Τραπεζική Επενδύσεων έναντι Εμπορικής Τραπεζικής | Σε βάθος σύγκριση

Διαφορά μεταξύ επενδύσεων και εμπορικών τραπεζών

Η επενδυτική τραπεζική ενεργεί πρωτίστως ως μεσίτης μεταξύ οντοτήτων που θέλουν να συμμετάσχουν σε μια χρηματοοικονομική διευθέτηση όπως να ασχολείται με την αγορά και την πώληση των μετοχών, τις συγχωνεύσεις και τις εξαγορές, και βοηθώντας στην αρχική δημόσια προσφορά, ενώ η εμπορική τραπεζική παρέχει τις υπηρεσίες όσον αφορά λήψη καταθέσεων και δάνεια σε ιδιώτες και εταιρείες.

Αυτό είναι το 1ο μέρος της σειράς επισκόπησης 9 μερών για το Investment Banking.

 • Μέρος 1 - Επενδυτική τραπεζική έναντι εμπορικής τραπεζικής
 • Μέρος 2 - Έρευνα μετοχών
 • Μέρος 3 - AMC
 • Μέρος 4 - Πωλήσεις και συναλλαγές
 • Μέρος 5 - Ιδιωτικές τοποθετήσεις μετοχών
 • Μέρος 6 - Αναδόχοι
 • Μέρος 7 - Συγχωνεύσεις και εξαγορές
 • Μέρος 8 - Αναδιάρθρωση και αναδιοργάνωση
 • Μέρος 9 - Ρόλοι επενδυτικής τραπεζικής

Σε αυτό το εκπαιδευτικό βίντεο επενδυτικής τραπεζικής, συζητάμε κυρίως τρία πράγματα.

 • Τι είναι μια Τράπεζα Επενδύσεων;
 • Τι είναι μια εμπορική τράπεζα
 • Επενδυτική Τραπεζική έναντι Εμπορικής Τραπεζικής.

Ας δούμε τώρα το παρακάτω βίντεο για να τα κατανοήσουμε λεπτομερώς.

Investment Banking εναντίον Μεταγραφή βίντεο εμπορικής τραπεζικής

Επισκόπηση Επενδυτικής Τραπεζικής

Γεια σας φίλοι; Καλώς ήλθατε στην επισκόπηση του προγράμματος και της επενδυτικής τραπεζικής της EDU CBA. Σε αυτό το σύντομο εισαγωγικό πρόγραμμα για την επισκόπηση της επενδυτικής τραπεζικής, θα μάθετε ποιοι είναι οι βασικοί ρόλοι και οι ευθύνες ή οι διαφορετικές λειτουργίες μιας τράπεζας επενδύσεων.

Πείτε, για παράδειγμα, τι είναι η έρευνα; Τι είναι το τμήμα πωλήσεων και συναλλαγών; Πώς βοηθούν οι τράπεζες όσον αφορά την άντληση κεφαλαίων για διάφορες εταιρείες; Ποια είναι αυτά τα λόγια; Τι είναι η αναδοχή; Τι είναι η αγορά; Και ας πούμε γιατί οι επενδυτικές τραπεζικές δραστηριότητες M&A αποτελούν τον πυρήνα και την καρδιά και την ψυχή του τμήματος επενδυτικής τραπεζικής. Θα προσπαθήσουμε επίσης να απαντήσουμε σε ερωτήσεις σχετικά με το τι είναι η αναδιάρθρωση και η αναδιοργάνωση; Και πώς οι τράπεζες βοηθούν από την άποψη αυτή, καθώς ίσως έχετε καταλάβει ότι γνωρίζετε ότι αναφερόμουν τις επενδυτικές τράπεζες και τις τράπεζες ως έναν όρο, τώρα αυτά τα δύο πράγματα είναι κάπως πολύ συγκεχυμένα, γιατί ξέρετε ότι οι εμπορικές τράπεζες έχουν διαφορετική εργασία μαζί, καθώς γνωρίζετε και όταν μιλάμε για επενδυτική τραπεζική,υπάρχει ένα είδος πολύ διαφορετικό το ένα από το άλλο, έτσι το πρώτο πράγμα που μας επιτρέπει να κατανοήσουμε το Investment Banking εναντίον του Commercial Banking.

