Πώς να αποκτήσετε επενδυτική τραπεζική; | Κορυφαίες 6 στρατηγικές που πρέπει να γνωρίζετε

Πώς να αποκτήσετε επενδυτική τραπεζική;

Λαμβάνοντας υπόψη ότι μόνο οι ποδοσφαιριστές και οι διασημότητες πληρώνονται περισσότερο από τους επενδυτές τραπεζίτες, η επενδυτική τραπεζική βιομηχανία είναι ένα δύσκολο καρύδι να σπάσει. Ωστόσο, για να σπάσει κάθε σκληρό παξιμάδι, υπάρχουν ορισμένες προϋποθέσεις, βήματα και πρωτόκολλα. Στην επενδυτική τραπεζική επίσης, πρέπει να ακολουθήσετε μια βήμα προς βήμα προσέγγιση για να μπείτε.

Ας πάμε κατευθείαν σε αυτό και να δούμε πώς να μπείτε στο Investment Banking;

  # 1 - Κατανόηση του τρόπου πρόσληψης επενδυτικών τραπεζών

  Η # 1 στρατηγική για να μπείτε στην επενδυτική τραπεζική είναι ότι πρέπει να γνωρίζετε τον κλάδο μέσα από και πέρα.

  Για να γνωρίζετε τη βιομηχανία σας, πρέπει να κάνετε κάποια έρευνα (εάν είστε εντελώς αφελείς). Ανατρέξτε στους πόρους του Investment Banking για να ενημερωθείτε σχετικά με το τι συμβαίνει στον κλάδο των επενδυτικών τραπεζών. Και επίσης ξέρετε για τη διαδικασία πρόσληψης (λεπτομερώς).

  Ας σκάψουμε και να δούμε μια σύντομη επισκόπηση του τρόπου λειτουργίας του κλάδου των επενδυτικών τραπεζών -

  • Να είστε έτοιμοι για μια αυστηρή διαδικασία πρόσληψης: Οι τράπεζες είναι αρκετά αυστηρές σχετικά με τις διαδικασίες πρόσληψης και γι 'αυτό είναι δύσκολο για έναν αρχάριο να περάσει. Επομένως, εάν θέλετε να συμμετέχετε στον κλάδο των επενδυτικών τραπεζών, πρέπει να είστε καλοί (στο πιστοποιητικό και στην πρακτική εφαρμογή της γνώσης).
  • Να γνωρίζετε ότι οι τράπεζες προτιμούν τους αρχάριους: Οι τράπεζες προτιμούν νέους αποφοίτους που δεν έχουν προσδοκίες ή ιδέες για τις ώρες εργασίας. Για να εργαστείτε σε τράπεζες επενδύσεων, πρέπει να εργάζεστε 100+ ώρες την εβδομάδα και η πρόσληψη μαθητών που δεν έχουν ιδέα είναι πάντα χρήσιμη.
  • Οι κορυφαίοι απόφοιτοι πανεπιστημίων είναι πάντα μπροστά από την καμπύλη: Οι τράπεζες προτιμούν πάντοτε φοιτητές από κορυφαία πανεπιστήμια όπως τα Wharton, Harvard, Oxford, Stanford, κ.λπ. ανώτατα πανεπιστήμια · αλλιώς θα ήταν δύσκολο για εσάς να μπείτε. Μπορείτε επίσης να λάβετε μέρος στις εξετάσεις CFA για να βελτιώσετε τις πιθανότητές σας να λάβετε μια σύντομη λίστα.
  • Οι τράπεζες προτιμούν τους ασκούμενους: Εάν δεν είστε μέλος ενός κορυφαίου πανεπιστημίου, μπορείτε να ακολουθήσετε μια διαφορετική διαδρομή. Μπορείτε να αποκτήσετε πρακτική άσκηση με μια κορυφαία τράπεζα. Μερικά σπουδαία πρακτικά μπορούν να σας βοηθήσουν να μπείτε στο ιερό δισκοπότηρο της επενδυτικής τραπεζικής και θα έχετε επίσης τη δυνατότητα να ζήσετε άμεσα τη βιομηχανία. Αυτά τα προγράμματα πρακτικής άσκησης θα σας δώσουν τον ρόλο του αναλυτή που είναι πραγματικά το σημείο εισόδου για να μπείτε στην επενδυτική τραπεζική. Επίσης, διαβάστε το Investment Banking Internship.

