Big Four (Ορισμός, Επισκόπηση) | Ποιες είναι οι μεγάλες τέσσερις λογιστικές εταιρείες;

Τι είναι το Big Four;

Το Big Four αναφέρεται στις τέσσερις κορυφαίες λογιστικές εταιρείες στον κόσμο που ελέγχουν περισσότερο από το 80% των δημοσίων εταιρειών των ΗΠΑ και περιλαμβάνουν τις Deloitte, Pricewaterhouse Coopers, KPMG και Ernst & Young. Για αυτές τις λογιστικές εταιρείες, αυτός ο όρος χρησιμοποιείται λόγω του τεράστιου μεγέθους, της καλής φήμης και της παγκόσμιας εμβέλειας στον τομέα.

Αν και αυτές οι εταιρείες συνήθως αναγνωρίζονται ως μεμονωμένες εταιρείες, κάθε μία από αυτές τις λογιστικές εταιρείες διαθέτει ένα δίκτυο διαφορετικών ανεξάρτητων εταιρειών που, με τη σύναψη συμφωνιών, συνεργάζονται μεταξύ τους με τα καθορισμένα πρότυπα ποιότητας και την κοινή ονομασία.

Λίστα τεσσάρων λογιστικών εταιρειών

Υπάρχουν τέσσερις εταιρείες που εμπίπτουν σε αυτήν την κατηγορία είναι οι εξής:

# 1 - Deloitte

Το Deloitte είναι επίσης γνωστό ως το Deloitte Touché Tohmatsu Limited. Η εταιρεία έχει συσταθεί στο Ηνωμένο Βασίλειο ως διεθνής εταιρεία ελεγκτικών υπηρεσιών. Η εταιρεία άρχισε να λειτουργεί ως ξεχωριστές εταιρείες με τέσσερα ονόματα όπως οι William Deloitte, Elijah Sells, Charles Haskins και George touche, από τις οποίες τρεις εταιρείες συγχωνεύθηκαν και έγιναν Deloitte & Touche.

Επί του παρόντος, η εταιρεία είναι κυρίως γνωστή ως Deloitte LLP με τέσσερις θυγατρικές που ονομάζονται Deloitte & Touche LLP, Deloitte χρηματοοικονομικές συμβουλευτικές υπηρεσίες LLP, Deloitte Consulting LLP και Deloitte Tax LLP. Κατά τη διάρκεια της περιόδου, η Deloitte εξαγόρασε πολλές εταιρείες και τις δημιούργησε ως θυγατρικές της ή τις συγχώνευσε και έγινε μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες στον κόσμο, προσφέροντας ένα ευρύ φάσμα ευκαιριών απασχόλησης. Ένα άτομο που αναζητά εργασία στο Deloitte μπορεί σε οποιαδήποτε από τις κατηγορίες όπως συμβουλευτικές υπηρεσίες, φορολογικές συμβουλές, χρηματοοικονομικές συμβουλευτικές υπηρεσίες κ.λπ.

# 2 - Pricewaterhouse Coopers (PwC)

Η έδρα του Price Water house Coopers (PwC) βρίσκεται στο Λονδίνο και ιδρύθηκε το έτος 1849 από την τιμή του Samuel Lowell. Μεγάλη επιλογή των υπηρεσιών προσφέρεται από τους Pricewaterhouse Coopers στους πελάτες τους, οι οποίοι περιλαμβάνουν έλεγχο και διασφάλιση, συμβουλές, φορολογικά θέματα, αναφορές IFRS, κ.λπ. Όλα αυτά παρέχουν μια μεγάλη ευκαιρία τόσο στους σημερινούς όσο και στους πιθανούς υπαλλήλους να εργάζονται σε διαφορετικούς τομείς και ανακαλύψτε την ειδικότητά τους στην ίδια εταιρεία.

# 3- Klynveld Peat Marwick Goerdeler (KPMG)

Το KPMG είναι επίσης γνωστό ως Klynveld Peat Marwick Goerdeler. Ιδρύθηκε αρχικά το έτος 1911 καθώς εκείνη την εποχή, δύο εταιρείες συγχωνεύτηκαν και δημιούργησαν την Peat Marwick. Τρεις κύριες υπηρεσίες προσφέρονται από την KPMG, δηλαδή τον έλεγχο, τις συμβουλευτικές υπηρεσίες και τους φόρους. Αυτές οι τρεις υπηρεσίες μπορούν περαιτέρω να καταστραφούν σε πολλές από τις υπο-υπηρεσίες και έτσι να καταστήσουν την KPMG πλήρη υπηρεσία. Η KPMG έχει προτεραιότητα να χτίσει τον πολιτισμό που ανταμείβει ένα υψηλό επίπεδο απόδοσης και καλλιεργεί το ταλέντο.