Τι είναι η Εμπορική Τράπεζα;

Ας δούμε τώρα τι είναι μια εμπορική τράπεζα; Τώρα οι εμπορικές τράπεζες αναφέρονται μερικές φορές ως τράπεζες λιανικής εντάξει, και ένα παράδειγμα εμπορικής τράπεζας ή λιανικής τράπεζας θα μπορούσε να είναι κάτι όπως η Barclays, η JP Morgan Chase Bank, τότε μπορούμε επίσης να συμπεριλάβουμε την HSBC. Θα υπήρχε ολόκληρος ο κατάλογος που γνωρίζετε εμπορικές τράπεζες, αλλά το κύριο ερώτημα εδώ είναι ότι ποια είναι η εμπορική τράπεζα και ποιες είναι οι ευθύνες τους; Πώς κερδίζουν χρήματα; Επιτρέψτε μου λοιπόν να το θέσω με αυτόν τον τρόπο με πολύ πολύ ακατέργαστο τρόπο.

Ας υποθέσουμε ότι πρόκειται για εμπορική τράπεζα και γνωρίζετε ότι υπάρχουν δύο διαφορετικά σύνολα μερών. Σκεφτείτε εσένα και εμένα. όταν έχουμε επιπλέον μετρητά, ξέρετε ότι καταθέτουμε αυτά τα χρήματα στην τράπεζα. Είμαστε ουσιαστικά καταθέτες, σωστά; Η τράπεζα είναι ένα μέρος όπου συλλέγουν χρήματα από διάφορους καταθέτες. Έτσι, οι καταθέτες μπορούν να είναι με τη μορφή ατόμων, ή μπορούν επίσης να είναι εταιρείες, επιχειρηματικός τύπος. Ουσιαστικά, αυτό που λέμε ότι η τράπεζα συλλέγει πραγματικά δολάρια από αυτούς τους καταθέτες.

Τι παίρνει λοιπόν ένας καταθέτης σε αντάλλαγμα; Το ένα είναι ότι τα χρήματα που έχουν κατατεθεί είναι ασφαλή, και δεύτερον, αυτό που κέρδισαν είναι κάτι που ονομάζεται επιτόκιο. Ας το ονομάσουμε λοιπόν ως τόκο στην κατάθεση. Επομένως, εάν έχετε καταθέσει 100 $ και το επιτόκιο είναι 5%, η τράπεζα στο τέλος ενός έτους θα σας πληρώσει όχι μόνο 100 $, που είναι το αρχικό σας ποσό, αλλά στον λογαριασμό σας, θα δείτε επίσης $ 5, που είναι αντιστοιχεί στην πληρωμή τόκων. Έτσι, θα έχετε 105 $ στο τέλος ενός έτους εάν καταθέσετε 100 $ στην τράπεζα. Τώρα, αυτή είναι μια πλευρά όπου η τράπεζα αντλεί πραγματικά χρήματα. Το δεύτερο είναι όπου αναπτύσσουν το σύνολο των χρημάτων.