  # 2 - Σημεία εισόδου - Γνωρίζοντας από πού μπορείτε να ξεκινήσετε

  Η στρατηγική # 2 για να μπείτε στην επενδυτική τραπεζική είναι να γνωρίζετε τα σημεία εισόδου.

  Υπάρχουν κυρίως δύο θέσεις σε επίπεδο εισόδου για τις οποίες πρέπει να στοχεύσετε εάν θέλετε να αναζητήσετε προφίλ M&A. Έχετε και άλλες επιλογές όπως στον έλεγχο, τη λογιστική, τις πωλήσεις και άλλες επιλογές. Αλλά αν μιλάτε για μια προσοδοφόρα καριέρα στον επενδυτικό τραπεζικό τομέα, είναι M&A. Ας ρίξουμε μια ματιά στα δύο σημεία εισόδου των προφίλ M&A στην επενδυτική τραπεζική -

  Αναλυτές

  Αυτή είναι η πρώτη θέση στην επενδυτική τραπεζική. Συνήθως οι προπτυχιακοί φοιτητές ή οι κάτοχοι μεταπτυχιακών τίτλων επιλέγονται απευθείας για αυτήν τη θέση. Σε μερικές περιπτώσεις, οι τράπεζες θεωρούν επίσης άτομα που έχουν εμπειρία 1-2 ετών. Οι αναλυτές είναι σκληροί εργαζόμενοι στον κλάδο. Αφού εργάστηκαν 3-4 χρόνια στον κλάδο, μεταβαίνουν σε ιδιωτικά ίδια κεφάλαια, αμοιβαία κεφάλαια κινδύνου ή άλλες μεγαλύτερες τράπεζες.

  Συνεργάτες

  Οι συνεργάτες επιλέγονται από κορυφαία πανεπιστήμια MBA στις περισσότερες περιπτώσεις. Μερικές φορές επιλέγονται από το ταλέντο των αναλυτών. Επιβλέπουν αναλυτές και συνεργάζονται άμεσα με τα μεγάλα πλάνα του κλάδου, όπως συνεργάτες, διευθυντές. Συνήθως, οι συνεργάτες δεν φεύγουν και αλλάζουν μέσα σε λίγα χρόνια. μένουν και στοχεύουν στην προώθηση μακροπρόθεσμα. Ένας από τους λόγους για τους οποίους γίνεται δύσκολο να αλλάξουν είναι τα εμπόδια εισόδου σε άλλους τομείς. Ρίξτε μια ματιά στους Συνεργάτες Investment Banking.

  Εδώ είναι η λίστα των κορυφαίων τραπεζών επενδύσεων -

  • Τράπεζες επενδύσεων Bulge Bracket
  • Τράπεζες επενδύσεων μεσαίας αγοράς
  • Κορυφαίες τράπεζες επενδύσεων μπουτίκ

  # 3 - Προετοιμασία - Ρύθμιση της στρατηγικής για να μπείτε

  Η # 3 στρατηγική για να μπείτε στην επενδυτική τραπεζική είναι να προετοιμαστείτε.

  Αν κάνετε ό, τι κάνει ο καθένας για να μπείτε στην επενδυτική τραπεζική, τότε ίσως η αίτησή σας θα καταλήξει στο σωρό των απορριφθέντων αρχείων! Επομένως, πρέπει να κάνετε την προσπάθεια να ξεχωρίσετε από το πλήθος. Να τι πρέπει να κάνετε για να μπείτε στην επενδυτική τραπεζική -

