Investment Banking στη Νιγηρία (Λίστα κορυφαίων τραπεζών, μισθοί, θέσεις εργασίας)

Επισκόπηση των Επενδυτικών Τραπεζών στη Νιγηρία

Η Νιγηρία θεωρείται μία από τις δημοφιλείς επιλογές για εργασία και προσέλκυση επενδύσεων, καθώς τα μεγάλα αποθέματα πετρελαίου αξιοποιήθηκαν. Αν και καταπολεμά ζητήματα όπως η διαφθορά και η ασφάλεια, η χώρα έχει εξελιχθεί τα τελευταία 25 χρόνια και θεωρείται ένας επιθυμητός προορισμός για πολλούς ομογενείς.

Οι επενδυτικές τράπεζες στη Νιγηρία επικεντρώνονται στην προσφορά ενός ομαλού συνδυασμού παραδοσιακών και προσαρμοσμένων προϊόντων για όλα τα είδη πελατών, μερικά από τα οποία μπορούν να κοινοποιηθούν ως εξής:

 • Η παραδοσιακή και κρίσιμη λειτουργία της έκδοσης νέων τίτλων (ομόλογα και μετοχές) για ιδιωτικούς και κυβερνητικούς οργανισμούς και οργανισμούς. Όλη η έκδοση κινητών αξιών αγοράζεται από την τράπεζα και πωλείται στους επενδυτές σε υψηλότερη τιμή.
 • Προσφέροντας κεφάλαια για τη χρηματοδότηση μεγάλων έργων όπως πετρέλαιο και φυσικό αέριο, δρόμοι, εγκαταστάσεις και μηχανήματα, υποδομές, γεωργία κ.λπ.
 • Οικονομικά για συγχωνεύσεις και εξαγορές.
 • Βοηθώντας κυβερνητικές υπηρεσίες στη γεφύρωση του χάσματος των αναντιστοιχιών φόρων.
 • Αύξηση κεφαλαίου μέσω της δωρεάν πώλησης μετοχών στο χρηματιστήριο. Νομικά, οι εταιρείες δεν υποχρεούνται να υποβάλλουν αίτηση στις τράπεζες ενώ θέτουν ζητήματα, μέσω της διαμεσολάβησης των επενδυτικών τραπεζών επιτρέπει την ομαλή εκτέλεση της δράσης.

Λίστα κορυφαίων τραπεζών επενδύσεων στη Νιγηρία

Μερικές από τις φημισμένες τράπεζες επενδύσεων στη Νιγηρία είναι:

 • Afribank
 • Τράπεζα πιστότητας
 • Πρώτη Τράπεζα της Νιγηρίας
 • Standard Chartered Bank (Κατάστημα Νιγηρίας)
 • Τράπεζα αστικής ανάπτυξης της Νιγηρίας
 • Τράπεζα της Σαβάνας
 • Zenith Bank

Διαδικασία πρόσληψης επενδυτικών τραπεζών στη Νιγηρία

Η διαδικασία πρόσληψης είναι σε μεγάλο βαθμό σε παρόμοιες γραμμές, αλλά μπορεί να τροποποιηθεί ανάλογα με συγκεκριμένα προφίλ. Η διαδικασία θα ήταν γενικά με τον ακόλουθο τρόπο:

 • # 1) - Ο υποψήφιος πρέπει να υποβάλει αίτηση για μια συγκεκριμένη θέση που είναι γενικά διαδικτυακή. Εάν ο υποψήφιος φαίνεται κατάλληλος, καλούνται για τη διαδικασία συνέντευξης. Αν και αυτό το βήμα δεν πρέπει να διαρκέσει περισσότερο από μερικές ημέρες, σε ορισμένες περιπτώσεις η ολοκλήρωση αυτού του βήματος χρειάστηκε περισσότερο από 4 εβδομάδες.
 • # 2) - Ένα τεστ ικανότητας μπορεί να διεξαχθεί ανάλογα με τη διαδικασία της εταιρείας. Ένας τέτοιος έλεγχος διεξάγεται γενικά για να εκτιμηθεί η προσωπικότητα του υποψηφίου και πώς αναμένεται να εκτελέσουν σε διάφορες καταστάσεις. Ορισμένοι υποψήφιοι που δεν είναι κατάλληλοι φιλτράρονται.
 • # 3)  - Θα υποβληθεί μελέτη περίπτωσης στους υποψηφίους και αναμένεται να απαντήσουν σε ορισμένες ερωτήσεις με βάση το περιεχόμενο της υπόθεσης. Αυτές οι περιπτώσεις είναι γενικά πραγματικές καταστάσεις με φανταστικά ονόματα υπαλλήλων. Παρόμοια με τη δοκιμή επάρκειας, η ικανότητα των υποψηφίων δοκιμάζεται να καταλάβει πώς το άτομο θα χειριστεί διαφορετικές καταστάσεις.
 • # 4)   Ένας γύρος ομαδικής συζήτησης (GD) μπορεί επίσης να θεωρηθεί είτε ως εναλλακτική λύση στη μελέτη περίπτωσης είτε μαζί με τη μελέτη περίπτωσης. Σε γενικές γραμμές, ένα GD βοηθά στο φιλτράρισμα των καταλληλότερων υποψηφίων που επιδεικνύουν ηγετικές ικανότητες. Μια ομάδα πολλαπλών υποψηφίων κάθεται σε μια στρογγυλή τράπεζα και ένα θέμα παρουσιάζεται για συζήτηση. Τα θέματα συζήτησης θα είναι γενικά θέματα που σχετίζονται με ή χωρίς τον κλάδο. Ο στόχος δεν είναι μόνο να κατανοήσουμε τη γνώμη των υποψηφίων, αλλά και να αξιολογήσουμε πώς μπορούν να χειριστούν μια ομάδα ανθρώπων με ή χωρίς αντιφάσεις.
 • # 5)   Το επόμενο βήμα είναι η διαδικασία συνέντευξης η οποία κατανέμεται περαιτέρω σε τεχνικό γύρο και HR Round
  • Ο τεχνικός γύρος που λαμβάνεται από τον Ανώτερο Αναλυτή / VP της Τράπεζας Επενδύσεων. Είναι γενικά μια ψησταριά, καθώς οι περισσότεροι από τους ερευνητές είναι άτομα με μεγάλη εμπειρία. Ο ερευνητής θα ελέγξει ορισμένες πτυχές όπως η γνησιότητα του υποψηφίου με βάση το βιογραφικό που έχουν παρουσιάσει, αποτίμηση και δεξιότητες χρηματοοικονομικής μοντελοποίησης Αναλυτικές δεξιότητες σύμφωνα με τις προσδοκίες των μελλοντικών υπαλλήλων τους, το επίπεδο εμπιστοσύνης του υποψηφίου και τη συνολική προσωπικότητα και πώς μπορούν ταιριάζει στην κουλτούρα του οργανισμού.
  • Μόλις διεξαχθεί ο τεχνικός γύρος εάν ο υποψήφιος θεωρηθεί κατάλληλος για τη δουλειά, θα διεξαχθεί ο γύρος HR που διεξάγεται από το τμήμα Ανθρώπινου Δυναμικού Αυτό μπορεί να πραγματοποιηθεί την ίδια ημέρα ή την επόμενη μέρα, αλλά θεωρείται ως το τελευταίο βήμα πριν από την εξασφάλιση της εργασίας. Ο κύριος στόχος αυτού του γύρου είναι να διασφαλίσει ότι ο υποψήφιος θα είναι πολιτιστικός κατάλληλος στην επιχείρηση. Ελέγχουν ορισμένες πτυχές, όπως πώς είναι ντυμένοι / καλλωπισμένοι, στόχοι σταδιοδρομίας, συζητήσεις για τους μισθούς και συνολική προσωπικότητα (το HR θεωρείται καλύτερο για την αξιολόγηση αυτής της πτυχής)