Σκεφτείτε λοιπόν ότι γνωρίζετε τα δάνεια. Τα δάνεια με τη μορφή που γνωρίζετε στεγαστικά στεγαστικά δάνεια. Ξέρετε ότι θα μπορούσαν να είναι άτομα που θα ήθελαν να έχουν δάνεια αυτοκινήτων, ξέρετε ότι θα μπορούσαν να είναι προσωπικά δάνεια, θα μπορούσε να είναι οποιαδήποτε άλλη μορφή δανείων. Αυτό μπορεί να ισχύει για τα άτομα, αλλά μπορεί επίσης να δούμε ορισμένα μέρη των δανείων που χορηγούνται σε εταιρικά. Αυτό που ουσιαστικά λέμε είναι ότι η τράπεζα μαζεύει χρήματα από τους καταθέτες και δίνει σε αυτούς που χρειάζονται χρήματα. Τι χρεώνουν λοιπόν προς όφελος της τράπεζας εδώ; Το πλεονέκτημα της τράπεζας είναι ότι κερδίζουν και πάλι τόκους, τους οποίους θα το ονομάσουμε καθώς ας υποθέσουμε άγνωστους, και γνωρίζετε ότι αυτό είναι το εισόδημα από τόκους τους και αυτό είναι το κόστος τόκων τους

Έτσι, η τράπεζα κερδίζει χρήματα διασφαλίζοντας ότι οι τόκοι από δάνεια που κερδίζουν είναι μεγαλύτεροι από τους τόκους για τις καταθέσεις που δίνουν. Αυτό είναι λοιπόν το εισόδημα από τόκους, και από την άλλη πλευρά, αυτό είναι ένα κόστος. Έτσι, εάν μια τράπεζα μπορεί να το διαχειριστεί, η τράπεζα θα είναι κερδοφόρα. Παραδοσιακά, λοιπόν, οι τράπεζες έχουν κάνει αυτό το είδος επιχείρησης όπου δίνουν δάνεια και γνωρίζετε ότι αυτό είναι κάτι σαν μια επιχείρηση χαμηλού κινδύνου και ονομάζεται εμπορική ή λιανική τράπεζα. Έτσι, με αυτήν την κατανόηση μιας εμπορικής τράπεζας, ας προχωρήσουμε τώρα

Τι είναι το Investment Banking;

Ας δούμε λοιπόν τι είναι η επενδυτική τραπεζική; Πρώτον, σημειώστε ότι η επενδυτική τραπεζική είναι διαφορετική από την παραδοσιακή ή την εμπορική τραπεζική, στην οποία αναφέραμε νωρίτερα. Έτσι, η επενδυτική τραπεζική δεν παίρνει τις καταθέσεις σας όπως κάνει η τράπεζα. Ούτε πληρώνουν πραγματικά την πράξη μας ως εγγύηση για τη φύλαξη των χρημάτων των καταθετών; Έτσι οι επενδυτικές τράπεζες δεν το κάνουν αυτό. Ας δούμε λοιπόν τι κάνουν οι τράπεζες επενδύσεων;

Η αναλογία ενός μεσίτη ακινήτων

Για να κατανοήσω καλύτερα μια επενδυτική τραπεζική, επιτρέψτε μου να σας δώσω μια αναλογία σχετικά με έναν μεσίτη ακινήτων. Τώρα, ποιος είναι μεσίτης ακινήτων; Ας υποθέσουμε ότι από τη μία πλευρά, υπάρχουν αγοραστές, αγοραστές ενός διαμερίσματος και, στη συνέχεια, από την άλλη πλευρά, υπάρχουν πωλητές του διαμερίσματος.

Υπάρχουν λοιπόν αγοραστές, καθώς και πωλητές του διαμερίσματος. Τώρα προφανώς, θα ήθελαν να πραγματοποιήσουν συναλλαγές και να κάνουν αυτήν την αγορά να συμβεί. Τώρα από τη μία πλευρά, όταν οι αγοραστές που είναι μεμονωμένοι αγοραστές αναζητούν τους πωλητές που γνωρίζετε μερικές φορές ή, στην πραγματικότητα, πολλές φορές, γίνεται πολύ δύσκολο για τους αγοραστές να κάνουν όλη τη δέουσα επιμέλεια σε σχέση με το διαμέρισμα ή ίσως γνωρίζετε, Κοιτάξτε τα οικονομικά ζητήματα και διαπραγματευτείτε τα.