  • Προγραμματίστε μπροστά: Εάν ονειρεύεστε ποτέ να μπείτε σε επενδυτικές τραπεζικές εργασίες, πρέπει να ενεργήσετε νωρίτερα. Εάν σκέφτεστε μια επενδυτική σταδιοδρομία αφού μπείτε σε εργασία αλλού, θα ήταν δύσκολο για εσάς να μπείτε. Έτσι, σχεδιάστε νωρίς και ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα.
  • Επικεντρωθείτε στη γνώση καθώς και στους βαθμούς: Μόνο η γνώση δεν θα μετρήσει. Πρέπει να έχετε αποδείξεις για αυτό. Τα άτομα που έχουν καταπληκτικά ΣΔΣ θα εντυπωσιάσουν εύκολα τις κορυφαίες τράπεζες και θα είναι η πρώτη προτίμηση για τους συνεντεύκτες.
  • Κάνετε ένα MBA από το κορυφαίο Ινστιτούτο: Είναι δύσκολο να κερδίζετε υψηλό βαθμό στον επενδυτικό τραπεζικό χωρίς MBA από ένα κορυφαίο ινστιτούτο. Οι κορυφαίες τράπεζες προσλαμβάνουν συνήθως MBA για τους ακόλουθους λόγους -
   • Όταν μπείτε στο κορυφαίο Ινστιτούτο MBA, έχει ήδη γίνει μια προεπισκόπηση. Διαφορετικά, δεν θα είχατε επιλέξει πρώτα. Εξοικονόμηση χρόνου στις τράπεζες για τη διαλογή κορυφαίων υποψηφίων από γενικούς.
   • Κατά τη διάρκεια των ημερών MBA, μαθαίνετε πολλά για την πολυπλοκότητα των χρηματοοικονομικών μοντέλων και είστε πάντα στα δάχτυλά σας για να υποβάλετε το έργο, να γράψετε μια λεπτομερή αναλυτική έκθεση και να δημιουργήσετε τα πιο δύσκολα οικονομικά μοντέλα. Αυτό εξοικονομεί στις τράπεζες το κόστος της εκπαίδευσής σας.
   • Μετά το MBA, συμμετέχετε άμεσα ως συνεργάτης (στις περισσότερες περιπτώσεις), έχετε πολλές ευθύνες και δεν χρειάζεται να κάνετε όλη τη δουλειά (μπορείτε να αναθέσετε τα περισσότερα στους αναλυτές που βρίσκονται κάτω από εσάς). Ως αποτέλεσμα, το ποσοστό φθοράς στις τράπεζες μειώνεται.
  • Δημιουργία δικτύων: Οι διαδικτυακές εφαρμογές δεν λειτουργούν. Πώς μπορούν οι διαδικτυακές εφαρμογές να αντιμετωπίζουν σχέσεις πρόσωπο με πρόσωπο; Αντί να υποβάλλετε αιτήσεις, καλέστε απευθείας τους κορυφαίους τραπεζίτες και ζητήστε συμβουλές ή προτάσεις σχετικά με το πώς να μπείτε στις επενδυτικές τραπεζικές συναλλαγές. Θα σας προτείνουν και θα σας βοηθήσουν να καταλάβετε πώς να μπείτε. Επιπλέον, θα έχετε μια σχέση που θα δημιουργηθεί αμέσως μαζί τους. Κατά τη διάρκεια του MBA σας, δημιουργήστε ένα δίκτυο όσο μπορείτε. Μιλήστε με άτομα που έχουν ήδη αποχωρήσει από το ινστιτούτο. Δημιουργήστε σχέση με τους καθηγητές. Και επίσης με μαθητές που θα έχουν διαφορετικά υπόβαθρα και διαφορετικά πράγματα να μοιραστούν. Η δημιουργία δικτύων θα κερδίζει πάντα διαδικτυακές εφαρμογές.

  # 4 - Τεχνικές δεξιότητες Master Investment Banking

  Η στρατηγική # 4 για να μπείτε στην επενδυτική τραπεζική είναι να αποκτήσετε τις τεχνικές δεξιότητες της Investment Banking.

