CFP vs MBA - Ποιο θα διαλέξετε; | WallstreetMojo

CFP εναντίον MBA

Ποιο να διαλέξετε; Η σωστή απόφαση είναι αυτό που θέλετε. Εάν έχετε μπερδευτεί μεταξύ των εξετάσεων CFP και MBA, τότε αυτό το άρθρο μπορεί να σας βοηθήσει να λύσετε ορισμένα ερωτήματα. Ας δούμε τους παραπάνω τίτλους σταδιοδρομίας μαζί με το πώς μπορούν να σας βοηθήσουν να ξεκινήσετε σωστά την καριέρα σας και την εξέλιξη της καριέρας σας.

Θα συζητήσουμε τα ακόλουθα σε αυτό το άρθρο -

  Infographics CFP εναντίον MBA


  Χρόνος ανάγνωσης: 90 δευτερόλεπτα

  Ας καταλάβουμε τη διαφορά μεταξύ αυτών των δύο ροών με τη βοήθεια αυτού του CFP vs MBA Infographics.

  Περίληψη CFP vs MBA

  Ενότητα CFP ΜΒΑ
  Η πιστοποίηση οργανώθηκε από Η CFP οργανώνεται από το Certified Financial Planner Board of Standards ή το CFP board Υπάρχουν πολλά ιδρύματα που προσφέρουν πρόγραμμα MBA.
  Αριθμός επιπέδων Η CFP είναι μια απλή εξέταση που κατανέμεται σε 2 ημέρες περίπου για 10 ώρες. Το MBA είναι ένα διετές μάθημα που υποστηρίζεται από ένα πρόγραμμα πρακτικής άσκησης.
  Τρόπος εξέτασης Η CFP είναι μια διαδικτυακή εξέταση που διανέμεται σε 2 ημέρες για 10 ώρες Οι εξετάσεις MBA αποκρούονται με ιδρύματα
  Παράθυρο εξετάσεων Πραγματοποιήθηκε τρεις φορές σε ένα χρόνο στις 14-21 Μαρτίου 2017

  11-18 Ιουλίου 2017 και 7-14 Νοεμβρίου 2017

  Το πρόγραμμα MBA έχει ρυθμιστεί σε λειτουργία εξαμήνου και το διετές μάθημα βλέπει έναν υποψήφιο να περάσει τέσσερα εξάμηνα. Το παράθυρο των εξετάσεων είναι διαφορετικό για διαφορετικά σχολεία B.
  μαθήματα Η ΚΑΠ καλύπτει τον οικονομικό σχεδιασμό ως αντικείμενο. Το MBA εστιάζει στα οικονομικά, τη λογιστική, τις λειτουργίες και το μάρκετινγκ μαζί με μια εξειδίκευση που επιλέγεται από τον υποψήφιο.
  Ποσοστό επιτυχίας Το 2016, το συνολικό ποσοστό επιτυχίας ήταν 70 τοις εκατό Το ποσοστό επιτυχίας των εξετάσεων MBA είναι 50%
  Αμοιβές Το πραγματικό κόστος των εξετάσεων CFP είναι 695 $. Ωστόσο, μπορείτε να υποβάλετε αίτηση έως και έξι εβδομάδες πριν από την ημερομηνία. Εάν το κάνετε αυτό, το κόστος σας θα είναι 595 $.

  Εάν υποβάλετε αίτηση τις τελευταίες δύο εβδομάδες πριν από την ημερομηνία, τότε τα τέλη εξετάσεων CFP θα ανέρχονταν σε 795 $.

  Περίπου 40.000 $ ή 50.000 $ ανάλογα με το σχολείο B και τον τομέα εξειδίκευσης
  Ευκαιρίες εργασίας / τίτλοι εργασίας CFP νόμιμος χρηματοοικονομικός αρμόδιος, planner ακινήτων, επενδυτικός planner, ασφαλιστικός, φορολογικός σύμβουλος κ.λπ. MBA: Διευθυντές, ηγέτες, λειτουργίες και πωλητές κ.λπ.

