Investment Banking vs Investment Management | (Διαφορές)

Διαφορά μεταξύ επενδυτικής τραπεζικής και διαχείρισης

Στην περίπτωση της επενδυτικής τραπεζικής , οι επενδυτές τραπεζίτες βοηθούν τους πελάτες τους στην άντληση κεφαλαίων από την αγορά, ενώ στην περίπτωση της διαχείρισης επενδύσεων , οι διαχειριστές επενδύσεων βοηθούν τους πελάτες τους στη διαχείριση των χρημάτων τους με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο πραγματοποιώντας οικονομική ανάλυση, έρευνα μετοχών κ.λπ.

Η επενδυτική τραπεζική και η διαχείριση είναι δύο από τις πιο περιζήτητες καριέρες για προπτυχιακούς επιχειρηματίες και χρηματοδότηση, υπόσχοντας μια καριέρα υψηλού προφίλ με εξαιρετικά προνόμια και μπόνους. Ωστόσο, δεν θα ήταν δυνατό να κάνετε μια τεκμηριωμένη επιλογή χωρίς να καταλάβετε τι αντιπροσωπεύει ο καθένας τους και το πονηρό τι ακριβώς έχουν να προσφέρουν ως καριέρα.

Τι είναι το Investment Banking;

Οι τράπεζες επενδύσεων είναι χρηματοπιστωτικά ιδρύματα που ασχολούνται με την αναδοχή, βοηθούν τις εταιρείες να εκδώσουν μετοχές και χρεωστικούς τίτλους μέσω IPO ή FPO, να διευκολύνουν τις συγχωνεύσεις και τις εξαγορές (M & As) τόσο από την πλευρά της αγοράς όσο και από την πλευρά της διαπραγμάτευσης και την εταιρική αναδιάρθρωση μαζί με ένα ευρύ φάσμα άλλων λειτουργιών. Εν ολίγοις, όταν μια εταιρεία χρειάζεται χρηματοδότηση, ζητά τη βοήθεια των επενδυτών τραπεζών για να είναι σε θέση να εκτελούν αποτελεσματικά αυτές τις σημαντικές συναλλαγές. Είναι ένας έντονα ανταγωνιστικός τομέας και αναμφισβήτητα με μερικά από τα καλύτερα προνόμια του κλάδου.

Τι είναι η διαχείριση επενδύσεων;

Επίσης γνωστό ως διαχείριση περιουσιακών στοιχείων / διαχείριση κεφαλαίων, ή διαχείριση χαρτοφυλακίου, περιλαμβάνει τη βοήθεια ενός ατόμου ή θεσμικού επενδυτή να βρει κατάλληλους επενδυτικούς δρόμους για να βοηθήσει στην επίτευξη των αναπτυξιακών τους στόχων. Τα άτομα που ζητούν βοήθεια από διαχειριστές επενδύσεων ή διαχειριστές περιουσιακών στοιχείων είναι συνήθως High-Networth Individuals (HNIs). Ο ρόλος του διαχειριστή περιουσιακών στοιχείων είναι να βοηθά στην πραγματοποίηση επενδύσεων σε μετοχές, τίτλους σταθερού εισοδήματος, ακίνητα και αμοιβαία κεφάλαια αντιστάθμισης μεταξύ άλλων μέσων. Μερικοί προτιμούν να το αποκαλούν «πλευρά αγοράς», καθώς οι διαχειριστές περιουσιακών στοιχείων βασικά απαιτείται να αγοράζουν επενδυτικά προϊόντα σύμφωνα με τις ανάγκες δημιουργίας πλούτου των πελατών τους.

Investment Banking vs Management - Εκπαίδευση & Δεξιότητες

# 1 - Τραπεζική Επενδύσεων

Στην ιδανική περίπτωση, ένα άτομο θα πρέπει όχι μόνο να έχει ειδικές γνώσεις στη χρηματοδότηση, αλλά πρέπει επίσης να διαθέτει εξαιρετικές επιχειρηματικές δεξιότητες και εξαιρετικές δυνατότητες δικτύωσης για να το κάνει επιτυχημένο σε αυτόν τον τομέα. Δεδομένου ότι οι περισσότερες πιστοποιήσεις με γνώμονα τη χρηματοδότηση δεν επικεντρώνονται στη δικτύωση, τα MBA είναι φυσικά τα καλύτερα για έναν επενδυτικό τραπεζικό ρόλο, δεδομένου του είδους των ευκαιριών δικτύωσης που έχουν στη διάθεσή τους.