Έτσι, επιπλέον, το σημαντικό πράγμα που ψάχνει είναι επίσης ένα πρόβλημα για αυτούς. Αυτό που συμβαίνει είναι ότι αυτοί οι αγοραστές ενδέχεται να έρθουν σε επαφή με άτομα που ονομάζονται μεσίτες ακινήτων. Τώρα, αυτοί οι μεσίτες ακινήτων θα κάνουν μερικές εργασίες που γνωρίζετε ότι θα προσδιορίσουν πόσους πωλητές υπάρχουν στην περιοχή που γνωρίζετε ότι θα επικοινωνούσαν και θα κάνατε μια λίστα ελέγχου για τις νομιμότητα που σχετίζονται με το διαμέρισμα που θα κάνουν πλήρως επιμέλεια ξέρετε ποια είναι τα οικονομικά ζητήματα και την έρευνα και ανάλογα με την απαίτηση του αγοραστή θα ήθελαν να προτείνουν τα ακίνητα. Έτσι, ένας μεσίτης ακινήτων είναι κάποιος που κάνει όλα αυτά τα καθήκοντα.

Τώρα, πώς αυτοί οι μεσίτες ακινήτων κερδίζουν συνήθως χρήματα; Αυτό γίνεται μέσω προμηθειών που κερδίζουν και οι προμήθειες αφορούν κυρίως επιτυχημένες συναλλαγές. Ας πούμε λοιπόν αν ένας αγοραστής έχει αγοράσει ένα διαμέρισμα από έναν πωλητή στα 10 εκατομμύρια δολάρια. Έτσι, ένα συγκεκριμένο ποσοστό θα είναι πραγματικά μέρος του μεσίτη ακινήτων ως προμήθειες ή χρεώσεις. Έτσι λειτουργεί ο μεσίτης ακινήτων. Τώρα έχοντας καταλάβει πώς λειτουργεί ένας μεσίτης ακινήτων, τώρα σκεφτείτε τον επενδυτή.

Θα καλέσω έναν τραπεζίτη επενδύσεων ως χρηματοοικονομικό μεσίτη. Έτσι, αντί για μεσίτη ακινήτων, το αποκαλώ ως χρηματοοικονομικό μεσίτη. Αυτό που είναι ουσιαστικά η δουλειά του είναι να κάνει τους αγοραστές από τη μία πλευρά και οι πωλητές να συναντηθούν κάπως. Τώρα απλά αλλάζω γρήγορα τον ορισμό των αγοραστών και των πωλητών σε αυτό το πλαίσιο επειδή μιλάω για επενδυτικές τραπεζικές εδώ.

