Τράπεζες στο Μακάο | Επισκόπηση και οδηγός για τις 10 κορυφαίες τράπεζες στο Μακάο

Επισκόπηση των τραπεζών στο Μακάο

Παραδοσιακά, η οικονομία του Μακάο επικεντρώθηκε στον τζόγο και τις σχετικές του δραστηριότητες. Ωστόσο, λόγω της στρατηγικής του θέσης για τουρισμό και αναψυχή, σημειώθηκε αξιοσημείωτη πρόοδος σε άλλους δρόμους οικονομικής διαφοροποίησης. Αυτό επέτρεψε στις τράπεζες να επεκτείνουν τους εταιρικούς τους πόρους προς επενδύσεις σε διάφορους άλλους κλάδους. Τα δημόσια έργα και οι κατασκευές είναι σημαντικοί καταναλωτικοί τομείς για τράπεζες στο Μακάο, με τη βιομηχανία να αναπτύσσεται με σταθερό ρυθμό. Ο τοπικός τραπεζικός τομέας προσφέρει εκτεταμένη οικονομική υποστήριξη σε διάφορα τμήματα της κοινότητας και ταυτόχρονα συμβάλλει στη συνολική ανάπτυξη υποδομών. Υπάρχει επίσης η ίδια εστίαση στην υποστήριξη μικρών και μεσαίων έργων. Επί του παρόντος, υπάρχουν 27 αδειοδοτημένες τράπεζες στο Μακάο.

Δομή των τραπεζών στο Μακάο

Το Μακάο είναι ένα υπεράκτιο χρηματοοικονομικό κέντρο που χαρακτηρίζεται ως φορολογικός παράδεισος με δωρεάν λιμένα και χωρίς περιορισμούς στα καθεστώτα FOREX. Η χρηματοοικονομική επιχείρηση ρυθμίζεται και εποπτεύεται από τη Νομισματική Αρχή του Μακάο. Ο τομέας των υπεράκτιων μη χρηματοοικονομικών δραστηριοτήτων ελέγχεται από το Ινστιτούτο Εμπορίου & Προώθησης Επενδύσεων του Μακάο. Επί του παρόντος, υπάρχουν 27 τράπεζες με άδεια στο Μακάο και είναι επίσης ένα κέντρο κορυφαίων εμπορικών τραπεζών στην Ασία, όπως η Banco Tai Fung και η Industrial & Commercial Bank of China.

Δεδομένου ότι το Μακάο αναπτύσσεται με ταχύ ρυθμό ανάπτυξης και αστικοποίησης, ο τραπεζικός τομέας πρέπει να ταιριάζει με τους άλλους καθιερωμένους τραπεζικούς κόμβους του Χονγκ Κονγκ και της Σιγκαπούρης.

Κορυφαίες τράπεζες στο Μακάο

Οι κορυφαίες τράπεζες στο Μακάο είναι:

# 1. Τράπεζα της Κίνας

Το υποκατάστημα του Μακάο διαθέτει πλήρη τραπεζική άδεια και προσφέρει υπηρεσίες που σχετίζονται με την Corporation Banking, την Personal Banking και τις συναφείς χρηματοοικονομικές υπηρεσίες στο Μακάο. Έχει δηλωθεί ως το μεγαλύτερο εξωτερικό κατάστημα της Τράπεζας της Κίνας. Πρόσφατα, η ενεργή επέκταση λαμβάνει χώρα σε:

 • Τραπεζική επένδυση
 • Διαρθρωτική χρηματοδότηση
 • Πλήρεις διασυνοριακές τραπεζικές υπηρεσίες
 • Διεθνείς επαγγελματικές υπηρεσίες

Για το 2016, η τράπεζα είχε 36 υποκαταστήματα με συνολική βάση περιουσιακών στοιχείων άνω των 540 δισεκατομμυρίων Pataca Macanese (MOP) με δύναμη εργαζομένων 1.600 υπαλλήλων. Ενώ ενθαρρύνουν την οικονομική ανάπτυξη και τη δημιουργία πλούτου για την κοινωνία, στα τοπικά ταλέντα προσφέρεται ένα ευρύ φάσμα ευκαιριών απασχόλησης και κοινωνικής ανάπτυξης.

# 2. ICBC (Βιομηχανική και Εμπορική Τράπεζα της Κίνας) Μακάο

Παλαιότερα ήταν γνωστό ως Seng Heng Bank και είναι η τρίτη μεγαλύτερη τοπικά ενσωματωμένη τράπεζα στο Μακάο. Η τράπεζα διαθέτει 14 καταστήματα, 3 θυγατρικές και 500 μέλη του προσωπικού στο Μακάο. Ως η μεγαλύτερη τοπική τράπεζα, έχει επεκτείνει τις δραστηριότητές της καταθέσεων, προσαρμόζοντας τα προϊόντα της για πελάτες λιανικής, μεγάλους εταιρικούς πελάτες και κυβερνητικούς φορείς βελτιώνοντας το επίπεδο των υπηρεσιών προς τους πελάτες. Ορισμένες άλλες προσπάθειες που καταβάλλονται περιλαμβάνουν:

 • Ολοκληρωμένο Πλαίσιο Διαχείρισης Κινδύνων για το χειρισμό Πιστωτικών, Αγοράς και Λειτουργικών Κινδύνων
 • Επέκταση τραπεζικών υπηρεσιών για την κάλυψη πορτογαλικών χωρών ως αναπτυξιακή στρατηγική.
 • Εμπορική χρηματοδότηση, κοινοπρακτικά δάνεια, τραπεζικές επενδύσεις, προ-διακανονισμός, απόκτηση πιστωτικών καρτών και δραστηριότητες διαχείρισης μετρητών.

