Πλήρης μορφή HDFC (Σημασία) | Τι σημαίνει το HDFC;

Πλήρης μορφή HDFC - Corporation Development Finance Finance Corporation

Η πλήρης μορφή του HDFC σημαίνει Housing Development Finance Corporation. Η HDFC Bank Ltd. είναι μια εταιρεία τραπεζικών και χρηματοοικονομικών υπηρεσιών με έδρα την Ινδία και έχει την έδρα της στη Βομβάη της Ινδίας, παρέχοντας πολλές υπηρεσίες και χρηματοοικονομικά προϊόντα στους πελάτες της, όπως προσωπικά δάνεια, πιστωτικές κάρτες, δάνεια οχημάτων, χονδρική και λιανική τραπεζική , δάνεια με υποθήκη ακινήτου, κ.λπ., των οποίων τα κύρια προϊόντα είναι τα εξής:

Προϊόντα και υπηρεσίες που προσφέρονται από HDFC

# 1 - Αμοιβαία Κεφάλαια

Η εταιρεία διαχείρισης HDFC Asset Ltd, μία από τις θυγατρικές της HDFC Ltd. παρέχει υπηρεσίες αμοιβαίων κεφαλαίων.

# 2 - Γενική ασφάλιση

Αυτοκίνητο, ατύχημα, όχημα, περιουσία, ταξίδια, σπίτι, υγεία, ευθύνη είναι μερικά από τα γενικά ασφαλιστικά προϊόντα που παρέχει η εταιρεία.

# 3 - Ασφάλιση ζωής

Η θυγατρική της HDFC Standard Life Insurance Company Limited της HDFC Ltd. παρέχει υπηρεσίες ασφάλισης ζωής και εξατομικευμένα προϊόντα για να καλύψει τις ατομικές ανάγκες των πελατών.

# 4 - Υποθήκη

Η εταιρεία παρέχει χρηματοδότηση σε ιδιώτες και εταιρείες για την αγορά ή την κατασκευή κατοικιών.

# 5 - Εκπαιδευτικά Δάνεια

Μέσω της HDFC Credila, μιας μη τραπεζικής χρηματοοικονομικής εταιρείας, η εταιρεία παρέχει εκπαιδευτικά δάνεια σε μεταπτυχιακούς και προπτυχιακούς φοιτητές της Ινδίας και του εξωτερικού.

Οι μετοχές είναι εισηγμένες στο Χρηματιστήριο της Βομβάης και στο Εθνικό Χρηματιστήριο.

Το δίκτυο της εταιρείας είναι απλωμένο σε όλη την Ινδία σε περίπου 2400 κωμοπόλεις και 396 γραφεία. Διαθέτει επίσης υποκαταστήματα στο Λονδίνο, το Ντουμπάι, τη Σιγκαπούρη και, σε άλλες χώρες της Μέσης Ανατολής, για τη διευκόλυνση συναλλαγών Ινδιάνων μη κατοίκων.

Ιδρυτής

Ιδρύθηκε από τον Hasmukh Thakordas Parekh, ο οποίος ήταν φιλάνθρωπος, οικονομολόγος, επιχειρηματίας και συγγραφέας. Γεννήθηκε στις 10 Μαρτίου 1911 στο Surat (Βρετανική Ινδία). Του απονεμήθηκε η επίτιμη Padma Bhushan και υποτροφία από το London School of Economics. Έπαιξε επίσης καθοριστικό ρόλο στην ανάπτυξη της Industrial Credit and Investment Corporation της Ινδίας, που τώρα ονομάζεται τράπεζα ICICI.

Σύντομη ιστορία του HDFC

Η Housing Development Finance Corporation ιδρύθηκε το 1994 στη Βομβάη της Μαχαράστρα, με την έδρα της.

Το πρώτο λειτουργικό εταιρικό γραφείο και υποκατάστημα με όλες τις υπηρεσίες ιδρύθηκε στο Sandoz House, Worli, το οποίο εγκαινιάστηκε από τον Δρ. Manmohan Singh, τότε Υπουργό Οικονομικών της Ινδίας.

Βασικές αξίες της Τράπεζας

Οι βασικές τιμές είναι οι εξής:

  1. Εμπιστοσύνη
  2. Επαγγελματική υπηρεσία
  3. Ακεραιότητα και
  4. Διαφάνεια

Ο στόχος της εταιρείας είναι να παρέχει με επαγγελματικό και συστηματικό τρόπο, χρηματοδότηση στέγασης και παροχή ιδιοκτησίας.

Ο στόχος αυτής της Εταιρείας είναι να αυξήσει τη ροή πόρων στον τομέα της στέγασης ενσωματώνοντας τις εγχώριες χρηματοπιστωτικές αγορές στον τομέα της στεγαστικής χρηματοδότησης.

Οι στρατηγικές της εταιρείας είναι οι εξής:

  • Διατήρηση χαμηλών ακαθάριστων μη εξυπηρετούμενων περιουσιακών στοιχείων (NPA)
  • Βελτιώνοντας συνεχώς τη λειτουργική αποδοτικότητα διατηρώντας χαμηλό δείκτη κόστους προς έσοδα.
  • Αύξηση της αξίας των μετόχων αυξάνοντας την απόδοση των ιδίων κεφαλαίων κάθε χρόνο.

