Δεν ισούται με το Excel | Πώς να χρησιμοποιήσετε το Not Equal To Operator; (με παραδείγματα)

"Δεν ισούται με" στον τύπο Excel

Η χρήση του επιχειρήματος "Not Equal to" στο excel είναι ο πιο σημαντικός τομέας που πρέπει να διερευνηθεί σωστά, καθώς αυτό δεν είναι γνωστό στους περισσότερους ανθρώπους ότι πώς μπορούμε να εισαγάγουμε την έκφραση "Not Equal to" στις λογικές συναρτήσεις. Εάν η έκφραση "Δεν ισούται με" πρόκειται να χρησιμοποιηθεί σε περίπτωση λογικών συναρτήσεων, απλά απλώς πρέπει να χρησιμοποιήσουμε την έκφραση του "" και αυτά τα δύο αγκύλες που ποζάρουν μεταξύ τους θα κάνουν το excel να συνειδητοποιήσει ότι εννοούσαμε "Δεν ισούται με »Και ως εκ τούτου μπορούμε να κάνουμε το Excel να καταλάβει τι πρέπει να γίνει.

Πώς να χρησιμοποιήσετε το "Not Equal" με το χειριστή στον τύπο Excel;

Ακολουθούν οι μέθοδοι χρήσης του Not Equal to Operator.

Μπορείτε να πραγματοποιήσετε λήψη αυτού του προτύπου "Δεν ισούται με το Excel" - Δεν ισούται με το πρότυπο Excel

# 1 - Χρήση του "Not Equal To" για τον έλεγχο των αριθμητικών τιμών και των τιμών κειμένου

Σε περίπτωση δοκιμής, οι αριθμητικές τιμές αρχίζουν να πληκτρολογούνται με το σύμβολο ίσο με το σύμβολο και εισάγετε το πρώτο κελί και, στη συνέχεια, το σύμβολο του "" και μετά το δεύτερο κελί.

= B3A3

Αυτό θα κάνει το excel επικυρωμένο εάν η τιμή που βρίσκεται στο δεύτερο κελί δεν ταιριάζει με την τιμή του δεύτερου κελιού.

Σε αυτήν την περίπτωση, το Excel θα δώσει ένα αποτέλεσμα ως "TRUE" εάν πληρούται η συνθήκη ή "False" εάν η συνθήκη δεν πληροί. Αυτός είναι ο ευκολότερος τρόπος για να ελέγξετε εάν δύο κελιά δεν είναι ίσα μεταξύ τους. Όχι ίσο με τους τύπους excel θα δώσει αποτέλεσμα μόνο σε μορφή "True" ή "false" και δεν θα μας πει το μέγεθος.

Σύρετε τη φόρμουλα για να λάβετε τις υπόλοιπες απαντήσεις.

Αν πρέπει να γνωρίζουμε το μέγεθος, τότε πρέπει να χρησιμοποιήσουμε οποιοδήποτε από τα παρακάτω που δεν είναι ίσο με τους τύπους Excel.

Δεν ισούται με για τιμές κειμένου.

# 2 - Χρήση του "Not Equal To" στο Excel IF Formula

Σε περίπτωση χρήσης του "Not ίσο με" στον τύπο IF στο excel, πρέπει πρώτα να κατανοήσουμε ποιο αποτέλεσμα θέλουμε αν πληρούται η συνθήκη και ποιο αποτέλεσμα χρειαζόμαστε εάν αποτύχει.

= ΕΑΝ (B2 "A", "Don't call", "Please Call")

Τώρα η τιμή του κελιού B2 δεν είναι ίση με το "A", το αποτέλεσμα θα είναι "Don't Call".

Εάν η τιμή του κελιού B2 είναι "A", τότε θα λάβουμε "Call" ως αποτέλεσμα.

Χρησιμοποιώντας τη λειτουργία IF μπορούμε να κάνουμε excel εμφανίζει ένα διαφορετικό αποτέλεσμα για μια αντιστοιχισμένη κατάσταση και επίσης για τις απαράμιλλης συνθήκες.

# 3 - Χρήση του "Not Equal to" στο Excel CountIF Formula

Αν θέλουμε να μετρήσουμε αντικείμενα εκτός από ορισμένα από αυτά, χρησιμοποιήστε αυτήν τη συνάρτηση COUNTIF με το "Not Equal to",

= COUNTIF ($ A $ 2: $ A $ 17, "Μήλα")

Σε αυτήν την περίπτωση, το Excel θα υπολογίσει το πλήθος όλων των στοιχείων που δεν είναι "Μήλα".

Εδώ έχουμε αναφέρει ότι «μην μετράτε τα μήλα».

# 4 - Χρήση του "Not Equal to" στο Excel SumIF Formula

Σε περίπτωση που χρειαστεί να συνοψίσουμε στοιχεία εκτός από ορισμένα από τα στοιχεία που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αυτήν τη συνάρτηση SUMIF στο excel με τον τύπο "Όχι ίσο με"

= SUMIF ($ A $ 2: $ A $ 17, "Μήλα", B2: B17)

Εδώ το ποσό θα ληφθεί για όλα τα είδη εκτός από τα «Μήλα».

Πράγματα που πρέπει να θυμάστε

  • Ενώ χρησιμοποιείτε το "Not Equal to" σε αυτό πρέπει να θυμάστε ότι το "True" αποτέλεσμα σημαίνει ότι τα κελιά δεν είναι ίδια. Ένα «ψευδές» αποτέλεσμα θα σήμαινε ότι οι τιμές των κελιών είναι ίσες. Η ερμηνεία του True και False ως αποτέλεσμα είναι διαφορετική όπως γίνεται σε περίπτωση χρήσης της συνθήκης "Equal to".
  • Αυτό πρέπει να θυμόμαστε ότι το "A" δεν είναι ίσο με το "a" για αυτήν τη λειτουργία.
  • Σε περίπτωση χρήσης του "Not Equal to" στη συνάρτηση IF μπορούμε να θεωρήσουμε το "A" ως "a" και και τα δύο είναι ίδια.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found