Οι προπτυχιακοί φοιτητές σε τομείς που σχετίζονται με τη χρηματοδότηση και τις επενδύσεις μπορεί να έχουν μεγαλύτερη συνάφεια με αυτόν τον τομέα, αλλά μπορούν να εξεταστούν και αυτοί από άλλους μαθητές, δεδομένου ότι διαθέτουν το επιθυμητό σύνολο δεξιοτήτων. Συνήθως, οι επενδυτικές τραπεζικές πρακτικές είναι πολύ πιο ανταγωνιστικές από τις θέσεις σε επίπεδο εισόδου σε σύγκριση με κάποιες θέσεις σε επίπεδο χρηματοδότησης. Οι περισσότεροι επενδυτές τραπεζίτες ξεκινούν ως αναλυτής και συνεργάτης επενδυτικής τραπεζικής πριν αποφοιτήσουν στις θέσεις VP, Director και Managing Director.

Μερικές από τις βασικές δεξιότητες που απαιτούνται είναι:  

 • Εξαιρετικές αναλυτικές ικανότητες και προσοχή στη λεπτομέρεια
 • Προχωρημένες μαθηματικές δεξιότητες και επάρκεια σε τεχνικές πτυχές
 • Ικανότητες διαχείρισης πελατών και διαπραγματευτικές ικανότητες κατ 'εξοχήν
 • Excel, Financial Modeling, Valuations, PPT και άλλα.

# 2 - Διαχείριση επενδύσεων

Οι προπτυχιακοί φοιτητές χρηματοοικονομικής, οικονομικής, επιχειρηματικής και επενδυτικής ανάλυσης θα ταίριαζαν καλύτερα στον τομέα. Σήμερα, υπάρχει πολύ μεγαλύτερη προτίμηση για τους τεχνικά καταρτισμένους υποψηφίους και οι σχετικές επαγγελματικές πιστοποιήσεις μπορούν σίγουρα να βοηθήσουν στην ενίσχυση των προοπτικών σταδιοδρομίας.

Εάν έχετε την ονομασία CFA (Chartered Financial Analyst), μπορεί να είναι ένα ξεχωριστό πλεονέκτημα όσον αφορά την απόκτηση ειδικών γνώσεων σχετικά με τη λογιστική, τη διαχείριση χαρτοφυλακίου και την ανάλυση ασφάλειας που μπορεί να έχει τεράστια χρήση για έναν διαχειριστή περιουσιακών στοιχείων. Η πιστοποίηση CIMA (Certified Investment Management Analyst) μπορεί να είναι μια άλλη εξαιρετικά σχετική πιστοποίηση για όσους θέλουν να κάνουν καριέρα στη διαχείριση περιουσιακών στοιχείων.

Οι δεξιότητες που είναι απαραίτητες για τη δουλειά περιλαμβάνουν:

 • Εξαιρετικές μαθηματικές δεξιότητες και ευρεία γνώση επενδυτικών μέσων
 • Δυνατότητα λήψης μακροοικονομικής προβολής και απλουστευμένων επενδυτικών αποφάσεων
 • Δυνατότητα σχεδιασμού και επίτευξης μακροπρόθεσμων οικονομικών στόχων

Προοπτική απασχόλησης

Και οι δύο αυτοί τομείς προσφέρουν μερικές από τις καλύτερες επαγγελματικές προοπτικές, με πολλά ανοίγματα υψηλού προφίλ να διατίθενται κάθε χρόνο, καθώς ο χρηματοοικονομικός κλάδος συνεχίζει να αναπτύσσεται με λίγο πολύ σταθερό ρυθμό. Στην πραγματικότητα, σύμφωνα με μια εκτίμηση του Γραφείου Στατιστικής Εργασίας των ΗΠΑ, ο χρηματοπιστωτικός κλάδος αναμένεται να βιώσει αύξηση της απασχόλησης κατά 11% μεταξύ 2012 και 2022.

