕΙ ή ΛΑΘΟΣ.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found