Τα 10 καλύτερα βιβλία στρατηγικής | WallstreetMojo

Λίστα των κορυφαίων 10 καλύτερων βιβλίων στρατηγικής

Η στρατηγική θα σας βοηθήσει εξαιρετικά, ακόμα κι αν δεν έχετε καμία σχέση με την ανάπτυξη των επιχειρήσεων. Εάν θέλετε να αναπτύξετε το YOU Inc. (το οποίο όλοι θέλουμε να κάνουμε), τότε πρέπει να παραλάβετε αυτά τα βιβλία και να τα διαβάσετε. Παρακάτω είναι η λίστα των βιβλίων σχετικά με τη στρατηγική -

 1. The Art of Strategy: Ένας οδηγός θεωρητικού παιχνιδιού για την επιτυχία στην επιχείρηση και τη ζωή (Λήψη αυτού του βιβλίου)
 2. Καλή στρατηγική Κακή στρατηγική: Η διαφορά και γιατί έχει σημασία (Λάβετε αυτό το βιβλίο)
 3. Παίζοντας για να κερδίσετε: Πώς λειτουργεί η στρατηγική (Λάβετε αυτό το βιβλίο)
 4. Ανταγωνιστική στρατηγική: Τεχνικές ανάλυσης βιομηχανιών και ανταγωνιστών (Λάβετε αυτό το βιβλίο)
 5. Επιχειρηματική στρατηγική: Ένας οδηγός για αποτελεσματική λήψη αποφάσεων (Economist Books) (Λήψη αυτού του βιβλίου)
 6. Το βιβλίο στρατηγικής: Πώς να σκέφτεστε και να ενεργείτε στρατηγικά για να επιτύχετε εξαιρετικά αποτελέσματα (Λάβετε αυτό το βιβλίο)
 7. Η στρατηγική σας χρειάζεται στρατηγική: Πώς να επιλέξετε και να εκτελέσετε τη σωστή προσέγγιση (Λήψη αυτού του βιβλίου)
 8. Στρατηγική που λειτουργεί: Πώς οι εταιρείες που κερδίζουν κλείνουν το κενό στρατηγικής προς εκτέλεση (Λήψη αυτού του βιβλίου)
 9. Χάρτες στρατηγικής: Μετατροπή άυλων περιουσιακών στοιχείων σε απτά αποτελέσματα (Λήψη αυτού του βιβλίου)
 10. Blue Ocean Strategy, Expanded Edition: Πώς να δημιουργήσετε μη αμφισβητούμενο χώρο στην αγορά και να κάνετε τον ανταγωνισμό άσχετο (Λάβετε αυτό το βιβλίο)

Ας συζητήσουμε λεπτομερώς καθένα από τα βιβλία στρατηγικής μαζί με τα βασικά στοιχεία και τις κριτικές του.

# 1 - Η τέχνη της στρατηγικής: Ένας οδηγός θεωρητικού παιχνιδιού για την επιτυχία στην επιχείρηση και τη ζωή

των Avinash K. Dixit και Barry JJ Nalebuff

Αυτό το κορυφαίο βιβλίο στρατηγικής δείχνει πώς μπορείτε να αλλάξετε τη ζωή σας χρησιμοποιώντας τη θεωρία του παιχνιδιού. Δεν ισχύει μόνο στη ζωή σας. είναι εξίσου αποτελεσματικό για την εξέλιξη της καριέρας σας. Ρίξτε μια ματιά στις κριτικές και τις καλύτερες επιλογές.

Αναθεώρηση βιβλίου στρατηγικής:

 • Το καλύτερο μέρος αυτού του κορυφαίου βιβλίου στρατηγικής είναι το αποκορύφωμα άφθονων παραδειγμάτων. Εάν καταφέρετε να διαβάσετε μόνο 50 σελίδες κορυφές, θα έχετε απίστευτη αξία από αυτό. Το βιβλίο περιστρέφεται κυρίως γύρω από την ικανότητα λήψης αποφάσεων που αποτελεί τη βάση της θεωρίας του παιχνιδιού. Το πιο εμφανές χαρακτηριστικό αυτού του βιβλίου είναι η επεξεργασία της θεωρίας παιχνιδιών σε σχέση με τη στρατηγική.
 • Εάν το επάγγελμά σας απαιτεί αλληλεπίδραση με ανθρώπους όλη την ημέρα, αυτό το βιβλίο θα ήταν πολύτιμο για εσάς.
 • Αν νομίζετε, ξεκινάτε μόνο με στρατηγική και δεν έχετε καθόλου ή καθόλου ιδέα για τη στρατηγική και πώς λειτουργεί, αυτό είναι το πρώτο βιβλίο που πρέπει να διαλέξετε.