 • Τώρα σκεφτείτε την εταιρεία αντί για αγοραστή ή πωλητή. Μιλώ για την εταιρεία. Τώρα αυτή η εταιρεία ας πούμε ότι αυτό το όνομα εταιρείας είναι ABC και θέλουν να αντλήσουν χρήματα. Συγκεντρώστε κεφάλαια που σημαίνει ότι γνωρίζετε ότι έχουν την υποχρέωση συγκέντρωσης κεφαλαίων επειδή πρόκειται να επενδύσουν και να επεκταθούν σε μεγάλο βαθμό από μια πολύ μικρή πόλη για να γνωρίζετε ότι θέλουν να έχουν παγκόσμια παρουσία εντελώς. Γι 'αυτό, χρειάζονται χρήματα. Επομένως, προφανώς, υπάρχουν δύο προσεγγίσεις για να γίνει αυτό, η μία είναι ότι μπορούν να προσεγγίσουν μια τράπεζα και η δεύτερη είναι ότι μπορούν να αυξήσουν τα ίδια κεφάλαια από την αγορά και το ονομάζουμε IPO. Έτσι κάνοντας μια IPO, ξέρετε ότι μπορούν να συγκεντρώσουν χρήματα από την αγορά. Ας υποθέσουμε λοιπόν ότι δεν θέλουν να πάνε στην τράπεζα για να αντλήσουν περισσότερα χρήματα. Έτσι, η επιλογή που αξιολογούν είναι μέσω αραίωσης μετοχών.Αυτό που εννοούν είναι ότι είναι έτοιμοι να δώσουν ένα μερίδιο της εταιρείας τους σε ορισμένους επενδυτές που θα ήταν πρόθυμοι να το κάνουν μέσω μιας αρχικής δημόσιας προσφοράς. Τώρα, εάν η εταιρεία ABC μπορεί να θέλει να προχωρήσει και να κάνει αυτήν την αρχική δημόσια προσφορά, θα το βρει πραγματικά δύσκολο, επειδή θα συμβούν μερικά πράγματα, υπάρχουν νομιμότητα που σχετίζονται με αυτήν, τότε εάν μιλάτε για εσάς γνωρίζετε πώς να γνωρίζετε τις διαδικασίες. Ξέρετε ότι μπορεί να μην το γνωρίζουν καν. Τρίτον, σε ποιες αποτιμήσεις; Ξέρετε όλα αυτά τα πράγματα που μπορεί να μην είναι πραγματικά εξοπλισμένα για να το κάνουν αυτό. Αυτό που κάνουν ουσιαστικά, γνωρίζετε ότι επικοινωνούν με κάποιον που ονομάζεται επενδυτικός τραπεζίτης.θα το βρουν πολύ δύσκολο γιατί μερικά πράγματα θα συμβούν, υπάρχουν νομιμότητα που σχετίζονται με αυτό, τότε αν μιλάτε για εσάς ξέρετε πώς να γνωρίζετε τις διαδικασίες. Ξέρετε ότι μπορεί να μην το γνωρίζουν καν. Τρίτον, σε ποιες αποτιμήσεις; Γνωρίζετε όλα αυτά τα πράγματα που μπορεί να μην είναι πραγματικά εξοπλισμένα για να το κάνουν αυτό. Αυτό που κάνουν ουσιαστικά, γνωρίζετε ότι επικοινωνούν με κάποιον που ονομάζεται επενδυτικός τραπεζίτης.θα το βρουν πολύ δύσκολο γιατί μερικά πράγματα θα συμβούν, υπάρχουν νομιμότητα που σχετίζονται με αυτό, τότε εάν μιλάτε για εσάς γνωρίζετε πώς να γνωρίζετε τις διαδικασίες. Ξέρετε ότι μπορεί να μην το γνωρίζουν καν. Τρίτον, σε ποιες αποτιμήσεις; Γνωρίζετε όλα αυτά τα πράγματα που μπορεί να μην είναι πραγματικά εξοπλισμένα για να το κάνουν αυτό. Αυτό που κάνουν ουσιαστικά, γνωρίζετε ότι επικοινωνούν με κάποιον που ονομάζεται επενδυτικός τραπεζίτης.

  Ο ρόλος του επενδυτή είναι να κάνει όλα αυτά τα καθήκοντα, να ελέγξει τις νομικές επιλογές, ξέρετε να κοιτάξετε τις διαδικασίες, να μιλήσετε για τις αποτιμήσεις και αυτό που κάνει αυτή η μεσιτεία είναι ότι προσδιορίζει το σύνολο των επενδυτών για αυτό το IPO. Έτσι, το «S» σημαίνει επενδυτές εδώ σε αυτήν την περίπτωση, και οι επενδυτές τραπεζίτες είναι ένας εξελιγμένος χρηματοοικονομικός μεσίτης. Στην πραγματικότητα, είναι συνδεδεμένοι με τους επενδυτές και βοηθούν αυτές τις εταιρείες να συγκεντρώσουν κεφάλαια και όλοι καταλαβαίνουν τον κατάλογο ελέγχου που γνωρίζετε ότι συγκεντρώνετε μέσω IPO. Έτσι, αυτό ήταν ένα μικρό παράδειγμα όπου γνωρίζετε ότι οι επενδυτές είναι από τη μία πλευρά και η εταιρεία είναι από την άλλη πλευρά.

