Πλήρης μορφή PPT (Ορισμός, Χαρακτηριστικά) | Πως δουλεύει?

Πλήρης μορφή PPT - Παρουσίαση PowerPoint

Η πλήρης μορφή του PPT είναι το PowerPoint Presentation. Η παρουσίαση του PowerPoint μπορεί να οριστεί ως παρουσιάσεις που χρησιμοποιούνται γενικά σε εταιρικές συναντήσεις για εκπαιδευτικούς σκοπούς όπως εκπαίδευση, επαγωγή κ.λπ. και χρησιμοποιούνται ακόμη και από μαθητές για τη δημιουργία έργων και εργασιών γυμνασίου / κολεγίου και αυτές προετοιμάζονται με την προμήθεια και τον συνδυασμό μεμονωμένων διαφανειών μαζί σε ένα με τη βοήθεια του λογισμικού MS PowerPoint.

Χαρακτηριστικά του PPT

Τα χαρακτηριστικά του PPT καταγράφονται ως εξής:

 • Προσαρμόσιμες διαφάνειες : Ένα από τα καλύτερα χαρακτηριστικά μιας παρουσίασης του PowerPoint είναι ότι συνοδεύεται από προσαρμόσιμες διαφάνειες. Το έχει ορίσει αυτό με χρωματικούς συνδυασμούς που είναι προκαθορισμένοι αλλά μπορούν επίσης να προσαρμοστούν από τους χρήστες που επιθυμούν να παρουσιάσουν τα προσωπικά τους θέματα. Οι χρήστες μπορούν ακόμη και να προσθέσουν ήχους, κινούμενα σχέδια, προ-ηχογραφημένες αφηγήσεις, κ.λπ. στις διαφάνειες τους για να ενσταλάξουν τον ελκυστικό παράγοντα στο ίδιο και να εξυπηρετήσουν το στοχευμένο κοινό.
 • Φιλικό προς κινητά : Οι παρουσιάσεις PowerPoint είναι πλέον φιλικές προς κινητά Τα παλαιότερα PPT προορίζονταν μόνο για υπολογιστές και φορητούς υπολογιστές, αλλά με τη δεδομένη ψηφιοποίηση και τον αυξανόμενο αριθμό χρηστών smartphone, είναι πλέον διάφορες εφαρμογές για Windows, IOS και Android, καθώς και χρήστες tablet που καθιστούν τα PPT προσβάσιμα και σε smartphone. Αυτό σημαίνει ότι οι χρήστες μπορούν να χρησιμοποιούν PPTs όποτε και όπου θέλουν χωρίς να χρειάζεται να έχουν πρόσβαση σε επιτραπέζιο ή φορητό υπολογιστή για αυτόν ακριβώς τον σκοπό. Το λογισμικό είναι τώρα φορητό και εξίσου λειτουργικό ταυτόχρονα, το οποίο επιτρέπει στους παρουσιαστές να δημιουργούν PPTs και να κάνουν πρόβες χρησιμοποιώντας τους πριν να απευθυνθούν στο κοινό που στοχεύει.
 • Εστιασμένη παρουσίαση : Ένα άλλο καλύτερο χαρακτηριστικό μιας παρουσίασης PowerPoint είναι ότι επιτρέπει την εστιασμένη παρουσίαση όπου οι χρήστες μπορούν να παρουσιάσουν τις ιδέες και την προοπτική μπροστά στο στοχευμένο κοινό με μεγάλη ευκολία και αυτοπεποίθηση. Ο προβολέας εμφανίζει το PPT στη μεγάλη οθόνη, ενώ ο παρουσιαστής μπορεί να ελέγξει τις σημειώσεις του και τις επόμενες διαφάνειες στον φορητό υπολογιστή του.
 • Σημαντικά σημεία : Οι παρουσιαστές με τη βοήθεια ενός PPT μπορούν να δώσουν έμφαση σε σημαντικά σημεία ενώ εκπροσωπούν το κοινό. Οι παρουσιαστές μπορούν να δώσουν έμφαση σε σημαντικά σημεία κάνοντας χρήση της δυνατότητας ζουμ της εφαρμογής, όπου μπορούν να σμικρύνουν και να κάνουν μεγέθυνση σε τμήματα όπως και όπου απαιτείται και να κάνουν τις παρουσιάσεις τους πιο ενδιαφέρουσες και ελκυστικές για το στοχευμένο κοινό.
 • Κοινόχρηστα έργα : Οι χρήστες μπορούν να αποθηκεύσουν τα PPT τους στο λογαριασμό τους στο OneDrive, το οποίο θα τους βοηθήσει να καταστούν προσβάσιμοι σε άλλους χρήστες. Οι παρουσιαστές μπορούν ακόμη και να μοιραστούν τα PPT τους μέσω του cloud όπου μπορούν να μοιραστούν τους ίδιους συνδέσμους με τους συναδέλφους τους.

Λειτουργίες του PPT

Οι παρουσιάσεις PowerPoint χρησιμοποιούνται ευρέως και αυτό με πολλούς τρόπους από εταιρείες, εκπαιδευτικά ιδρύματα και κυβερνητικά ιδρύματα με σκοπό να προσφέρουν μια ψηφιακή παρουσίαση που είναι ακόμα πιο ελκυστική και βοηθά στην τροφοδοσία του στοχευμένου κοινού, δίνοντάς τους σωστά το επιθυμητό μήνυμα και πληροφορίες που διαφορετικά θα ήταν πραγματικά δύσκολες. Ένα PPT βοηθά στη βελτίωση μιας παρουσίασης και γι 'αυτό προτιμούνται συχνά από τους παρουσιαστές σε σχέση με άλλες διαθέσιμες επιλογές. Η λειτουργία ενός PPT είναι η εμφάνιση εικόνων ή γραφημάτων και η προσοχή του κοινού σχετικά με σημαντικές πτυχές και το απόλυτο μήνυμα.

