Πλήρης μορφή ICICI | Κατάλογος θυγατρικής της ICICI Bank | Προιόντα και Υπηρεσίες

Πλήρης μορφή ICICI (Industrial Credit and Investment Corporation of India)

Η πλήρης μορφή του ICICI σημαίνει τράπεζα Industrial Credit and Investment Corporation of India ονομάστηκε για πρώτη φορά ICICI περιορισμένη κατά την ίδρυσή της και θεωρήθηκε ως χρηματοοικονομικό ίδρυμα της Ινδίας. Στα τέλη του 1990 η τράπεζα γνώρισε μια τεράστια αλλαγή στην επιχείρησή τους, άρχισαν να προσφέρουν χρηματοδότηση έργων στους οργανισμούς και έτσι διαφοροποίησαν την επιχείρηση εισάγοντας ένα ευρύ φάσμα προϊόντων και υπηρεσιών και ανήκαν σε πολλές θυγατρικές και τις μεταμόρφωσαν.

Το 2001, το διοικητικό συμβούλιο της ICICI και το διοικητικό συμβούλιο της τράπεζας ICICI συγχωνεύθηκαν και ονομάστηκαν τράπεζα ICICI. Αυτή η ιστορική συγχώνευση εγκρίθηκε από τους μετόχους και των δύο εταιρειών έως τον Ιανουάριο του 2002 και η Reserve Bank of India εγκρίθηκε από τον Απρίλιο του 2002.

Ιδρυτής της Industrial Credit and Investment Corporation of India: - Αυτή η τράπεζα ιδρύθηκε από τον MR KV Kamath το έτος 1994.

Προϊόντα και υπηρεσίες της ICICI

# 1 - Λογαριασμοί και καταθέσεις

Σε αυτόν τον τύπο προϊόντος οι υπηρεσίες που παρέχονται ως εξής: -

 • Gold Privileged Saving Account- Σε αυτόν τον τύπο υπηρεσιών, ο κάτοχος του λογαριασμού οφείλει να διατηρήσει ένα ελάχιστο υπόλοιπο 50.000 INR στον λογαριασμό του. Η μη διατήρηση του μέσου υπολοίπου του λογαριασμού μπορεί να προσελκύσει ποινή, ο λογαριασμός αυτός γίνεται για συναλλαγές σε προϊόντα χρυσού.
 • Επαναλαμβανόμενη κατάθεση - Οι υπηρεσίες επαναλαμβανόμενων καταθέσεων χρησιμοποιούνται για την κατάθεση μικρών χρημάτων κάθε μήνα. Το TDS θα αφαιρεθεί από τους τόκους που καταβάλλονται ή θα συγκεντρώνονται. Η ελάχιστη απαίτηση υπολοίπου για αυτόν τον τύπο τράπεζας αποταμίευσης είναι μόνο 500 INR ανά μήνα. Αυτή η κατάθεση διαθέτει επίσης διευκολύνσεις διορισμού. Η μέγιστη περίοδος λήξης αυτού του τύπου λογαριασμού καταθέσεων είναι 10 έτη.
 • Σταθερή κατάθεση - Η πιο κοινή διευκόλυνση κάθε τραπεζικού κλάδου είναι ένας λογαριασμός πάγιας κατάθεσης, το ελάχιστο απαιτούμενο υπόλοιπο για να ανοίξει αυτός ο λογαριασμός είναι 10.000 INR για ενήλικες και 2000 INR για ανηλίκους Δάνειο έναντι πάγιας κατάθεσης είναι επίσης διαθέσιμο, δηλαδή το 90% του κύριου ποσού πλέον του δεδουλευμένου επιτοκίου.
 • Τρέχων λογαριασμός - Η τράπεζα παρέχει διευκολύνσεις στον επιχειρηματία που διαθέτει ένα ευρύ φάσμα συναλλαγών που είναι κατάλληλες για τις επιχειρήσεις τους. Σε αυτόν τον τύπο υπηρεσίας, όλες οι επιχειρηματικές συναλλαγές εκτελούνται ομαλά.

# 2 - Πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες

Σε αυτόν τον τύπο προϊόντος οι υπηρεσίες που παρέχονται ως εξής: -

 • Πιστωτικές κάρτες - Παρέχει πιστωτικές διευκολύνσεις στους πελάτες τους με αυτό οι πελάτες μπορούν να απολαύσουν το φαγητό και άλλες ελκυστικές προσφορές με έκπτωση σε άλλες υπηρεσίες.
 • Debit Cards- Η Τράπεζα παρέχει στους πελάτες τους διευκολύνσεις χρεωστικής κάρτας, το μέγιστο όριο ανάληψης είναι 1,5 εκατομμύρια INR ανά ημέρα. Το μέγιστο όριο συναλλαγής που παρέχεται από την τράπεζα είναι 2,5 LKR ημερησίως, κάτι που αποτελεί εξαιρετική διευκόλυνση.
 • Χρυσή χρεωστική κάρτα - Η τράπεζα παρέχει επίσης τη δυνατότητα χρεωστικής κάρτας Gold στους πελάτες της. Εδώ οι πελάτες μπορούν να απολαύσουν ανάληψη μετρητών 75000 INR ανά ημέρα και 1,25 INR ημερησίως για συναλλαγές.
 • Titanium Debit Cards- Αυτή η υπηρεσία διευκολύνει τον πελάτη με ειδικά προνόμια και προνόμια. Οι πελάτες μπορούν να μεταφέρουν αυτήν την κάρτα οπουδήποτε θέλουν και μπορούν επίσης να επωφεληθούν από ελκυστικές εκπτώσεις. Η ανάληψη μετρητών 1 INR ανά ημέρα και 1,5 lr INR ανά ημέρα αφορά συναλλαγές που επιτρέπονται για αυτόν τον τύπο υπηρεσίας.