  Λοιπόν, πώς κερδίζουν χρήματα οι τραπεζίτες επενδύσεων; Οι επενδυτές τραπεζίτες κερδίζουν χρήματα από προμήθειες όπως ο τρόπος που γνωρίζετε ότι οι μεσίτες ακινήτων που χρησιμοποιούσαν για αυτά τα παιδιά κερδίζουν πραγματικά προμήθειες για τον αριθμό των κεφαλαίων που συγκεντρώνονται για αυτήν την εταιρεία ABC. Έτσι, έτσι οι τράπεζες επενδύσεων κερδίζουν πραγματικά χρήματα.

 • Αυτός ήταν λοιπόν ένας από τους τρόπους που γνωρίζετε, το άλλο σύνολο παραδειγμάτων θα μπορούσε να σχετίζεται με συγχωνεύσεις και εξαγορές. Ας πούμε λοιπόν ότι υπάρχει μια εταιρεία που ονομάζεται ABC και θέλουν να συγχωνευθούν με μια άλλη εταιρεία που ονομάζεται DEF. Τώρα το πρόβλημα με αυτά τα δύο σύνολα εταιρειών θα ήταν ότι ενδέχεται να μην είναι αρκετά εξοπλισμένα για να χειριστούν όλες τις ρυθμιστικές πτυχές της συγχώνευσης καθώς και να φτάσουν στους κατάλληλους υπολογισμούς όσον αφορά τις αποτιμήσεις ή να προετοιμάσουν οικονομικά μοντέλα.

  Αυτό που κάνει λοιπόν η εταιρεία επενδυτικής τραπεζικής είναι να έρχονται και να συμβουλεύουν τις δυνατότητες της συγχώνευσης. Γιατί πρέπει να συμβεί; Ποιες είναι οι πιθανές συνέργειες και, στην πραγματικότητα, οι βασικές κρίσιμες πτυχές των τραπεζών επενδύσεων είναι ότι η υγεία είναι σε θέση να διαπραγματευτεί μια τιμή; Γνωρίζετε λοιπόν εάν η τιμή είναι υψηλή, τότε ξέρετε πώς να μιλήσετε με τους πελάτες για να κάνετε τους δύο αγοραστές και πωλητές να συναντηθούν σε ένα σημείο. Έτσι, είναι επίσης ειδικοί διαπραγματευτές, και για αυτό και πάλι, χρεώνουν προμήθεια.

  Έτσι, ένα ορισμένο ποσό προμήθειας, 1%, 2% ως παράδειγμα, μπορεί να γίνει κατανοητό από την άποψη της επενδυτικής τραπεζικής. Με λίγα λόγια, σκεφτείτε για τον μεσίτη ακινήτων και τον ρόλο του μεσίτη ακινήτων μόνο για να ξέρετε για να βοηθήσετε τους αγοραστές, και οι πωλητές να εντοπίσουν και μεταξύ των μεσιτών ακινήτων, προσθέστε πολύ αξία βοηθώντας επίσης στην αναζήτηση αγοραστή ως πωλητές, επίσης, για να προσδιορίσει τους αγοραστές.

  Προσθέτουν λοιπόν πολλή αξία στο μεταξύ, έτσι το επενδυτικό τραπεζικό κάνει επίσης το ίδιο, ενώ οι εταιρείες αναζητούν συγκέντρωση κεφαλαίων ή γνωρίζετε ότι εξετάζουν δραστηριότητες συγχωνεύσεων και εξαγορών. Έτσι, οι επενδυτικές τράπεζες κάνουν και πολλά άλλα πράγματα, οπότε θα τα συζητήσουμε όλα αυτά στις επόμενες διαλέξεις μας. Ελπίζω τώρα να είστε σε θέση να εκτιμήσετε τις διαφορές μεταξύ τι είναι μια τράπεζα επενδύσεων και τι είναι μια εμπορική τράπεζα.