Βασικές επιλογές από αυτό το κορυφαίο βιβλίο στρατηγικής

 • Αν θέλετε να διαβάσετε ένα εγχειρίδιο, σχεδιασμένο και ενημερωμένο σε ένα εντελώς διαφορετικό πακέτο, αυτό είναι για εσάς. Θα είστε σε θέση να συσχετίσετε με πολλά παραδείγματα και θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε τις περισσότερες τακτικές στη ζωή και την επιχείρησή σας.
 • Είναι το βασικό στοιχείο της κριτικής στρατηγικής σκέψης. Εάν θέλετε να επιλύσετε, να ξεπεράσετε, να ξεπεράσετε τον ανταγωνισμό σας, επιλέξτε αυτό το βιβλίο στρατηγικής.
 • Ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα αυτού του βιβλίου είναι ότι δεν υπαγορεύει μόνο τι πρέπει να κάνετε. μάλλον σας λέει επίσης πώς να σκεφτείτε τον αντίπαλό σας. Για παράδειγμα, ανέφερε ότι ο αντίπαλός σας θα σας εκμεταλλευτεί εάν γνωρίζουν την πρόοδό σας. Επομένως, πρέπει να διατηρείτε πάντα την αίσθηση της τυχαιότητας ενώ ενεργείτε στρατηγικά.
<>

# 2 - Καλή στρατηγική Κακή στρατηγική: Η διαφορά και γιατί έχει σημασία

από τον Richard Rumelt

Ομοιόμορφη στρατηγική είναι διχοτόμος. Έχει ένα καλό στοιχείο που λειτουργεί και ένα κακό στοιχείο που δεν αποδίδει κανένα μετρήσιμο αποτέλεσμα. Γι 'αυτό πρέπει να διαβάσετε αυτό το βιβλίο, ώστε να ξέρετε τι είναι χρυσός και τι σκουπίζει!

Αναθεώρηση βιβλίου στρατηγικής:

 • Το έργο του Rumelt σημαίνει σαφώς τη διαφορά μεταξύ καλής στρατηγικής και κακής στρατηγικής. Έχει δώσει ένα πλαίσιο για την εφαρμογή μιας καλής στρατηγικής και αναφέρει ότι οι περισσότερες εταιρείες δεν διαθέτουν στρατηγική. ξεχνούν την καλή ή κακή στρατηγική. Θα μάθετε πώς μπορείτε να δημιουργήσετε και να δημιουργήσετε μια εταιρεία με μια καλή στρατηγική με αναφορές όπως η Apple, η Ford, η IBM και πολλά άλλα.
 • Εάν διαλέξετε αυτό το βιβλίο με τις καλύτερες στρατηγικές, θα καταλάβατε ότι το κύριο καθήκον ενός ηγέτη είναι η στρατηγική. Και ο τρόπος που πρέπει να το κάνει είναι να αφαιρέσει όλες τις υπερβολές όπως οικονομικούς στόχους, συνθήματα και λέξεις-κλειδιά, και να επικεντρωθεί μόνο στο πώς θα προχωρήσει ο οργανισμός.

Βασικές επιλογές από αυτό το βιβλίο με τις καλύτερες στρατηγικές

 • Το καλύτερο μέρος είναι το απλό πλαίσιο τριών βημάτων μιας καλής στρατηγικής - το πρώτο βήμα είναι η διάγνωση όπου θα έχετε σαφήνεια σχετικά με τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η εταιρεία σας. Το δεύτερο βήμα είναι η προσέγγισή σας για να ξεπεράσετε τα εμπόδια. και τέλος, το τελευταίο βήμα είναι να έχουμε ένα κοινό όραμα και να κάνουμε ενέργειες μαζί για να εφαρμόσουμε το ίδιο.
 • Πολλά βιβλία στρατηγικής προέρχονται από μια προοπτική θεωρητικών ιδεών. Αλλά αυτό το καλύτερο βιβλίο για τη στρατηγική επικεντρώνεται στην πρακτική σοφία και στο πώς μπορείτε να εφαρμόσετε τις ιδέες απευθείας στην επιχείρησή σας. Ταυτόχρονα, αυτό το βιβλίο δεν σας λέει ακριβώς τι να κάνετε. πρέπει να μελετήσετε και να εφαρμόσετε το ίδιο στην επιχείρησή σας όπως θεωρείτε κατάλληλο.
<>

