Εσωτερικές συναλλαγές (Σημασία, παραδείγματα | Νομικά έναντι παράνομων

Τι είναι το Insider Trading;

Το Insider Trading πραγματοποιείται με διαπραγμάτευση από ιδιώτη ή ομάδα ατόμων ως αποτέλεσμα άμεσης ή έμμεσης πρόσβασης σε ορισμένες εμπιστευτικές πληροφορίες σχετικά με μια εταιρεία που μπορεί να αλλάξει την αντίληψη εάν αυτές οι πληροφορίες δημοσιοποιούνται.

Για να το καταλάβουμε, ας δούμε τη φράση.

 • Η πρώτη λέξη είναι «insider», που σημαίνει όταν ένα άτομο βρίσκεται μέσα σε μια εταιρεία ή ένα άτομο εργάζεται για μια επιχείρηση (δηλαδή ένας υπάλληλος).
 • Η τελευταία λέξη είναι «διαπραγμάτευση», που σημαίνει όταν μια ατομική ασφάλεια.

Συγκεντρώνοντας αυτές τις δύο λέξεις, έχουμε αυτό το νόημα - ένας υπάλληλος που διαπραγματεύεται τις αξίες της εταιρείας.

Τώρα, οι συναλλαγές μπορεί να είναι νόμιμες και παράνομες.

 • Η παράνομη διαπραγμάτευση εμπιστευτικών πληροφοριών είναι όταν οι εμπιστευτικές εταιρείες επιθυμούν να επωφεληθούν από τις πληροφορίες της εταιρείας στο κόστος της εταιρείας.
 • Η νομική διαπραγμάτευση εμπιστευτικών πληροφοριών είναι όταν οι εμπιστευτικές εταιρείες της εταιρείας διαπραγματεύονται μετοχές αλλά ταυτόχρονα αναφέρουν τις συναλλαγές στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς

Παράνομα παραδείγματα συναλλαγών εσωτερικών

 • Ας πούμε ότι μια εταιρεία θα πήγαινε για συγχώνευση σε λίγους μήνες. Ένα στέλεχος της εταιρείας γνωρίζει γι 'αυτό. Και για να επωφεληθεί από αυτό, αγοράζει τις μετοχές της εταιρείας προτού δημοσιοποιηθεί πραγματικά η ανακοίνωση της συγχώνευσης. Αυτό ονομάζεται παράνομη πληροφορική.
 • Ας πούμε ότι ένας κυβερνητικός υπάλληλος μαθαίνει ότι, λόγω ενός κανονισμού, μια εταιρεία μεταφορών θα ωφελούσε σε μεγάλο βαθμό. Κρυφά αποφασίζει να αγοράσει μετοχές της εταιρείας μεταφορών και πιέζει να εγκρίνει τον κανονισμό όσο πιο γρήγορα μπορεί. Αυτό είναι παράνομο εμπόριο από κάποιον εμπιστευτικό, δεδομένου ότι ο εργαζόμενος επωφελείται μόνο από τις πληροφορίες που δεν δημοσιοποιούνται ακόμη.
 • Ο κ. Η είναι υπάλληλος ενός οργανισμού. Παρακολούθησε μια συνάντηση στην οποία ο CFO της εταιρείας μιλούσε για το πώς η εταιρεία θα πάει σε πτώχευση μέσα σε λίγους μήνες. Γνωρίζοντας αυτό, ο κ. H καλεί κρυφά τον φίλο του που κατέχει μεγάλο αριθμό μετοχών της εταιρείας και προειδοποιεί ότι η εταιρεία θα πάει σε πτώχευση και ο φίλος του θα πρέπει να πουλήσει τις μετοχές της εταιρείας αμέσως.

Για παράνομη διαπραγμάτευση, ο ένοχος μπορεί να χρειαστεί να πληρώσει ένα τεράστιο πρόστιμο ή ακόμη και να φυλακιστεί.