  Σύμφωνα με την έρευνα, χρειάζονται 6 δευτερόλεπτα για να προσπεράσει το βιογραφικό ένα άτομο πριν επιλέξει ή απορρίψει ένα βιογραφικό. Για τους επενδυτές τραπεζίτες, θα χρειαζόταν ακόμη λιγότερος χρόνος. Αφιερώστε λοιπόν χρόνο για να δημιουργήσετε ένα βιογραφικό που θα σας βοηθήσει να ξεχωρίσετε στο πλήθος. Κάντε το βιογραφικό πιο σύντομο και βεβαιωθείτε επίσης ότι απαντάτε σε αυτήν την ερώτηση στο βιογραφικό σας - "γιατί είστε το καλύτερο άτομο για τη θέση των αναλυτών / συνεργατών στην επενδυτική τραπεζική;" Το βιογραφικό θα πρέπει εύκολα να σαρωθεί κάτω από 10 δευτερόλεπτα.

  Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, πρέπει να είστε ο καλύτερος από τους καλύτερους για να σπάσετε τη δουλειά στα προφίλ M&A στην επενδυτική τραπεζική. Θα πρέπει να έχετε τη δυνατότητα να εργαστείτε σκληρότερα από οποιονδήποτε στο δωμάτιο και πρέπει να είστε κορυφαίοι στις δεξιότητές σας, π.χ. χρηματοοικονομική μοντελοποίηση, λογιστική, αποτίμηση, Excel, δεξιότητες γραφής.

  • Να είστε ικανοί στην Ανάλυση Οικονομικών Καταστάσεων - Η λέξη-κλειδί εδώ είναι Ανάλυση Οικονομικών Καταστάσεων. Αυτό σημαίνει ότι αναμένεται να είστε ικανοί σε κάθετη ανάλυση, οριζόντια ανάλυση, ανάλυση αναλογίας, κύκλους μετατροπής μετρητών, ROE, ROCE κ.λπ.
  • Κύριες δεξιότητες αποτίμησης. Η αποτίμηση των ιδίων κεφαλαίων είναι η διαδικασία εκτίμησης της δυνητικής αγοραίας αξίας ενός χρηματοοικονομικού περιουσιακού στοιχείου ή υποχρέωσης. Απαιτούνται αποτιμήσεις σε πολλά πλαίσια, όπως ανάλυση επενδύσεων, προϋπολογισμός κεφαλαίου, συναλλαγές συγχωνεύσεων και εξαγορών, χρηματοοικονομικές αναφορές, φορολογητέα γεγονότα για τον προσδιορισμό της κατάλληλης φορολογικής υποχρέωσης και δικαστικών διαφορών.
  • Γίνετε ninja οικονομικής μοντελοποίησης - Το χρηματοοικονομικό μοντέλο σημαίνει πρόβλεψη του μέλλοντος της εταιρείας ή ενός περιουσιακού στοιχείου μέσω ενός μοντέλου Excel που είναι εύκολο να κατανοηθεί και να εκτελεστεί ανάλυση σεναρίων. Τι γίνεται αν το αφεντικό σας σας καλέσει στις 1:00 το πρωί και σας ζητήσει να έρθετε στο γραφείο για την κατασκευή ενός σύνθετου μοντέλου; Μπορείτε να το κάνετε? Οι νίντζα ​​χρηματοοικονομικής μοντελοποίησης μπορούν να το κάνουν. Και πρέπει να στοχεύσετε σε αυτό το επίπεδο εάν θέλετε να προωθήσετε αρκετά γρήγορα. Θα πρέπει να είστε τόσο καλοί στο χρηματοοικονομικό μοντέλο που ανεξάρτητα από την ψυχική σας κατάσταση, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα σύνθετο οικονομικό μοντέλο χωρίς πολύ ταλαιπωρία. Επίσης, ρίξτε μια ματιά σε αυτές τις 20 ερωτήσεις συνέντευξης χρηματοοικονομικής μοντελοποίησης
  • Γίνετε καταπληκτικοί στο Excel - Ο Αναλυτής Investment Banking ξοδεύει περίπου 10-12-14-16 ώρες κάθε μέρα δουλεύοντας στο excel κάνοντας οικονομικά μοντέλα, αποτιμήσεις, δημιουργία βιβλίων και ανάλυση οικονομικών καταστάσεων. Φροντίστε να γίνετε ειδικός του Excel.

