Συναλλαγές έναντι επενδύσεων | 8 βασικές διαφορές που πρέπει να γνωρίζετε!

Διαφορές μεταξύ συναλλαγών και επενδύσεων

Η διαπραγμάτευση αναφέρεται στην αγορά και πώληση μετοχών σε τακτική βάση για να κερδίσει κέρδος με βάση τις διακυμάνσεις των τιμών της αγοράς, ενώ η επένδυση αναφέρεται στη στρατηγική αγοράς και διατήρησης επενδύσεων για μεγάλο χρονικό διάστημα όπου οι επενδυτές μπορούν να κερδίσουν βάσει ενδιαφέροντος και μπορούν να επανεπενδύσουν μια χρονική περίοδος.

Πρέπει σίγουρα να έχετε ακούσει για τους ανθρώπους που κερδίζουν χρήματα από το χρηματιστήριο. Παρόλο που υπάρχουν ένα εκατομμύριο τρόποι να το κάνουμε, έχουμε δύο ευρείες ταξινομήσεις των δραστηριοτήτων του χρηματιστηρίου - Trading (που πιστεύουν στα διαγράμματα ανάγνωσης) και Investing (που πιστεύουν στα βασικά στοιχεία της αποτίμησης για μια μακροπρόθεσμη περίοδο).

Προτού φτάσουμε στις ιδιαιτερότητες του εμπορίου έναντι της επένδυσης ας καταλάβουμε τη διαφορά κοιτάζοντας τους δύο πιο σημαντικούς ανθρώπους στον κόσμο της δημιουργίας πλούτου, ο ένας είναι γνωστός για τις μακροπρόθεσμες επενδύσεις του και ο άλλος είναι ένας διάσημος έμπορος. Εάν είστε οπαδός του χρηματιστηρίου, ίσως έχετε ήδη μαντέψει τα ονόματα, είναι: Warren Buffet και George Soros. Και οι δύο έχουν κερδίσει τεράστια στοίβα χρημάτων κατά τη διάρκεια της ζωής τους στο χρηματιστήριο, αλλά διαφορετικά.

Ο Warren Buffet αξίζει περίπου 67 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ, ο οποίος έκανε τα χρήματά του από μακροχρόνιες επενδύσεις σε εταιρείες των οποίων τα αποθέματα έχει κρατήσει για δεκαετίες. Ας δούμε ένα από τα διάσημα αποσπάσματα του.

«Θα σου πω πώς να γίνεις πλούσιος. Κλείστε τις πόρτες. Να είστε φοβισμένοι όταν άλλοι είναι άπληστοι. Να είστε άπληστοι όταν οι άλλοι φοβούνται. " - Γουόρεν Μπάφετ

Αντίθετα, υπάρχει ο George Soros του οποίου η καθαρή αξία είναι περίπου 24,2 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ που έχει κερδίσει χρήματα από αμέτρητες συναλλαγές .

«Οι αγορές βρίσκονται συνεχώς σε κατάσταση αβεβαιότητας και ροής και τα χρήματα δημιουργούνται με την προεξόφληση των προφανών και στοιχηματίζοντας στο απροσδόκητο». - George Soros

Trading vs Investing Infographics

Ας δούμε τις κορυφαίες διαφορές μεταξύ συναλλαγών έναντι επενδύσεων.