  Τι είναι το Certified Financial Planner (CFP);


  Η CFP σας βοηθά να αποκτήσετε μια σφραγίδα επαγγελματικής πιστοποίησης ενός χρηματοοικονομικού σχεδιασμού. Αυτό το μάθημα διεξάγεται από το Certified Planner Board of Standards ή το CFP board. Αυτό το συμβούλιο εδρεύει στις ΗΠΑ. 25 άλλοι οργανισμοί εξουσιοδοτούνται να διεξάγουν αυτήν την εξέταση μαθημάτων πιστοποίησης λόγω της σχέσης τους με την ΚΑΠ. Η CFP σάς παρέχει διεθνή αναγνώριση ως χρηματοοικονομικός σχεδιαστής, συνδεδεμένους οργανισμούς εκτός των ΗΠΑ, επίσης γνωστοί ως διεθνείς ιδιοκτήτες της CFP.

  Η εξέταση συνεχώς για 2 ημέρες για 4 ώρες την ημέρα σας δίνει τον ορισμό της CFP για την οποία πρέπει να πληρώσετε ένα τέλος για την εγγραφή, την εξέταση και το υλικό μελέτης. Και μαζί με την καταβολή του τέλους, ο υποψήφιος πρέπει να πληροί τα κριτήρια εκπαίδευσης του μαθήματος, υποβάλλοντας σε εξετάσεις, βιώνοντας τον οικονομικό σχεδιασμό και φυσικά ακολουθώντας τα ηθικά του πρότυπα ακολουθώντας τον κώδικα δεοντολογίας. Οι προδιαγραφές αυτού του μαθήματος ή αυτού του πιστοποιητικού είναι διαφορετικές τόσο για τις ΗΠΑ όσο και για τους Η.Π.Α. υποψηφίους.

  Τι είναι το Master στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (MBA);


  Αυτό το μεταπτυχιακό δεν είναι απλώς μια πιστοποίηση, αλλά ένα πλήρες πτυχίο με επιλογές πολλαπλών ειδικοτήτων. Ανάλογα με το ίδρυμα που διαγράφετε το MBA από εσάς, θα έχετε την εθνική και διεθνή αναγνώρισή σας προστιθέμενη στην καριέρα σας. Αυτό το πτυχίο βοηθά στην ανάπτυξη του ταλέντου και της τεχνογνωσίας σας που είναι σημαντική για την οικοδόμηση της καριέρας σας στην επιχείρηση και τη διαχείριση. Αυτό το μάθημα σας βοηθά να οικοδομήσετε την καριέρα σας είτε σε ιδιωτικό είτε σε δημόσιο τομέα ή ακόμη και σε εταιρεία του δημόσιου τομέα. Το MBA εστιάζει σε σημαντικά θέματα του εμπορίου, όπως τα οικονομικά, τη λογιστική, το μάρκετινγκ και επίσης τις λειτουργίες, μαζί με άλλα προαιρετικά θέματα που ο υποψήφιος θα ήθελε να ακολουθήσει. Το προαιρετικό θέμα μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τον υποψήφιο είτε για προσωπικές είτε επαγγελματικές απαιτήσεις.Το πιο συναρπαστικό μέρος του MBA είναι το πρόγραμμα πρακτικής άσκησης που μπορεί να ακολουθήσει ο υποψήφιος σε μια εταιρεία. Αυτό τους οδηγεί στα δεξιά και τις απαιτούμενες ευκαιρίες εργασίας αφού ολοκληρώσουν με επιτυχία το μάθημά τους.

  Απαιτήσεις εξετάσεων CFP και MBA


  CFP

  Απαίτηση για εξέταση

  1. Αυτή η εξέταση δεν χρειάζεται να ληφθεί σοβαρά υπόψη καθώς είναι διήμερη εξέταση για περίπου 10 ώρες με μια σειρά ερωτήσεων πολλαπλής επιλογής.
  2. Το παράθυρο εξέτασης ανοίγει τον Μάρτιο, τον Ιούλιο και τον Νοέμβριο σε διαφορετικές τοποθεσίες
  3. Εάν δεν είστε καλοί στη μελέτη μόνοι σας ή έχετε δυσκολίες στην κατανόηση του θέματος, ζητήστε καθοδήγηση καθώς πρέπει να πληρώσετε το τέλος εξέτασης.

  ΜΒΑ

  Απαιτήσεις για εξέταση

  1. Μόνο μετά την εκκαθάριση ενός GMAT ή ενός τεστ GRE, ο υποψήφιος μπορεί να ζητήσει εισαγωγή σε ένα ινστιτούτο MBA.
  2. Το MBA είναι ένα διετές πρόγραμμα που ακολουθείται από αποφοίτηση.
  3. Η πρακτική άσκηση είναι μέρος αυτού του προγράμματος
  4. Σε ορισμένα ιδρύματα, μόνο υποψήφιοι με επαγγελματική εμπειρία μπορούν να υποβάλουν αίτηση.