# 3 - Επενδύσεις

Αυτός ο τύπος προϊόντος οι υπηρεσίες που παρέχονται ως εξής: -

 • Αμοιβαία Κεφάλαια - Βοηθά τους πελάτες με τη σωστή καθοδήγηση σχετικά με τον κατάλληλο συνδυασμό των αμοιβαίων κεφαλαίων στα οποία μπορούν να επενδύσουν οι πελάτες. Η Τράπεζα παρέχει επίσης επενδύσεις σε αμοιβαία κεφάλαια SIP για να ενθαρρύνει το μικρό τμήμα της κοινωνίας.
 • PPF - Η τράπεζα βοηθά να παρέχει στον πελάτη να σχεδιάζει το PPF για αυτούς.
 • Υπηρεσίες ξένου συναλλάγματος - Βοηθά ολόκληρο τον πελάτη να προγραμματίσει το συνάλλαγμα επειδή η τράπεζα αγοράζει και πωλεί συνάλλαγμα. Η τράπεζα παρέχει την ηλεκτρονική δυνατότητα αγοράς και πώλησης ξένων χρημάτων.

# 4 - Δάνεια

Η τράπεζα παρέχει επίσης τη βασική δυνατότητα παροχής δανείων στους πελάτες τους. Η τράπεζα παρέχει διευκολύνσεις στεγαστικού δανείου, προσωπικά δάνεια, επιχειρηματικά δάνεια και δάνεια οχημάτων.

# 5 - Ασφάλειες

Αυτό παρέχει μια μοναδική διευκόλυνση για την παροχή στους πελάτες ασφάλισης όπως ασφάλιση ζωής, ασφάλιση υγείας, ασφάλιση κατοικίας και αυτοκινήτου κ.λπ. Αυτή η τράπεζα καταθέτει έγκαιρα τα ασφάλιστρα στα ασφαλιστικά χρήματα και οι πελάτες μπορούν να απολαύσουν ένα ήρεμο μυαλό, ενώ οι συναλλαγές αναλαμβάνονται από την τράπεζα.

Ποια είναι η βασική αξία της Τράπεζας;

Η τράπεζα έχει δεσμευτεί σε 5 βασικές αξίες και αυτές είναι η ακεραιότητα, το πάθος, το όριο, ο πελάτης πρώτα και η ταπεινότητα. Αυτά είναι το USP της τράπεζας που το καθιστά διαφορετικό από τις άλλες ανταγωνιστικές τράπεζες στην Ινδία.

Κατάλογος θυγατρικής της ICICI Bank

 1. ICICI Προληπτική Ασφάλιση Ζωής.
 2. ICICI Λομπάρντ.
 3. ICICI Securities.
 4. ICICI Bank Canada.
 5. ICICI Home Finance Company Limited
 6. ICICI Bank Limited Σιγκαπούρη.
 7. ICICI Trusteeship Services Limited.
 8. Συμβουλευτικές υπηρεσίες I-WIN.
 9. Κατάστημα ICICI Bank Limited Dubai.
 10. I-ven Biotech Limited.
 11. ICICI Bank Limited, Κατάστημα Μπαχρέιν
 12. ICICI Kinfra Limited
 13. Café Network Limited.
 14. ICICI Bank Ltd., σκέλος διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων
 15. ICICI Bank Ltd SB Προσωπικό Ταμείο Προνοίας
 16. ICICI Prudential Trust Limited
 17. ICICI Financial Services Ltd.
 18. ICICI Bank Ltd SB Ταμείο Συντάξεων Εργαζομένων
 19. ICICI Bank Limited, Νότια Αφρική
 20. ICICI Prudential Asset Management Company Limited
 21. ICICI Bank Limited, Κατάστημα Χονγκ Κονγκ
 22. ICICI Bank UK PLC
 23. ICICI Bank Limited, βραχίονας αποθετηρίου
 24. ICICI First Source Ltd.
 25. ICICI Bank Limited, New York Branch
 26. ICICI Bank Limited, Σρι Λάνκα
 27. ICICI International Ltd.

συμπέρασμα

Παρέχει μια τεράστια ποικιλία προϊόντων στους πελάτες της. Λόγω της εξαιρετικής λειτουργικότητας και των βασικών αξιών του, έχει αποκτήσει τη δεύτερη μεγαλύτερη θέση στην Ινδία στις τραπεζικές υπηρεσίες. Έχει περίπου 4882 καταστήματα και περίπου 15101 ΑΤΜ στην Ινδία.


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found