# 3 - Παίζοντας για να κερδίσετε: Πώς λειτουργεί η στρατηγική

από τους AG Lafley & Roger L. Martin

Η στρατηγική είναι απλή, αλλά όχι εύκολη. Επειδή η στρατηγική ωθεί τους ανθρώπους και τους οργανισμούς να κάνουν δύσκολες επιλογές όταν μπορούν να κάνουν τις ευκολότερες! Θα μάθετε να κάνετε καλύτερες και δύσκολες επιλογές εάν διαβάσετε αυτό το βιβλίο με τις καλύτερες στρατηγικές.

Αναθεώρηση βιβλίου στρατηγικής:

 • Αυτό το καλύτερο βιβλίο για τη στρατηγική θα σας διδάξει ότι κάθε στρατηγική είναι επικίνδυνη, αλλά δεν έχετε στρατηγική για την επιχείρησή σας είναι πολύ πιο επικίνδυνη. Σε αυτό το βιβλίο, θα μάθετε τις ακριβείς στρατηγικές που χρησιμοποίησαν οι συγγραφείς για την εκτόξευση της P&G σε απίστευτα κέρδη και αύξηση της αγοραίας αξίας κατά 100 δισεκατομμύρια $ σε μόλις δέκα χρόνια. Εάν είστε διευθυντής επιχείρησης, είναι απαραίτητο να διαβάσετε για εσάς.
 • Θα πρέπει να διαλέξετε αυτό το καλύτερο βιβλίο στρατηγικής για έναν λόγο, θα πρέπει να αποφύγετε πέντε προβλήματα - ορίζοντας τη στρατηγική ως όραμα, τη στρατηγική σκέψης ως σχέδιο, την άρνηση να κάνετε μακροπρόθεσμη / μεσοπρόθεσμη στρατηγική, την αντίληψη της στρατηγικής ως βελτιστοποίησης της κατάστασης- quo & στρατηγική σκέψης ως εξής βέλτιστες πρακτικές.

Βασικές επιλογές από αυτό το κορυφαίο βιβλίο στρατηγικής

 • Αυτό το βιβλίο στρατηγικής είναι πολύ μικρό σε σύγκριση με άλλα βιβλία στρατηγικής. Έχει μήκος μόνο 272 σελίδες και διαθέτει όλες τις πληροφορίες που απαιτούνται για να κερδίσει μεγάλη επιχείρηση.
 • Το καλύτερο μέρος αυτού του βιβλίου είναι το πλαίσιο πέντε ερωτήσεων -
 • Ποια είναι η κερδοφόρα φιλοδοξία μας;
 • Πού θα παίξουμε;
 • Πώς θα κερδίσουμε;
 • Τι δυνατότητες πρέπει να έχουμε για να κερδίσουμε;
 • Ποια είναι τα συστήματα διαχείρισης που απαιτούμε για να υποστηρίξουμε τις επιλογές μας;

Εάν μια εταιρεία απαντήσει καλά σε αυτό το πλαίσιο πέντε ερωτήσεων, τελικά θα κυριαρχήσει σταδιακά στην αγορά όπως έκανε η P&G χρησιμοποιώντας την ίδια μεθοδολογία.

<>

# 4 - Ανταγωνιστική στρατηγική: Τεχνικές ανάλυσης βιομηχανιών και ανταγωνιστών

από τον Michael E. Porter

Αυτή είναι η πιο δημοφιλής στρατηγική κορυφαίων βιβλίων. Αν και είναι πολύ περίπλοκο και δύσκολο να διαβαστεί, αξίζει τον κόπο.

Αναθεώρηση βιβλίου στρατηγικής:

 • Εάν είστε φοιτητής της επιχείρησης (MBA), τότε αυτό το κορυφαίο βιβλίο στρατηγικής του Michael Porter είναι απαραίτητο. Αυτό είναι το πρώτο βιβλίο για μια στρατηγική που έφερε επανάσταση στον τρόπο με τον οποίο οι εταιρείες εξέταζαν τον ανταγωνισμό και τη δική τους βασική ικανότητα. Εάν θέλετε να ξεκινήσετε με οποιοδήποτε βιβλίο που θα μετατρέψει την επιχείρησή σας από "απλώς υπάρχον" σε "άνθηση", αυτό είναι το βιβλίο που πρέπει να διαλέξετε πρώτα.
 • Αυτό το κορυφαίο βιβλίο στρατηγικής άλλαξε την πορεία της στρατηγικής διαχείρισης στα μάτια των μαθητών και των επαγγελματιών. Αυτό το καλύτερο βιβλίο για την επιχειρηματική στρατηγική αποτελείται από τρία μέρη - γενικές αναλυτικές τεχνικές, περιβάλλοντα γενικής βιομηχανίας και στρατηγικές αποφάσεις. Θα έχετε επίσης τη δυνατότητα να διαβάσετε δύο παραρτήματα, π.χ. τεχνικές χαρτοφυλακίου στην ανάλυση ανταγωνιστών και πώς να πραγματοποιήσετε μια ανάλυση της βιομηχανίας εκτός από τις κύριες ενότητες. Αυτό σημαίνει, μόλις παραλάβετε αυτό το βιβλίο, είναι ένα πλήρες βιβλίο για τη στρατηγική.

Βασικές επιλογές από αυτό το βιβλίο με τις καλύτερες στρατηγικές

 • Το καλύτερο takeaway από αυτό το βιβλίο είναι, φυσικά, το μοντέλο Porter's Five Forces -
 • Απειλές εισερχόμενων
 • Η διαπραγματευτική δύναμη των πωλητών
 • Η διαπραγματευτική δύναμη των αγοραστών
 • Ανταγωνισμός μεταξύ ανταγωνιστών
 • Η πίεση των υποκατάστατων προϊόντων
 • Αυτό το καλύτερο βιβλίο για την επιχειρηματική στρατηγική εισάγει πρώτα την έννοια του ανταγωνιστικού πλεονεκτήματος και πώς μπορεί να βοηθήσει έναν οργανισμό να πετύχει.
 • Ακόμα κι αν έχει γραφτεί το 1980, εξακολουθεί να ισχύει στο παρόν σενάριο αγοράς. Τα παραδείγματα που έδωσε ο Porter είναι απίστευτα. Για παράδειγμα, τη δεκαετία του 1970 η HP αντιμετώπισε ανταγωνισμό με ηλεκτρονικές αριθμομηχανές. τώρα ο ίδιος διαγωνισμός επικρατεί, μόνο τα στοιχεία του διαγωνισμού έχουν αλλάξει.
<>

# 5 - Επιχειρηματική στρατηγική: Ένας οδηγός για αποτελεσματική λήψη αποφάσεων (Economist Books)

από τον Jeremy Kourdi

Σήμερα αυτό που κάνετε στην επιχείρησή σας καθορίζει τι θα αντιμετωπίσετε στο εγγύς μέλλον - επιτυχία ή αποτυχία. Αποδεικνύεται ότι όσο καλύτερη είναι η λήψη αποφάσεών σας, καλύτερα θα έχετε τις πιθανότητες επιτυχίας σας.

Αναθεώρηση βιβλίου στρατηγικής:

 • Αυτό το καλύτερο βιβλίο για τη στρατηγική είναι γραμμένο για αρχάριους που θα ήθελαν να κατανοήσουν τη στρατηγική σε βασικό επίπεδο. Εάν είστε αρχάριος στην επιχείρηση, αυτό είναι το καλύτερο βιβλίο στρατηγικής για να ξεκινήσετε. Συζητά τις βασικές αρχές της επιχείρησης και καλύπτει σχεδόν όλες τις πτυχές που πρέπει να γνωρίζετε για την επιχείρηση.
 • Εάν έχετε διαβάσει πολλά βιβλία σχετικά με τη στρατηγική, αυτό το βιβλίο θα προκαλέσει τη σκέψη σας. Από την ευθυγράμμιση του οράματός σας, την πρόβλεψη, την κατανομή πόρων έως την εφαρμογή και την άψογη εκτέλεση - θα μάθετε όλες τις βασικές αρχές σε αυτό το βιβλίο.