Μέχρι πριν από μια δεκαετία, η επενδυτική τραπεζική ήταν η αδιαμφισβήτητη επιλογή σταδιοδρομίας στη χρηματοδότηση, προσφέροντας σπάνιες ευκαιρίες ανάπτυξης και μια σχεδόν λαμπερή έκκληση, δεδομένου του είδους των διαπραγματεύσεων υψηλού επιπέδου που διαμεσολαβούν από επενδυτές τραπεζίτες. Από την άλλη πλευρά, η διαχείριση περιουσιακών στοιχείων σαφώς δεν ήταν τόσο ανταγωνιστική σε ένα πεδίο, αλλά τα πράγματα έχουν υποστεί μια αλλαγή στη θάλασσα, καθώς και σήμερα, η διαχείριση περιουσιακών στοιχείων θεωρείται ισοδύναμη με την επενδυτική τραπεζική με κάθε έννοια της λέξης.

Καθώς τα επενδυτικά μέσα γίνονται εξαιρετικά εξελιγμένα και η ποικιλία των επενδυτικών επιλογών συνεχίζει να εμφανίζεται, καθίσταται ολοένα και πιο δύσκολο για τους ΑΕΝ και τους θεσμικούς επενδυτές να εντοπίσουν κατάλληλες επενδυτικές ευκαιρίες. Ως αποτέλεσμα, υπήρξε μια απότομη αύξηση της ζήτησης για επαγγελματίες διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων με το κατάλληλο είδος εμπειρογνωμοσύνης και τεχνικής επάρκειας που απαιτείται για την ανάπτυξη και εφαρμογή αποτελεσματικών επενδυτικών στρατηγικών για την επίτευξη των στόχων των πελατών τους.

Λόγω μιας ολοένα και πιο ανταγωνιστικής αγοράς, οι εργοδότες προτιμούν να προσλαμβάνουν πιστοποιημένους και διαπιστευμένους επαγγελματίες σε ρόλους διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων προς όφελος της προστιθέμενης αξιοπιστίας και εμπειρογνωμοσύνης σε μια δεδομένη περιοχή. Από την άλλη πλευρά, η ζήτηση για επαγγελματίες επενδυτικής τραπεζικής έχει επίσης αυξηθεί σταθερά τα τελευταία χρόνια και οι εταιρείες Fortune 500 συνεχώς προσπαθούν να βελτιώσουν την εμπειρία τους στον τομέα.

Μισθός

Πριν από μια δεκαετία περίπου, οι επενδυτικές τραπεζικές θέσεις προσέφεραν μερικά από τα καλύτερα πακέτα αποζημιώσεων στον κλάδο και η διαχείριση περιουσιακών στοιχείων δεν ήταν πουθενά σε σχέση με αυτά τα στοιχεία. Ωστόσο, τα πράγματα έχουν αλλάξει δραστικά και σύμφωνα με μια μελέτη της New Financial, μιας δεξαμενής σκέψης, η μέση αμοιβή ανά υπάλληλο για επενδυτικές τράπεζες μειώθηκε κατά περίπου 25% από το 2006 έως το 2014 σε εκτιμώμενα 288.000 δολάρια ενώ, για την ίδια περίοδο, αυξήθηκε κατά περίπου 22% για τους παγκόσμιους διαχειριστές περιουσιακών στοιχείων σε περίπου 263.000 $. Αυτό δεν συνοψίζει μόνο την εξίσωση για αυτά τα δύο πεδία, αλλά δείχνει επίσης ένα ξεχωριστό μοτίβο ενός ολοένα και πιο ανταγωνιστικού πακέτου αμοιβών για διαχειριστές περιουσιακών στοιχείων σε σύγκριση με τους επενδυτές.