  # 5 - Master Soft Banking Soft Skills

  Η # 5 στρατηγική για να μάθετε πώς να μπείτε στις επενδυτικές τραπεζικές συναλλαγές είναι να κυριαρχήσετε στην επικοινωνία.

  • Ξεκινήστε με αυτήν τη λίστα ελέγχου: Οι  επενδυτικές τραπεζικές συναλλαγές δεν είναι κάτι από το οποίο είναι όλοι. Με μόλις 20.000 θέσεις εργασίας σε επίπεδο εισαγωγής σε παγκόσμιο επίπεδο, θα ήταν αδύνατο να εισέλθετε εάν δεν σημειώσετε το «ναι» για τα περισσότερα από τα παρακάτω λίστα ελέγχου -
   • Ξέρεις το πεδίο μέσα και πέρα.
   • Είστε ο πιο σκληρός εργαζόμενος στο δωμάτιο (διαβάζετε 100 ώρες την εβδομάδα).
   • Είστε ένα άτομο που έχει το χάρισμα να συνδέεται με άτομα προσωπικά.
   • Είστε πάντα ευπαρουσίαστοι και πολύ καλά ντυμένοι.
   • Κάνετε πολύ καλές ερωτήσεις κατά τη διάρκεια μιας συνομιλίας.
   • Είστε ένας αδηφάγος αναγνώστης και προσπαθείτε πάντα να βελτιώσετε τη βάση γνώσεων σας.
   • Είστε σπουδαίος πωλητής.
  • Γίνετε εξαιρετικός πωλητής: Οι περισσότεροι υποψήφιοι παραμελούν αυτήν την ικανότητα. Αλλά αν επιλέξετε να κερδίσετε καταστροφές στις επενδυτικές τραπεζικές συναλλαγές, αυτή είναι η πιο σημαντική ικανότητα. Σε τακτική βάση, θα χειρίζεστε προσφορές από μικρές σε μεγάλες, αλλά ένα πράγμα είναι πάντα κοινό - είναι η ικανότητά σας να κάνετε τις πωλήσεις. Όσο καλύτερα έχετε την ικανότητα να πουλήσετε, καλύτερα θα ήταν η αποζημίωση στο τέλος του μήνα.
  • Εργαστείτε στην επικοινωνία σας: Φυσικά, όταν σκοπεύετε να μπείτε σε επενδυτικά τραπεζικά προφίλ, πρέπει να είστε ένας υπέροχος επικοινωνιακός. Αλλά μιλάμε για έναν εξαιρετικό επικοινωνιακό που μπορεί να προσφέρει υπέροχες παρουσιάσεις όποτε απαιτείται και που μπορεί να κάνει κλήση πωλήσεων τόσο καλά που ο πελάτης πιστεύει ότι είναι ο καλύτερος άντρας για να αγοράσει. Αν είστε υπέροχοι, δεν θα το κόψετε. Πρέπει να είστε ο καλύτερος επικοινωνιακός μεταξύ όλων.

  # 6 - Τέλος - Investment Banking 101

  Ο # 6 τρόπος για να μάθετε πώς να μπείτε στην επενδυτική τραπεζική είναι να δημιουργήσετε τη δική σας ιστορία.

  Μέχρι τώρα, ξέρετε τι πρέπει να κάνετε για να μπείτε στην επενδυτική τραπεζική. Εάν ακολουθήσετε τα παραπάνω βήματα και δημιουργήσετε τις δεξιότητες, σίγουρα θα μπείτε στον ρόλο του αναλυτή. Αλλά το δύσκολο είναι να αναλάβει δράση. Ακολουθούν μερικές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να ξεκινήσετε αμέσως -