Βασικές επιλογές από αυτό το κορυφαίο βιβλίο στρατηγικής

 • Ξεκινά απλώς με το πού βρίσκεστε, πού θέλετε να είστε και πώς να φτάσετε εκεί. Αυτό είναι το βασικό θεμελιώδες που αγνοούν οι περισσότερες επιχειρήσεις.
 • Σύμφωνα με τον συγγραφέα, η καλή στρατηγική βασίζεται στον μοναδικό λόγο της αποτελεσματικότητάς της και η αποτελεσματικότητα μιας στρατηγικής εξαρτάται από το χάσμα μεταξύ της εφαρμογής και της στρατηγικής. Όσο μικρότερο είναι το χάσμα, τόσο περισσότερες είναι οι πιθανότητες οργανωτικής επιτυχίας.
 • Ένα από τα καλύτερα μέρη αυτού του καλύτερου βιβλίου σχετικά με τη στρατηγική είναι η έμφαση στους διευθυντές και στον οργανισμό. Συνήθως, η στρατηγική πιστεύεται ότι είναι καθήκον του ηγέτη. Αλλά θα μάθετε εδώ, ότι ως διευθυντής, είστε πάντα υπεύθυνοι για τον τρόπο εφαρμογής της στρατηγικής.
<>

# 6 - Το βιβλίο στρατηγικής: Πώς να σκέφτεστε και να ενεργείτε στρατηγικά για την επίτευξη εξαιρετικών αποτελεσμάτων

από τον Max Mckeown

Αυτό το καλύτερο βιβλίο για την εταιρική στρατηγική δεν είναι μόνο χρήσιμο για τους ιδιοκτήτες επιχειρήσεων, αλλά και άτομα από όλα τα κοινωνικά στρώματα μπορούν να διαβάσουν και να απολαύσουν τις πληροφορίες που μοιράζονται σε αυτό το βιβλίο.

Αναθεώρηση βιβλίου στρατηγικής:

 • Αυτό το βιβλίο στρατηγικής είναι γραμμένο έχοντας κατά νου τον μέσο αναγνώστη Τα κεφάλαια είναι σύντομα και οι εξηγήσεις είναι κατάλληλες. Χωρίς να χρησιμοποιεί κανένα διαχειριστή mumbo jumbo, αυτό το βιβλίο υπερβαίνει τις προσδοκίες οποιουδήποτε ιδιοκτήτη επιχείρησης που θα ήθελε να μάθει τις πιο πιεστικές ερωτήσεις σχετικά με την επιχείρησή τους, π.χ. και ούτω καθεξής.
 • Αυτό είναι ένα βιβλίο που δεν θα διαβάσατε μια φορά. Θα συνεχίσετε να επιστρέφετε στο βιβλίο για αναφορά και κατανόηση των εννοιών για άλλη μια φορά.

Βασικές επιλογές από αυτό το βιβλίο με τις καλύτερες στρατηγικές

 • Μπορείτε να στοιχηματίσετε σε αυτό το καλύτερο βιβλίο στρατηγικής εάν σκέφτεστε να πάτε στο επόμενο επίπεδο στην επιχείρηση ή την καριέρα σας. Αυτό το βιβλίο στρατηγικής είναι γεμάτο με χρήσιμα παραδείγματα και περιέχει πληροφορίες από πολλούς παγκόσμιους ηγέτες που έχουν κάνει μεγάλο ρόλο στην επιχείρηση και τη ζωή τους.
 • Εάν δεν γνωρίζετε τίποτα για τη στρατηγική, αυτό το βιβλίο 272 σελίδων θα σας βοηθήσει να ξεκινήσετε το ταξίδι σας στην πρακτική προσέγγιση της στρατηγικής.
 • Αυτό το κορυφαίο βιβλίο στρατηγικής έδωσε μια σαφή περιγραφή μεταξύ των διευθυντών και των ηγετών. Εάν ως διευθυντής σκέφτεστε στρατηγικά, είστε ήδη ηγέτης. Ένας διευθυντής δεν μπορεί να γίνει ηγέτης χωρίς στρατηγική σκέψη, από τον συγγραφέα. Είναι αλήθεια και αν δεν νομίζετε ότι δεν μπορείτε να λάβετε καμία απόφαση επειδή δεν έχετε τη θέση, την εξουσία ή το μυαλό σκέψης, είναι δύσκολο για εσάς να εκπροσωπήσετε τον εαυτό σας ως ηγέτη.
<>

# 7 - Η στρατηγική σας χρειάζεται στρατηγική: Πώς να επιλέξετε και να εκτελέσετε τη σωστή προσέγγιση

των Martin Reeves, Knut Haanaes και Janmejaya Sinha

Εάν βυθίζετε μια τρελή ποσότητα πολύπλοκων ερωτήσεων και προσπαθείτε να βρείτε τη σωστή προσέγγιση για την εκτέλεση της στρατηγικής σας, αυτό το βιβλίο θα σας βοηθούσε πάρα πολύ. Πιάστε το και θα έχετε ένα σχεδιάγραμμα για την εκτέλεση της στρατηγικής σας.