Βασικές διαφορές

 • Οι συναλλαγές γίνονται γενικά από τους ανθρώπους που κάνουν ενδοημερήσιες συναλλαγές και αναζητούν πάντα αναπτυξιακές επενδύσεις όπου χρησιμοποιούνται εργαλεία τεχνικής ανάλυσης και προβλέπουν την υψηλότερη ή χαμηλότερη κίνηση. Ενώ ένας επενδυτής, από την άλλη πλευρά, αναζητά μια επένδυση αξίας και παραμένουν με την επένδυσή τους για πολύ καιρό.
 • Ο κίνδυνος είναι πολύ υψηλός στη στρατηγική διαπραγμάτευσης, καθώς δεν υπάρχει αντιστάθμιση έναντι αυτού του είδους συναλλαγών, επομένως τα χρήματα που διακυβεύονται είναι πολύ υψηλά χωρίς προστασία. Από την άλλη πλευρά, ένας επενδυτής μπορεί να έχει ένα σωστά ισορροπημένο χαρτοφυλάκιο όπου ένα μειονέκτημα ενός συγκεκριμένου περιουσιακού στοιχείου θα είναι αντίθετο των άλλων για αντιστάθμιση των ζημιών.
 • Η κίνηση στην αγορά και οι δείκτες οφείλονται γενικά σε μεγάλους όγκους συναλλαγών, οπότε σε αυτό το σενάριο, οι έμποροι διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο για να μετακινήσουν τις τιμές της αγοράς σε σύγκριση με έναν επενδυτή.
 • Οι έμποροι έχουν τη δική τους αντίληψη για ανάποδα και μειονεκτήματα και διαπραγματεύονται ανάλογα, έχουν διαφορετικούς τύπους στρατηγικών συναλλαγών όπως Butterfly, Short sell, Long Straddle, Strangle και πολλά άλλα, ενώ ένας επενδυτής έχει μια απλή και στρατηγική βανίλιας για να διατηρεί το περιουσιακό στοιχείο ενώ επενδύει .
 • Οι αποδόσεις είναι αρκετά αβέβαιες και γρήγορες στις συναλλαγές δεδομένου ότι οι συναλλαγές πώλησης πραγματοποιούνται σε καθημερινή βάση, ένας επενδυτής πρέπει να περιμένει αρκετά καιρό για να πάρει όμορφες αποδόσεις.
 • Η καθημερινή κρίσιμη πληροφορία και τα τριμηνιαία αποτελέσματα έχουν σημασία για τον έμπορο, καθώς αυτά τα πράγματα φέρνουν μεγάλη κίνηση στα αποθέματα επιτρέποντας μια ευκαιρία για τον έμπορο, ενώ ένας επενδυτής πιστεύει στην αξία και τις αρχές της εταιρείας.

Υπέρ και κατά

Η διαπραγμάτευση μετοχών είναι πολύ πιο χρονοβόρα και ξέφρενη σε σύγκριση με την πραγματοποίηση επενδύσεων. Σε περίπτωση επενδύσεων, αφού πραγματοποιήσετε υγιείς επενδύσεις μπορείτε απλά να χαλαρώσετε χωρίς να αγοράσετε ή να πουλήσετε για μήνες / χρόνια.

Ένα απόσπασμα που σημαίνει αυτή τη διαφορά-

Η επένδυση πρέπει να μοιάζει περισσότερο με το να βλέπεις το χρώμα να στεγνώνει ή να βλέπεις το γρασίδι να μεγαλώνει. Αν θέλετε ενθουσιασμό, πάρτε $ 800 και μεταβείτε στο Λας Βέγκας. " - Paul Samuelson
 • Η πραγματοποίηση μακροπρόθεσμων επενδύσεων απαιτεί γνώση των χρηματοοικονομικών βασικών στοιχείων των εταιρειών - όπως οι Χρηματοοικονομικοί Δείκτες, η κατανόηση των Ελεύθερων Ταμειακών Ροών, οι αποτιμήσεις DCF, οι σχετικές πολλαπλές αποτιμήσεις όπως το PE Ratio, το PBV Ratio. Αν και έχετε την ευκαιρία να κερδίσετε χρήματα σωστά με τις συναλλαγές, ο κίνδυνος είναι πολύ υψηλότερος στις συναλλαγές από ό, τι στις επενδύσεις. Θα μπορούσατε να χάσετε περισσότερα χρήματα από ό, τι στην πραγματικότητα έχετε στο εμπόριο. Υπάρχει επίσης ο κίνδυνος απώλειας χρημάτων σε επενδύσεις, αλλά αυτό θα μπορούσε να συμβεί λόγω των ιδιοτροπιών της επιχείρησης και λόγω του χρονικού διαστήματος της αγοράς.
 • Το κόστος που συνεπάγεται η διαπραγμάτευση είναι συνήθως υψηλό, καθώς κάθε φορά που ανταλλάσσετε ένα απόθεμα θα πρέπει να εξοφλήσετε ορισμένα τέλη. Ως εκ τούτου, οι αποδόσεις σας πρέπει να είναι συγκριτικά υψηλότερες για την κάλυψη αυτών των δαπανών. Αντίθετα, θα μειώσετε το κόστος, καθώς υπάρχει λιγότερη αγορά και πώληση, αλλά τότε οι αποδόσεις θα είναι επίσης συγκριτικά χαμηλότερες.
 • Οι μακροπρόθεσμες επενδύσεις είναι για εκείνους τους ανθρώπους που θέλουν να βγάλουν λεφτά αλλά αποφεύγουν τις τεράστιες απώλειες. Θα μπορούσατε να κερδίσετε μια αξιοπρεπή απόδοση με επανεπένδυση των μερισμάτων σας και αφήνοντας τα χρήματά σας στην αγορά μακροπρόθεσμα.