Όλα όσα ειπώθηκαν και έγιναν, παρά την ελαφρά κάμψη στην εποχή της μετά την πίστωση πιστωτικής κρίσης, η αγορά εργασίας για επενδυτικές τραπεζικές παραμένει επιπλέουσα και συνεχίζει να προσφέρει μερικά από τα καλύτερα πακέτα αμοιβών απευθείας από θέσεις εισόδου. Για να θέσουμε τα πράγματα σε προοπτική, ακόμη και οι ασκούμενοι τραπεζών μπορούν εύκολα να κερδίσουν από 70.000 έως 80.000 $ και μόλις ενταχθούν ως αναλυτές, φτάνει οπουδήποτε μεταξύ 115.000 έως 130.000 $ με σχεδόν 30.000 $ ως μπόνους. Μόλις συγκεντρώσουν περίπου 3 χρόνια εμπειρίας ως τραπεζικός συνεργάτης, το πακέτο τους αυξάνεται στην περιοχή των $ 200.000 συν.

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα καριέρας

Θα προσπαθούσαμε να μελετήσουμε τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα και των δύο αυτών σταδιοδρομιών για να μπορέσουμε να φτάσουμε σε μια καλύτερη σύγκριση.

# 1 - Επαγγελματικός Τραπεζικός Επενδύσεων

Πλεονεκτήματα:
 • Είναι μεταξύ μερικών από τους επαγγελματίες με τις καλύτερες αποζημιώσεις που ασχολούνται με τη μεσιτεία σύνθετων εταιρικών συμφωνιών. Υπάρχει ένα ορισμένο ποσό πηλίκο γοητείας που σχετίζεται με την επενδυτική τραπεζική ως υψηλή και συναρπαστική επιλογή καριέρας.
 • Ακριβώς από την είσοδο σε επίπεδο συνεργατών ή αναλυτών με σημαντικούς παράγοντες της αγοράς, λαμβάνουν μεγάλα πακέτα αμοιβών και αφθονούν οι προοπτικές ανάπτυξης. Με λίγα χρόνια σκληρής δουλειάς, μπορούν να ανέβουν στις θέσεις αντιπροέδρου ή διευθύνοντος συμβούλου σε μια εταιρεία.
 • Οι περισσότεροι από τους επενδυτικούς τραπεζικούς ρόλους είναι αποκλεισμένοι για τους go-geters, καθώς υποτίθεται ότι είναι εκεί έξω και αναπτύσσουν εξαιρετικές σχέσεις με πελάτες, βοηθούν στην οικοδόμηση συναίνεσης μεταξύ των δύο πλευρών σε οποιεσδήποτε σημαντικές εταιρικές συμφωνίες και θέτουν τις διαπραγματευτικές τους ικανότητες για να λειτουργήσουν όπου χρειάζεται. Φυσικά, υπάρχουν αρκετά προνόμια και μπόνους για να αξίζει όλη τη σκληρή δουλειά.
Μειονεκτήματα:
 • Όπως είναι αυτονόητο, είναι ένα έντονα ανταγωνιστικό πεδίο με υψηλότερο συντελεστή ανταμοιβής κινδύνου από ό, τι οι περισσότερες άλλες σταδιοδρομίες στα οικονομικά. Χωρίς αμφιβολία, τα προνόμια είναι υπέροχα, αλλά στο μειονέκτημα, η διαμεσολάβηση μεγάλων εταιρικών συμφωνιών δεν είναι καθόλου καθήκον και λίγοι μπορεί να είναι σε αυτό.
 • Δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι είναι περισσότερο δουλειά των εργολάβων από ένα μέσο άτομο. Με σχεδόν 75 έως 100 ώρες εργασίας την εβδομάδα, απομένει λίγος χρόνος για τη διαχείριση προσωπικών υποθέσεων και χαλάρωσης. Οι νεοεισερχόμενοι στο γήπεδο μπορεί να αντεπεξέλθουν στην πίεση καλά, αλλά λίγα χρόνια κάτω, η εξαιρετική εργασιακή πίεση μπορεί να επηρεάσει αρνητικά τη σωματική και ψυχική ευεξία ενός ατόμου.
 • Στην εποχή της κρίσης μετά την πίστωση, η επενδυτική τραπεζική γνώρισε κάμψη, παρόλο που μεγάλες εταιρείες συνεχίζουν να αναζητούν ικανούς επαγγελματίες. Ωστόσο, μια μεγάλη κάμψη της αγοράς θα μπορούσε να κάνει τα πράγματα χειρότερα για αυτούς.