  Γιατί να συνεχίσετε την CFP;


  Εάν η διαχείριση πελατών είναι στο μυαλό σας και εάν είστε επίσης καλοί στο σχεδιασμό οικονομικών για τους πελάτες σας που είναι τα χρήματά τους, τότε πρέπει να ολοκληρώσετε την CFP, καθώς θα προσθέσει αξία στην καριέρα σας ενισχύοντας το ταλέντο και τις δεξιότητές σας τεχνογνωσίας. Μπορείτε να εργαστείτε για μεμονωμένους πελάτες χειρίζοντας τους οικονομικούς τους στόχους καθοδηγώντας τους μέσω νομικών περιορισμών, οικονομικών νόμων, επενδύσεων και φορολογικού σχεδιασμού, ασφαλίσεων και παροχών κ.λπ.

  Για να κατανοήσετε καλύτερα τον πελάτη πρέπει να καταλάβετε την οικονομική του απαίτηση, για αυτό, πρέπει να κατανοήσετε καλύτερα την επιχείρηση των πελατών, για να το κάνετε αυτό πρέπει να προετοιμάσετε ένα υπόβαθρο, να κάνετε μια μικρή εργασία με συνέντευξη από τον πελάτη, να μάθετε για τα οικονομικά του τα εισερχόμενά του και εξερχόμενα χρήματα, ετοιμάστε ένα οικονομικό σχέδιο για τον πελάτη σας, εκτελέστε το πρόγραμμα ανάλογα και, τέλος, παρακολουθήστε το αποτέλεσμα του προγράμματος. Αυτή είναι η ηθική ευθύνη του οικονομικού προγραμματιστή,

  Η CFP σάς δίνει τη δυνατότητα να εργάζεστε ως αυτοαπασχολούμενος ή σε έναν οργανισμό ως χρηματοοικονομικός σύμβουλος, αυτοί οι οργανισμοί μπορούν να είναι ασφαλιστική εταιρεία, τράπεζα, εταιρεία αμοιβαίων κεφαλαίων ή AMC.

  Γιατί να συνεχίσετε το MBA;


  Για να προσθέσετε αξία στην υπάρχουσα καριέρα σας το MBA είναι απλώς τέλειο, στην πραγματικότητα ακόμα κι αν είστε πιο φρέσκοι και μόλις περάσατε από ένα ινστιτούτο MBA, σίγουρα θα ξεκινήσετε την καριέρα σας καλά. Το MBA είναι προστιθέμενη αξία στην καριέρα σας, στην εκπαίδευσή σας. Εκτός από τη δυνατότητα επιλογής της εξειδίκευσής σας, το MBA σας εκπαιδεύει επίσης σε οικονομικά, λογιστικά, λειτουργίες και μάρκετινγκ σε βάθος. Η πρακτική άσκηση ως σημαντικό μέρος του MBA δίνει στον υποψήφιο την εταιρική παγκόσμια έκθεση που απαιτείται, καθώς οι περισσότεροι μαθητές πρέπει να ενταχθούν σε μια εταιρεία για να γνωρίζουν και να ζουν στην εργασιακή κουλτούρα.

  Άλλες συγκρίσεις που μπορεί να σας φανούν χρήσιμες

  • CFA vs MBA - Ποιο είναι το καλύτερο;
  • Claritas ή CFP - Διαφορές
  • MBA vs FRM - Ποιο είναι το καλύτερο;
  • MBA εναντίον CIMA
  • CPA έναντι CS

  συμπέρασμα


  Η απόφαση μεταξύ CFP εναντίον MBA μπορεί να γίνει ευκολότερη εάν είστε σαφείς σχετικά με το είδος της γνώσης που θέλετε να ακολουθήσετε. Η απάντηση βρίσκεται μεταξύ του οικονομικού προγραμματισμού ή της διαχείρισης. Το πεδίο εφαρμογής περιορίζεται στον οικονομικό σχεδιασμό με την CFP και ευρύτερα με τη διαχείριση στο MBA. Κάντε την επιλογή σας με σύνεση λαμβάνοντας υπόψη όλα όσα συζητήσαμε παραπάνω.


  $config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found