Χρήσεις PPT

Οι χρήσεις του PPT παρέχονται και συζητούνται λεπτομερώς ως εξής -

 • Making Tutorials - Τα PPT χρησιμοποιούνται ευρέως παγκοσμίως για την εκπαίδευση και την εκπαίδευση μαθητών, υπαλλήλων και εκπαιδευόμενων. Τα PPT μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την προετοιμασία μαθημάτων και φύλλων εργασίας. Αυτά τα σεμινάρια μπορούν ακόμη και να εκτυπωθούν και να δοθούν στους μαθητές για μελλοντική αναφορά.
 • Δημιουργία ψηφιακών χαρτοφυλακίων - Τα PPT μπορούν να βοηθήσουν τους καλλιτέχνες να δημιουργήσουν ένα επαγγελματικό ψηφιακό χαρτοφυλάκιο όπου μπορούν να χρησιμοποιούν μεμονωμένες διαφάνειες που περιλαμβάνουν γραφικά και εικόνες για την προβολή της δουλειάς τους. Το ψηφιακό χαρτοφυλάκιο θα επιτρέψει επίσης στους καλλιτέχνες να μοιράζονται το ίδιο μέσω email με τους πελάτες τους, κάτι που τελικά θα εξοικονομήσει χρόνο και παρενόχληση.
 • Παρουσίαση φωτογραφιών - Οι χρήστες μπορούν ακόμη και να κάνουν χρήση των PPT για μια παρουσίαση φωτογραφιών όπου μπορούν να επιλέξουν τις φωτογραφίες που θέλουν και απλά να τις ενώσουν και να δημιουργήσουν ένα ψηφιακό άλμπουμ και να χρησιμοποιήσουν το ίδιο για σκοπούς όπως η αυτοπροώθηση.
 • Δημιουργία κινούμενης εικόνας - Οι χρήστες μπορούν ακόμη και να δημιουργήσουν κινούμενες εικόνες με τη βοήθεια των PPT και να το κάνουν πιο μοναδικό προσθέτοντας τον ήχο, τη μουσική και τα εφέ της επιλογής τους.

Παρουσίαση PowerPoint έναντι Μελετών Google

Η παρουσίαση του PowerPoint και οι μελέτες google διαφέρουν μεταξύ τους σε διάφορες παραμέτρους. Η αντίθεση μεταξύ των PPT και των μελετών google συζητείται ως εξής-

 • Κόστος εγκατάστασης - Το PPT προσφέρεται από το πακέτο MS Office και το τελευταίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο εάν ο χρήστης διαθέτει άδεια για το ίδιο. Η εγκατάσταση του MS Office ξεκινά από τουλάχιστον $ 70. Με άλλα λόγια, μπορεί να ειπωθεί ότι παρόλο που τα PPT είναι δωρεάν, μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο εάν ο χρήστης έχει πληρώσει για την εγκατάσταση του MS Office στα συστήματά του. Από την άλλη πλευρά, οι διαφάνειες google αποτελούν μέρος των εγγράφων Google και είναι απολύτως δωρεάν.
 • Προσβασιμότητα - Η πρόσβαση στο PPT είναι δυνατή μόνο εάν ο χρήστης έχει εγκαταστήσει λογισμικό MS Office στο σύστημά του. Από την άλλη πλευρά, το Google Drive είναι εύκολα προσβάσιμο και δεν απαιτεί από τον χρήστη να έχει εγκατεστημένο το λογισμικό στον υπολογιστή του. Ο χρήστης θα πρέπει να έχει μόνο έναν λογαριασμό Google για να έχει πρόσβαση στις μελέτες google.

συμπέρασμα

Οι παρουσιάσεις του PowerPoint μπορούν να χρησιμοποιηθούν για διάφορους σκοπούς. Τα PPT μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τον σκοπό της οργάνωσης και της δομής μιας παρουσίασης, δημιουργώντας έναν επαγγελματία καθώς και μια συνεπή μορφή, προσφέροντας μια επεξηγηματική παρουσίαση του περιεχομένου, ζωντανεψοντας τις μεμονωμένες διαφάνειες για να τους εγχύσουν με ισχυρό οπτικό αντίκτυπο, και ούτω καθεξής.

Μια παρουσίαση PowerPoint έχει πολλές δυνατότητες όπως σχήματα, εξαγωγή ως εικόνα, μετάβαση, προσαρμοσμένα κινούμενα σχέδια, θέματα, πίνακας επιλογής, δυνατότητα αυτόματης επέκτασης, προσαρμόσιμα πρότυπα παρουσίασης, μορφ, ζουμ, σημειώσεις παρουσίασης, προ-ηχογραφημένη αφήγηση, ενσωμάτωση του Office 365 ήχοι και κινούμενα σχέδια, γραφική παράσταση, περίγραμμα, σχέδιο, χρωματικοί ουρανίσκοι, συντομεύσεις για την εξάλειψη της σπατάλης χρόνου και πολλά άλλα.


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found