(Είναι πιθανό οι κύκλοι να ανταλλάσσονται ανάλογα με τον αριθμό των υποψηφίων)

Μόλις διαγραφούν τα παραπάνω βήματα και οριστικοποιηθεί ο υποψήφιος, ο υποψήφιος θα κληθεί για τελική διαπραγμάτευση σχετικά με την αποζημίωση, τον τίτλο, τα προνόμια, την ημερομηνία συμμετοχής και οποιαδήποτε άλλη επιβεβαίωση. Εάν ο υποψήφιος αποδέχεται όλους τους όρους και προϋποθέσεις, επιλέγονται και η θέση είναι κλειστή.

Μισθοί Τραπεζικής Επενδύσεων στη Νιγηρία

Η Νιγηρία είναι μια από τις φθηνότερες χώρες στον κόσμο για τη χρηματοδότηση δραστηριοτήτων σε σύγκριση με τις ανεπτυγμένες χώρες όπως οι ΗΠΑ. Οι περισσότερες από τις καθιερωμένες εταιρείες έχουν δημιουργήσει μία από τις υπεράκτιες μονάδες τους στη Νιγηρία. Αυτό τους δίνει τη δυνατότητα να προσφέρουν προσοδοφόρες ευκαιρίες αποζημίωσης στους υπαλλήλους τους.

 • Οι μηνιαίοι μισθοί αναλυτών κυμαίνονται γενικά από 300.000 NGN (Νιγηριανά Naira) έως 500.000 NGN. [1 $ = NGN 360]
 • Πρόσθετες απολαβές μπορούν επίσης να προσφερθούν όπως εγκαταστάσεις στέγασης, ταξιδιωτικά επιδόματα, ετήσιες διακοπές για τον εαυτό σας και την οικογένεια κ.λπ.
 • Το Investment Banker στη Νιγηρία μπορεί να κερδίσει επιπλέον προμήθειες ανάλογα με την επιτυχία της συμφωνίας και ένα προκαθορισμένο ποσοστό για το οποίο θα είναι επιλέξιμος ο τραπεζίτης.

Investment Banking στη Νιγηρία - Ευκαιρίες εξόδου

Πρέπει να σημειωθεί ότι υπάρχουν πολλές ελκυστικές και κερδοφόρες βιομηχανίες για την επενδυτική τραπεζική στη Νιγηρία και ορισμένες από αυτές είναι:

 • Παραγωγή τροφίμων και επιχείρηση εστιατορίων
 • Ακίνητα
 • Αγροτική επιχείρηση
 • Βιομηχανία μόδας
 • Εκπαίδευση
 • Βιομηχανία ταινιών και μουσικής
 • Επέκταση Διαδικτύου
 • Επιμελητεία

Κάποιος μπορεί να διερευνήσει τις ευκαιρίες σταδιοδρομίας του σε πολλές βιομηχανίες αποκτώντας έτσι μια ολιστική άποψη. Έτσι, μπορεί κανείς να συνεχίσει να αλλάζει πολλές εταιρείες που ασχολούνται με περισσότερες βιομηχανίες που απαιτούν επενδυτική τραπεζική διευκόλυνση.

Οι ευκαιρίες εξόδου είναι επίσης διαθέσιμες σε άλλες χώρες αφού αποκτήσουν επαρκή εμπειρία στη Νιγηρία. Οι διευθυντές μεσαίου και ανώτερου επιπέδου μπορούν να εξερευνήσουν τομείς ευκαιριών όπως χώρες της Μέσης Ανατολής και της Νοτιοανατολικής Ασίας. Στη συνέχεια, οι πόρτες μπορούν επίσης να ανοίξουν προς τις ευρωπαϊκές και αμερικανικές χώρες.

Πολλά ανεπτυγμένα έθνη σκέφτονται επίσης να στείλουν τους ομογενείς τους στη Νιγηρία με προσοδοφόρες ευκαιρίες αποζημίωσης για να δημιουργήσουν τις βάσεις τους ή να επεκτείνουν τις δραστηριότητές τους στη Νιγηρία.


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found