Αναθεώρηση βιβλίου στρατηγικής:

 • Εάν δεν διαβάσετε κανένα κλασικό βιβλίο για τη στρατηγική, αυτό το καλύτερο βιβλίο για τη στρατηγική θα σας εξοικονομήσει χρόνο, προσπάθεια και κόστος. Διαλέξτε αυτό το βιβλίο και θα μάθετε τα πάντα για μια στρατηγική που επικρατεί στην αγορά. Κάθε σελίδα αυτού του βιβλίου αξίζει περισσότερο από ό, τι πληρώνετε για ολόκληρο το βιβλίο. Σύμφωνα με τους στρατηγικούς του 21ου αιώνα, αυτό το βιβλίο δεν είναι ικανό.
 • Σύμφωνα με τους αναγνώστες, αυτό το βιβλίο έρχεται στην αρχή της πρώτης λίστας. Εάν έχετε διαβάσει το βιβλίο του Porter σχετικά με τη στρατηγική, θα λατρέψετε αυτό το κορυφαίο βιβλίο στρατηγικής. Πολλοί αναγνώστες ανέφεραν επίσης ότι αυτό το βιβλίο μπορεί να είναι το τέλειο ξεκίνημα για όσους ξεκινούν το ταξίδι τους στη στρατηγική.

Βασικές επιλογές από αυτό το κορυφαίο βιβλίο στρατηγικής

 • Αυτό το βιβλίο είναι η βήμα προς βήμα προσέγγιση των παρατηρήσεων του γκουρού Διοίκησης Peter F. Ducker - «Δεν υπάρχει τίποτα τόσο άχρηστο όσο αποτελεσματικό να κάνουμε κάτι που δεν πρέπει να γίνει καθόλου». Το πιο σημαντικό, αυτό το βιβλίο δεν είναι μόνο για διευθυντές μάρκετινγκ ή επιχειρηματικούς στρατηγικούς. εάν είστε επαγγελματίας Ανθρώπινου Δυναμικού, θα ήταν πολύτιμο για εσάς όσον αφορά τις γνώσεις, τις διαδικασίες εκτέλεσης και τη διαχείριση ανθρώπων.
 • Σε αυτήν την εποχή του γρηγορότερου ανταγωνισμού με ρυθμό, οι ιδιοκτήτες επιχειρήσεων χρειάζονται περισσότερα από μια εργαλειοθήκη. Χρειάζονται ένα κατάστημα υλικού από όπου μπορούν να επιλέξουν και να επιλέξουν τα σωστά εργαλεία σύμφωνα με τις καταστάσεις. Αυτό το βιβλίο θα παρέχει σχεδόν κάθε δυνατό εργαλείο για μια στρατηγική που κάθε ιδιοκτήτης επιχείρησης μπορεί να αποκτήσει.
<>

# 8 - Στρατηγική που λειτουργεί: Πώς οι εταιρείες που κερδίζουν κλείνουν το κενό στρατηγικής προς εκτέλεση

των Paul Leinwand & Cesare R. Mainardi

Αυτό το καλύτερο βιβλίο για την επιχειρηματική στρατηγική είναι διαφορετικό ως προς την προσέγγιση και το πεδίο εφαρμογής του. Αυτό το βιβλίο μπορεί να ονομαστεί γέφυρα μεταξύ στρατηγικής και εκτέλεσης. Αυτό σημαίνει ότι θα μάθετε πώς να κάνετε ανάλυση χάσματος και να ενεργείτε βάσει των πληροφοριών που λαμβάνετε.

Αναθεώρηση βιβλίου στρατηγικής:

 • Το βιβλίο υπογραμμίζει την ανάγκη εστίασης σε μια ταυτότητα που διαπερνά τον θόρυβο και μπορεί να διασφαλίσει την ανάπτυξη ως αποτέλεσμα αντί να κάνει το αντίστροφο. Μόλις ρυθμιστεί η συγκεκριμένη ταυτότητά σας, μπορείτε στη συνέχεια να μεταφράσετε την ίδια στρατηγική προσέγγιση στην καθημερινή σας δομή.
 • Αυτό το βιβλίο θα σας βοηθήσει να καταλάβετε το «χάσμα γνώσης» Στη στρατηγική, το ίδιο χάσμα μεταφράζεται στο κενό μεταξύ «στρατηγικής» και «εκτέλεσης». Ο λόγος για τον οποίο οι περισσότεροι οργανισμοί πάσχουν από αυτό το ζήτημα του χάσματος είναι ότι επικεντρώνονται πολύ στη σκέψη και πολύ λιγότερο στη διαδικασία εκτέλεσης και ανατροφοδότησης. Εάν διαβάσατε το βιβλίο, θα καταλάβατε πού είναι τα ελαττώματα και πώς να τα διορθώσετε.

