Πλήρης μορφή USP (Μοναδική πρόταση πώλησης) | Γιατί είναι σημαντικό?

Πλήρης μορφή USP (Μοναδική πρόταση πώλησης)

Η πλήρης μορφή USP είναι μια μοναδική πρόταση πώλησης. Είναι το μοναδικό χαρακτηριστικό του προϊόντος ή των υπηρεσιών της εταιρείας που μεταφέρει ή υπογραμμίζει το όφελος των πελατών μαζί με τη διαφοροποίηση της εταιρείας από τους ανταγωνιστές της στην αγορά, παρέχοντας ένα πρόσθετο πλεονέκτημα και αυτό το USP θα πρέπει να κοινοποιείται σωστά στους πελάτες προκειμένου για να εκμεταλλευτείτε πλήρως τα οφέλη του.

Γιατί είναι σημαντικό?

Στον σημερινό κόσμο, όπου υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός στην αγορά, η μοναδική πρόταση πώλησης παίζει σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη των επιχειρήσεων. Εάν η εταιρεία έχει το σαφές USP τότε επιτρέπει στην εταιρεία να διακριθεί μεταξύ των ανταγωνιστών, δημιουργώντας τη θετική στάση του πελάτη έναντι της μάρκας και τελικά οδηγεί σε αύξηση της επιχείρησης, επειδή η μοναδική πρόταση πώλησης δίνει έναν συγκεκριμένο λόγο στην αγορά να αγοράσει το προϊόν ή τις υπηρεσίες από την εταιρεία.

3 τύποι USP που διαφοροποιούν μια επιχείρηση

# 1 - Προϊόν ή υπηρεσίες

Η εταιρεία μπορεί να έχει μια μοναδική πρόταση πώλησης με την πώληση των προϊόντων ή την παροχή των υπηρεσιών που τη διαφοροποιούν ή την καθιστά ανώτερη από τους ανταγωνιστές της στην αγορά. Οι κύριοι στόχοι σε αυτήν την περίπτωση για την εταιρεία είναι οι πελάτες που εστιάζουν περισσότερο στη μοναδικότητα της ποιότητας του προϊόντος ή των υπηρεσιών.

# 2 - Τιμές προϊόντος ή υπηρεσιών

Όταν η εταιρεία πωλεί τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες στην τιμή που είναι μικρότερη από τους ανταγωνιστές της από αυτό θα διαφοροποιούσε την εταιρεία από τους ανταγωνιστές και θα βοηθούσε στην προσέλκυση των πελατών. Η εταιρεία, ωστόσο, δεν πρέπει να συμβιβάζεται με την ποιότητα των προϊόντων ή των υπηρεσιών, αλλά θα πρέπει να επικεντρώνεται στην αξία, διότι εάν θα υπάρξει διαφορά στην ποιότητα, τότε ο πελάτης δεν θα είναι ικανοποιημένος και καθιστώντας το προϊόν λιγότερο ελκυστικό. Έτσι, η προσιτή τιμή είναι μία από τις σημαντικές πτυχές για τους περισσότερους πελάτες, οπότε με τις λιγότερες τιμές, η εταιρεία μπορεί να δημιουργήσει μοναδική πρόταση πώλησης.

# 3 - Υπηρεσίες μετά την πώληση ή Υποστήριξη εταιρείας

Κατά τη στιγμή της πραγματοποίησης των αγορών, σήμερα οι περισσότεροι πελάτες αναζητούν τις υπηρεσίες μετά την πώληση που παρέχονται από τον πωλητή της εταιρείας, δηλαδή, όπου ο πελάτης μπορεί να προσεγγίσει σε περίπτωση που αντιμετωπίσει κάποιο από τα προβλήματα στο μέλλον. Εάν υπάρχει αξιόπιστη υποστήριξη από την εταιρεία για τους πελάτες της, είτε με τη μορφή κατάλληλων πολιτικών επιστροφής, αριθμών βοήθειας ή κατάλληλων οδηγιών, τότε θα βοηθούσε στη μοναδική πρόταση πώλησης της εταιρείας.

Ποιος αποφασίζει USP;

Μια μοναδική πρόταση πώλησης περιγράφει το μοναδικό χαρακτηριστικό ή το χαρακτηριστικό της εταιρείας που θα την βοηθήσει να ξεχωρίζει από τους ανταγωνιστές της, δηλαδή, τι σημαίνει η συγκεκριμένη επιχείρηση. Κάθε εταιρεία έχει διαφορετική πρόταση πώλησης, η οποία δημιουργείται έχοντας κατά νου διαφορετικούς παράγοντες, όπως το κοινό-στόχο, το προϊόν που πωλείται ή τις υπηρεσίες που προσφέρονται κ.λπ. όλους τους εσωτερικούς και εξωτερικούς παράγοντες που επικρατούν στην αγορά.