Αν θέλετε να μάθετε επαγγελματικά το Equity Research, τότε ίσως θελήσετε να δείτε 40+ ώρες βίντεο της  διαδικτυακής εκπαίδευσης Equity Research

Τι πρέπει να κάνετε Συναλλαγές ή Επενδύσεις;

Δοκιμάστε να απαντήσετε στις ακόλουθες ερωτήσεις για εσάς και θα μπορούσατε πιθανώς να γνωρίζετε εάν η διαπραγμάτευση είναι το θέμα για εσάς ή για επενδύσεις.

 • Όταν αποφασίζετε μεταξύ αυτών των δραστηριοτήτων στο χρηματιστήριο, πρέπει να σκεφτείτε τον χρόνο που μπορείτε να αφιερώσετε σε οποιαδήποτε από αυτές. Εάν μπορείτε να περάσετε ώρες διαβάζοντας γραφήματα και γραφήματα σε καθημερινή βάση, τότε το εμπόριο θα ήταν το πράγμα για εσάς. Εάν όχι τότε θα ήταν καλύτερα με μακροπρόθεσμες επενδύσεις.
 • Το ποσό της έρευνας μετοχών που θα περιλαμβάνει τις συναλλαγές είναι επίσης πολύ πιο εκτεταμένο σε σύγκριση με την πραγματοποίηση επενδύσεων. Απαιτείται πολύ σκληρή δουλειά στην ανάλυση των οικονομικών καταστάσεων, της ανάπτυξης της εταιρείας, της ιστορίας και των μελλοντικών οικονομικών προβλέψεων. Όσοι θα ήθελαν πραγματικά να βάλουν ενέργεια και να κάνουν την τεχνική και θεμελιώδη ανάλυση θρησκευτικά πρέπει να εξετάσουν το ενδεχόμενο να παίξουν την αγορά.
 • Λαμβάνοντας υπόψη το μέγεθος ενός επενδυτή και τους στόχους του, εάν είστε μικρός επενδυτής, θα σας ταιριάζει καλύτερα για μακροπρόθεσμες επενδύσεις με στόχο την ανάπτυξη του χαρτοφυλακίου σας, ενώ εάν είστε μεγάλος επενδυτής με στόχο βραχυπρόθεσμες συναλλαγές, τότε θα πρέπει να προγραμματίσετε να νικήσει την αγορά.

Πρόβλημα με τα δύο

Τι γίνεται όταν οι επενδύσεις δεν πηγαίνουν σύμφωνα με το σχέδιό μας; Αυτό συμβαίνει όταν συμβαίνουν μερικά από τα μεγαλύτερα λάθη. Οι άνθρωποι τείνουν να συγχέουν την επενδυτική προσέγγιση με τη συναλλαγή και κατευθύνονται προς τον κίνδυνο. Όταν η τιμή της μετοχής πηγαίνει καλά, ούτε ο έμπορος ούτε ο επενδυτής έχουν κανένα πρόβλημα. Αλλά τι συμβαίνει όταν δεν συμβαίνει αυτό;

Ας πούμε ότι η τιμή της μετοχής αρχίζει να πέφτει. Ως έμπορος, θα έχετε μια απόδραση για να αποτρέψετε τις μικρές απώλειες να γίνουν μεγάλες. Επειδή ως έμπορος δεν είστε συναισθηματικά προσκολλημένοι στο απόθεμα, θα το απαλλαγείτε από τη σωστή χρονική στιγμή. Αυτό σωστά πρέπει να κάνει ένας έμπορος.

