Bitcoin έναντι Ethereum | Top 6 διαφορές που πρέπει να γνωρίζετε!

Διαφορές μεταξύ Bitcoin και Ethereum

Η γλώσσα προγραμματισμού του Bitcoin είναι η γλώσσα που βασίζεται στη στοίβα, όπου οι συναλλαγές χρειάζονται λίγα λεπτά για να επιβεβαιωθούν, ενώ στην περίπτωση του Ethereum, το Turing Complete είναι η γλώσσα προγραμματισμού που χρησιμοποιείται και διαρκεί τα δευτερόλεπτα για να επιβεβαιωθεί οποιαδήποτε συναλλαγή πραγματοποιείται .

Η αρχή των κατανεμημένων καθολικών και της κρυπτογραφίας υπαγορεύει τόσο το Bitcoin όσο και το Ethereum, αλλά τα δύο διαφέρουν τεχνικά.

Τι είναι το Bitcoin;

 • Το Bitcoin είναι ένα παγκόσμιο ψηφιακό νόμισμα. Επιτρέπει στους ανθρώπους να κατέχουν τα δικά τους χρήματα αντί να αφήνουν τις τράπεζες ή άλλους οργανισμούς να τα διατηρούν.
 • Χρησιμοποιεί επίσης ένα blockchain. Το blockchain είναι ένα ρεκόρ χωρίς παραβίαση όλων των συναλλαγών στο δίκτυο, προσβάσιμο σε όλους τους συμμετέχοντες, αυξάνοντας έτσι την αξιοπιστία των bitcoin. Το blockchain παρέχει πολλά οφέλη. Είναι βελτιωμένη απόδοση, ελάχιστος κίνδυνος και αυξημένη συμμόρφωση σε ρυθμιστικά θέματα.
 • Δεν είναι φυσικά παρόντες, είναι μόνο υπόλοιπα που σχετίζονται με δημόσια και ιδιωτικά κλειδιά.
 • Τα bitcoin δεν έχουν ακόμη αναγνωριστεί ως επίσημο μέσο πληρωμής. Ωστόσο, έχουν δημιουργήσει μια ισχυρή θέση στον χρηματοπιστωτικό κλάδο. Γι 'αυτό οι άνθρωποι μιλούν και συζητούν πολύ γι' αυτούς.
 • Το καλύτερο μέρος του Bitcoin είναι ότι χρεώνει ένα μικρό ποσό προμηθειών σε σύγκριση με οποιοδήποτε άλλο παραδοσιακό μέσο πληρωμής. Μια αποκεντρωμένη αρχή τη ρυθμίζει, σε αντίθεση με εκείνα τα νομίσματα που εκδίδονται από την κυβέρνηση.
 • Παρέχει επίσης οικονομική σταθερότητα σε άτομα που ζουν σε χώρες με ασταθή νομίσματα.

Τι είναι το Ethereum;

Αυτό που οι περισσότεροι άνθρωποι δεν γνωρίζουν για το Ethereum είναι ότι δεν είναι ψηφιακό νόμισμα. Το Ethereum βασίζεται εξ ολοκλήρου στην τεχνολογία blockchain με πολλές παραλλαγές. Βοηθά στη δημιουργία έξυπνων συμβάσεων και του επαναστατικού EVM (Ethereum Virtual Machine). Το Ethereum έχει ένα νόμισμα που ονομάζεται Ether που βοηθά στη δημιουργία συμβάσεων peer-to-peer.

 • Ο Αιθέρας έχει δύο λειτουργίες. Πρώτον, αντιμετωπίζεται ως άλλο κρυπτογράφηση και χρησιμοποιείται τακτικά ως ψηφιακό νόμισμα. Δεύτερον, χρησιμοποιείται επίσης για τη δημιουργία εσόδων από εργασίες και για την εκτέλεση εφαρμογών στο Ethereum.
 • Οι πιθανές χρήσεις του Ethereum είναι ευρείες και εκτελούνται σε συγκεκριμένη πλατφόρμα κρυπτογραφικού αιθέρα. Πολλοί προγραμματιστές θέλουν να χρησιμοποιήσουν τον Ether ως πάσο, ώστε να μπορούν να δημιουργήσουν εφαρμογές και να διασφαλίσουν ότι λειτουργούν εντός του Ethereum.
 • Ένα από τα καλύτερα πράγματα για το Ethereum είναι ότι είναι το πιο αξιόπιστο αποκεντρωμένο λογισμικό ποτέ. Επιπλέον, είναι επίσης το μεγαλύτερο και ανοιχτό τέλος που δημιούργησε Κατανεμημένες Εφαρμογές (DApps) και έξυπνα συμβόλαια. Τα DApps είναι κατασκευασμένα με τέτοιο τρόπο ώστε ποτέ να μην υπάρχει παρέμβαση τρίτων, όπως απάτη, διακοπή λειτουργίας ή έλεγχος.
 • Μαζί με την πλατφόρμα, το Ethereum λειτουργεί επίσης ως γλώσσα προγραμματισμού που ονομάζουμε "Turing Complete". Αυτή η γλώσσα προγραμματισμού εκτελείται σε blockchain. Οι προγραμματιστές μπορούν να χρησιμοποιήσουν αυτήν τη γλώσσα για να δημιουργήσουν και να δημοσιεύσουν εφαρμογές.
 • Το σύστημα έξυπνων συμβάσεων του Ethereum βοηθά στην παροχή αυξημένης ασφάλειας από το συνηθισμένο, ένα παραδοσιακό σύστημα συμβάσεων και, ως εκ τούτου, μειώνει το σχετικό κόστος.