Πώς να αναπτύξετε ισχυρό USP;

Είναι ένα σημαντικό συστατικό οποιασδήποτε από τις σταθερές εκστρατείες μάρκετινγκ. Είναι πολύ σημαντικό να αναπτύξετε ισχυρό USP για να ξεχωρίσετε από τους ανταγωνιστές της αγοράς για να προσελκύσετε πελάτες. Για την ανάπτυξη ενός ισχυρού USP πρέπει να ακολουθούνται τα ακόλουθα βήματα:

  • Πρώτον, το κοινό-στόχος πρέπει να προσδιοριστεί και να περιγραφεί κατά την ανάπτυξη ισχυρού USP, επειδή πρέπει να γνωρίζει το κοινό-στόχο, ώστε να μπορούν να αναπτυχθούν στρατηγικές λαμβάνοντας υπόψη τους.
  • Αφού περιγράψετε το κοινό-στόχο, θα πρέπει να εντοπιστούν οι απαιτήσεις του κοινού, καθώς και το πρόβλημά τους.
  • Μετά από αυτήν τη μοναδική πρόταση πώλησης ή τα ξεχωριστά χαρακτηριστικά που πρέπει να παρέχει η εταιρεία. Είναι σημαντικό για την εταιρεία να εξετάσει ορισμένα από τα βασικά στοιχεία, όπως το USP που θα πρέπει να είναι δύσκολο να μιμηθούν από τους ανταγωνιστές, να είναι μοναδικό σε πραγματικό επίπεδο, εύκολα κατανοητό από το κοινό-στόχο και θα πρέπει να είναι αρκετά θετικό για να δημιουργήσει το ενδιαφέρον των πελατών .
  • Τέλος, επικοινωνήστε το USP στους πελάτες κάνοντας την υπόσχεση να εκπληρώσετε το USP που δημιουργήθηκε για αυτούς.

Παράδειγμα

  1. Μια εταιρεία λειτουργεί μια τροφική αλυσίδα σε όλο τον κόσμο και πωλεί μόνο έναν τύπο προϊόντος. Υπόσχεται στον πελάτη ότι εάν η παραγγελία γίνει για το προϊόν τότε θα παραδοθεί εντός 40 λεπτών έτσι ώστε το προϊόν να είναι αρκετά ζεστό μέχρι τη στιγμή που φτάσει στον πελάτη. Εάν το προϊόν δεν φτάσει εγκαίρως, τότε ο πελάτης δεν χρειάζεται να πληρώσει τα χρήματα και εάν έχει ήδη πληρώσει, το ποσό θα επιστραφεί.
  2. Σε αυτήν την περίπτωση, η εταιρεία δημιουργεί μια μοναδική πρόταση πώλησης υπόσχεται να παραδώσει το προϊόν εντός συγκεκριμένης προθεσμίας και εάν τα προϊόντα παραμείνουν μη παραδοθέντα, τότε ο πελάτης θα πάρει το ίδιο δωρεάν. Αυτό θα προσελκύσει τους πελάτες της εταιρείας και θα το διαφοροποιήσει από τους ανταγωνιστές.

συμπέρασμα

  • Αυτό είναι ένα εργαλείο που βοηθά την εταιρεία να διαφοροποιηθεί από τους ανταγωνιστές της χρησιμοποιώντας τα μοναδικά χαρακτηριστικά για το προϊόν ή τις υπηρεσίες της ή τη στρατηγική μάρκετινγκ κ.λπ.
  • Κατά τη διατύπωση αυτού, είναι σημαντικό να έχετε κατά νου διάφορα στοιχεία που θα οδηγήσουν στη δημιουργία της κατάλληλης μοναδικής πρότασης πώλησης, όπως η ευκολία της μοναδικής πρότασης πώλησης, ώστε να είναι κατανοητή, η δυσκολία απομίμησης της μοναδικής πρότασης πώλησης από τους ανταγωνιστές, τη μοναδικότητα της μοναδικής πρότασης πώλησης, κ.λπ. που δημιουργούν το ενδιαφέρον του πελάτη σε μια τέτοια μοναδική πρόταση πώλησης.
  • Αυτό όχι μόνο θα βοηθήσει βραχυπρόθεσμα για την εταιρεία για τη δημιουργία των κερδών, αλλά το ίδιο θα βοηθήσει μακροπρόθεσμα, καθώς θα ενισχύσει την εικόνα της εταιρείας στα μάτια των πελατών της.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found