Υπάρχει όμως ένα πρόβλημα σε περίπτωση που αποφασίσετε να διατηρήσετε το απόθεμα και δεν θέλετε να το εγκαταλείψετε. Εδώ λοιπόν ο έμπορος έχει γίνει φερόμενος επενδυτής που δεν έχει αρκετές πληροφορίες για την εταιρεία για να λάβει απόφαση να κρατήσει το απόθεμα ή να το αφήσει. Ως επενδυτής, θα προσπαθούσατε να μαντέψετε. Παρομοίως, ως επενδυτής δεν πρέπει να πουλήσετε το απόθεμα όταν οι τιμές πέσουν, αλλά πιστεύετε στα βασικά και διατηρήστε το απόθεμα.

Ανεξάρτητα από το ποια από αυτές είναι μια καλύτερη στρατηγική, θα πρέπει να επιλέξετε το ένα ή το άλλο και να τηρήσετε.

Συγκριτικός Πίνακας

Κριτήρια Εμπορία Επένδυση
Εισαγωγή Αναφέρεται στην αγορά και πώληση σύμφωνα με τις μεταβολές των τιμών Αναφέρεται στην αγορά και την κατοχή των τίτλων για ένα ορισμένο χρονικό διάστημα
Περίοδος επένδυσης Γενικά, σε αυτόν τον τύπο δραστηριότητας, η επένδυση είναι βραχυπρόθεσμη και υπάρχουν γρήγορες είσοδοι και έξοδοι Ενώ εδώ η επένδυση είναι μακροπρόθεσμα και βγείτε εάν είναι μακριά από το σημείο εισόδου
Κέρδη κεφαλαίου Υπάρχουν βραχυπρόθεσμα κέρδη κεφαλαίου και σχετίζονται μόνο με την ανοδική τιμή ασφάλειας Τα μακροπρόθεσμα κέρδη κεφαλαίου μπορούν να αποκτηθούν όχι μόνο με την ανοδική αλλά και με τη μορφή μερισμάτων και μπόνους σε περιοδική βάση
Κίνδυνος και μεθοδολογία Ο κίνδυνος είναι πολύ υψηλός καθώς είναι βραχυπρόθεσμη επένδυση Ο κίνδυνος είναι χαμηλότερος συγκριτικά καθώς η διάρκεια της επένδυσης είναι μεγάλη
Τύποι κινητών αξιών Μόνο οι τίτλοι ή τα αποθέματα μπορούν να διαπραγματευτούν, καθώς υπάρχει γρήγορη είσοδος και έξοδος Διαφορετικοί τύποι περιουσιακών στοιχείων μπορούν να επενδυθούν σε ένα χαρτοφυλάκιο όπως μετοχές, ομόλογα, χαρτονομίσματα
Πρόθεση της επένδυσης Το κίνητρο είναι να κερδίσετε κέρδη και να βγείτε από τη θέση Η επένδυση αξίας πραγματοποιείται για τη λειτουργικότητα της εταιρείας, με βάση τις βασικές αρχές της εταιρείας
Κέρδη  Ο κίνδυνος είναι υψηλός, έτσι γενικά οι αποδόσεις είναι επίσης υψηλές Περιορισμένες αποδόσεις και τα κέρδη επανεπενδύονται για να αγοράσουν επιπλέον αποθέματα
Εργαλεία που χρησιμοποιούνται για την ανάλυση Χρησιμοποιούνται εργαλεία τεχνικής ανάλυσης, όπως κινούμενοι μέσοι όροι και μέθοδος κηροπηγίων Οι χρηματοοικονομικοί δείκτες και τα βασικά στοιχεία της εταιρείας αναλύονται όπως P / E Ratio και EPS
Επενδυτική στρατηγική Οι έμποροι αγοράζουν το απόθεμα για να πουλήσουν σε ανοδική και σύντομη πώληση για να αγοράσουν σε χαμηλότερη τιμή Οι επενδυτές αγοράζουν τα χρεόγραφα για να κρατήσουν και να αποκομίσουν τα οφέλη με την ανάπτυξη της εταιρείας
Προστασία από επενδύσεις Οι έμποροι ακολουθούν συνήθως αυστηρές απώλειες διακοπής που διασφαλίζουν ότι κλείνουν τις ζημιογόνες θέσεις σε μια προκαθορισμένη τιμή Μείνετε ενήμεροι όταν οι τιμές πέσουν και βασιστείτε στην απόδοση της εταιρείας για να κάνετε καλύτερα στο μέλλον και ανακτήστε τις τρέχουσες απώλειες
Φορολογικό μοτίβο Ο βραχυπρόθεσμος φόρος κεφαλαιουχικών κερδών επιβάλλεται επί αυτών των αποδόσεων και ο συντελεστής βασίζεται στο εισόδημά σας και είναι συγκριτικά υψηλότερος από τα μακροπρόθεσμα κέρδη κεφαλαίου Ο μακροπρόθεσμος φόρος υπεραξίας εφαρμόζεται σε αυτές τις αποδόσεις για τις οποίες ο συντελεστής μπορεί να είναι τόσο χαμηλός όσο το μηδέν, εάν οι αποδόσεις αποδίδονται μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα
Επενδυτικά προϊόντα Μετοχές και Επιλογές, καθώς μπορείτε να αγοράσετε και να πουλήσετε εύκολα σε ημερήσια βάση και να κερδίσετε τη διαφορά Μετοχές, Ομόλογα, Αμοιβαία Κεφάλαια, Αμοιβαία Κεφάλαια, Αμοιβαία Κεφάλαια (ETF)
Κόστος Η συχνή αγορά και πώληση αυτών των κινητών αξιών συμβαίνει κυρίως στον λογαριασμό μεσιτείας και σε κάθε συναλλαγή χρεώνεται μια μεσιτεία Με περιορισμένο ποσό συναλλαγής, οι χρεώσεις μεσιτείας είναι επίσης περιορισμένες