# 3. Τράπεζα Tai Fung

Αυτή η κορυφαία τράπεζα στο Μακάο ιδρύθηκε το 1942 από πολλούς μεγιστάνες επιχειρήσεων από το Μακάο και το Χονγκ Κονγκ. Για την ενίσχυση της ικανότητάς της, το 1984 η Τράπεζα της Κίνας (Πεκίνο) κλήθηκε να συμμετάσχει ως μέτοχοι της Τράπεζας που κατέχουν το 50% του αναμενόμενου κεφαλαίου των 160 εκατομμυρίων ΜΟΡ. Στη συνέχεια, έως το 1991, η τράπεζα αύξησε το κεφάλαιο της αρκετές φορές για να ξεπεράσει το όριο του 1 δισεκατομμυρίου ΜΟΡ και για το 2016 έχει συνολικά περιουσιακά στοιχεία 151,9 δισεκατομμυρίων ΜΟΡ.

Επί του παρόντος λειτουργούν 25 τοπικά καταστήματα με ένα υποκατάστημα στη Σαγκάη. Μαζί με τις παραδοσιακές υπηρεσίες καταθέσεων, δανείων και υπηρεσιών χρηματοδότησης του εμπορίου, η τράπεζα συμμετέχει επίσης σε διάφορες δραστηριότητες οικονομικής ανάπτυξης στο Μακάο.

# 4. Διεθνής τραπεζική Luso

Η τράπεζα εγγράφηκε στο Μακάο το 1974 και στη συνέχεια έγινε θυγατρική της Xiamen International Bank Co. Ltd (XIB) το 1985, η οποία είναι η πρώτη τράπεζα κοινοπραξίας στην Κίνα. Από τότε η τράπεζα εξελίχθηκε καθώς μια εμπορική τράπεζα έχει συνολικά περιουσιακά στοιχεία 100 δισεκατομμυρίων ΜΟΡ το 2016 με την ποιότητα να διατηρεί το βέλτιστο επίπεδο.

Διαθέτει εργατικό δυναμικό άνω των 400 μελών με 13 καταστήματα που βρίσκονται σε προνομιακές τοποθεσίες, γεγονός που επιτρέπει την κάλυψη όλων των κατηγοριών πελατών. Η τράπεζα έχει ως στόχο να προσφέρει την υψηλότερη ποιότητα προϊόντων και υπηρεσιών που θα συμβάλουν στη συνολική πρόοδο του Μακάο ως κοινωνίας.

# 5. Banco Nacional Ultramarino

Αυτή ήταν μια πορτογαλική τράπεζα που ιδρύθηκε στη Λισαβόνα της Πορτογαλίας το 1864 με δραστηριότητες σε όλο τον κόσμο, ειδικά στις υπερπόντιες επαρχίες της Πορτογαλίας. Αργότερα, έπαψε να υφίσταται ως ανεξάρτητη νομική οντότητα στη συγχώνευση της Πορτογαλίας μετά το 2001 με την Caixa Geral de Depósitos (κυβερνητική τράπεζα ταμιευτηρίου) και συνεχίζει τις τραπεζικές δραστηριότητες με την επωνυμία Banco Nacional Ultramarin. Είναι η μόνη άλλη τράπεζα με την Τράπεζα της Κίνας εξουσιοδοτημένη να εκδίδει Macanese Pataca Bank Notes.

# 6. OCBC Wing Hang Bank

Η Oversea-Chinese Banking Corporation Limited (OCBC) είναι ένας δημόσιος οργανισμός χρηματοοικονομικών υπηρεσιών με έδρα στη Σιγκαπούρη. Το υποκατάστημα του Μακάο γνωστό ως OCBC Wing Hang Bank Limited προσφέρει στους πελάτες:

 • Ένα εξελιγμένο δίκτυο τραπεζικών δραστηριοτήτων
 • Βελτιωμένη πρόσβαση στην αγορά
 • Ένα ευρύ φάσμα προϊόντων και υπηρεσιών που καλύπτουν τις προσαρμοσμένες προσωπικές και επιχειρηματικές ανάγκες των πελατών

Αυτή η τράπεζα στο Μακάο έχει παρουσία σε διάφορες χώρες της Νοτιοανατολικής Ασίας όπως το Μακάο, η Σιγκαπούρη, η Ινδονησία και η Ευρύτερη Κίνα, προσφέροντας υπηρεσίες όπως:

 • Υπηρεσίες διαχείρισης πλούτου
 • Διαχείριση περιουσιακών στοιχείων
 • Υπηρεσίες χρηματιστηρίου
 • ΑΣΦΑΛΙΣΗ
 • Υπηρεσίες ταμείου

# 7. Banco Commercial De Macau (BCM)

Οι τράπεζες BCM είναι μία από τις κορυφαίες τράπεζες στο Μακάο που ιδρύθηκαν το 1974 και εξυπηρετούν τους τοπικούς πελάτες της και εργάζονται για την ανάπτυξη της περιφερειακής οικονομίας. Βοηθά στην υποστήριξη των κύριων επενδυτικών έργων υποδομής και ασχολείται με τη συνεχή συντήρηση των δραστηριοτήτων χρηματοδότησης του εμπορίου. Η κορυφαία τράπεζα στο Μακάο παρέχει ένα ευρύ φάσμα υψηλής ποιότητας χρηματοοικονομικών προϊόντων και υπηρεσιών, που κυμαίνονται από δάνεια, καταθέσεις και ασφάλιση μέσω του εύρωστου δικτύου εγχώριων καταστημάτων λιανικής πώλησης και άλλων συναφών μέσων.

Η τράπεζα εξελίσσεται πάντα με το μεταβαλλόμενο περιβάλλον και έχει υποβληθεί σε σχέδια αναδιάρθρωσης τις τελευταίες χρονικές περιόδους, όπως:

 • Ανάπτυξη εταιρικής εικόνας
 • Οργανισμός Επιχειρήσεων
 • Ανακαίνιση χώρων
 • Τεχνολογικοί εκσυγχρονισμοί

# 8. Novo Banco Ασία

Αυτή η τράπεζα στο Μακάο ιδρύθηκε το 1996 με πλήρη τραπεζική άδεια και ήταν θυγατρική του Μακάο της Novo Banco SA από την Πορτογαλία. Από τον Σεπτέμβριο του 2017 το όνομα της Τράπεζας μας έχει αλλάξει σε Banco Well Link SA (Well Link Bank). Ειδικεύεται στις εταιρικές υπηρεσίες, την εμπορική χρηματοδότηση και την ιδιωτική τραπεζική.

Ο οργανισμός έχει δημιουργήσει δίκτυα με τις εταιρείες στις περιοχές της Λατινικής Αμερικής και της Αφρικής που επιτρέπει στις κινεζικές εταιρείες να εξαπλώνονται σε τέτοιες περιοχές το αντίστροφο. Η τράπεζα προσφέρει ενθάρρυνση και υποστήριξη σε τέτοιες κινεζικές εταιρείες που χρειάζονται κεφάλαια για ταχεία επέκταση. Το καθαρό κέρδος για το 2016 ήταν 1,13 εκατομμύρια ΜΟΡ. Το μόνο άλλο υποκατάστημα της τράπεζας στο εξωτερικό είναι στη Σαγκάη.

# 9. Κινεζική Τράπεζα του Μακάο (MCB)

Η MCB ήταν παλαιότερα γνωστή ως Finibanco (Μακάο), αλλά εξαγοράστηκε από τη Winwise Holdings Limited (θυγατρική της Hong Kong Chinese Limited) από το 2002. Η Hong Kong Chinese Limited ασχολείται κυρίως με την κατοχή επενδύσεων και επιδίδεται σε υπηρεσίες συμμετοχής σε επενδύσεις, επενδύσεις σε ακίνητα, ακίνητα ανάπτυξη, ξενοδοχειακές δραστηριότητες, διαχείριση έργων, διαχείριση κεφαλαίων, αναδοχή, εταιρική χρηματοδότηση, μεσιτεία τίτλων, επενδύσεις σε κινητές αξίες, χρηματοοικονομικές επενδύσεις, δανεισμός, τραπεζικές και άλλες συναφείς χρηματοοικονομικές υπηρεσίες.

Η MCB ειδικεύεται επίσης σε ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών όπως:

 • Ασφάλειες (Γενικά, Εμπορικά και Άλλα)
 • Χρηματοδοτικές υπηρεσίες (χρηματοδότηση ΜΜΕ, Διεθνές εμπόριο, εισαγωγές - εξαγωγές χρηματοδότηση)
 • Λογαριασμοί καταθέσεων και ταμιευτηρίου πελατών [MOP / HKD]
 • Υπηρεσίες διαπραγμάτευσης τίτλων
 • Προθεσμιακές καταθέσεις σε USD / EUR

# 10. Banco Delta Ασία

Η τράπεζα ιδρύθηκε το 1935 και είναι η 10η μεγαλύτερη τράπεζα στο Μακάο με 8 καταστήματα και 150 υπαλλήλους. Επί του παρόντος επιτρέπεται στην τράπεζα να δέχεται καταθέσεις από τη Βόρεια Κορέα μέσω ειδικών κυρώσεων που έχουν επιτραπεί από την κυβέρνηση των ΗΠΑ.


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found