Κατάλογος θυγατρικών, κοινοπραξιών και συνεργατών

Οι θυγατρικές έχουν ως εξής:

# 1 - HDFC Standard Life Insurance Co. Ltd.

Είναι ένας μακροπρόθεσμος πάροχος ασφάλισης ζωής που εδρεύει στη Βομβάη.

Προσφέρει ατομική ασφάλιση και ομαδική ασφάλιση. Είναι κοινοπραξία μεταξύ της HDFC και της Standard Life Aberdeen PLC, ενός παρόχου επενδυτικών υπηρεσιών με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο.

# 2 - HDFC Asset Management Company

Η SEBI ενέκρινε την εταιρεία διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων HDFC για να ενεργήσει ως εταιρεία διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων για αμοιβαία κεφάλαια στέγασης Development Finance Corporation στις 3 Ιουλίου 2000.

# 3 - HDFC Ergo General Insurance Company

Είναι μια κοινοπραξία μεταξύ της HDFC και της ERGO International AG, μιας ασφαλιστικής εταιρείας της Γερμανίας με το Housing Development Finance Corporation που κατέχει το 51% προσφέροντας ένα ευρύ φάσμα προϊόντων όπως ένα όχημα, υγεία, ταξιδιωτική ασφάλιση κ.λπ.

# 4 - GRUH Οικονομικά

Στεγαστικές εταιρείες χρηματοδότησης στις οποίες το HDFC κατέχει περίπου το 59%. Εκδίδει δάνεια για την αγορά, κατασκευή, σημαντικές επισκευές και ανακαίνιση οικιστικών κατοικιών.

Είναι επίσης γνωστό ότι δανείζει σε όσους δεν έχουν επίσημη πηγή εισοδήματος, λένε οι αυτοαπασχολούμενοι.

# 5 - Ταμείο ιδιοκτησίας HDFC

Με τη βοήθεια του ταμείου ακινήτων HDFC, η Housing Development Finance Corporation εισήλθε στην επιχείρηση ιδιωτικών μετοχών για να βοηθήσει τους επενδυτές να αναπτυχθούν με τον αναπτυσσόμενο κλάδο των ακινήτων της Ινδίας.

# 6 - HDFC ΚΟΚΚΙΝΟ

Η HDFC RED είναι θυγατρική εξ ολοκλήρου της HDFC Ltd. Είναι μια διαδικτυακή πλατφόρμα καταχώρισης στον τομέα των ακινήτων. Οι προγραμματιστές HDFC ελέγχουν τις λειτουργίες του HDFC RED.

# 7 - Χρηματοοικονομικές υπηρεσίες HDFC Credila

Είναι αυτή που ξεκίνησε τις διευκολύνσεις για τα εκπαιδευτικά δάνεια ως την πρώτη αφιερωμένη εταιρεία που παρέχει εκπαιδευτικά δάνεια.

# 8 - Σύνταξη HDFC

Ξεκίνησε με στόχο να διαφοροποιήσει το επενδυτικό χαρτοφυλάκιο σε μια σειρά καλών περιουσιακών στοιχείων που αναζητούν απόδοση, έτσι ώστε το μακροπρόθεσμο δυναμικό δημιουργίας εσόδων να είναι υψηλότερο.

# 9 - Πωλήσεις HDFC

Ιδρύθηκε το 2004 με έδρα τη Βομβάη. Εξυπηρετεί τόσο τους ιδιώτες επενδυτές όσο και τα άτομα υψηλής καθαρότητας. Οι επενδυτικές στρατηγικές και τα προϊόντα είναι προσαρμοσμένα στις ανάγκες κάθε επενδυτή.

# 10 - HT Parekh

Ίδρυμα Hasmukh Thakordas Parekh - Ξεκίνησε στο όνομα του ιδρυτή, είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός και ένας μη κυβερνητικός οργανισμός. μια εταιρεία που έχει ιδρύσει το HDFC το έτος 2012.

συμπέρασμα

Εν ολίγοις, η HDFC είναι μια εταιρεία χρηματοοικονομικών υπηρεσιών με έδρα την Ινδία με παρουσία επίσης σε ασφαλιστικά, συνταξιοδοτικά, εκπαιδευτικά δάνεια, προσωπικά δάνεια, ανάπτυξη ακινήτων και υποδομών, γενική ασφάλιση, χρηματοδότηση στέγασης, αμοιβαία κεφάλαια και επίσης προσαρμοσμένα επενδυτικά προϊόντα και υπηρεσίες. Έχει επίσης δημιουργήσει μια εταιρεία Sec 8 (πρώην Sec 25 εταιρεία), δηλαδή, μια εταιρεία με μη κερδοσκοπικό κίνητρο. Έχει πολλές θυγατρικές και συγγενείς εταιρείες και έχει επίσης συνάψει κοινοπραξίες με ορισμένες ξένες εταιρείες.

Αν και η εταιρεία εδρεύει στην Ινδία και έχει τις δραστηριότητές της με βάση το μήκος και το εύρος της Ινδίας, οι κύριοι μέτοχοι της εταιρείας είναι οι ξένοι θεσμικοί επενδυτές (FIIs).


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found