# 2 - Επαγγελματίας Διαχείρισης Επενδύσεων

Πλεονεκτήματα:
 • Αν και παραδοσιακά δεν θεωρείται πολύ ελκυστική επιλογή σταδιοδρομίας, όλα αυτά έχουν αλλάξει τα τελευταία χρόνια, όπως έχουμε συζητήσει κατά τη διάρκεια αυτού του άρθρου. Η ζήτηση για επαγγελματίες διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων συνεχίζει να αυξάνεται και θα μπορούσε πολύ να ξεπεράσει την επενδυτική τραπεζική ως καριέρα επιλογής, τόσο από πλευράς αμοιβών όσο και ευκαιριών ανάπτυξης.
 • Σε αντίθεση με τις επενδυτικές τραπεζικές συναλλαγές, η διαχείριση περιουσιακών στοιχείων θεωρείται περισσότερο ασφαλής επιλογή, καθώς απαιτείται για τη διαχείριση του πλούτου για λογαριασμό ατόμων και ιδρυμάτων. Δεδομένου ότι η αμοιβή τους βασίζεται στον αριθμό των κεφαλαίων που διαχειρίζονται, υπάρχει μεγαλύτερο επίπεδο ασφάλειας και μικρότερο ποσό κινδύνου.
 • Οι ώρες εργασίας είναι σίγουρα πολύ καλύτερες σε σύγκριση με τους επαγγελματίες των τραπεζικών επενδύσεων. Αυτό είναι ένα από τα πλεονεκτήματα της εργασίας σε έναν ρόλο διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων που καθιστά σχετικά πιο εύκολο να ζήσετε μια ισορροπημένη ζωή.
Μειονεκτήματα:
 • Παρά το γεγονός ότι είναι μια σχετικά ασφαλής επιλογή σταδιοδρομίας, αυτές τις μέρες, οι επαγγελματικές πιστοποιήσεις όπως το CFA και το CIMA μπορούν να κάνουν έναν καλό κόσμο όσον αφορά την ανάπτυξη της σταδιοδρομίας. Ωστόσο, οι περισσότερες από αυτές τις πιστοποιήσεις είναι πλήρους φύσης (ειδικά CFA) και απαιτούν επιμελή μελέτη από την πλευρά σας. Δεν μπορούν όλοι να κερδίσουν αυτούς τους επαγγελματικούς χαρακτηρισμούς
 • Έχει γίνει ένα ολοένα και πιο περίπλοκο πεδίο τα τελευταία χρόνια και ένας επαγγελματίας διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων υποτίθεται ότι έχει προηγμένες μαθηματικές δεξιότητες και τεχνική εμπειρογνωμοσύνη αντί για μια συνολική γνώση χρηματοοικονομικών μέσων και μεθόδων επένδυσης. Χωρίς τεχνική ικανότητα, θα μπορούσε να είναι δύσκολο να αναπτυχθεί ως επαγγελματίας.

Την ισορροπία οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής

Ενώ κάνετε μια επιλογή σταδιοδρομίας, εκτός από άλλες εκτιμήσεις, όπως προνόμια, μπόνους και προοπτικές ανάπτυξης, είναι πάντα σημαντικό να ανακαλύψετε εάν ένα συγκεκριμένο είδος ρόλου θα σας προσφέρει την ιδανική ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και επαγγελματικής ζωής.

Τραπεζική επένδυση

Οι ρόλοι των επενδυτικών τραπεζών έχουν μάλλον κακή φήμη όσον αφορά τη διαχείριση της εργασίας ενάντια στην προσωπική ζωή. Οι ώρες εργασίας είναι μεγάλες και εντατικές, με λίγο χρόνο για χαλάρωση για αφοσιωμένους επαγγελματίες. Παρόλο που μπορεί να θεωρήσετε ότι εργάζεστε ως εργασιομανής ως κομπλιμέντο, μπορεί να μην είναι εύκολο να εργαστείτε σχεδόν 75 έως 100 ώρες την εβδομάδα για χρόνια στο τέλος.