Βασικές επιλογές από αυτό το βιβλίο με τις καλύτερες στρατηγικές

 • Υπάρχουν 5 ευρύτερα πράγματα που θα μάθετε από αυτό το βιβλίο -
 • Δημιουργία και δέσμευση για μια ταυτότητα
 • Μεταφράστε την ίδια ταυτότητα σε μια στρατηγική προσέγγιση
 • Αναλάβετε τον πολιτισμό σας και αφήστε τον να λειτουργήσει
 • Μειώστε το κόστος για να ενισχύσετε την κατώτατη γραμμή σας
 • Διαμορφώστε το μέλλον σας
 • Σε αυτό το βιβλίο με τις καλύτερες στρατηγικές, το καλύτερο μέρος είναι οι συγγραφείς να μιλούν για μη συμβατικούς τρόπους με τους οποίους μπορείτε να κάνετε τη στρατηγική σας να λειτουργεί. Θα μάθετε γιατί η συμβατική στρατηγική αυξάνει μόνο το χάσμα μεταξύ στρατηγικής και εκτέλεσης.
<>

# 9 - Χάρτες στρατηγικής: Μετατροπή άυλων περιουσιακών στοιχείων σε απτά αποτελέσματα

των Robert S. Kaplan & David P. Norton

Αυτό το ντουέτο έχει εισαγάγει στο παρελθόν την επαναστατική ιδέα που ονομάζεται «Balanced Scorecard». Αυτό είναι το βιβλίο τους για τους «Χάρτες στρατηγικής», το οποίο θα βοηθήσει τις επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο να βρουν έναν σύνδεσμο μεταξύ των άυλων στοιχείων και των αποτελεσμάτων.

Αναθεώρηση βιβλίου στρατηγικής:

 • Αφού διαβάσετε αυτό το καλύτερο βιβλίο για τη στρατηγική, θα μάθετε ότι μόνο το 5% του εργατικού δυναμικού κατανοεί τη στρατηγική της εταιρείας, το 25% των διαχειριστών έχει κίνητρα που συνδέονται με τη στρατηγική, το 60% δεν συνδέει τους προϋπολογισμούς τους με τη στρατηγική και το 85% των στελεχών συζητούν λιγότερο τη στρατηγική περισσότερο από μία ώρα το μήνα. Αυτά τα δεδομένα είναι συγκλονιστικά για έναν οργανισμό όταν θέλουν να ευθυγραμμίσουν τους στόχους και την ευημερία τους με τη στρατηγική τους. Η ανάγνωση αυτού του βιβλίου θα σας βοηθήσει να μάθετε πώς να συγκεντρώνετε τη στρατηγική σας στον οργανισμό σας.
 • Αυτό το κορυφαίο βιβλίο για τη στρατηγική είναι μια μεγέθυνση ενός άρθρου HBR που γράφτηκε από τους Kaplan και Norton. Σε αυτό το άρθρο, έχουν αρχίσει να παρουσιάζουν το θέμα της ισορροπημένης κάρτας αποτελεσμάτων. Με βάση μια ισορροπημένη κάρτα αποτελεσμάτων, έχουν δημοσιεύσει τρία συνεχόμενα βιβλία. Αυτό το βιβλίο είναι ένα από αυτά. Αν και έχει δεχθεί κριτική από ορισμένους αναγνώστες, αυτό το βιβλίο εξετάζει τη στρατηγική εντελώς από διαφορετική οπτική γωνία. Προτείνουμε, ωστόσο, να διαβάσετε πρώτα το βιβλίο "The Balanced Scorecard: Translating Strategy in Action" πριν διαβάσετε αυτό το βιβλίο.