πηγή: pymnts.com

Η SEC χρεώνει τον Jun Ying, πρώην CIO της αμερικανικής επιχειρηματικής μονάδας της Equifax για αυτήν την συναλλαγή. Ο Γινγκ πούλησε το απόθεμά του πριν από τη δημοσιοποίηση της μαζικής παραβίασης δεδομένων της εταιρείας

Νομικά παραδείγματα

Ως ιδιοκτήτης επιχείρησης ή ως μέλος του διοικητικού συμβουλίου, εάν βλέπετε συναλλαγές εντός της εταιρείας σας, πρέπει να αναφέρετε στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (SEC) χρησιμοποιώντας το έντυπο 4. (ρίξτε επίσης μια ματιά στους τύπους SEC Ρινίσματα)

Τώρα, ας δούμε μερικά παραδείγματα.

 • Ο Διευθύνων Σύμβουλος μιας εταιρείας έχει αγοράσει 10.000 μετοχές της δικής του εταιρείας. Δεδομένου ότι διαπραγματεύεται από εμπιστευτικά μέσα, ο ιδιοκτήτης της εταιρείας αναφέρει το ίδιο στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (SEC). Αυτό είναι νόμιμο, επειδή αναφέρεται η διαπραγμάτευση από ένα άτομο.
 • Οι εργαζόμενοι συχνά παρέχονται μετοχές ως μέρος της αποζημίωσης. Σε αυτήν την περίπτωση, εάν ένας υπάλληλος ασκήσει τις μετοχές του και αποκτήσει 500 εταιρικές μετοχές, μπορούμε να το ονομάσουμε νόμιμη διαπραγμάτευση από ένα άτομο.
 • Ο κ. Τ είναι μέλος του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας. Αποφασίζει να αγοράσει 3.000 μετοχές της δικής του εταιρείας. Και η συναλλαγή αναφέρεται αμέσως στη SEC. Μπορούμε επίσης να το ονομάσουμε νόμιμο εμπόριο πληροφοριών.

Διαφορά μεταξύ νόμιμων έναντι παράνομων συναλλαγών εμπιστευτικών πληροφοριών;

 • Πρώτον, μπορούμε να ονομάσουμε μια διαπραγμάτευση νόμιμη όταν η διαπραγμάτευση γίνεται κατά τη διάρκεια ενός χρονικού διαστήματος όπου οι μη δημόσιες πληροφορίες δεν θα επηρεάσουν τις επενδυτικές αποφάσεις των εξωτερικών επενδυτών.
 • Δεύτερον, θα καλέσουμε μια διαπραγμάτευση νόμιμη, όταν η διαπραγμάτευση από ένα άτομο αναφέρεται αμέσως στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (SEC) επειδή κάτι τέτοιο αποκαλύπτει τις πληροφορίες στο κοινό.
 • Τρίτον, κάθε διαπραγμάτευση που είναι νόμιμη (π.χ. επιλογές μετοχών εργαζομένων) θα εμπίπτει επίσης σε νόμιμη ανταλλαγή πληροφοριών.
 • Τέταρτον, εάν οποιοσδήποτε υπάλληλος μοιράζεται μη δημόσιες πληροφορίες με τους φίλους του για να τους ωφελήσει, δεν είναι νόμιμο εμπόριο από κάποιον εσωτερικό. Και αυτή η διαπραγμάτευση θα πρέπει να αναφέρεται αμέσως εάν ανακαλυφθεί. Εάν η SEC διαπιστώσει ένοχο στον υπάλληλο, πρέπει να πληρώσει πρόστιμο ή μπορεί να οδηγήσει και σε αυστηρότερη τιμωρία.
 • Πέμπτον, το διοικητικό συμβούλιο και οι ιδιοκτήτες της εταιρείας θα πρέπει να επαγρυπνούν ότι δεν πρέπει να κοινοποιούνται τυχόν εμπιστευτικές πληροφορίες χωρίς την προηγούμενη συγκατάθεσή τους.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found