# 4 - Ernst & Young (EY)

Η Ernst & Young, η οποία επίσης μερικές φορές αναφέρεται ως EY, είναι μια άλλη διεθνής λογιστική εταιρεία από τέσσερις εταιρείες των τεσσάρων εταιρειών, με έδρα το Λονδίνο. Η EY ιδρύθηκε από τη συγχώνευση των δύο εταιρειών, συγκεκριμένα της Ernst & Ernst και της Arthur young και της εταιρείας το έτος 1989. Η εταιρεία βρίσκεται σε διάφορες χώρες, που μετράνε για περισσότερες από 150, έχουν περισσότερα από 700 γραφεία σε όλο τον κόσμο. Προσφέρουν πολλές υπηρεσίες, που περιλαμβάνουν έλεγχο και διασφάλιση, φορολογικά θέματα, συμβουλές, συναλλαγές κ.λπ.

Πλεονεκτήματα

  • Καθώς τα μεγάλα τετράγωνα προσφέρουν διάφορες υπηρεσίες σε διαφορετικούς τομείς, επιτρέπει στους υπαλλήλους και τους πιθανούς υπαλλήλους να εργάζονται στους διαφοροποιημένους τομείς. Επίσης, μπορούν να βρουν μια ειδικότητα στη συνεργασία με την ίδια εταιρεία.
  • Αυτές οι λογιστικές εταιρείες παρέχουν διαφορετικούς τύπους υπηρεσιών στους πελάτες, έτσι οι πελάτες μπορούν να επωφεληθούν από τις διάφορες υπηρεσίες στο ίδιο μέρος. Επίσης, καθώς υπάρχει μια ευρεία βάση πελατών με αυτές τις εταιρείες, μπορούν να παρέχουν πιο ενημερωμένες αποφάσεις από άλλους χρησιμοποιώντας τις προηγούμενες εμπειρίες τους στους πελάτες τους.
  • Η προσφορά ενός ευρέος φάσματος υπηρεσιών βοηθά την εταιρεία να εξυπηρετεί μια διαφορετική ομάδα εργαζομένων.

Μειονεκτήματα

  • Παρόλο που έχουν διάφορους πόρους και την εσωτερική πρόσβαση στις εταιρείες, αυτοί οι τέσσερις μεγάλοι γίγαντες είχαν εμπλακεί στις τεράστιες απάτες, οι οποίες προκάλεσαν τεράστιο πόνο στους μετόχους των εταιρειών μαζί με τους επενδυτές κεφαλαίων.
  • Μερικές φορές, αυτές οι εταιρείες δεν κάνουν πολλές ερωτήσεις και δεν αναφέρουν τα ύποπτα πράγματα στην έκθεσή τους με φόβο ότι θα χάσουν τους πελάτες.

Σημαντικά σημεία

# 1 - Πριν από τις τέσσερις μεγάλες εταιρείες, για πολλά από τα χρόνια του παρελθόντος, υπήρχαν οκτώ μεγάλες εταιρείες που μειώθηκαν στις τέσσερις μεγάλες εταιρείες όταν πραγματοποιήθηκαν οι ενοποιήσεις μεταξύ της δεκαετίας του 1990 και των αρχών της δεκαετίας του 2000. Οι ενοποιήσεις που πραγματοποιήθηκαν έχουν ως εξής:

  • Arthur, νέος με τον Ernst & Whinney.
  • Τιμή Waterhouse με τους Coopers & Lybrand.
  • Η Deloitte Haskins και πουλάει με το touche ross Tohmatsu.
  • Στο Arthur Andersen, τέθηκαν πολλές αγωγές για τον έλεγχο της κακής λειτουργίας λόγω της οποίας βγήκε εκτός λειτουργίας βίαια.

# 2 - Για πολλές από τις μεγάλες δημόσιες εταιρείες, οι ελεγκτικές εργασίες εκτελούνται από αυτές τις κορυφαίες εταιρείες.

συμπέρασμα

Το Big 4, επίσης γνωστό ως τελικό 4, είναι οι τέσσερις μεγαλύτερες λογιστικές εταιρείες και οι εταιρείες επαγγελματικών υπηρεσιών που έχουν διεθνή παρουσία. Για την πλειονότητα των εισηγμένων εταιρειών, αυτές οι τέσσερις μεγάλες εταιρείες εκτελούν ελεγκτικές εργασίες. Σε αυτά περιλαμβάνονται οι Deloitte, Pricewaterhouse Coopers, KPMG και Ernst & young. Εκτός από αυτά, υπάρχουν πολλές άλλες εταιρείες που παρέχουν παρόμοιο τύπο υπηρεσιών, αλλά είναι μικρές σε σύγκριση με αυτές.


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found