Γιατί οι συναλλαγές και οι επενδύσεις είναι και οι δύο σημαντικές;

Και οι δύο αλληλεξαρτώνται όπου, χωρίς την ύπαρξη εμπόρων, οι επενδυτές δεν θα έχουν ρευστότητα για αγορά και πώληση μετοχών και χωρίς επενδυτές, οι έμποροι δεν θα έχουν προέλευση από την οποία να αγοράζουν και να πωλούν. Ως εκ τούτου, είναι δύσκολο να αποφασίσουμε ποιο είναι ανώτερο.

Εάν όλοι ήταν επενδυτές, τότε κανείς δεν θα ήταν πρόθυμος να πουλήσει ή να αγοράσει βραχυπρόθεσμα, οδηγώντας σε ένα ανθυγιεινό σενάριο αγοράς. Στο τέλος, η ρευστότητα τείνει να εξομαλύνει τις τιμές της αγοράς.

συμπέρασμα

Αν πρέπει να συνοψίσουμε ολόκληρη τη συζήτηση που είχαμε σχετικά με τις συναλλαγές έναντι των επενδύσεων, οι έμποροι είναι αυτοί που εκμεταλλεύονται τις συνθήκες της αγοράς για να εισέλθουν ή να βγουν από τις θέσεις τους σε μετοχές σε σύντομο χρονικό διάστημα, λαμβάνοντας μικρότερες αλλά πολύ περισσότερες αποδόσεις, ενώ οι επενδυτές αγωνιζόμαστε για μεγαλύτερες αποδόσεις σε μια μακρά περίοδο εξαγοράς και διατήρησης αποθεμάτων.

Δεν προκαλεί μεγάλη ανησυχία ότι διαπραγματεύεστε ή επενδύετε, απλά πρέπει να ασχοληθείτε με ένα κυνήγι που ταιριάζει στα χαρακτηριστικά της προσωπικότητάς σας, στις ικανότητές σας και στις φιλοσοφίες σας. Ελπίζω να σας άρεσε να διαβάζετε αυτές τις πληροφορίες όσο το έγραψα.


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found