Είναι βέβαιο ότι η επιβάρυνση για την υγεία σας και η προσωπική σας ζωή θα μπορούσε να πάρει ένα πίσω κάθισμα, με ελαφρώς ανθυγιεινό τρόπο. Για να αποφύγετε αυτό το άνισο είδος ύπαρξης επαγγελματικής-ζωής, θα πρέπει να σκεφτείτε να κάνετε τις απαραίτητες αλλαγές στον τρόπο ζωής για να εξασφαλίσετε μια υγιή ύπαρξη μαζί με μια ευημερούσα σταδιοδρομία.

Διαχείριση επενδύσεων

Η διαχείριση των επενδύσεων είναι περισσότερο μια ευχάριστη επιλογή καριέρας υπό αυτήν την έννοια. Όχι μόνο οι προοπτικές συνεχίζουν να βελτιώνονται, αλλά οι ώρες εργασίας είναι επίσης λίγο πολύ ισορροπημένες για τους περισσότερους από τους σχετικούς ρόλους εργασίας. Αυτό το καθιστά μια σαφώς καλύτερη επιλογή σε σύγκριση με την επενδυτική τραπεζική όσον αφορά την ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής.

Ωστόσο, τα επόμενα χρόνια, δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι αυτό το λεπτό υπόλοιπο δεν θα απειλείται, αλλά ακόμη και τότε είναι απίθανο να είναι ισοδύναμο με τις επενδυτικές τραπεζικές συναλλαγές. Επομένως, συνεχίζει να παραμένει περισσότερο ισορροπημένη επιλογή σταδιοδρομίας.

Τι πρέπει να επιλέξετε;

Παρά τα γνωστά πλεονεκτήματα και μειονεκτήματά τους, μπορεί να μην είναι τόσο εύκολο για εσάς να κάνετε αυτήν την πολύ σημαντική επιλογή καριέρας. Φυσικά, μια αρχική ανάλυση αυτών των τομέων φαίνεται να υποδηλώνει ότι η επενδυτική τραπεζική προορίζεται για τα δυναμικά και ταχέως άτομα που μπορούν να είναι εξαιρετικά καλοί όχι μόνο για τον περιορισμό του αριθμού αλλά για την ανάπτυξη και διαχείριση πολύτιμων σχέσεων πελατών. Είναι περισσότερο ένας ρόλος που απαιτεί από εσάς να βγείτε από το δρόμο σας για να ολοκληρώσετε τη δουλειά και σίγουρα θα αποδώσει εάν καταλήξετε στη δεξιά πλευρά.

Για άτομα με έντονο ενδιαφέρον και ικανότητα για χρηματοδότηση, αλλά όχι τόσο για μια εξερχόμενη προσέγγιση, η διαχείριση περιουσιακών στοιχείων θα μπορούσε να εμφανιστεί ως καλύτερη επιλογή. Η ανάπτυξη βραχυπρόθεσμων και μακροπρόθεσμων επενδυτικών στρατηγικών και η εφαρμογή τους για την επίτευξη των οικονομικών στόχων των πλούσιων πελατών μπορεί να μην είναι το φλιτζάνι τσαγιού όλων, αλλά σίγουρα δεν ακούγεται κακό. Αν και ορισμένοι θεωρούν ότι είναι μια κάπως άνετη επιλογή σε σύγκριση με την επενδυτική τραπεζική, είναι κάτι περισσότερο από άποψη παρά από γεγονός. Φυσικά, προσφέρει μια καλύτερη ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής με τις ίδιες προοπτικές και προνόμια σταδιοδρομίας, αλλά δεν είναι μόνο αυτό που πρέπει να αναζητήσετε σε μια καριέρα.

Πρέπει να προσδιορίσετε τις κλήσεις σας ενώ προσπαθείτε να τη μετρήσετε με περισσότερο ή λιγότερο αντικειμενικό κριτήριο για να βεβαιωθείτε ότι λειτουργεί για εσάς μακροπρόθεσμα. Το πιο σημαντικό πράγμα είναι ότι πρέπει να είστε σε θέση να συσχετιστείτε με το είδος του ρόλου της εργασίας που σκοπεύετε να είστε σε θέση να την πετύχετε μακροπρόθεσμα. Όπως λένε, το κεφάλι είναι πάνω από την καρδιά για έναν λόγο, αλλά τι είμαστε χωρίς λίγο συναίσθημα.


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found