  • Δομή της ιστορίας σας: Πρέπει να πείτε μια ιστορία που πουλάει. Και για αυτό, πρέπει να είστε προληπτικοί. Δομή της ιστορίας σας με τον ακόλουθο τρόπο -
   • Πρώτα, δημιουργήστε μια αρχή. Μιλήστε από πού είστε, τι κάνατε και πώς ήρθατε εδώ.
   • Στη συνέχεια, μιλήστε για την οικονομική σας ευφυΐα. Πρέπει να πείτε εν συντομία πώς γνωρίσατε τη συμβουλευτική M&A στην επενδυτική τραπεζική.
   • Στη συνέχεια, μιλήστε για το πώς αυξήσατε το ενδιαφέρον σας για επενδυτική τραπεζική. Μιλήστε για την πρακτική σας άσκηση (εάν υπάρχει) συν οποιαδήποτε επαγγελματική εκπαίδευση που έχετε λάβει. Μπορείτε να εγγραφείτε στο μάθημα Investment Banking και να επιδείξετε τις δεξιότητές σας IB.
   • Τέλος, μιλήστε για το μέλλον που έχετε μπροστά σας, τις προσφορές που θέλετε να κλείσετε, τα χρήματα που θέλετε να εργαστείτε, την αξία που θέλετε να προσθέσετε.
  • Μοιραστείτε την ιστορία σας παντού: Κάθε φορά που πραγματοποιείτε δικτύωση ή καλείτε έναν τραπεζίτη, βεβαιωθείτε ότι μοιράζεστε την ιστορία σας. Η ιστορία θα αναδείξει όλα τα δυνατά σας σημεία (και γιατί πρέπει να είστε ο πιο προτιμώμενος υποψήφιος για συμβουλευτική M&A) και να την κάνετε όσο πιο σύντομη μπορείτε.
  • Συγκεντρώστε επαφές και καλέστε τους: Μεταβείτε σε ιστότοπους κοινωνικών μέσων και εκδηλώσεις δικτύωσης επενδυτικής τραπεζικής όπου μπορείτε να δικτυωθείτε και να συγκεντρώσετε επαφές. Στη συνέχεια, ταξινομήστε όλες τις επαφές και καλέστε τις κρύες. Η ψυχρή κλήση θα σας βοηθήσει να αποκτήσετε πρακτική άσκηση (αν όχι θέση αναλυτή) σε τράπεζα επενδύσεων.
  • Προετοιμαστείτε για ερωτήσεις συνέντευξης: Η προετοιμασία για συνεντεύξεις εκ των προτέρων θα σας βοηθήσει να πάρετε περισσότερες συνεντεύξεις. Λοιπόν, δείτε διάφορες ερωτήσεις συνέντευξης που τίθενται στην επενδυτική τραπεζική και προετοιμάστε τις με τον δικό σας τρόπο. Η καλύτερη προετοιμασία δίνει πάντα καλύτερα αποτελέσματα.
  • Θυμηθείτε τρία πράγματα: Πρώτον, όταν υπάρχει δουλειά, δεν υπάρχει χρόνος για ύπνο. Δεύτερον, μην κάνετε λάθη. ποτέ. Τρίτον, η απληστία για καλύτερη αμοιβή, αποζημίωση, μισθό, κέρδος, μπόνους, παροχές είναι καλή. Εάν δεν έχετε αυτά ή δεν θέλετε να αναπτύξετε αυτά τα τρία χαρακτηριστικά, μια επενδυτική τραπεζική καριέρα δεν είναι για εσάς.

  συμπέρασμα

  Τέλος, τα προφίλ τραπεζικών επενδύσεων δεν είναι για όλους. Κερδίζετε 100.000 έως 150.000 $ ετησίως συν μπόνους δεν είναι για όλους. Πρέπει να εργάζεστε 100+ ώρες την εβδομάδα, κάτι που θα σας αφήσει μόνο 68 ώρες για να φροντίσετε την οικογένειά σας, την υγεία σας, να κάνετε τις δουλειές σας και να διορθώσετε άλλα πράγματα. Πρέπει να δώσετε προτεραιότητα στην προτεραιότητα της εργασίας σας πριν από οτιδήποτε άλλο. Πρέπει να κάνετε την αντιστάθμιση εάν θέλετε πραγματικά να μπείτε σε επενδυτικές τραπεζικές συναλλαγές.

  Αν θέλετε να μπείτε σε επενδυτικές τραπεζικές εργασίες, μην σκεφτείτε. κάντε το πρώτο βήμα αμέσως.


  $config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found