Βασικές επιλογές από αυτό το κορυφαίο βιβλίο στρατηγικής

Αυτό το κορυφαίο βιβλίο στρατηγικής έχει ένα πλαίσιο πέντε βημάτων που είναι το καλύτερο takeaway -

 • Πάρτε τη στρατηγική στο επίπεδο των λειτουργιών
 • Ευθυγραμμίστε τον οργανισμό με τη στρατηγική
 • Βοηθήστε όλους να προσαρμοστούν στην οργανωτική στρατηγική
 • Η στρατηγική πρέπει να είναι μια συνεχής διαδικασία
 • Επιτάχυνση / Κινητοποίηση αλλαγών μέσω εκτελεστικής ηγεσίας

Αυτό το βιβλίο με τις καλύτερες στρατηγικές εισήγαγε μια νέα έννοια «χάρτης στρατηγικής» που μιλά για ένα έγγραφο. Αυτό το έγγραφο αποτελείται από πρωταρχικούς στρατηγικούς στόχους που επιδιώκει ο οργανισμός. Αυτό είναι κάτι νέο καθώς σπάνια κάποιος μιλάει για τη σχέση μεταξύ των οδηγών και των επιθυμητών αποτελεσμάτων πριν.

<>

# 10 - Στρατηγική Blue Ocean, Expanded Edition

Πώς να δημιουργήσετε μη αμφισβητούμενο χώρο στην αγορά και να κάνετε τον ανταγωνισμό άσχετο

των W Chan Kim & Renee Mauborgne

Αναθεώρηση βιβλίου στρατηγικής:

 • Αυτό είναι ένα πρωτοποριακό βιβλίο στρατηγικής που έχει πουληθεί 3,5 ​​εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως. Πολλοί ηγέτες σκέψης και γίγαντες επιχειρήσεων διάβασαν, αξιολόγησαν και εφάρμοσαν τη διαδικασία βήμα προς βήμα που δίνεται σε αυτό το βιβλίο. Είναι ένα βιβλίο που δεν μπορεί να χάσει εάν είστε μαθητής στρατηγικής.
 • Αυτό το κορυφαίο βιβλίο στρατηγικής βασίζεται στην καινοτομία αξίας. Αυτή η ιδέα θα βοηθήσει τον πελάτη να βρει μια τιμή διαφορετική, καθώς και χαμηλό κόστος. Εάν είστε νέοι στη στρατηγική, θα πρέπει πρώτα να διαβάσετε ένα βασικό βιβλίο πριν έρθετε σε αυτό το βιβλίο. Η στρατηγική Blue Ocean συνήθως μιλάει για τη δημιουργία ενός μπλε ωκεανού για την επιχείρησή σας και τη δημιουργία εμποδίων για να μιμηθούν άλλες επιχειρήσεις.

Βασικές επιλογές από αυτό το βιβλίο με τις καλύτερες στρατηγικές

Υπάρχουν τέσσερα πράγματα που θα μάθατε συγκεκριμένα -

 • Εμπόδια ευθυγράμμισης: Δημιουργία εμποδίων στην πρόταση αξίας, τους ανθρώπους και το κέρδος
 • Γνωστικά και οργανωτικά εμπόδια: Όπου η καινοτομία αξίας σας έρχεται σε αντίθεση με τη συμβατική λογική του ανταγωνιστή
 • Εμπόδια επωνυμίας: Όταν η καινοτομία αξίας σας έρχεται σε αντίθεση με την εικόνα της επωνυμίας ενός ανταγωνιστή
 • Οικονομικά και νομικά εμπόδια: Δημιουργία πλεονεκτήματος ευρεσιτεχνίας και όγκου

Δεν μπορείτε να το κάνετε μεγάλο με το να είστε ένα μικρό ψάρι σε μια μεγάλη λίμνη. Το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να είστε ένα μεγάλο ψάρι είναι μια μικρή λίμνη. Χρησιμοποιώντας τη στρατηγική του γαλάζιου ωκεανού, μπορείτε να γίνετε ένα μεγάλο ψάρι σε μια μικρή λίμνη (σκεφτείτε θέση)

<>

Άλλα βιβλία που μπορεί να σας αρέσουν

 • Συμβουλευτικά βιβλία
 • Βιβλία Ηγεσίας
 • Βιβλία διαπραγμάτευσης
 • Βιβλία κινήτρων

ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΥΝΕΡΓΑΤΩΝ AMAZON

Το WallStreetMojo συμμετέχει στο Πρόγραμμα Συνεργατών Amazon Services LLC, ένα διαφημιστικό πρόγραμμα θυγατρικών που έχει σχεδιαστεί για να παρέχει μέσα στους ιστότοπους να κερδίζουν διαφημιστικά τέλη μέσω της διαφήμισης και της σύνδεσης στο amazon.com


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found