Bitcoin vs Ethereum Infographics

Ας δούμε τις κορυφαίες διαφορές μεταξύ Bitcoin έναντι Ethereum.

Βασικές διαφορές

 • Ενώ και οι δύο συγκρίνονται ως επί το πλείστον για τα κρυπτονομίσματά τους, μία από τις κύριες διαφορές είναι ότι αν τα συγκρίνουμε, το bitcoin είναι ένα πιο σταθερό νόμισμα. Ωστόσο, η Ethereum υπόσχεται να περιλάβει ένα ευρύτερο φάσμα εφαρμογών με την Ether.
 • Αν και τα Bitcoin και Ethereum χρεώνουν λιγότερα κόστη συναλλαγών, εξακολουθούν να χρεώνουν συναλλαγές με διαφορετικούς τρόπους. Το πιο περίεργο είναι ότι όταν χρησιμοποιείτε το Ethereum, πρέπει να προσέχετε τρεις παράγοντες για να μειώσετε το κόστος - χρήση εύρους ζώνης, ανάγκες αποθήκευσης και πολυπλοκότητα της συναλλαγής. Το μέγεθος μπλοκ περιορίζει τις συναλλαγές και κάθε συναλλαγή ανταγωνίζεται μεταξύ τους.
 • Πάνω από τα δύο τρίτα όλων των διαθέσιμων Bitcoins έχουν εξορυχθεί και τα υπόλοιπα επιλέγουν τους πρώτους ανθρακωρύχους, ενώ περίπου το 50% των νομισμάτων Ethereum έχουν εξορυχθεί.

Συγκριτικός πίνακας Bitcoin έναντι Ethereum

Βάση σύγκρισης Bitcoin Αιθέριο
Τι είναι αυτό? Ένα νόμισμα Ένα κουπόνι
Βασική κατασκευή Ethash 0053ecure αλγόριθμος κατακερματισμού, SHA-256
Χρησιμοποιούμενη γλώσσα προγραμματισμού Γλώσσα βάσει στοίβας Ολοκληρώθηκε
Χρόνος έκδοσης Η συναλλαγή ολοκληρώνεται σε 10 λεπτά περίπου Η συναλλαγή ολοκληρώνεται σε 10 έως 20 δευτερόλεπτα
Τύπος προμήθειας Αποπληθωριστικό (θα γίνει ένα πεπερασμένο ποσό bitcoin) Πληθωριστικό (όπως το νόμισμα fiat, όπου μπορούν να γίνουν περισσότερα tokens με την πάροδο του χρόνου)
  Χρησιμότητα Τα Bitcoin βοηθούν στην αγορά προϊόντων ή υπηρεσιών και βοηθούν επίσης στην αποθήκευση της αξίας. Για να δώσουμε ένα παράδειγμα, μπορούμε να μιλήσουμε για το χρυσό και πώς τον χρησιμοποιούμε. Το Ethereum βοηθά στην παραγωγή αποκεντρωμένων εφαρμογών που ονομάζονται επίσης DApps.

Τελικές σκέψεις

Και οι δύο λειτουργούν με τη λεγόμενη τεχνολογία «blockchain», ωστόσο, το Ethereum's είναι πολύ πιο ανθεκτικό, επιτρέποντας την κατασκευή αποκεντρωμένων εφαρμογών. Το Ethereum είναι μια πρόοδος που βασίζεται στην αρχή του blockchain, που υποστηρίζει το Bitcoin αλλά με σκοπό που δεν ανταγωνίζεται το Bitcoin.


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found